De kliniek

Labiacorrectie

Een labiacorrectie kan een mooie oplossing bieden wanneer u last heeft van de grootte van uw schaamlippen. Hier leest u meer over de behandeling.

Wat is een labiacorrectie?

Problemen met de schaamlippen kunnen al langer aanwezig zijn, maar kunnen ook op latere leeftijd ontstaan na bijvoorbeeld een bevalling. Een labiacorrectie is bij dergelijke problemen een dankbare ingreep die voor een langdurige oplossing zorgt. Tijdens deze behandeling wordt de overtollige huid van de schaamlippen verwijderd, zodat u geen last meer heeft van eventuele schaamtegevoelens, fietsen, paardrijden en/of seksuele activiteit.

De operaties

Er zijn verschillende ingrepen die kunnen vallen onder de term labiacorrectie. De meest bekende is een verkleining van de binnenste schaamlippen. Andere ingrepen zijn de buitenste schaamlipcorrectie, labiaplastie, vaginaverjonging of de clitoriskapcorrectie.

Labia minora verkleining (binnenste schaamlippen)

De labia minora zijn bij velen bekend als de binnenste schaamlippen. Deze zijn bij de meeste vrouwen groter dan de buitenste, niks om u voor te schamen. Wanneer de grootte van uw schaamlippen u belemmeren in het dagelijks leven, kan een labia minora verkleining een dankbare oplossing bieden. Bij deze behandeling wordt overtollige huid verwijderd om uw schaamlippen te verkleinen. Een verkleining van de binnenste schaamlippen vindt plaats onder plaatselijke verdoving.

Labia majora verkleining (buitenste schaamlippen)

Ook de buitenste schaamlippen, ook wel bekend als de labia majora, kunnen zorgen voor ‘problemen’. Bij sommige vrouwen zijn de buitenste schaamlippen zo groot dat ze voor pijn zorgen bij het dragen van strakke kleding of dat ze zichtbaar zijn door strakke kleding of badkleding heen. Tijdens een labia majora verkleining worden de buitenste schaamlippen verkleind en zullen ze niet meer zichtbaar zijn bij het dragen van strakke kleding.

Vaginaplastie (verjonging)

In veel gevallen zal het uitrekken van de vagina na een bevalling vanzelf weer herstellen. In enkele gevallen komt het voor dat deze verslapt blijft. In dit geval kan een vaginavernauwing een dankbare oplossing bieden voor uw probleem. Deze behandeling vindt vaak plaats onder lokale verdoving.

Labiacorrectie ervaringen

Enkele cliënten die u voor zijn gegaan hebben hun ervaringen met de schaamlipcorrectie gedeeld via kliniekervaringen.nl. Wij horen vaak dat de ingreep en het herstel achteraf zijn meegevallen en dat de cliënten ontzettend blij zijn met het resultaat van de ingreep.

Voor en na foto’s

Omdat het bij een labiacorrectie om een delicate zone gaat, hebben wij besloten hier geen voor en na foto’s van te tonen op onze website.

Kosten van labiacorrecties

De kosten van uw labiacorrectie zijn geheel afhankelijk van de ingreep die voor u noodzakelijk is. Om de prijs vast te stellen is een consultgesprek met een van onze plastisch chirurgen noodzakelijk. Tijdens dit consultgesprek kunt u al uw vragen stellen en vertelt de plastisch chirurg wat u precies kunt verwachten. Aan het eind van het gesprek ontvangt u een definitieve prijs van de behandeling.

Wordt een labiacorrectie vergoed?

Een labiacorrectie wordt slechts in enkele gevallen vergoed. U dient hiervoor te voldoen aan enkele voorwaarden waarbij er sprake moet zijn van ernstige misvorming door verminking. Enkel fysieke klachten zijn helaas geen redenen om de ingreep vergoed te krijgen. Voor zekerheid raden wij u altijd aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Let op: ABC Clinic werkt niet samen met zorgverzekeraars.

Het herstel na de operatie

Om de genezing van een labiacorrectie zo goed mogelijk te laten verlopen, raden wij u altijd aan om de nazorg goed op te volgen. Als gevolg van de ingreep kunt u de eerste dagen last hebben van zwellingen. Goed koelen kan hierbij helpen en het ongemak verminderen. Na enkele dagen is het mogelijk om uw werkzaamheden weer op te pakken. Zes weken na de ingreep bent u volledig hersteld en is het eindresultaat goed zichtbaar. Seksuele activiteit en sporten zijn dan weer mogelijk.

Lees meer over het herstel

Vrijblijvend consultgesprek voor een labiacorrectie

We starten een labiacorrectie altijd met een vrijblijvend consultgesprek met de behandelend plastisch chirurg. Deze bespreekt uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt graag al uw vragen.

Wilt u meer weten over het uitvoeren van een labiacorrectie? Bel dan naar 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak in Breda of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak.

Online inplannen
Op welke leeftijd kan een schaamlipcorrectie uitgevoerd worden?

Cosmetische correcties mogen pas vanaf achttien jaar en moeten door de plastisch chirurg ook noodzakelijk geacht worden. Dit wordt altijd uitvoerig besproken tijdens een consultgesprek met de plastisch chirurg.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie kan onder volledige narcose en onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de aard van je probleem en de behandeling die hierbij past. Welke verdoving voor jou noodzakelijk is zal duidelijk worden tijdens het consultgesprek met de behandelend plastisch chirurg.

Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Omdat het litteken aan de binnenzijde valt blijft het zichtbare deel van de schaamlippen van littekens bespaard en zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na de operatie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt. Eventueel kan hiervoor ook een correctie van overtollige huid over de clitoris uitgevoerd worden.

Gratis consult