De kliniek

Labiacorrectie

Geen pijn meer bij fietsen, paardrijden of vrijen

Sommige vrouwen hebben tijdens hun dagelijkse bezigheden last van de grootte van hun schaamlippen. Dit kan hinder veroorzaken tijdens fietsen, paardrijden of andere sporten.

Een labiacorrectie voor schaamlippen in verhouding

Problemen bij de schaamlippen kunnen al aanwezig zijn, maar kunnen ook op latere leeftijd ontstaan na bijvoorbeeld een bevalling. Een labiacorrectie, ook wel bekend als de schaamlipcorrectie, is bij dergelijke problemen een dankbare ingreep die voor een langdurige oplossing zorgt. Een labiacorrectie is een zeer gespecialiseerde ingreep die onze chirurgen goed beheersen.

Labiacorrectie resultaten

Een labiacorrectie zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat. In de dagen na de behandeling kunt u last hebben van zwellingen in het behandelde gebied. Koelen kan dan helpen om het ongemak te verminderen. Na enkele dagen kunt u uw werkzaamheden weer rustig oppakken. Na zes weken bent u volledig hersteld en is ook seksuele activiteit weer mogelijk.

Wat zijn de kosten van een labiacorrectie?

Behandeling Prijs
ConsultGratis
Labiacorrectie
Lokale verdoving€1700,-
Algehele verdovingvanaf€2200,-

Een consult is altijd noodzakelijk om u zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van de labiacorrectie. Daarvoor moet de plastisch chirurg u dus gezien hebben. Het consult in Breda is geheel vrijblijvend.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Behandeling labiacorrectie

Een labiacorrectie vindt plaats onder plaatselijke of algehele verdoving. Dit wordt in overleg met de plastisch chirurg bepaald. Na de behandeling mag u dezelfde dag het ziekenhuis of de kliniek verlaten. Indien u last heeft van zwellingen na de ingreep kunt u dit gewoon koelen. Voor de postoperatieve controle komt u langs bij de plastisch chirurg ongeveer één week na de operatie. De hechtingen zijn oplosbaar, dus die hoeven niet verwijderd te worden.

Geassocieerde ingrepen bij de labiacorrectie

Vaginaplastie (vaginale verjonging of vaginavernauwing)

Na een bevalling kan de vagina, die dient als geboortekanaal, onder grote stress hebben gestaan. Deze uitrekking herstelt meestal van zichzelf, maar soms kan de vaginawand zeer slap blijven. Op dat ogenblik is een vaginale verjonging noodzakelijk. Een vaginavernauwing kan in dezelfde operatie plaatsvinden met een labiacorrectie. Een combinatie van een vaginavernauwing met labiacorrectie wordt extern uitgevoerd onder algehele narcose.

Clitoral hood reduction

Tijdens een labiacorrectie kan ook de huid over de clitoris bij getrimd worden. Sommige vrouwen vragen daarentegen juist om de clitoris wat meer te bedekken, omdat deze te gevoelig is. Ook dit is mogelijk tijdens dezelfde ingreep.

Verkleining van de grote, buitenste schaamlippen (labia majora)

Meestal verdwijnt het vet uit de grote schaamlippen tijdens het ouder worden. Op dat moment kan het nodig zijn om dit vet opnieuw in te brengen (via lipofilling) , of het teveel aan huid te verwijderen. Ook dit gebeurt met aandacht voor symmetrie en plaatsing van de littekens. Deze littekens liggen tussen de grote en kleine schaamlippen en zijn dus onzichtbaar na de ingreep.

Waar vindt de labiacorrectie plaats?

Een labiacorrectie onder plaatselijke verdoving wordt uitgevoerd in de kliniek in Breda.

Nazorg na een labiacorrectie

In de dagen na de behandeling kunt u last hebben van zwellingen. Koelen kan helpen om het ongemak hiervan te verminderen. Na enkele dagen kunt u uw werkzaamheden weer oppakken. Na zes weken bent u volledig hersteld en is ook seksuele activiteit weer mogelijk.

Vrijblijvend consultgesprek voor een labiacorrectie

We starten een labiacorrectie altijd met een vrijblijvend consultgesprek met de behandelend plastisch chirurg. Deze bespreekt uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt graag al uw vragen.

Wilt u meer weten over het uitvoeren van een labiacorrectie? Bel dan naar 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak in Breda of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak.

Online inplannen
Kan ik nog op natuurlijke wijze bevallen na een schaamlipcorrectie?

Dit is nog steeds mogelijk na een schaamlipcorrectie. Natuurlijk bestaat bij elke bevalling de mogelijk dat de vrouw ingeknipt moet worden (episiotomie). Dit is echter geen reden om met een schaamlipverkleining te wachten als je hinder ondervindt van de vergrote schaamlippen of deze esthetisch niet mooi vindt.

Op welke leeftijd kan een schaamlipcorrectie uitgevoerd worden?

Cosmetische correcties mogen pas vanaf achttien jaar en moeten door de plastisch chirurg ook noodzakelijk geacht worden. Dit wordt altijd uitvoerig besproken tijdens een consultgesprek met de plastisch chirurg.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie kan onder volledige narcose en onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de aard van je probleem en de behandeling die hierbij past. Welke verdoving voor jou noodzakelijk is zal duidelijk worden tijdens het consultgesprek met de behandelend plastisch chirurg.

Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Omdat het litteken aan de binnenzijde valt blijft het zichtbare deel van de schaamlippen van littekens bespaard en zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na de operatie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt. Eventueel kan hiervoor ook een correctie van overtollige huid over de clitoris uitgevoerd worden.

Gratis consult