e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Annette van der Weide, ABC Clinic, ETZ Tilburg
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Annette van der Weide

Hangende oogleden

Bijna iedereen krijgt ermee te maken naarmate we ouder worden: hangende oogleden. Lees hier alles over de oplossingen bij hangende oogleden.

Oorzaak hangende oogleden

De belangrijkste oorzaak voor het krijgen van hangende oogleden is het natuurlijk verouderingsproces. De huid verliest aan elasticiteit en onder invloed van de zwaartekracht gaat de huid hangen. Ook de spiertjes in het bovenooglid kunnen slapper worden. Vaak komt dit door erfelijke factoren.

Helaas zijn hangende oogleden niet te voorkomen. Zalfjes, crèmes of andere wondermiddelen werken simpelweg niet omdat huidoverschot boven de ogen het probleem is. Dat krijg je niet weg met een dag- of nachtcrème.

Veelvoorkomende klachten bij hangende oogleden

Hangende oogleden kunnen het gezicht voor je gevoel ontsieren. Maar erger nog, ze geven ook klachten. Veelgehoorde klachten zijn:

Hoofdpijn
Om de zware ogen open te houden, trek je steeds jouw voorhoofdsspier aan. De spieren die je aanspant om de oogleden omhoog te trekken, kunnen zorgen voor hoofdpijn of zelfs migraine.

Een verminderd zicht
De huid van het oog hangt zover naar beneden dat loshangend vel een dode hoek veroorzaakt.

Vermoeidheid
Ook kun je last krijgen van vermoeidheid. De ogen voelen zwaar en dat geeft je een vermoeid uiterlijk.

Bozig
Doordat je ogenleden gaan hangen kun je ook last krijgen van een boze blik terwijl je niet boos bent

Hangende oogleden opmaken

Als het te veel aan huid boven het oog op je wimperrand blijft hangen, is je ooglid niet goed zichtbaar. Hierdoor verdwijnt ook oogschaduw uit het zicht. Dit geeft problemen bij het opbrengen van make-up.

Oplossingen bij hangende oogleden

Bovenooglidcorrectie
De plastisch chirurg haalt de overtollige huid en eventueel vet- en spierweefsel boven de ogen weg door middel van een kleine chirurgische ingreep. Dit zorgt voor een langdurige oplossing voor het probleem. Het litteken wat hierbij ontstaat is niet zichtbaar doordat deze in de natuurlijke plooi valt.

Plexr behandeling
Bij deze techniek behandelt een arts of chirurg de huid boven de ogen met een straal geladen gasdeeltjes die ook wel plasma worden genoemd. Deze deeltjes zorgen ervoor dat de bovenste laag van de huid zal samentrekken, waardoor de huid ietsje strakker wordt en oogt. Deze behandeling werkt wanneer de oogleden minimaal zijn gezakt. Bij ABC Clinic voeren wij de Plexr behandeling niet uit.

Dunne plakstrip aanbrengen op het ooglid
Een andere mogelijkheid is het plakken van een plakstrip bij je ooglid. Deze blijft vaak één dag zitten. Dit kost veel tijd en moeite en biedt slechts een tijdelijke en onnatuurlijke oplossing.

Wenkbrauwlift
Hangende oogleden kunnen ook ontstaan door laaghangende wenkbrauwen. Wanneer jouw wenkbrauwen gezakt zijn, zullen de oogleden automatisch ook gaan hangen. Een wenkbrauwlift biedt in dit geval een mooie oplossing voor het probleem.

Hangende oogleden verwijderen met een ooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie
Om hangende oogleden te corrigeren is een bovenooglidcorrectie of ooglift ideaal. Voorafgaand aan de behandeling tekent de plastisch chirurg het teveel aan huid zorgvuldig af op je gezicht. Daarna volgt met enkele prikjes een plaatselijk verdoving en start de plastisch chirurg voorzichtig met het verwijderen van het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventueel spierweefsel.

De plastisch chirurg maakt de incisies bij een bovenooglidcorrectie in de plooi van de oogleden. Het litteken is daardoor niet zichtbaar. Nadat de incisies gehecht zijn, kun je al snel de kliniek verlaten. Deze behandeling duurt 30 tot 60 minuten en na zeven dagen kom je terug om de hechtingen te verwijderen. Na 3 maanden kom je bij de plastisch chirurg terug voor de eindcontrole.

Wenkbrauwlift
Een wenkbrauwlift is een mooie oplossing als je last hebt van laaghangende wenkbrauwen. Er zijn verschillende chirurgische technieken om een wenkbrauwlift succesvol uit te voeren. De behandeling wordt bij ons alléén uitgevoerd door plastisch chirurgen. De meest geschikte techniek wordt met je besproken tijdens het gratis consult met de plastisch chirurg. Na de ingreep kun je de kliniek alweer snel verlaten.

Hangende oogleden verwijderen voor en na

Een bovenooglidcorrectie of wenkbrauwlift geven een mooi en natuurlijk resultaat. Hieronder zie je enkele resultaten van mannen en vrouwen die een bovenooglidcorrectie of wenkbrauwlift hebben ondergaan bij ons in de kliniek.

Grauwmans - bovenooglidcorrectie - voor
Voor
Grauwmans - bovenooglidcorrectie - na
Na
Guido - bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift - voor
Voor
Guido - bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift - na
Na
Ooglift voor, hangende oogleden, vermoeide ogen
Voor
ooglift na
Na
Bovenooglidcorrectie kliniek Kitty voor
Voor
Bovenooglidcorrectie kliniek Kitty na
Na
Bekijk veel meer foto's

Kosten ooglidcorrectie

Natuurlijk wil je weten wat de kosten zijn van een bovenooglidcorrectie. Om zekerheid te kunnen geven over de prijzen is een gratis consult met één van onze plastisch chirurgen noodzakelijk. Ook de prijzen van de andere ooglidcorrectie behandelingen vindt je in de tabel.

BehandelingLokale verdoving
ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie€995,-
Bovenooglidcorrectie met interne wenkbrauwlift€1650,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift volgens Fogli-methode€2650,-
Wenkbrauwlift (chirurgisch volgens Fogli-methode)€1850,-
Onderooglidcorrectie (mid-facelift)€1695,-

De prijs van een behandeling is voor beide ogen en inclusief de nazorg en nacontroles door de plastisch chirurg.

Meer over de kosten

Veelgestelde vragen

Hoe kom je van hangende oogleden af?

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om hangende oogleden te verminderen, maar de beste behandeling is een ooglidcorrectie. Raadpleeg een Plastisch chirurg voor de beste opties voor uw specifieke situatie. Blijf uit de zon en breng hydraterende crèmes aan om uw huid gezond te houden en verdere verslapping te voorkomen.

Wat zijn overhangende oogleden?

Overhangende oogleden ontstaan door een verslapte huid, waardoor er huidoverschot boven het oog ontstaat. Hierdoor hangt de huid over het oog en kunnen er klachten ontstaan. Bezoek onze kliniek voor behandelingen om uw oogleden te verstevigen en de klachten te verminderen.

Hoe ontstaan hangende oogleden?

Vrijwel iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken: hangende oogleden. Maar hoe en waarom ontstaan ze? Eigenlijk is het heel simpel: naarmate we ouder worden, gaat de huid boven het ooglid uitrekken. Daarnaast verzwakken de spieren die het ooglid omhoog tillen naarmate we ouder worden. Een bovenooglidcorrectie is dan de oplossing. Hangende bovenoogleden komen meestal voor bij beide oogleden, maar sommigen hebben ook last van één hangend ooglid. Kies altijd voor een plastisch chirurg die zowel de huid, het vet en de spier kan behandelen. Enkel huid wegnemen is veelal niet voldoende voor een goed resultaat.

Wat zijn de klachten bij hangende oogleden?

Er zijn verschillende klachten die u kunt ervaren door hangende oogleden. Hoofdpijn is een klacht die veel voorkomt. Om uw zware oogleden open te houden, kan het voorkomen dat u uw voorhoofdsspier optrekt. De spieren die u hiermee gebruikt, kunnen zorgen voor hoofdpijn. Daarnaast kan verminderd zicht ontstaan doordat de huid van de oogleden zo ver naar beneden hangt dat het een dode hoek veroorzaakt. Een andere klacht die kan ontstaan is vermoeidheid. Uw ogen voelen zwaar aan door het vel dat op de oogleden hangt. Een laatste probleem voor vrouwen kan zijn dat make-up tussen de overtollige huid ophoopt. Bij deze klachten biedt een bovenooglidcorrectie verlichting.

Wanneer is een ooglidcorrectie nodig?

Een ooglidcorrectie is de ideale oplossing wanneer je last hebt van hangende oogleden of wallen onder de ogen. Bij hangende oogleden is een bovenooglidcorrectie een prima uitkomst, wallen worden weggewerkt middels een onderooglidcorrectie. Wanneer je last hebt van een hangende wenkbrauw dan is een wenkbrauwlift de beste oplossing, veelal in combinatie met een bovenooglidcorrectie.

Is een ooglidcorrectie blijvend?

Een ooglidcorrectie zorgt voor een langdurig resultaat. Ondanks een ooglidcorrectie is de huid alsnog onderhevig aan verslapping en veroudering van de huid. Hierdoor kunnen de oogleden, ook na een ooglidcorrectie, op latere leeftijd alsnog gaan hangen.

Hoe vaak moet een oogcorrectie worden uitgevoerd?

Een ooglidcorrectie is een éénmalige ingreep. Na een behandeling heeft u weer een frisse en open blik. De hangende oogleden, zware oogleden of wallen onder de ogen zullen verdwenen zijn. Het verouderingsproces gaat na de ingreep natuurlijk wel gewoon door. Afhankelijk van uw gezondheid, leefstijl en erfelijke belastbaarheid heeft u ongeveer 10 jaar plezier van de ingreep.

Wat is de beste remedie tegen hangende oogleden?

De beste remedie tegen hangende oogleden is een ooglidcorrectie. Tijdens deze chirurgische ingreep verwijdert een arts overtollige huid en vetweefsel uit het bovenooglid. Na de herstelperiode zal het resultaat een meer open en wakkere uitstraling geven. Overweeg een consult bij een ervaren plastisch chirurg om te zien of deze behandeling geschikt is voor jou.

Wat zijn de klachten bij hangende oogleden?

Hangende oogleden kunnen leiden tot klachten zoals een zwaar gevoel van de oogleden, vermoeide uitstraling, vermoeide ogen, dikke oogleden, slecht zicht door een zakkend ooglid en hoofdpijn. Het is belangrijk om te overwegen een behandeling te ondergaan om deze klachten te verlichten en een frissere uitstraling te krijgen. Raadpleeg een gekwalificeerde specialist om de juiste opties te bespreken.

Wat zijn de oogleden?

De oogleden beschermen en hydrateren de ogen en helpen knipperen om vuil uit de ogen te verwijderen. Ze bevatten ook de talgklieren die een olieachtige vloeistof afgeven om uitdroging te voorkomen. De oogleden zijn ook verantwoordelijk voor het reguleren van de hoeveelheid licht die de ogen binnenkomt.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online