e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Gerd Fabre Plastisch chirurg ABC Clinic
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Gerd Fabre

Onderooglidcorrectie

Heb je last van wallen onder de ogen of donkere kringen? Een onderooglidcorrectie is dan een mooie oplossing. Sinds 2010 worden er bij ons dagelijks onderooglidcorrecties uitgevoerd door ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen.

Wat is een onderooglidcorrectie?

Tijdens een onderooglidcorrectie of onderoog correctie ingreep wordt overtollig vetweefsel en/of huid verwijderd om een meer jeugdige uitstraling te creëren. Ook kan het vet worden verdeeld onder het ooglid. Er zijn verschillende technieken om een onderooglidcorrectie succesvol uit te voeren.

Last van wallen of kringen onder de ogen? Wallen onder de ogen zijn vervelend en zijn vaak erfelijk bepaald. Een onderooglidcorrectie is dan een mooie en dankbare oplossing.

Een frisse oogopslag met een onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie kan een uitstekende manier zijn om het uiterlijk van de ogen te verbeteren en een meer jeugdige uitstraling te krijgen. Het resultaat is langdurig en we horen van onze cliënten dat ze zich na de ingreep vaak zelfverzekerder voelen. Daar worden we blij van bij ABC Clinic. Duizenden mannen en vrouwen gingen je sinds 2010 voor.

Wat doen ze bij een onderooglidcorrectie?

Bij een onderooglidcorrectie wordt door middel van huidresectie overtollige huid onder de wimperrand verwijderd door een plastisch chirurg. Dit is de meest voorkomende methode voor een onderooglidcorrectie. De incisie wordt net onder de wimperrand gemaakt en een strookje huid wordt verwijderd.

Vraag een gratis consult aan

Onderooglidcorrectie voor en na foto’s

Voor de ingreep:

  • Wallen onder de ogen
  • Vermoeide uitstraling
  • Donkere kringen en overmatige huid onder de ogen

Na de ingreep:

  • Geen of verminderde wallen meer onder de ogen
  • Frisse uitstraling
  • Strakkere huid rond de ogen
Ooglidcorrectie voor - onderooglidcorrectie
Voor
Ooglidcorrectie na - onderooglidcorrectie
Na
behandelingen - ooglidcorrectie - Onderooglidcorrectie man Breda voor
Voor
behandelingen - ooglidcorrectie - Onderooglidcorrectie man Breda na
Na
Onderooglidcorrectie voor
Voor
Onderooglidcorrectie na
Na
Onderooglidcorrectie voor Chantal
Voor
Onderooglidcorrectie na Chantal
Na
Meer voor-na foto's

Onderooglidcorrectie kosten

Bij ABC Clinic zijn de kosten voor een onderooglidcorrectie € 1695,-. Dit is voor beide ogen en inclusief de nazorg en behandeling door een ervaren plastisch chirurg die alle technieken beheerst.

Om zekerheid te hebben over de prijs van een onderooglidcorrectie is een consult met de plastisch chirurg altijd noodzakelijk. Tijdens dit consult staat onze plastisch chirurg stil bij mogelijke wensen en verwachtingen. Ook is er alle tijd om eventuele vragen te beantwoorden. Hij of zij analyseert de oorzaak van het probleem en bekijkt of een onderooglidcorrectie ook de beste oplossing is.

De prijzen van een onderooglidcorrectie kunnen per kliniek verschillen. Dit heeft voornamelijk te maken met de kwaliteit van de zorg en de ervaring van de behandelend specialist. Wij werken enkel met plastisch chirurgen, niet met basisartsen of cosmetisch artsen.

BehandelingPrijs
Consult Gratis
Onderooglidcorrectie €1695,-

Jouw onderooglidcorrectie in termijnen betalen?

Wij zijn een samenwerkingsverband aangegaan met Cosmetic Finance. Via hen is het mogelijk om een ooglidcorrectie in termijnen te betalen. Ze verzekeren alle nodige discretie.

Een onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed.

Meer over kosten

Het verloop van een onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie bestaat uit de volgende stappen:

Stap 1: aftekenen en foto’s maken

We maken natuurlijk eerst foto’s voordat de ingreep zal starten. Zo kan je goed het resultaat zien na het herstelproces. De plastisch chirurg start vervolgens met het aftekenen van het teveel aan huid onder de ogen.

Stap 2: de plaatselijke verdoving

Na het aftekenen en de foto’s volgt er een verplichte time-out procedure en daarna zal de daadwerkelijke ingreep beginnen. Die begint met wat prikjes voor de plaatselijk verdoving. Omdat er veelal sprake is van huidoverschot onder de ogen voel je hier bijna niets van.

Stap 3: het verwijderen van overtollig weefsel

Na de verdoving zal de plastisch chirurg het teveel aan huid, vet en/of spierweefsel verwijderen bij de onderste oogleden. Hij of zij kan verschillende technieken uitvoeren, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie. Eventueel vet wordt verwijderd maar dit kan ook eerlijker herverdeeld worden onder de ogen. Daarom is het zo belangrijk dat je door een plastisch chirurg wordt behandeld.

De behandeling neemt ongeveer 70 tot 90 minuten in beslag. Deze tijd is afhankelijk van de techniek die wordt gebruikt.

Stap 4: hechtingen en ontslag

Nadat de incisies gehecht zijn, neem je nog een kwartier tot een half uurtje plaats in een ontspannende stoel om te koelen. Daarna mag je de kliniek alweer verlaten. Zorg voor een chauffeur want je mag niet zelf autorijden.

Stap 5: hechtingen verwijderen en controles

Na één week kom je weer naar de kliniek om de hechtingen te laten verwijderen en na 3 maanden is het eindresultaat van de behandeling zichtbaar. Tussentijdse controles zijn altijd mogelijk.

Onderooglidcorrectie technieken

Er zijn verschillende plastisch chirurgische technieken om een correctie van de onderste oogleden uit te voeren. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. De plastisch chirurg kan je er alles over vertellen tijdens het consult.

Onderooglidcorrectie met huidresectie

Een onderooglidcorrectie met huidresectie is een plastisch chirurgische ingreep waarbij overtollige huid en vetweefsel onder de ogen worden verwijderd. Dit wordt gedaan om wallen, donkere kringen en een vermoeide uitstraling te verminderen. Tijdens de ingreep wordt een incisie gemaakt net onder de wimperlijn, waardoor de plastisch chirurg toegang heeft tot het vetweefsel en de overtollige huid kan verwijderen. Het resultaat van de operatie is een meer jeugdige en frisse uitstraling.

Een correctie met huidresectie en vetpockets

Een onderooglidcorrectie met huidresectie en vetpockets is een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid en vetweefsel onder de ogen worden verwijderd. De ingreep bestaat uit het maken van een incisie net onder de wimperlijn, gevolgd door het verwijderen van vetzakjes en overtollige huid. Het resultaat is een strakkere, meer jeugdige uitstraling met minder zichtbare wallen en rimpels onder de ogen.

Hamra-techniek 

Bij de Hamra-techniek wordt er geen vet verwijderd door de plastisch chirurg, maar wordt het vet eerlijker herverdeeld. Zo kan het voorkomen dat er te veel vet zit in de onderoogleden, terwijl de traangootjes onder de ogen juist te diep zijn door een tekort aan vet. Door het vet te herverdelen, krijg je een mooie overgang. De Hamra-techniek is ontwikkeld om de natuurlijke anatomie van het gezicht te behouden en donkere kringen worden aangepakt. Het resultaat is een frissere look.

Huidresectie met ooglidspierverstrakking

Huidresectie met ooglidspierverstrakking is een plastisch chirurgische ingreep waarbij overtollige huid wordt verwijderd en de ooglidspieren worden aangespannen om een meer frissere en jeugdige uitstraling te creëren. De ingreep bestaat uit het maken van een incisie net onder de wimperlijn, gevolgd door het verwijderen van overtollige huid en aanspanning van de ooglidspieren. Dit kan helpen om wallen en rimpels onder de ogen te verminderen. Het resultaat is een strakkere uitstraling met minder zichtbare wallen en rimpels onder de ogen.

Transconjunctivale onderooglidcorrectie

Een transconjunctivale onderooglidcorrectie is een plastisch chirurgische ingreep waarbij overtollig vetweefsel onder de ogen wordt verwijderd via een incisie aan de binnenkant van het onderste ooglid, zonder enige insnijdingen aan de buitenkant. Tijdens de procedure maakt de chirurg een kleine incisie in het slijmvlies van het onderste ooglid waardoor toegang wordt verkregen tot de vetzakjes onder de ogen. Dat overtollig vetweefsel wordt verwijderd. Zo verminderen wallen en rimpels onder de ogen.

Wie voert de onderooglidcorrectie uit bij ABC Clinic?

Ooglidcorrecties moeten in Nederland door plastisch chirurgen uitgevoerd worden. Zij beheersen de technieken om tot mooie en natuurlijke resultaten te komen. Afgelopen jaren zijn er ook huisartsen of basisartsen die onderooglidcorrecties uitvoeren of andere cosmetische ingrepen uitvoeren. Wij werken bewust alléén met plastisch chirurgen. Zij hebben een 12-jarige opleiding genoten. Bij ABC Clinic zijn onze plastisch chirurgen gespecialiseerd in ooglidcorrecties van zowel de onderste als bovenste oogleden.

Wat is het verschil tussen een arts en een plastisch chirurg?

Na het succesvol afronden van de 6-jarige opleiding geneeskunde mag iemand zich (basis)arts noemen. Daarna kan iemand zich specialiseren tot bijvoorbeeld orthopeed, plastisch chirurg, huisarts, psychiater of KNO-arts.

Plastische chirurgie is het enige specialisme waarbij de ooglidchirurgie een vast onderdeel is van de 12-jarige opleiding. Bij de opleiding tot huisarts, kaakchirurg of KNO-arts is dit niet het geval. Dát is de reden waarom we bij ABC Clinic uitsluitend werken met erkende plastisch chirurgen.

De expertise van de plastisch chirurgen gecombineerd met onze gastvrijheid staat garant voor kwaliteit in al onze cosmetische ingrepen.

Onderooglidcorrectie ervaringen

Onderooglidcorrectie als specialisme

Wij zijn sinds 2010 gespecialiseerd in onderooglidcorrecties. Bij ABC Clinic werken plastisch chirurgen die zich gespecialiseerd hebben in ooglidcorrecties, bovenooglidcorrecties, onderooglidcorrecties en wenkbrauwliften. Zij worden hierbij geassisteerd door ervaren assistenten. Wij behoren in Nederland én België tot de best beoordeelde privéklinieken voor ooglidcorrecties en zijn daar uiteraard trots op. We ontvangen ook dagelijks cliënten uit heel Nederland en België (Vlaanderen) Je zult vast benieuwd zijn hoe het herstel van een onderooglidcorrectie eruit ziet. Bekijk dus zeker verschillende ervaringen op onafhankelijke reviewsites zoals Kliniekervaringen of Zorgkaart Nederland.

Zo blijf je mooi jezelf met een beetje hulp van ons.

Kliniekervaringen ABC Clinic, onderooglidcorrectie

 

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

 

Onderooglidcorrectie herstel

Na een onderooglidcorrectie kan het herstelproces variëren. Dit is afhankelijk van de individuele omstandigheden en de uitgevoerde techniek.

Over het algemeen kan de cliënt last hebben van een zwelling, blauwe plekken en gevoeligheid. Dit kan worden verlicht met pijnstillers en koude kompressen. Het is belangrijk om de ogen rust te geven en activiteiten te vermijden die druk op de ogen uitoefenen. De meeste cliënten kunnen na ongeveer een week weer normale activiteiten hervatten, maar dit kan verschillen. Het kan ook eerder of later zijn, afhankelijk van het soort werk wat je doet en wat je eigen bevindingen zijn over het aanzicht. Het is belangrijk om de instructies van onze plastisch chirurg te volgen om het herstelproces te optimaliseren en complicaties te voorkomen.

Onderooglidcorrectie complicaties

Een onderooglidcorrectie is een veilige ingreep. Toch kunnen we bepaalde risico’s niet uitsluiten. Denk aan een mogelijke infectie of bloeding, littekenvorming of oogirritatie. Ook asymmetrie zou kunnen voorkomen als de behandelend arts niet gespecialiseerd is in ooglidcorrecties. Cliënten vragen ons soms of een ingreep wel eens mislukt. Bij ABC Clinic is dat nog nooit gebeurd maar het is wel belangrijk dat alle adviezen van onze plastisch chirurgen voor nazorg en herstel worden opgevolgd.

Meer over herstel

FAQ’s onderooglidcorrectie

Bekijk meer FAQ video's

Gratis consult met de plastisch chirurg

Zou je graag een consult inplannen met één van onze plastisch chirurgen voor een onderooglidcorrectie? Voel je zeker welkom! De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij alle wensen en verwachtingen. Hij of zij legt ook uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. Een consult inplannen kan door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Gratis consult

Veelgestelde vragen onderooglidcorrectie

Door wie wordt de onderooglidcorrectie uitgevoerd?

De onderooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. U wordt dus niet behandeld door een cosmetisch arts, bedrijfsarts of huisarts. Wij vinden het belangrijk om enkel te werken met de beste specialisten. Voor de ooglidcorrectie is dat de plastisch chirurg. U heeft ook de noodzakelijke intake met de plastisch chirurg die u gaat behandelen.

Mag ik autorijden na een onderooglidcorrectie?

Nee, u mag niet zelf auto rijden na een onderooglidcorrectie. Uw ogen zijn gezwollen en uw zicht is daardoor belemmerd. U bent ook niet verzekerd mocht er iets gebeuren. Zorg dus dat u een chauffeur hebt als u de behandeling ondergaat.

Mag ik mijn lenzen dragen tijdens een onderooglidcorrectie?

Nee, bij een onderooglidcorrectie niet. Wanneer u maandlenzen heeft kunt u de lenzen wel gewoon inhouden tijdens de onderooglidcorrectie. Echter, in veel gevallen zal een bril comfortabeler zijn, vooral de eerste week na de ingreep. Bespreek dit ook even met de plastisch chirurg tijdens het consult. Tijdens een bovenooglidcorrectie zijn lenzen in principe geen probleem.

Hoe lang duurt het herstel van een onderooglidcorrectie?

Het herstel van een onderooglidcorrectie duurt ongeveer 1 tot 3 weken voordat de zwelling en verkleuringen zijn afgenomen en het eerste resultaat zichtbaar is. Het uiteindelijke resultaat zal zichtbaar zijn na 3 maanden. Het is belangrijk om de herstelrichtlijnen op te volgen voor een succesvolle genezing.

Voor wie is een onderooglidcorrectie geschikt?

Een onderooglidcorrectie is geschikt voor mannen en vrouwen die last hebben van:

  • wallen onder hun ogen;
  • overtollige huid onder de ogen;
  • Donkere kringen onder de ogen (alleen indien de kringen worden veroorzaakt door een donkere huid);
  • Vochtzakjes onder de ogen.

Veelal hebben vrouwen ook moeite met het aanbrengen van make-up vanwege het huidoverschot of de aanwezige wallen of vochtzakjes onder de ogen. Een onderooglidcorrectie is dan een mooie en dankbare oplossing. Donkere kringen kunnen alleen verwijderd worden als de donkere kring veroorzaakt wordt door huidoverschot met een donker pigment. Wanneer donkere kringen ontstaan door een dunne huid met weinig onderhuids vetweefsel (de onderliggende spier geeft de donkere kleur) is een behandeling niet mogelijk.

 

Is een onderooglidcorrectie veilig?

Ja, een onderooglidcorrectie is een veilige ingreep, mits uitgevoerd door een bekwaam team van plastisch chirurgen en OK-assistenten. De kans op complicaties bij een behandeling is erg klein. Toch zitten er aan elke ingreep risico’s, ook bij een onderooglidcorrectie. Wij adviseren iedereen in elk geval te kiezen voor een ervaren plastisch chirurg wanneer u een boven- of onderooglidcorrectie overweegt.

Kan een onderooglidcorrectie mislukken?

In feite kan elke ingreep natuurlijk mislukken, al is de kans hierop erg klein. Een onderooglidcorrectie kan eigenlijk niet mislukken, mits uitgevoerd door een bekwaam team van plastisch chirurgen en OK-assistenten. Wij adviseren iedereen te kiezen voor een ervaren plastisch chirurg wanneer je een boven- of onderooglidcorrectie overweegt. De kans op mislukking of complicaties is natuurlijk groter naarmate u kiest voor een kliniek die inboet op kwaliteit vanwege de prijs of met een onervaren of niet bekwame arts werkt.

Kan ik tijdens de onderooglidcorrectie praten?

Ja hoor, mocht u willen dan kunt u tijdens de onderooglidcorrectie praten met de plastisch chirurg en OK-assistente. Zij houden u ook voortdurend op de hoogte tijdens de ingreep. Veel cliënten ervaren dit als prettig.

Mag ik direct naar huis na een onderooglidcorrectie?

Na de onderooglidcorrectie krijgt u nog een tijdje (15 minuten) een koelbril op in de uitslaapkamer. Daarna krijgt u nog wat uitleg over het herstel en vervolgens mag u gewoon naar huis. Let wel: u mag zelf géén auto rijden. Zorg dus voor een chauffeur.

Wanneer is een onderooglidcorrectie medisch noodzakelijk?

Helaas, een onderooglidcorrectie is medisch gezien nooit noodzakelijk en wordt te allen tijde als een cosmetische ingreep beschouwd ter verfraaiing van het uiterlijk.  U moet de kosten van de ingreep dus zelf betalen en komt niet in aanmerking voor een vergoeding.

Wat is de ideale leeftijd voor een onderooglidcorrectie

De meeste mensen die een onderooglidcorrectie ondergaan zijn tussen de 35 en 65 jaar oud. Cosmetische operaties zoals een onderooglidcorrectie mogen wettelijk pas vanaf het 18e jaar uitgevoerd worden. In tegenstelling tot de bovenooglidcorrectie en wenkbrauwliften is er ook een grote groep mannen en vrouwen die al op jongere leeftijd iets aan hun wallen of kringen laat doen. Wallen of kringen komen al op jongere leeftijd voor. Een onderooglidcorrectie is dan een oplossing, maar in veel gevallen zijn fillers dan ook een mooi tijdelijk alternatief.

Hoe lang resultaat van een onderooglidcorrectie?

Het resultaat van een onderooglidcorrectie kan per persoon verschillen, maar gemiddeld kunt u zo’n 15 jaar van de behandeling genieten. Na de ingreep ziet u er uitgeruster en frisser uit, maar het verouderingsproces gaat gewoon door. Om het maximale uit de behandeling te halen, is een gezonde levensstijl en goede huidverzorging van belang.

 

Wat te doen aan slappe huid onder ogen?

Een slappe huid onder de ogen kan op verschillende manieren worden behandeld. U kunt kiezen voor een chirurgische ingreep waarbij overtollige huid wordt weggesneden voor een meer jeugdige en frisse uitstraling, of u kunt gebruik maken van injectables zoals fillers of Skinboosters die helpen volume te krijgen onder de ogen of de huid wat te verstrakken.

Relevante blogs

Lees al onze blogs
076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult