Onderooglidcorrectie

Wanneer u last heeft van wallen onder de ogen geeft dat vaak een vermoeide blik of verdrietige uitstraling. Een onderooglidcorrectie is dan een mooie en dankbare oplossing!

Een frisse oogopslag zonder wallen met een onderooglidcorrectie

Heeft u last van wallen onder de ogen en zorgen deze oogwallen voor een vermoeide blik of verouderde uitstraling? Wallen onder de ogen zijn vervelend en zijn veelal erfelijk bepaald of het gevolg van een (langdurige) periode van weinig slaap, roken, slechte voeding, stress of een verdrietige periode. Een onderooglidcorrectie is dan een mooie en dankbare oplossing. U wallen worden verzacht of verwijderd door een ervaren plastisch chirurg en u ziet er weer fris en uitgerust uit.

Het verloop van een onderooglidcorrectie

Voorafgaand aan de ingreep worden foto’s gemaakt en tekent de plastisch chirurg het teveel aan huid onder de ogen af. Daarna volgt de plaatselijke verdoving en start de behandeling waarbij de plastisch chirurg het teveel aan huid, vet en/of spierweefsel verwijdert bij de onderste oogleden. De behandeling neemt ongeveer 75 tot 90 minuten in beslag, afhankelijk van de te gebruiken techniek.

De plastisch chirurg plaatst de incisie bij de wimperrand waardoor het littekentje onder de wimperrand komt en niet zichtbaar is. Nadat de incisies gehecht zijn neemt u nog 15 tot 30 minuten plaats in een relaxfauteuil om te koelen. Daarna mag u de kliniek verlaten (let op: u mag niet zelf autorijden). Na één week mogen de hechtingen er alweer uit en na drie maanden is het eindresultaat van de behandeling zichtbaar.

Onderooglidcorrectie voor en na foto’s

Wij begrijpen dat u nieuwsgierig bent naar voor en na foto’s van onderooglidcorrecties. Op deze pagina vindt u verschillende resultaten. Let er wel op dat resultaten per persoon kunnen verschillen. Ieder gezicht is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Vandaar dat het gratis consultgesprek met de plastisch chirurg zo belangrijk is.

Hangende oogleden en wallen voor
Voor de ingreep
Hangende oogleden en wallen na
Na de ingreep
behandelingen - ooglidcorrectie - Onderooglidcorrectie man Breda voor
Voor de ingreep
behandelingen - ooglidcorrectie - Onderooglidcorrectie man Breda na
Na de ingreep
behandelingen - ooglidcorrectie - Onderooglidcorrectie kliniek voor
Voor de ingreep
behandelingen - ooglidcorrectie - Onderooglidcorrectie kliniek na
Na de ingreep
Bekijk meer voor-na foto's

Onderooglidcorrectie ervaringen en reviews

De meerderheid van onze cliënten komt naar onze kliniek via eerder behandelde cliënten. Voordat u een afspraak maakt voor een consultgesprek is het goed en verstandig om ervaringen te lezen van anderen die een onderooglidcorrectie bij ABC Clinic hebben ondergaan. U kunt diverse ervaringen van onderooglidcorrecties lezen op de verschillende reviewsites die online te vinden zijn. U zult vast ook benieuwd zijn hoe het herstel van een onderooglidcorrectie eruit ziet, of u zwellingen krijgt en of er een litteken zichtbaar is na de ingreep.

Bekijk ervaringen & reviews

Onderooglidcorrectie technieken

Er zijn verschillende plastisch chirurgische technieken om een onderooglidcorrectie uit te voeren. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. De plastisch chirurg kan u er alles over vertellen tijdens het consult.

Onderooglidcorrectie met huidresectie

Bij een huidresectie verwijdert de plastisch chirurg enkel het huidoverschot onder de ogen. Hij brengt een incisie aan onder de wimperrand en verwijdert vervolgens een klein reepje huid. De wond wordt gehecht en de huid onder het oog wordt weer strakker getrokken.

Een correctie met huidresectie en vetpockets

De wallen onder de ogen kunnen ook veroorzaakt worden door een huidoverschot en een teveel aan vet onder de ogen (uitpuiling van vet). Ook hier zal de plastisch chirurg een kleine incisie maken vlak onder de wimperrand. Hij verwijdert vervolgens het vet en zal, indien nodig, ook wat huidoverschot verwijderen.

Hamra-techniek 

Bij de Hamra-techniek wordt er geen vet verwijderd door de plastisch chirurg, maar wordt het vet eerlijker herverdeeld. Zo kan het voorkomen dat er te veel vet zit in de onderoogleden, terwijl de traangootjes onder de ogen juist te diep zijn door een tekort aan vet. Door het vet te herverdelen, krijg je een mooie overgang.

Huidresectie met ooglidspierverstrakking

De plastisch chirurg geeft hierbij de voorkeur aan een verstrakking van de ooglidspier. De oogkringspier wordt hierbij gehecht aan het botvlies van de buitenste ooghoek, waardoor het ooglid weer een goede ondersteuning krijgt. Nieuwe wallen worden zo voorkomen.

Transconjunctivale onderooglidcorrectie

Bij de transconjunctivale onderooglidcorrectie wordt alléén een kleine hoeveelheid vet verwijderd. De huid zelf is nog voldoende strak en daar hoeft niets aan gedaan te worden. De plastisch chirurg maakt een incisie aan de binnenkant van het ooglid om het vet te verwijderen. Zo wordt een litteken aan de buitenkant voorkomen. Tijdens deze ooglidcorrectie wordt een beschermende contactlens op het oog geplaatst. Deze techniek is enkel geschikt voor jonge cliënten zonder huidoverschot en enkel wat vetoverschot.

Onderooglidcorrectie prijzen

De prijs van een onderooglidcorrectie van beide ogen is € 1695,-. Dit is natuurlijk voor beide ogen en dit is inclusief de nazorg en behandeling door een zeer ervaren plastisch chirurg. Om zekerheid te hebben over de prijzen van een onderooglidcorrectie is een consult met de plastisch chirurg altijd noodzakelijk. Tijdens dit gratis consult staat hij stil bij uw wensen en verwachtingen. Hij analyseert de oorzaak van het probleem en bekijkt of een onderooglidcorrectie ook daadwerkelijk de beste oplossing is. U krijgt alle ruimte om vragen te stellen tijdens dit gesprek.

Onderooglidcorrectie vergoeding

Omdat een onderooglidcorrectie altijd een cosmetische ingreep betreft, komt niemand in aanmerking voor een vergoeding. U betaalt de behandeling dus altijd zelf.

Meer over de prijzen

Wie voert de onderooglidcorrecties uit bij ABC Clinic?

Onderooglidcorrecties worden in Nederland door plastisch chirurgen uitgevoerd. Zij beheersen de plastische chirurgische technieken om tot mooie en natuurlijke resultaten te komen. Echter, afgelopen jaren zijn er ook huisartsen of basisartsen zich gaan bezighouden met de correctie van de onderste oogleden. Wij werken bewust alléén met plastisch chirurgen. Zij hebben een 12-jarige opleiding genoten en zijn goed opgeleid om u goed te behandelen.

Wat is het verschil tussen een arts en een plastisch chirurg?

Na het succesvol afronden van de 6-jarige opleiding geneeskunde mag iemand zich (basis)arts noemen. Daarna kan iemand zich specialiseren tot bijvoorbeeld orthopeed, plastisch chirurg, huisarts, psychiater of KNO-arts.

Plastische chirurgie is het enige specialisme waarbij de ooglidchirurgie een vast onderdeel is van de 12-jarige opleiding. Bij de opleiding tot huisarts, kaakchirurg of KNO-arts is dit niet het geval. Kies dus altijd voor een plastisch chirurg wanneer u een onderooglidcorrectie overweegt. Zij beheersen de chirurgische technieken om u optimaal en uiterst succesvol te kunnen behandelen.

Onderooglidcorrectie als specialisme

Wij zijn sinds 2010 gespecialiseerd in onderooglidcorrecties. Bij ABC Clinic werken plastisch chirurgen die zich gespecialiseerd hebben in ooglidcorrecties en wenkbrauwliften. Zij worden hierbij geassisteerd door ervaren assistenten. Wij behoren in Nederland én België tot de best beoordeelde privéklinieken voor onderooglidcorrecties en zijn daar uiteraard trots op.

Onderooglidcorrectie herstel

Om het herstel na een onderooglidcorrectie zo optimaal goed te laten verlopen, is het belangrijk om het nazorgadvies wat u van ons meekrijgt goed op te volgen.

Lees alles over het herstel

Onderooglidcorrectie complicaties

Complicaties bij een onderooglidcorrectie komen gelukkig zelden voor. Er bestaat echter altijd een mogelijkheid dat u last krijgt van een infectie, nabloeding of een droog gevoel in de ogen. Laat u daarom altijd behandelen door een ervaren plastisch chirurg in de juiste setting. Mensen vragen ons soms of een onderooglidcorrectie wel eens mislukt. Aangezien wij met gespecialiseerde plastisch chirurgen werken zal een onderooglidcorrectie niet mislukken. Echter, de nazorg en het herstel ná een ingreep zijn ook een belangrijk onderdeel van de ingreep. Volg daarom goed onze adviezen op die u meekrijgt.

Lees meer over evt. complicaties

Gratis consult met de plastisch chirurg?

Wilt u meer informatie over uw onderooglidcorrectie? Plan dan uw gratis consultafspraak in bij ABC Clinic. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Ik wil een gratis consult inplannen
Door wie wordt de onderooglidcorrectie uitgevoerd?

De onderooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. U wordt dus niet behandeld door een cosmetisch arts, bedrijfsarts of huisarts. Wij vinden het belangrijk om enkel te werken met de beste specialisten. Voor de ooglidcorrectie is dat de plastisch chirurg. U heeft ook de noodzakelijke intake met de plastisch chirurg die u gaat behandelen.

Mag ik autorijden na een onderooglidcorrectie?

Nee, u mag niet zelf auto rijden na een onderooglidcorrectie. Uw ogen zijn gezwollen en uw zicht is daardoor belemmerd. U bent ook niet verzekerd mocht er iets gebeuren. Zorg dus dat u een chauffeur hebt als u de behandeling ondergaat.

Mag ik mijn lenzen dragen tijdens een onderooglidcorrectie?

Nee, bij een onderooglidcorrectie niet. Wanneer u maandlenzen heeft kunt u de lenzen wel gewoon inhouden tijdens de onderooglidcorrectie. Echter, in veel gevallen zal een bril comfortabeler zijn, vooral de eerste week na de ingreep. Bespreek dit ook even met de plastisch chirurg tijdens het consult. Tijdens een bovenooglidcorrectie zijn lenzen in principe geen probleem.

Wanneer mag ik sporten na een onderooglidcorrectie?

Dit ligt aan de sport die u wilt gaan doen. Rustig wandelen of rustig fietsen mag in principe al de dag na de onderooglidcorrectie (draag een goede zonnebril als de zon schijnt). Voor het uitoefenen van andere sporten moet u sowieso wachten tot de hechtingen verwijderd zijn. Bij het verwijderen van de hechtingen wordt de wondgenezing ook gecontroleerd. Vraag dan voor de zekerheid na wanneer u weer mag gaan sporten. Wij adviseren dit ook al na te vragen tijdens het consult met de plastisch chirurg.

Om intensief te mogen gaan sporten (tennissen bijvoorbeeld) moet u iets langer herstellen. Wacht hier 2 weken mee. Joggen kan al iets eerder (10 dagen). Met contactsporten kunt u beter een maand wachten alvorens u hier weer mee gaat starten. Maar nogmaals, vraag het voor de zekerheid na tijdens het consult en bij het verwijderen van de hechtingen. Voor elke sport kan een ander advies gelden.

Relevante blogs

Lees al onze blogs
Gratis consult