Totaal
8.9
1109 reviews

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie is een mooie en dankbare oplossing wanneer u last heeft van wallen of kringen onder de ogen. Deze geven vaak een vermoeide blik of verdrietige uitstraling.

Onderooglidcorrectie voor een frisse oogopslag

Heeft u last van wallen of kringen onder de ogen en zorgen deze oogwallen voor een vermoeide blik? Of wellicht voor een verouderde of verdrietige uitstraling? Wallen onder de ogen zijn vervelend en zijn veelal erfelijk bepaald of het gevolg van een (langdurige) periode van weinig slaap, roken, slechte voeding, stress of verdriet. Een onderooglidcorrectie is dan een mooie en dankbare oplossing. Uw wallen worden verwijderd door een ervaren plastisch chirurg en u ziet er weer fris en uitgerust uit.

Onderooglidcorrectie voor en na foto’s

Wij begrijpen dat u nieuwsgierig bent naar foto’s van een onderooglidcorrectie ‘voor en na’. Op deze pagina vindt u enkele foto’s van resultaten. Let er wel op dat resultaten per persoon kunnen verschillen. Ieder gezicht is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Vandaar dat het gratis consultgesprek met de plastisch chirurg zo belangrijk is. Op onze website kunt u trouwens veel meer foto’s vinden van mannen en vrouwen die bij ons behandeld zijn.

Ooglidcorrectie voor - onderooglidcorrectie
Voor
Ooglidcorrectie na - onderooglidcorrectie
Na
behandelingen - ooglidcorrectie - Onderooglidcorrectie man Breda voor
Voor
behandelingen - ooglidcorrectie - Onderooglidcorrectie man Breda na
Na
Meer foto's

Het verloop van een onderooglidcorrectie

Voorafgaand aan de ingreep worden foto’s gemaakt en tekent de plastisch chirurg het teveel aan huid onder de ogen af. Daarna volgt de plaatselijke verdoving en start de behandeling waarbij de plastisch chirurg het teveel aan huid, vet en/of spierweefsel verwijdert bij de onderste oogleden. De behandeling neemt ongeveer 75 tot 90 minuten in beslag, afhankelijk van de te gebruiken techniek. Tijdens het verloop van de ingreep wordt u op de hoogte gehouden van de behandeling als u dat wenst.

De plastisch chirurg plaatst de incisie bij de wimperrand waardoor het littekentje onder de wimperrand komt en niet zichtbaar is. Nadat de incisies gehecht zijn neemt u nog 15 tot 30 minuten plaats in een ontspannende stoel om te koelen. Daarna mag u de kliniek verlaten (let op: u mag niet zelf autorijden). Na één week mogen de hechtingen er alweer uit en na 3 maanden is het eindresultaat van de behandeling zichtbaar.

Onderooglidcorrectie technieken

Er zijn verschillende plastisch chirurgische technieken om een correctie van de onderste oogleden uit te voeren. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. De plastisch chirurg kan u er alles over vertellen tijdens het consult.

Onderooglidcorrectie met huidresectie

Bij een huidresectie verwijdert de plastisch chirurg enkel het huidoverschot onder de ogen. Hij brengt een incisie aan onder de wimperrand en verwijdert vervolgens een klein reepje huid. De wond wordt gehecht en de huid onder het oog wordt weer strakker getrokken.

Een correctie met huidresectie en vetpockets

De wallen onder de ogen kunnen ook veroorzaakt worden door een huidoverschot en een teveel aan vet onder de ogen (uitpuiling van vet). Ook hier zal de plastisch chirurg een kleine incisie maken vlak onder de wimperrand. Hij verwijdert vervolgens het vet en zal, indien nodig, ook wat huidoverschot verwijderen.

Hamra-techniek 

Bij de Hamra-techniek wordt er geen vet verwijderd door de plastisch chirurg, maar wordt het vet eerlijker herverdeeld. Zo kan het voorkomen dat er te veel vet zit in de onderoogleden, terwijl de traangootjes onder de ogen juist te diep zijn door een tekort aan vet. Door het vet te herverdelen, krijg je een mooie overgang.

Huidresectie met ooglidspierverstrakking

De plastisch chirurg geeft hierbij de voorkeur aan een verstrakking van de ooglidspier. De oogkringspier wordt hierbij gehecht aan het botvlies van de buitenste ooghoek, waardoor het ooglid weer een goede ondersteuning krijgt. Nieuwe wallen worden zo voorkomen.

Transconjunctivale onderooglidcorrectie

Bij de transconjunctivale onderooglidcorrectie wordt alléén een kleine hoeveelheid vet verwijderd. De huid zelf is nog voldoende strak en daar hoeft niets aan gedaan te worden. De plastisch chirurg maakt een incisie aan de binnenkant van het ooglid om het vet te verwijderen. Zo wordt een litteken aan de buitenkant voorkomen. Tijdens deze transconjunctivale ooglidcorrectie wordt een beschermende contactlens op het oog geplaatst. Deze techniek is enkel geschikt voor jonge cliënten zonder huidoverschot en enkel wat vetoverschot.

Onderooglidcorrectie kosten

De kosten voor een onderooglidcorrectie kunnen per kliniek verschillen. Bij ABC Clinic zijn de kosten voor een onderooglidcorrectie € 1695,-. Dit is voor beide ogen en inclusief de nazorg en behandeling door een ervaren plastisch chirurg die alle technieken beheerst. Om zekerheid te hebben over de prijs van een onderooglidcorrectie is een consult met de plastisch chirurg altijd noodzakelijk. Tijdens dit consult staat de chirurg stil bij uw wensen en verwachtingen. Hij of zij analyseert de oorzaak van het probleem en bekijkt of een onderooglidcorrectie ook de beste oplossing is. U krijgt alle ruimte om vragen te stellen tijdens dit gratis consultgesprek. Let op: de prijzen van een onderooglidcorrectie kunnen per kliniek verschillen. Dit heeft voornamelijk te maken met de kwaliteit van de zorg en de ervaring van de behandelend specialist. Wij werken enkel met plastisch chirurgen, niet met basisartsen of cosmetisch artsen. Ook het consult heeft u met de behandelend plastisch chirurg.

Onderooglidcorrectie vergoeding

Een vergoeding voor een onderooglidcorrectie is niet mogelijk. Deze ingreep wordt altijd gezien als een cosmetische ingreep. Niemand komt dus in aanmerking voor een onderooglidcorrectie vergoeding. U betaalt de behandeling dus altijd zelf.

Meer over prijzen

FAQ’s onderooglidcorrectie

Bekijk meer FAQ video's

Onderooglidcorrectie ervaringen

De meerderheid van onze cliënten komt naar onze kliniek via eerder behandelde cliënten. Voordat u een afspraak maakt voor een consultgesprek is het goed en verstandig om ervaringen te lezen van anderen die een onderooglidcorrectie bij ABC Clinic hebben ondergaan. U kunt diverse onderooglidcorrectie ervaringen bekijken op reviewsites die online te vinden zijn. U zult vast benieuwd zijn hoe het herstel van een onderooglidcorrectie eruit ziet. Bekijk dus zeker verschillende ervaringen op onafhankelijke reviewsites zoals Kliniekervaringen of Zorgkaart Nederland.

Kliniekervaringen ABC Clinic, onderooglidcorrectie

 

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

 

Bekijk meer ervaringen

Wie voert de onderooglidcorrecties uit bij ABC Clinic?

Ooglidcorrecties moeten in Nederland door plastisch chirurgen uitgevoerd worden. Zij beheersen de plastische chirurgische technieken om tot mooie en natuurlijke resultaten te komen. Echter, afgelopen jaren zijn er ook huisartsen of basisartsen zich gaan bezighouden met de correctie van de onderste oogleden. Wij werken bewust alléén met plastisch chirurgen. Zij hebben een 12-jarige opleiding genoten en zijn goed opgeleid om u goed te behandelen.

Wat is het verschil tussen een arts en een plastisch chirurg?

Na het succesvol afronden van de 6-jarige opleiding geneeskunde mag iemand zich (basis)arts noemen. Daarna kan iemand zich specialiseren tot bijvoorbeeld orthopeed, plastisch chirurg, huisarts, psychiater of KNO-arts.

Plastische chirurgie is het enige specialisme waarbij de ooglidchirurgie een vast onderdeel is van de 12-jarige opleiding. Bij de opleiding tot huisarts, kaakchirurg of KNO-arts is dit niet het geval. Kies dus altijd voor een plastisch chirurg wanneer u een onderooglidcorrectie overweegt. Zij beheersen de chirurgische technieken om u optimaal en uiterst succesvol te kunnen behandelen.

Onderooglidcorrectie als specialisme

Wij zijn sinds 2010 gespecialiseerd in onderooglidcorrecties. Bij ABC Clinic werken plastisch chirurgen die zich gespecialiseerd hebben in ooglidcorrecties, bovenooglidcorrecties, onderooglidcorrecties en wenkbrauwliften. Zij worden hierbij geassisteerd door ervaren assistenten. Wij behoren in Nederland én België tot de best beoordeelde privéklinieken voor onderooglidcorrecties en zijn daar uiteraard trots op.

Onderooglidcorrectie herstel

Om het herstel na een onderooglidcorrectie zo optimaal goed te laten verlopen, is het belangrijk om het nazorgadvies wat u van ons meekrijgt goed op te volgen. Een onderooglidcorrectie herstel duurt 1 tot 2 weken.

Meer over het herstel

Onderooglidcorrectie complicaties

Complicaties bij een onderooglidcorrectie komen gelukkig zelden voor. Er bestaat echter altijd een mogelijkheid dat u last krijgt van een infectie, nabloeding of een droog gevoel in de ogen. Laat u daarom altijd behandelen door een ervaren plastisch chirurg in de juiste setting. Mensen vragen ons soms of een ingreep wel eens mislukt. Aangezien wij met gespecialiseerde plastisch chirurgen werken zal een ingreep niet mislukken. Echter, de nazorg en het herstel ná een ingreep zijn ook een belangrijk onderdeel van de ingreep. Volg daarom goed onze adviezen op die u meekrijgt.

Meer over complicaties

Gratis consult met de plastisch chirurg?

Wilt u meer informatie over de ingreep? Plan dan een gratis consultafspraak in bij ABC Clinic. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Gratis consult?

Door wie wordt de onderooglidcorrectie uitgevoerd?

De onderooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. U wordt dus niet behandeld door een cosmetisch arts, bedrijfsarts of huisarts. Wij vinden het belangrijk om enkel te werken met de beste specialisten. Voor de ooglidcorrectie is dat de plastisch chirurg. U heeft ook de noodzakelijke intake met de plastisch chirurg die u gaat behandelen.

Mag ik autorijden na een onderooglidcorrectie?

Nee, u mag niet zelf auto rijden na een onderooglidcorrectie. Uw ogen zijn gezwollen en uw zicht is daardoor belemmerd. U bent ook niet verzekerd mocht er iets gebeuren. Zorg dus dat u een chauffeur hebt als u de behandeling ondergaat.

Mag ik mijn lenzen dragen tijdens een onderooglidcorrectie?

Nee, bij een onderooglidcorrectie niet. Wanneer u maandlenzen heeft kunt u de lenzen wel gewoon inhouden tijdens de onderooglidcorrectie. Echter, in veel gevallen zal een bril comfortabeler zijn, vooral de eerste week na de ingreep. Bespreek dit ook even met de plastisch chirurg tijdens het consult. Tijdens een bovenooglidcorrectie zijn lenzen in principe geen probleem.

Voor wie is een onderooglidcorrectie geschikt?

Een onderooglidcorrectie is geschikt voor mannen en vrouwen die last hebben van:

wallen onder hun ogen;

overtollige huid onder de ogen;

Donkere kringen onder de ogen (alleen indien de kringen worden veroorzaakt door een donkere huid);

Vochtzakjes onder de ogen.

Veelal hebben vrouwen ook moeite met het aanbrengen van make-up vanwege het huidoverschot of de aanwezige wallen of vochtzakjes onder de ogen. Een onderooglidcorrectie is dan een mooie en dankbare oplossing. Donkere kringen kunnen alleen verwijderd worden als de donkere kring veroorzaakt wordt door huidoverschot met een donker pigment. Wanneer donkere kringen ontstaan door een dunne huid met weinig onderhuids vetweefsel (de onderliggende spier geeft de donkere kleur) is een behandeling niet mogelijk.

 

Is een onderooglidcorrectie veilig?

Ja, een onderooglidcorrectie is een veilige ingreep, mits uitgevoerd door een bekwaam team van plastisch chirurgen en OK-assistenten. De kans op complicaties bij een behandeling is erg klein. Toch zitten er aan elke ingreep risico’s, ook bij een onderooglidcorrectie. Wij adviseren iedereen in elk geval te kiezen voor een ervaren plastisch chirurg wanneer u een boven– of onderooglidcorrectie overweegt.

Kan een onderooglidcorrectie mislukken?

In feite kan elke ingreep natuurlijk mislukken, al is de kans hierop erg klein. Een onderooglidcorrectie kan eigenlijk niet mislukken, mits uitgevoerd door een bekwaam team van plastisch chirurgen en OK-assistenten. Wij adviseren iedereen te kiezen voor een ervaren plastisch chirurg wanneer je een boven– of onderooglidcorrectie overweegt. De kans op mislukking of complicaties is natuurlijk groter naarmate u kiest voor een kliniek die inboet op kwaliteit vanwege de prijs of met een onervaren of niet bekwame arts werkt.

Kan ik tijdens de onderooglidcorrectie praten?

Ja hoor, mocht u willen dan kunt u tijdens de onderooglidcorrectie praten met de plastisch chirurg en OK-assistente. Zij houden u ook voortdurend op de hoogte tijdens de ingreep. Veel cliënten ervaren dit als prettig.

Mag ik direct naar huis na een onderooglidcorrectie?

Na de onderooglidcorrectie krijgt u nog een tijdje (15 minuten) een koelbril op in de uitslaapkamer. Daarna krijgt u nog wat uitleg over het herstel en vervolgens mag u gewoon naar huis. Let wel: u mag zelf géén auto rijden. Zorg dus voor een chauffeur.

Wanneer is een onderooglidcorrectie medisch noodzakelijk?

Helaas, een onderooglidcorrectie is medisch gezien nooit noodzakelijk en wordt te allen tijde als een cosmetische ingreep beschouwd ter verfraaiing van het uiterlijk.  U moet de kosten van de ingreep dus zelf betalen en komt niet in aanmerking voor een vergoeding.

Wat is de ideale leeftijd voor een onderooglidcorrectie

De meeste mensen die een onderooglidcorrectie ondergaan zijn tussen de 35 en 65 jaar oud. Cosmetische operaties zoals een onderooglidcorrectie mogen wettelijk pas vanaf het 18e jaar uitgevoerd worden. In tegenstelling tot de bovenooglidcorrectie en wenkbrauwliften is er ook een grote groep mannen en vrouwen die al op jongere leeftijd iets aan hun wallen of kringen laat doen. Wallen of kringen komen al op jongere leeftijd voor. Een onderooglidcorrectie is dan een oplossing, maar in veel gevallen zijn fillers dan ook een mooi tijdelijk alternatief.

Gratis consult