De kliniek

Onderooglidcorrectie

Weg met die vervelende wallen onder de ogen!

Wanneer u last heeft van wallen onder de ogen geeft dat vaak een vermoeide blik. Een onderooglidcorrectie is dan een mooie en natuurlijke oplossing!

Weg met die wallen onder de ogen!

Ziet u een moe gezicht met wallen onder uw ogen als u in de spiegel kijkt? Vreemd genoeg herkent u zichzelf hier niet in, want u voelt zich fris en uitgerust. Als een goede voeding, stressreductie en stoppen met roken niet helpt, kan het zijn dat de vetophoping onder uw ogen erfelijk bepaald is. Naarmate dat u ouder wordt, zakt de huid weg en krijgt u steeds meer last van een gesloopt uiterlijk. Een onderooglidcorrectie is een mooie en natuurlijke oplossing om blijvend afscheid te nemen van wallen onder de ogen en er weer fris en fruitig uit te zien!

Onderooglidcorrectie voor en na

Wij begrijpen dat u nieuwsgierig bent naar voor en na foto’s van de onderooglidcorrectie. Let er wel op dat resultaten per persoon kunnen verschillen. Ieder gezicht is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering.

Onderooglidcorrectie voor de behandeling
Voor de ingreep
Resultaat onderooglidcorrectie
Resultaat behandeling
Bekijk meer resultaten

Onderooglidcorrectie technieken

Er zijn verschillende technieken om een onderooglidcorrectie uit te voeren. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Daarom is een consultgesprek met een ervaren plastisch chirurg zo belangrijk.

Onderooglidcorrectie met huidresectie

Bij een huidresectie verwijdert de plastisch chirurg enkel het huidoverschot onder de ogen. Hij brengt een incisie aan onder de wimperrand en verwijdert vervolgens een klein reepje huid. De wond wordt gehecht en de huid onder het oog wordt weer strakker getrokken.

Een correctie met huidresectie en vetpockets

De wallen onder de ogen kunnen ook veroorzaakt worden door een huidoverschot en een teveel aan vet onder de ogen (uitpuiling van vet). Ook hier zal de plastisch chirurg een kleine incisie maken vlak onder de wimperrand. Hij verwijdert vervolgens het vet en zal, indien nodig, ook wat huidoverschot verwijderen.

Hamra-techniek 

Bij de Hamra techniek wordt er geen vet verwijderd door de plastisch chirurg, maar wordt het vet netjes en eerlijker herverdeeld. Zo kan het voorkomen dat er te veel vet zit in de onderoogleden, terwijl de traangootjes onder de ogen juist te diep zijn door een tekort aan vet. Door het  vet te herverdelen, krijg je een mooie overgang.

Huidresectie met ooglidspierverstrakking

De plastisch chirurg geeft hierbij de voorkeur geven aan een verstrakking van de ooglidspier. De oogkringspier wordt hierbij gehecht aan het botvlies van de buitenste ooghoek, waardoor het ooglid weer een goede ondersteuning krijgt. Nieuwe wallen worden zo voorkomen.

Transconjunctivale onderooglidcorrectie

Bij de transconjunctivale onderooglidcorrectie wordt alleen een kleine hoeveelheid vet weggehaald. De huid zelf is nog strak genoeg en daar hoeft niets van verwijderd te worden. De plastisch chirurg maakt een incisie aan de binnenkant van het ooglid om het vet te verwijderen. Zo wordt een litteken aan de buitenkant voorkomen. Tijdens deze ooglidcorrectie wordt een beschermende contactlens op het oog geplaatst. Deze techniek is enkel geschikt voor jonge cliënten zonder huidoverschot en enkel wat vetoverschot.

Onderooglidcorrectie prijzen

Om de prijzen van een onderooglidcorrectie vast te stellen, is een consult met de plastisch chirurg noodzakelijk. Tijdens het consult staat hij stil bij uw wensen en verwachtingen. Hij analyseert de oorzaak van het probleem en bekijkt of een onderooglidcorrectie de beste oplossing is. U krijgt alle ruimte om vragen te stellen. Bel voor een vrijblijvend consult 076 – 542 31 54 of plan direct een afspraak in.

Bekijk de prijzen

Vergoeding voor een onderooglidcorrectie

Omdat een onderooglidcorrectie een cosmetische ingreep betreft, vergoedt de verzekering deze behandeling niet. U betaalt de behandeling dus zelf.

Meer info over vergoedingen

Onderooglidcorrectie behandeling

Wanneer u last heeft van wallen onder de ogen biedt een onderooglidcorrectie een mooie oplossing. Voorafgaand aan de behandeling tekent de plastisch chirurg het teveel aan huid onder de ogen af. Na foto’s en een plaatselijke verdoving start te behandeling waarbij onze ervaren plastisch chirurgen het teveel aan huid, vocht/vet/spier verwijderen bij de onderste oogleden. Deze behandeling neemt ongeveer 70 tot 90 minuten in beslag. De plastisch chirurg plaatst de incisie bij de wimperrand waardoor het littekentje onder de wimperrand komt en niet zichtbaar is. Nadat de sneetjes gehecht zijn, kunt u de kliniek al snel verlaten. Na een week gaan de hechtingen eruit en is het eindresultaat na ongeveer drie maanden zichtbaar.

Het herstel na een onderooglidcorrectie

Om het herstel na een onderooglidcorrectie goed te laten verlopen, is het belangrijk om ons nazorgadvies goed op te volgen.

Lees alles over het herstel

Onderooglidcorrectie ervaringen

Voordat u een afspraak inplant bij de plastisch chirurg voor een consultgesprek is het belangrijk om andermans ervaringen te lezen die een onderooglidcorrectie bij ABC Clinic hebben laten uitvoeren. U kunt diverse reviews lezen op de verschillende reviewsites.

Bekijk ervaringen

Onderooglidcorrectie complicaties

Onderooglidcorrectie complicaties komen zelden voor. Er bestaat echter altijd een mogelijkheid dat u last krijgt van een infectie, nabloeding of een droog gevoel in de ogen. Laat u te allen tijde behandelen door een ervaren plastisch chirurg.

Lees meer over evt. complicaties
Door wie wordt de onderooglidcorrectie uitgevoerd?

De onderooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. U wordt dus niet behandeld door een cosmetisch arts, bedrijfsarts of huisarts. Wij vinden het belangrijk om enkel te werken met de beste specialisten. Voor de ooglidcorrectie is dat de plastisch chirurg. U heeft ook de noodzakelijke intake met de plastisch chirurg die u gaat behandelen.

Mag ik autorijden na een onderooglidcorrectie?

Nee, u mag niet zelf auto rijden na een onderooglidcorrectie. Uw ogen zijn gezwollen en uw zicht is daardoor belemmerd. U bent ook niet verzekerd mocht er iets gebeuren. Zorg dus dat u een chauffeur hebt als u de behandeling ondergaat.

Mag ik mijn lenzen dragen tijdens een onderooglidcorrectie?

Wij adviseren uw bril te dragen als u naar de kliniek komt. U mag uw lenzen weer dragen zodra u deze kunt verwijderen zonder aan het ooglid te hoeven trekken. Wanneer u maandlenzen heeft kunt u de lenzen wel gewoon inhouden tijdens de onderooglidcorrectie. Echter, in veel gevallen zal een bril comfortabeler zijn, vooral de eerste week na de ingreep. Bespreek dit ook even met de plastisch chirurg tijdens het consult.

Wie voert de onderooglidcorrectie uit?

Onderooglidcorrecties worden bij ABC Clinic alléén uitgevoerd door ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen. Zij worden tijdens de behandeling bijgestaan door ervaren OK-assistenten.

Is de prijs voor een onderooglidcorrectie voor beide ogen?

Ja, de prijs van de onderooglidcorrectie geldt voor beide ogen. De kosten zijn inclusief het consult en de behandeling door de plastisch chirurg en de nazorg en verschillende controlemomenten.

Waarom verschillen de prijzen zo van een onderooglidcorrectie?

De prijzen van een bovenooglid– of onderooglidcorrectie kunnen verschillen tussen klinieken. De prijs van een behandeling is zeker belangrijk, maar moet niet leidend zijn voor de keuze. Kijk bij het kiezen van een kliniek verder dan alleen de kosten die voor de ooglidcorrectie in rekening worden gebracht. Kwaliteit heeft nu eenmaal een prijs. Belangrijke zaken voor de keuze voor een kliniek zijn onder andere:

  • Wie voert de ingreep uit? Is dat een cosmetisch arts, huisarts of bedrijfsarts of een ervaren plastisch chirurg? Bij ABC Clinic wordt de behandeling altijd uitgevoerd door ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen en OK-assistenten.
  • Wie doet het consult voorafgaand aan de ingreep? Is dat een consulente of doet de plastisch chirurg dit zelf. Bij ABC Clinic heeft u het consult met de behandelend plastisch chirurg, altijd!

Het specialisme van de chirurgen en zijn team, de persoonlijke aandacht en goede nazorg die u krijgt zijn voor u een garantie dat de ooglidcorrecties op het hoogst mogelijke niveau worden uitgevoerd. Waar u allemaal op moet letten bij de keuze voor een privékliniek kunt u lezen in een blog wat we hierover hebben geschreven.

Wanneer mag ik sporten na een onderooglidcorrectie?

Dit ligt aan de sport die u wilt gaan doen. Rustig wandelen of rustig fietsen mag in principe al de dag na de onderooglidcorrectie (draag een goede zonnebril als de zon schijnt). Voor het uitoefenen van andere sporten moet u sowieso wachten tot de hechtingen verwijderd zijn. Bij het verwijderen van de hechtingen wordt de wondgenezing ook gecontroleerd. Vraag dan voor de zekerheid na wanneer u weer mag gaan sporten. Wij adviseren dit ook al na te vragen tijdens het consult met de plastisch chirurg.

Om intensief te mogen gaan sporten (tennissen bijvoorbeeld) moet u iets langer herstellen. Wacht hier 2 weken mee. Joggen kan al iets eerder (10 dagen). Met contactsporten kunt u beter een maand wachten alvorens u hier weer mee gaat starten. Maar nogmaals, vraag het voor de zekerheid na tijdens het consult en bij het verwijderen van de hechtingen. Voor elke sport kan een ander advies gelden.

Vrijblijvend consult