e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Borstlift

Wanneer jouw borsten aan stevigheid verliezen, slapper worden of meer gaan hangen, kun je je hier onzeker over voelen. Een borstlift biedt dan een mooie en natuurlijke oplossing.

Een borstlift voor stevigere borsten

Borsten kunnen in de loop van de jaren hun stevigheid en contouren verliezen. Dit kan komen door ouderdom, gewichtsverlies of meerdere zwangerschappen. Het gevolg is dat de huid slapper wordt, de borsten aan stevigheid verliezen en meer gaan hangen. Dit is een heel natuurlijk verschijnsel.

Wat is een borstlift? Met behulp van een borstlift of borstcorrectie zorgen onze plastisch chirurgen ervoor dat het volume op een veilige manier wordt hersteld met een natuurlijk resultaat. De ingreep kan indien gewenst worden uitgevoerd met of zonder implantaten of met eigen vet.

Behandeling onder narcose

De borstlift behandeling vindt altijd plaats onder algehele narcose. De plastisch chirurg start de ingreep met het maken van een incisie, die vaak vanaf de tepel naar beneden loopt en eindigt in de borstplooi. Het teveel aan huid wordt bij de ingreep verwijderd en de tepel wordt op de juiste hoogte gebracht. De behandeling eindigt met het plaatsen van een drain, het hechten van de wond en het aanbrengen van een drukverband. De drains worden na 24 – 48 uur weer verwijderd. Ook het drukverband hoeft maar enkele dagen te blijven zitten. Je blijft na de ingreep meestal een nachtje in het ziekenhuis, wel zo fijn en veilig.

borstlift

Borstlift met prothese of implantaten

Een mogelijkheid is om de borstlift uit te voeren met implantaten. Of er implantaten worden gebruikt bij de behandeling is geheel afhankelijk van jouw eigen wensen. Wanneer je last hebt van volumeverlies, of wanneer je altijd al een maatje groter hebt willen hebben, bestaat de mogelijkheid om een prothese of implantaat in te brengen tijdens de behandeling. We spreken dan van een borstlift met prothese. Tijdens het consult met de behandelend plastisch chirurg wordt dit met je besproken. Voor een natuurlijk resultaat wordt er goed naar de verhoudingen van het lichaam gekeken. De plastisch chirurg zal in overleg met jou de grootte van de prothese bepalen.

Borstlift zonder prothese of implantaten

Naast een borstlift met implantaten kan deze ingreep ook plaatsvinden zonder implantaten. Het kan voorkomen dat je helemaal geen borstvergroting wilt omdat je tevreden bent met het formaat van jouw borsten. Een andere mogelijkheid is om tijdens de ingreep de borsten te vergroten door middel van eigen vet. Dit vet wordt door middel van liposuctie weggehaald op plaatsen waar het vet ongewenst is (vaak bij de buik of de benen). Deze borstlift zonder prothese of zonder implantaten wint steeds meer aan populariteit.

Borstlift voor en na

Al vele cliënten zijn je voorgegaan. Op deze pagina zijn verschillende borstlift voor- en na foto’s van de behandeling te vinden. Op deze voor- en na foto’s zie je dat de behandeling voor een natuurlijk resultaat zorgt. Meer borstlift voor na foto’s kunnen getoond worden tijdens het consult met de plastisch chirurg.

mommy makeover voor, borstlift voor
Voor
mommy makeover na, borstlift na
Na
behandelingen - borstcorrectie - Borstlift foto's voor
Voor
behandelingen - borstcorrectie - Borstlift foto's na
Na
mommy makeover voor, borstlift voor
Voor
mommy makeover na, borstlift na
Na
Meer foto's

Het herstel

Een borstlift is een zeer dankbare ingreep die voor een heel natuurlijk resultaat zorgt. Wel zal jouw lichaam enige tijd nodig hebben om te herstellen na de ingreep. De eerste dagen zul je last hebben van zwellingen en blauwe plekken. Ook kunnen de borsten wat gespannen aanvoelen. Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat het definitieve effect pas na enkele weken bereikt is.

Bij de behandeling met eigen vet is het in de eerste weken afwachten of al het verplaatste vet goed blijft zitten. Vlak na de ingreep kun je wat last hebben van zwellingen en blauwe plekken. Daarnaast kan de huid wat licht gespannen aanvoelen. We adviseren om de eerste dagen na de ingreep rustig aan te doen. Sporten of zwaar lichamelijk werk is weer mogelijk na ongeveer vier weken.

Meer over het herstel

Kosten borstlift

BehandelingPrijs
Consult€50,-
Zonder prothese€5500,-
Ronde prothese€6500,-
Anatomische prothese€7100,-

De kosten voor een borstlift zijn inclusief een overnachting in het Amphia-ziekenhuis.

Een consult is te allen tijde noodzakelijkheid om zekerheid te kunnen geven over de borstlift kosten en het resultaat. Daarvoor moet de plastisch chirurg je gezien hebben. Het consult is natuurlijk geheel vrijblijvend.

Meer over de kosten

Borstlift ervaringen

Borstlift ervaringen kun je vinden op reviewsites zoals Kliniekervaringen of ZorgkaartNederland. Hier lees je ervaringen van cliënten die een operatie hebben ondergaan. Voor de resultaten van een vergroting met eigen vet kun je naar de specifieke pagina gaan over deze ingreep.

borstlift ervaringen

Ervaringen borstlift

Waar vindt de behandeling plaats?

De behandellocatie is geheel afhankelijk van de arts waarmee je een consult hebt. In onderstaand schema vind je de verschillende behandellocaties.

SpecialistConsultBehandeling
Thijs de WitABC ClinicAmphia Ziekenhuis
Guido DolmansABC ClinicAmphia Ziekenhuis
Carla TheunissenABC ClinicAmphia Ziekenhuis
Gerd FabreABC ClinicAZ Delta Ziekenhuis Roeselare

Hieronder kun je een video bekijken van de afdeling plastische chirurgie van het Amphia met wie wij intensief samenwerken:

Consult borstlift?

Bij ABC Clinic starten we een borstlift altijd met een vrijblijvend consult met de behandelend plastisch chirurg. De plastisch chirurg staat stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen over de behandeling. De plastisch chirurgen van het Amphia maken eventueel gebruik van een 3D-scan om het te verwachte resultaat te bekijken. Dit gebeurt tijdens het tweede gesprek wat plaatsvindt op het voorbereidingsplein van het Amphia ziekenhuis.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Bel dan naar 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. Je kunt ook eenvoudig online een afspraak maken.

Afspraak inplannen

Veelgestelde vragen

Hoe gaat een borstlift in zijn werk?

Een borstlift vindt plaats onder algehele narcose. Tijdens de ingreep zal dus geen pijn worden ervaren. Na de operatie kunnen de littekens pijnlijk zijn. Daarnaast kan er pijn worden ervaren aan de borstspier. Deze pijn zal na een aantal dagen afgenomen of geheel weg zijn. Tijdens een consultgesprek kunnen al jouw vragen over de operatie door een plastisch chirurg beantwoord worden.

Kan ik borstvoeding geven na een borstlift?

Het is afhankelijk van de toegepaste behandelmethode of er nog borstvoeding gegeven kan worden na de borstlift operatie. Het is aan te raden om een borstlift te overwegen op een punt waarop je niet meer van plan bent borstvoeding te geven, omdat er in het weefsel van de borst(en) gesneden wordt. Tijdens een vrijblijvend consult kan de plastisch chirurg je meer informatie geven over de behandelmethoden bij een borstlift.

Leidt een borstlift tot zichtbare littekens?

Bij een borstlift blijven altijd littekens achter. De plastisch chirurg zal nauwkeurig de plaatsen bepalen waar gesneden zal worden, om de littekens zo klein en onopvallend mogelijk te maken. Waar de littekens zichtbaar zijn is afhankelijk van de omvang van de operatie. Hier wordt meer duidelijk over na een consult met de behandelend plastisch chirurg.

Waar is een borstlift voor bedoeld?

Als je last hebt van slappe borsten of hangende borsten met naar beneden staande tepels kan een borstlift een uitkomst bieden. Een borstlift is ook een geschikte behandeling wanneer je borsten ongelijk zijn.

Wanneer kan ik weer aan het werk na een borstlift?

De eerste twee weken na de borstlift is het belangrijk om niet te tillen, fietsen, sporten of auto te rijden. Na de eerste twee weken kunnen deze taken rustig worden opgebouwd en is autorijden toegestaan. Fysiek intensieve taken zijn echter nog niet toegestaan. Als alle wonden goed genezen zijn mogen na zes weken alle activiteiten weer worden opgepakt. Het is dus afhankelijk van de aard van het werk dat je doet wanneer je weer kan beginnen met werken.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online