De kliniek
Mooi
jezelf
blijven

Facelift

Heeft u last een verslapte huid in het gezicht of hals en zie je er vaak vermoeid uit? Dan is een facelift een mooie oplossing. Er zijn verschillende soorten facelifts die we kunnen toepassen.

Facelift-behandeling

Het gezicht is erg bepalend voor uw uitstraling, daarom besteden we ook veel tijd en aandacht aan de verzorging van ons gezicht. Door het natuurlijke verouderingsproces en erfelijke factoren kan de huid in het gezicht wat slapper worden. Hierdoor kunnen de wenkbrauwen en mondhoeken gaan hangen, diepe nasolabiale plooien en hamsterwangen ontstaan en de kaaklijn slapper worden. Dit kan ervoor zorgen dat u er oud of vermoeid uitziet. Een facelift biedt een oplossing tegen dit probleem en zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat.

Bij de ingreep worden de plooien en rimpels in het gezicht weer verzacht en is een frisser en jonger uiterlijk het gevolg. Overtollig vetweefsel wordt weggehaald, de onderliggende structuren worden weer strakgetrokken en de gezichtshuid wordt op een natuurlijke manier gladgetrokken. Hierdoor krijgen de hals- en kaaklijn weer een jeugdigere vorm. Eventueel volumeverlies wordt hersteld middels fillers of eigen vet.

Soorten facelift behandelingen

Er zijn verschillende soorten lifts die de verschillende regio’s in het gezicht aanpakken. Wanneer u last heeft van een verslapte kaaklijn, hamsterwangen en hangende mondhoeken kan een MACS-lift, S-lift of een hals-facelift eventueel in combinatie met een halslift een goede uitkomst bieden. Heeft u meer last van een voorhoofd dat wat slapper wordt en wenkbrauwen die hierdoor gaan hangen, dan kan een wenkbrauwlift of voorhoofdslift een goede oplossing bieden.

Bij een slappe huid in de hals die zorgt voor een ‘kalkoenhals’ biedt een halslift een goede oplossing. De huid bij de hals wordt wat strakker en u ziet er weer jonger en frisser uit. Een halslift wordt altijd gedaan in combinatie met een MACS-lift.

Vindt u een chirurgische ingreep nog iets te heftig of ziet u hier tegenop? Dan kan een liquid facelift met injectables een mooie en tijdelijke oplossing bieden. Bij deze behandeling wordt het volumeverlies met fillers opgevuld. Het resultaat van een deze behandeling houdt tot twaalf maanden aan en kan daarna weer veilig herhaald worden.

Een lipofilling is een goed alternatief. Bij lipofilling wordt vet verwijderd op plaatsen in het lichaam waar te veel vet aanwezig is. Dit vet wordt gezuiverd en geïnjecteerd op plaatsen in het gezicht waar door veroudering het volume is afgenomen. Het voordeel van lipofilling is dat het een blijvend resultaat geeft.

Facelift kosten

Om te bepalen welke lift noodzakelijk is, is het belangrijk dat de behandelend plastisch chirurg u gezien heeft. Na het consult kan de plastisch chirurg bepalen wat de kosten zijn.

BehandelingPrijs vanaf
Consult€35,-
Full facelift€5100,-
Facelift met lipofilling€5600,-
Halslift (altijd in combinatie met MACS-lift)€4500,-
Voorhoofdslift€3500,-
MACS-lift basis€4500,-
MACS-lift met bovenooglidcorrectie€5000,-

Facelift ervaringen

Op de verschillende pagina’s kunt u de ervaringen van onze cliënten terugvinden. Ook op kliniekervaringen.nl en klantenvertellen.nl hebben onze cliënten ervaringen geplaatst van onder andere de minilift, liquid facelift en de MACS-lift.

Facelift voor en na

Op de behandelpagina’s staan verschillende voor en na foto’s. In verband met privacy bestaat de mogelijkheid dat niet bij iedere behandeling voor en na foto’s te vinden zijn. Tijdens het consult met de behandelend plastisch chirurg krijgt u de mogelijkheid om voor en na foto’s te zien van cliënten die u voor zijn gegaan.

Resultaat van een facelift

Chirurgische facelift

Een facelift zorgt altijd voor een mooi en natuurlijk resultaat. Na de ingreep zal de huid nog rood van kleur zijn, gespannen aanvoelen en wat zwellingen vertonen. Deze zwellingen zullen na ongeveer enkele weken afnemen. Wanneer de zwellingen weg beginnen te trekken, is het eerste resultaat van de behandeling al zichtbaar. Enkele maanden na de ingreep zal het definitieve effect bereikt zijn en ziet u er weer zo jong uit als u zichzelf voelt.

Liquid facelift

Het effect van de liquid facelift is direct zichtbaar en houdt tot twaalf maanden aan. De huid is strakker en uw gezichtscontouren zijn weer stevig. U kunt jaren van uw ware leeftijd afhalen, zo opgefrist ziet u eruit.

Maak een afspraak