e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Facelift
photo-frame Gerd Fabre Plastisch chirurg ABC Clinic
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Gerd Fabre

Facelift

Heeft u last een verslapte huid in het gezicht of hals en ziet u er vaak vermoeid uit? Dan is een facelift een mooie oplossing. Er zijn verschillende soorten facelifts die we kunnen toepassen.

Wat is een facelift?

Het gezicht is erg bepalend voor uw uitstraling, daarom besteden we ook veel tijd en aandacht aan de verzorging van ons gezicht. Door het natuurlijke verouderingsproces en erfelijke factoren wordt de huid in het gezicht wat slapper: oogleden en mondhoeken gaan hangen, diepere nasolabiale plooien en hamsterwangen ontstaan en de kaaklijn zal slapper worden. Dit kan ervoor zorgen dat u er oud of vermoeid uitziet. Een facelift biedt een oplossing tegen dit probleem en zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat.

Bij de facelift behandeling worden de plooien en rimpels in het gezicht weer verzacht en is een frisser en jonger uiterlijk het gevolg. Overtollig vetweefsel wordt weggehaald, de onderliggende structuren worden weer strakgetrokken en de gezichtshuid wordt op een natuurlijke manier gladgetrokken. Hierdoor krijgen de hals- en kaaklijn weer een jeugdigere vorm. Eventueel volumeverlies wordt hersteld middels fillers of eigen vet. Tenslotte kan er in sommige gevallen nog gekozen worden voor een laserbehandeling.

Soorten facelift behandelingen

Er zijn verschillende soorten facelifting-methoden die de verschillende regio’s in het gezicht aanpakken. De regio’s waar het veelal om gaat zijn de verslapte kaaklijn, hamsterwangen, hangende mondhoeken of marionetlijnen, maar ook het voorhoofd, de hals of wenkbrauwen kunnen slapper worden of gaan zakken. We onderscheiden de volgende behandelingen bij de facelift:

Mini facelift

De mini facelift of minilift is een minder invasieve versie van een full facelift en richt zich voornamelijk op de onderste helft van het gezicht, met kleinere incisies en kortere hersteltijd. De minilift is voor sommige vrouwen en mannen een zeer geschikte oplossing. De minilift is te vergelijken met de S-lift.

S-lift

De S-lift verstrakt de huid van de kaaklijn en de wangen met een kortere incisie in de vorm van een ‘S’. Eigenlijk is de S-lift identiek aan de mini-facelift. In sommige gevallen zijn dit prima behandelingen, mits het verwachtingspatroon goed besproken is.

MACS-lift

De MACS-lift staat voor ‘Minimal Access Cranial Suspension lift’. De MACS-lift is uitgebreider dan de S-lift, met meer verticale opwaartse trekkracht van de huid en spieren van de wangen en de kaaklijn.

Halslift

De halslift richt zich op het verstrakken van de huid en spieren van de hals voor mensen met tekenen van veroudering in die regio, de zogenoemde kalkoennek. De huid bij de hals wordt wat strakker en u ziet er weer jonger en frisser uit. Een halslift wordt altijd gedaan in combinatie met een MACS-lift of hals-facelift.

Full facelift

De meest uitgebreide en invasieve facelift-methode is de full facelift, waarbij incisies worden gemaakt langs de haarlijn, rond de oren en soms onder de kin om de huid, spieren en diepere weefsels van het gezicht te liften en verstrakken. Veelal wordt de full facelift gecombineerd met een lipofilling en laserbehandeling.

Voorhoofdslift

Een voorhoofdslift is een chirurgische procedure die gericht is op het verstrakken van de huid en spieren van het voorhoofd om rimpels te verminderen en hangende wenkbrauwen te liften.

Wenkbrauwlift

Een wenkbrauwlift is specifiek bedoeld om de wenkbrauwen te liften of te fixeren, waardoor een jeugdiger en meer alert uiterlijk ontstaat.

Vindt u een chirurgische ingreep nog iets te heftig of ziet u hier tegenop? Dan kan een liquid facelift of draadlift een mooie en tijdelijke oplossing bieden. Bij deze behandeling wordt het volumeverlies met fillers opgevuld of de huid wordt met draden opgetrokken. Het resultaat van een deze behandelingen houdt ongeveer twaalf maanden aan en kan daarna weer veilig herhaald worden.

Liquid facelift

Bij een liquid facelift worden er fillers en botuline toxines gebruikt om volume toe te voegen en rimpels te verminderen zonder chirurgie of operatie.

Draadlift

De draadlift is een minimaal invasieve procedure waarbij speciale draden onder de huid worden ingebracht om de huid op te tillen en te verstrakken.

Veelal worden de meeste invasieve facelift methoden gecombineerd met een ooglidcorrectie. Een bovenooglidcorrectie voor de hangende oogleden aan te pakken en/of  een onderooglidcorrectie om de wallen onder de ogen te verwijderen.

Facelift kosten

De facelift kosten zijn natuurlijk afhankelijk van de facelift-methode die uitgevoerd moet worden voor een mooi en langdurig resultaat. Om te bepalen welke lift noodzakelijk is, is het belangrijk dat de behandelend plastisch chirurg u gezien heeft. Na het consult kan de plastisch chirurg bepalen wat de kosten voor de facelift zijn. De facelift is, nóg meer dan de andere ingrepen, een behandeling op maat.

BehandelingPrijs vanaf
Consult€50,-
Full faceliftvanaf€5100,-
Facelift met lipofillingvanaf€5600,-
Halslift (altijd in combinatie met MACS-lift)vanaf€4500,-
Voorhoofdsliftvanaf€3500,-
MACS-lift basisvanaf€4500,-
MACS-lift met bovenooglidcorrectievanaf€5000,-
Draadliftvanaf€ 600,- tot €1800,-

Facelift reviews

Voordat je een afspraak maakt is het belangrijk om facelift ervaringen te lezen van cliënten die jou voor zijn gegaan. De meeste cliënten komen ook bij ons terecht via bekenden (zoals vriend(in), zus, neef, nicht of buurvrouw) of via de verschillende reviews op platforms. Op de verschillende reviewpagina’s zoals kliniekervaringen.nl en Zorgkaart Nederland hebben onze cliënten ervaringen geplaatst van onder andere de minilift, draadlift, liquid facelift, hals-facelift en de MACS-lift.

ervaringen facelift

Ervaringen facelift

Facelift voor en na

Op de behandelpagina’s staan verschillende facelift voor en na foto’s. In verband met privacy bestaat de mogelijkheid dat niet bij iedere behandeling voor en na foto’s te vinden zijn. Tijdens het consult met de behandelend plastisch chirurg krijgt u de mogelijkheid om voor en na foto’s te zien van cliënten die u voor zijn gegaan.

Vrijblijvend consult met de cosmetisch arts of plastisch chirurg?

Wilt u meer informatie over een facelift, draadlift, liquid facelift of andere behandeling of heeft u behoefte aan een goed advies van één van de plastisch chirurgen of cosmetisch artsen? U bent van harte welkom om een afspraak te maken bij ABC Clinic. De plastisch chirurg of arts  luistert naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseert uw gezicht en legt uit hoe een eventuele behandeling in zijn werk gaat. Natuurlijk krijgt u ook uitgebreid de gelegenheid om uw vragen te stellen. Een afspraak maken kan eenvoudig online via de website of u kunt ons contactformulier invullen. Bellen kan natuurlijk ook naar 076 – 542 31 54.

Veelgestelde vragen

Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een hals-facelift?

Dit is afhankelijk van het werk dat je doet. Meestal kan je na twee weken weer aan het werk. De eerste dagen heb je verband rondom je gezicht en mag je geen lichamelijke inspanningen verrichten. Na een maand mag je pas zwaardere inspanningen verrichten.

Wat is het verschil tussen een facelift en een minilift?

Bij een facelift wordt het hele gezicht gelift. Bij een minilift wordt alleen het wanggedeelte gelift. Een minilift biedt dus enkel een oplossing bij verslapping van de huid in het wanggedeelte.

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een hals-facelift?

Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan er bij een hals-facelift een nabloeding of infectie optreden, kunnen er vochtophopingen of wat stuggere plekjes ontstaan, een aangezichtszenuw worden geraakt en het gevoel in de huid veranderen. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal.

Wordt een hals-facelift vergoed door de zorgverzekeraar?

Nee, een hals-facelift wordt niet vergoed. Verzekeringsmaatschappijen vergoeden alleen een behandeling als er sprake is van medische redenen. Als dit niet het geval is en de behandeling om cosmetische redenen wordt uitgevoerd, dan zal je zorgverzekeraar de behandeling dus niet vergoeden. Voor verdere informatie betreft het vergoeden van een behandeling adviseren we je contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij.

Zijn de littekens van een hals-facelift goed te zien?

De plastisch chirurgen doen er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. Ze proberen de littekens te verbergen achter het oor, in de haargrens en in de plooi onder de kin. De littekens zullen de eerste maanden zichtbaar zijn. Op den duur zullen de littekens de kleur van de huid aannemen en zal er niet meer overblijven dan een klein, licht lijntje.

Relevante blogs facelift

Lees al onze blogs
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online