De kliniek

Ooglidcorrectie voor en na

Het is belangrijk om vooraf te zien wat het mogelijke resultaat in uw geval zal zijn. Op deze pagina vindt u voor en na foto’s van cliënten die u voor zijn gegaan met de behandeling.

Het is belangrijk om vooraf te zien wat het mogelijke resultaat in uw geval zal zijn. Daarom laten we u graag en aantal voor en na foto’s zien van de bovenooglidcorrectie en onderooglidcorrectie. Ieder gezicht en ieder herstel is anders, maar zo krijgt u een beeld wat een ooglidcorrectie voor u kan betekenen.

Het resultaat van de ooglidcorrectie

Na een boven- of onderooglidcorrectie is uw vermoeide blik verdwenen. De hangende oogleden en wallen zijn verleden tijd en u heeft uw open uitstraling terug. Ook eventuele klachten zoals hoofdpijn, verminderd zicht, vermoeidheid of problemen met opmaken zijn volledig verdwenen.

Voor boven- en onderooglidcorrectie - Anoniem
Boven- en onderooglidcorrectie
Resultaat boven- en onderooglidcorrectie - Anoniem
Boven- en onderooglidcorrectie
Mw Otto - Bovenooglidcorrectie Voor - Drs. Fabré
Bovenooglidcorrectie voor
Mw Otto - Bovenooglidcorrectie Na - Drs. Fabré
Bovenooglidcorrectie na
behandelingen - wenkbrauwlift - Wenkbrauwlift met bovenooglidcorrectie voor
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift voor
Hangende oogleden verdwijnen met een ooglidcorrectie
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift na
behandelingen - ooglidcorrectie - Onderooglidcorrectie man Breda voor
Onderooglidcorrectie voor
behandelingen - ooglidcorrectie - Onderooglidcorrectie man Breda na
Onderooglidcorrectie na
Onderooglidcorrectie voor
Onderooglidcorrectie voor
Onderooglidcorrectie na
Onderooglidcorrectie na

Het herstel van een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een chirurgische of operatieve ingreep. Uw lichaam heeft na de behandeling de tijd nodig om te herstellen. Afhankelijk van uw reactie op de operatie, kan het drie tot zes maanden duren voordat het eindresultaat volledig zichtbaar is. Wij schetsen u hoe het herstel van een ooglidcorrectie zo ongeveer verloopt.

Ooglidcorrectie herstel

Situatie vóór een ooglidcorrectie

Voor de ooglidcorrectie heeft u last van hangende oogleden of wallen. Dit kan zorgen voor een vermoeide of verouderde uitstraling, terwijl u zich helemaal niet vermoeid voelt. Daarnaast kunnen hangende oogleden zorgen voor hoofdpijn, een verminderd zicht, vermoeidheid of problemen met opmaken.

Bovenooglidcorrectie voor

Resultaat na één week

Wij raden aan om uw rust te nemen en de ogen goed te koelen na een ooglidcorrectie. Na een week is de ergste zwelling en blauwkleuring weggetrokken. Hoe snel dit verdwijnt verschilt per persoon. Ook worden na een week de hechtingen verwijderd, dit is voor veel mensen een opluchting. Het eerste resultaat is vanaf deze periode al goed zichtbaar.

Bovenooglidcorrectie na een week

Resultaat na zes weken

Over het algemeen is rond deze periode duidelijk wat het eindresultaat is van de behandeling. Er kan nog sprake zijn van wat zwelling en het litteken kan nog rood gekleurd zijn. Dit trekt vanzelf weg.

Resultaat bovenooglidcorrectie na zes weken

Resultaat na drie maanden

Vaak is na drie maanden het resultaat volledig zichtbaar. Alle zwelling is weggetrokken. Daarom vindt ook de nacontrole plaats na drie maanden. Tijdens de nacontrole ziet u de voor- en na foto’s van de behandeling.

Resultaat na drie maanden

Resultaat bovenooglidcorrectie na drie maanden

Een consult met een professional van ABC Clinic?

Iedere behandeling start met een consult in Breda. Dit consult is ontzettend belangrijk. Onze plastisch chirurgen luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen en analyseren de oorzaak van het probleem. Daarnaast krijgt u tijdens dit consult uitleg over de ooglidcorrectie. Tijdens dit consult worden de prijzen van uw behandeling vastgesteld. Dit consult kunt u plannen door ons contactformulier in te vullen, te bellen naar 076-542 31 54 of direct online.

Afspraak maken
Hoe lang duurt een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie van de bovenste oogleden duurt 45 tot 60 minuten, een onderooglidcorrectie duurt ongeveer 60 tot 75 minuten en een ooglidcorrectie van zowel de bovenste als onderste oogleden duurt 90 tot 120 minuten.

Hoe lang duurt het herstel na een ooglidcorrectie?

Ieder gezicht is anders en ieder herstel verloopt hierdoor anders. Vaak is de eerste week na de ooglidcorrectie de huid wat verkleurd en verdikt. Door voldoende te koelen kan dit worden tegengegaan. Na een week, wanneer de hechtingen verwijderd worden, is het eerste resultaat zichtbaar. Op de pagina’s van de boven– en onderooglidcorrectie vindt u meer informatie over het herstel per behandeling.

Is een ooglidcorrectie blijvend?

Een ooglidcorrectie zorgt voor een langdurig resultaat. Ondanks een ooglidcorrectie is de huid alsnog onderhevig aan verslapping en veroudering van de huid. Hierdoor kunnen de oogleden, ook na een ooglidcorrectie, op latere leeftijd alsnog gaan hangen.

Hoe kan ik me voorbereiden op een ooglidcorrectie?

Voor de ingreep sturen wij altijd een lijst mee met de raadgevingen die u vooraf dient op te volgen. Op deze pagina vindt u de lijst met voorbereidingen voor de ingreep:

 • De dag van de ingreep is koffie (cafeïne) niet toegestaan.
 • Roken: Het beste is om 2 weken vóór de ingreep te stoppen met roken. Nog beter is het om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een zeer slechte invloed op uw huid. Roken heeft ook een negatieve invloed op het herstel van de behandeling.
 • Alcohol: Geen alcohol minimaal twee dagen vóór de ingreep.
 • Aspirine: Stop met aspirine minimaal 1 week vóór de ingreep.
 • Als u antistolling (bloedverdunners) gebruikt (acenocoumarol of fenprocoumon tabletten) neem dan vóóraf contact op met uw arts en/of de trombosedienst. Bespreek de uitslagen met het secretariaat van ABC Clinic, die het weer bespreekt met uw behandelend plastisch chirurg.
 • U kunt na de ingreep niet zelf naar huis rijden. Zorg dat iemand u op komt halen.
 • Start eventueel 8 dagen voor de ingreep met Arnica Montana D6 van VSM. Dit homeopathisch kruid bevordert de doorbloeding en kan blauwe plekken eventueel kan beperken. Dit is te koop bij de drogist.
 • Wanneer u ziek bent of koorts heeft kan de ingreep niet doorgaan. Breng ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte!
 • Indien u tussen het consult en de ingreep (nieuwe) medicijnen krijgt voorgeschreven van uw arts, breng ons dan hiervan op de hoogte.
 • Bij voorkeur bent u de avond/nacht na de ingreep niet alleen thuis. Op de behandeldag kunt u normaal ontbijten.
 • Zorg ervoor dat voor de ingreep de boodschappen van de komende dagen zijn gedaan. Daarnaast is het belangrijk dat u de (zwaardere) huishoudelijke werkzaamheden al heeft afgerond, of dat iemand anders daar zorg voor draagt voor enkele dagen.
Mag ik alcohol nuttigen voor of na de ooglidcorrectie?

Omdat alcohol een slechte invloed heeft op de verdoving raden wij aan om twee dagen voor én na de ooglidcorrectie te stoppen met het nuttigen van alcohol. Alcohol is bloedverdunnend en kan voor complicaties zorgen tijdens de ingreep, zoals een bloedinkje die niet te stelpen is.

Vrijblijvend consult