e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Drs. Kim de Weijer - Cosmetisch Arts KNMG
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Kim de Weijer

Botox

Iedereen is tegenwoordig wel bekend met de term Botox. Toch bestaan er veel misverstanden over. Wat is het nu precies en welke rimpels kunnen er mee behandeld worden? Je leest er alles over op deze pagina.

Botox

Botox is een populaire en veilige behandeling om rimpels en lijntjes in het gezicht te verminderen. Het is een merknaam voor een behandeling met botuline toxine. Het werkt door de spieren te ontspannen die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van de rimpels. De behandeling wordt uitgevoerd door ervaren cosmetisch artsen met behulp van een injectie.

In eerste instantie werd Botox ontwikkeld voor medische behandelingen in de neurologie zoals spierstoornissen. Tegenwoordig zijn de behandelingen vooral ook erg populair voor de cosmetische toepassingen ervan. Een Botox behandeling wordt vaak aanbevolen aan mensen die op zoek zijn naar een niet-chirurgische oplossing om tekenen van veroudering te verminderen.

Botuline toxine behandelingen zoals Botox, Azzalure of Alluzience zijn ideaal om spiergerelateerde rimpels in het gezicht te behandelen. Voorbeelden hiervan zijn de fronsrimpelvoorhoofdsrimpels en kraaienpootjes (lachrimpels). Het zorgt er voor dat de spiertjes ontspannen, de huid gladder wordt en de rimpels in het gezicht verdwijnen of verzachten.

Injectables: verschil tussen Botox en fillers

Botox en fillers zijn beide cosmetische behandelingen, maar werken op verschillende manieren. Botox ontspant de spieren en vermindert spiergerelateerde rimpels. Het wordt geïnjecteerd in de specifieke spiertjes en de resultaten zijn tijdelijk, meestal 3 tot 6 maanden. Botox kent ook medische toepassingen. Fillers daarentegen voegen volume toe aan bijvoorbeeld wangen en verminderen statische rimpels, zoals nasolabiale plooien en marionetlijnen. Ook kunnen lippen, handen of decolleté behandeld worden. De meeste fillers zijn gebaseerd op hyaluronzuur en de resultaten kunnen langer aanhouden, variërend van 6 maanden tot anderhalf jaar.

Herstel en nazorg na een Botox behandeling

Na een behandeling is het belangrijk om er goed op te letten dat je niet te veel aan het behandelde gebied komt en de eerste 4 uur na de behandeling géén make-up gebruikt, dit om infecties te voorkomen. Daarnaast raden wij aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden.

Het is belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier een paar keer te bewegen en te gebruiken, zodat de Botox zich snel in de spier kan nestelen. Na 2 weken kan je op nacontrole komen. Dit wordt met je besproken tijdens de behandeling.

Risico’s van een Botox behandeling

De tijdelijke risico’s van Botox zijn enige roodheid, zwelling of blauwe plekken op de injectieplaatsen. Deze klachten verdwijnen snel. Complicaties komen bijna niet voor na een behandeling, helemaal niet wanneer je behandeld wordt door een ervaren cosmetisch arts. De meeste bijwerkingen verdwijnen ook binnen enkele minuten of uren na de behandeling.

Botox voor en na

Resultaten na een behandeling:

  • Vermindering of verdwijning van fijne lijntjes en rimpels in het gezicht.
  • Een wenkbrauwlift waardoor je een meer frisse en open blik hebt.
  • Vermindering van groeven en fronslijnen tussen de wenkbrauwen.
  • Kraaienpootjes rond de ogen verdwijnen of zijn minimaal.
  • Een jeugdige en frisse uitstraling in het algemeen.
  • Sterk verminderd tot geen last meer van (overmatig) zweet, tandenknarsen, spanningshoofdpijn of migraine.
Botoxbehandeling fronsrimpel Patricia
Voor
Resultaat Botox-behandeling fronsrimpel Patricia
Na
Voor- behandeling-Voorhoofdsrimpel-Bjorn-Elizia Soares
Voor
Na foto's voorhoofdsrimpel Bjorn Elizia Soares
Na
Behandeling kraaienpootjes bij Inge met Botox
Voor
Resultaat Botox-behandeling kraaienpootjes bij Inge met Azzalure
Na
behandelingen - injectables - kraaienpootjes - Kraaienpootjes man voor
Voor
behandelingen - injectables - kraaienpootjes - Kraaienpootjes man na
Na
Meer foto's

Cosmetische behandelingen met Botox

Botox wordt gebruikt voor zowel cosmetische als medische doeleinden. Cosmetisch wordt het voornamelijk gebruikt om fijne lijntjes en rimpels in het gezicht te verminderen. Medische indicaties zijn migraine, tandenknarsen en (overmatig) zweten.

Botox in de lippen

Botox in de lippen is niet verstandig. Lippen worden voller gemaakt met een filler, maar niet met een botuline toxine. Het is niet geschikt voor het opvullen van lippen. De gummy smile of zichtbaar tandvlees bij het lachen, zoals het genoemd wordt, daar is Botox wel geschikt voor.

Botox in het voorhoofd

Botox wordt gebruikt om bijvoorbeeld rimpels in het voorhoofd te verzachten. Kleine hoeveelheden injecteren we in de spiertjes van het voorhoofd. Hierdoor kunnen de spieren zich niet meer aanspannen. Het resultaat is dat de vorming van rimpels en lijnen in het voorhoofd zachter worden of geheel verdwijnen, dat wordt tijdens het consult besproken. Het effect van de behandeling is binnen enkele dagen zichtbaar en duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden.

Botox bij fronsrimpels

Een Botox behandeling is ideaal om de fronsrimpel te verminderen. Deze rimpel ontstaat door de samentrekking van de spieren tussen de wenkbrauwen. Dit kan leiden tot een verouderde of boze uitstraling. De behandeling bestaat uit het injecteren van kleine hoeveelheden in deze spieren. Het resultaat van deze behandeling is dat de fronsrimpel verdwijnt of zachter wordt wat tegelijk een gladdere en meer jeugdige uitstraling geeft. Het effect van de behandeling is meestal binnen enkele dagen zichtbaar en het kan 3 tot 6 maanden aanhouden.

Vraag een gratis consult aan

Medische behandelingen met Botox

Naast de cosmetische toepassingen kent Botox ook verschillende medische toepassingen:

Meer over medische toepassingen

Een behandeling met Botox bestaat uit verschillende stappen:

Stap 1: gratis consult

Een behandeling start altijd met een gratis en vrijblijvend consult met de cosmetisch arts. De arts bespreekt tijdens dit gesprek jouw wensen en zal bekijken in welke zones de Botox het beste geïnjecteerd kan worden voor een mooi en natuurlijk resultaat. Ook de risico’s en eventuele bijwerkingen worden besproken. Er is ook alle tijd om je vragen te stellen. Persoonlijke service vinden we bij ABC Clinic van groot belang!

Stap 2: foto’s maken en aftekenen

Voordat we starten met behandelen worden er altijd foto’s gemaakt. Dit om achteraf goed te kunnen zien wat het resultaat van de behandeling is. Na het maken van de foto’s, start de arts met de behandeling.

Stap 3: de behandeling

De arts zal de injectieplaatsen markeren en je vertellen wat er gaat gebeuren. De injectieplaatsen worden geïnjecteerd met een dun naaldje. Een verdoving is niet noodzakelijk omdat de injecties slechts licht prikkelend aanvoelen. De behandeling duurt ongeveer 15 minuten.

Stap 4: naar huis

Na de behandeling kun je weer naar huis en eventuele werkzaamheden hervatten. Het resultaat van een Botox behandeling zal na enkele dagen zichtbaar worden. De huid zal gladder zijn en de spieren zullen zich ontspannen. Het resultaat is een frisse en jeugdige uitstraling. Na twee weken is het eindresultaat van de Botox behandeling zichtbaar. Je mag hiervoor naar de kliniek komen voor een controle. De behandeling kan je probleemloos herhalen na 3 tot 6 maanden wat tegelijk ook de tijdsduur is van het effect van Botox.

Vraag een gratis consult aan

Botox prijzen

De Botox prijs van één zone in het gezicht is €149,- . Met een zone bedoelen we een fronsrimpel, kraaienpootjes of voorhoofdsrimpels. Voor een tweede en derde zone betaal je €129,- in plaats van €149,-. Voor de medische indicaties gelden andere prijzen. De uitgebreide prijslijst kun je via onderstaande link vinden. De kosten zijn inclusief het consult en de behandeling door ervaren gespecialiseerde cosmetisch artsen.

Loyaliteit en pakketten

Wist je dat we voor de injectables mooie pakketprijzen hebben en voor de fillers interessante loyaliteitskortingen hebben voor onze vaste cliënten?

 

Meer prijzen

Eén van de beste Botox klinieken van Nederland

Botox behandelingen behoren tot het specialisme van ABC Clinic. Het gebruik van Botox moet worden uitgevoerd door erkende en ervaren artsen om de beste en veiligste resultaten te garanderen. Aangezien wij staan voor kwaliteit werken we enkel met ervaren gespecialiseerde cosmetisch artsen (KNMG).

ABC Clinic is één van de meest ervaren Botox klinieken in Nederland en België waar cliënten terecht kunnen voor cosmetische en medische behandelingen met Botox. Onze cosmetisch artsen zijn dagelijks in de kliniek aanwezig voor consulten en behandelingen. Daarbij werken ze goed samen met onze plastisch chirurgen om je van een optimaal advies te kunnen voorzien.

Onze kliniek werkt met gratis consulten om je goed te kunnen adviseren en al je vragen te beantwoorden. We staan gekend voor onze uitstekende kwaliteit, persoonlijke aandacht en zorg, zodat jij als cliënt de best mogelijke resultaten behaalt.

Samenwerking cosmetisch artsen en plastisch chirurgen

Wij streven we naar het hoogste niveau van zorg en expertise voor onze cliënten. De samenwerking tussen cosmetisch artsen (KNMG) en plastisch chirurgen binnen de kliniek zorgt ervoor dat elke cliënt de best mogelijke behandeling krijgt. Met hun respectievelijke specialisaties in Botox, fillers en chirurgie, vullen onze artsen elkaar perfect aan. Indien nodig sturen ze cliënten naar elkaar door, waarbij de cosmetisch arts zich richt op behandelingen met injectables, terwijl de plastisch chirurg de meer invasieve procedures uitvoert. Deze naadloze samenwerking resulteert in een optimaal advies en zorg op maat voor elke cliënt. Je bent dus verzekerd van een behandeling door een specialist die het best geschikt is voor jouw specifieke behoeften, met als ultiem doel jouw tevredenheid en welzijn.

Reviews Botox

Veel cliënten vinden het prettig om ervaringen te lezen van anderen die een Botox behandeling hebben ondergaan. Duizenden mannen en vrouwen zijn jou voorgegaan en sommigen hebben hun ervaring met onze kliniek gedeeld. Deze zijn terug te vinden via onze website, maar ook via kliniekervaringen.nl, Google reviews en Zorgkaart Nederland.

Kliniekervaringen ABC Clinic, Botox

Zorgkaart Nederland ABC Clinic, Botox

Gratis consult bij ABC Clinic

Wil je meer informatie over een Botox behandeling of heb je behoefte aan een goed advies van één van de (cosmetisch) artsen? Je bent van harte welkom om een afspraak te maken bij ABC Clinic. Een consult is gratis en geheel vrijblijvend. De arts luistert naar jouw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseert de oorzaak van het probleem en legt uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Ook kan er een persoonlijk behandelplan gemaakt worden. Natuurlijk krijg je ook uitgebreid de gelegenheid om jouw vragen te stellen. Een afspraak maken kan via ons contactformulier of door te bellen naar 076 – 542 31 54. Je kunt ook online eenvoudig een afspraak maken.

Maak een afspraak

Veelgestelde vragen over Botox

Doet een behandeling met Botox pijn?

Botox-injecties worden over het algemeen niet als pijnlijk ervaren, maar sommige mensen kunnen een lichte prikkeling of druk voelen op het moment van de injectie. Dit ongemak is van zeer korte duur.

Hoe lang duurt een Botox-behandeling?

Een behandeling met een Botuline toxine (Azzalure) duurt ongeveer vijftien minuten. Wanneer je voor het eerst naar ABC Clinic komt of wanneer je voor het eerst een behandeling ondergaat duurt de Botox-behandeling wat langer, omdat er dan een consult aan vooraf gaat.

Kan ik met Botox behandeld worden tijdens het geven van borstvoeding?

Nee, er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van Botox tijdens het geven van borstvoeding. Omdat de gevolgen van een Botox-behandeling tijdens het geven van borstvoeding onbekend zijn, zullen wij voor je eigen veiligheid en die van je baby niet behandelen tijdens het geven van borstvoeding.

Is Botox veilig?

Ja, zeer veilig zelfs. Botuline toxines zoals Botox en Azzalure zijn veilig en niet schadelijk voor het lichaam. Botox wordt in drie tot zes maanden helemaal afgebroken door je lichaam. Net zoals dat bij andere medicijnen geldt (Botox is een medicijn) dat medicijnen alléén gevaarlijk bij hoge concentraties. Dat geldt ook voor Botox. Voor cosmetisch gebruik is daar geen sprake van.

 

 

Hoe lang is het resultaat van een Botox behandeling zichtbaar?

De werking van Botox, of Azzalure begint na twee tot zes dagen en is na twee weken optimaal. De duur van het resultaat verschilt per persoon. Sommigen komen twee keer per jaar voor een behandeling, anderen drie of vier keer per jaar. De duur is dus verschillend en varieert tussen de drie en zes maanden. Hierna kan de Botox-behandeling zonder problemen herhaald worden.

Zorgt Botox voor een uitdrukkingsloos gezicht zoals veel filmsterren of sommige BN’ers?

Een behandeling met Botox leidt tot zeer natuurlijke resultaten, mits goed gebruikt en geïnjecteerd. Natuurlijk kun je doorslaan en teveel Botox inspuiten, waardoor je gezicht er uitdrukkingsloos uit gaat zien. Dat gebeurt in klinieken en door artsen, ook in Nederland, maar wij als kliniek streven dat niet na. Onze slogan is niet voor niets ‘Mooi Jezelf Blijven’. Mooi oud worden zonder dat je er anders uit gaat zien.

Krijg ik littekens na de Botox-behandeling?

Nee, er ontstaan geen littekens bij een Botox-behandeling. De naaldjes zijn zo klein dat je wellicht enkel wat rode puntjes na de behandeling zult zien. Deze verdwijnen al binnen een half uur tot uur. Een blauwe plek is uitzonderlijk.

Mag ik met Botox behandeld worden tijdens mijn zwangerschap?

Nee, er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van Botox tijdens de zwangerschap. Voor jouw veiligheid en de veiligheid van de baby behandelen wij niet tijdens een zwangerschap.

Wat is het verschil tussen Botox, Azzalure en Alluzience?

Botox, Azzalure en Alluzience zijn merknamen voor botulinumtoxine type A, gebruikt om rimpels te verminderen. Het verschil ligt in de handelsnamen en fabrikanten, terwijl het actieve ingrediënt vergelijkbaar is. Raadpleeg een ervaren cosmetisch arts om te bepalen welk product het meest geschikt is voor jou.

Bekijk al onze FAQ's

Relevante blogs

Lees al onze blogs
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online