e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn fijne lijntjes rond de ogen die ontstaan met het ouder worden, maar gelukkig zijn er diverse effectieve behandelingen beschikbaar om ze te verminderen. Lees verder om meer te ontdekken over de oorzaken, gevolgen en oplossingen.

Wat zijn kraaienpootjes?

Kraaienpootjes zijn de fijne lijntjes en rimpeltjes die zich vormen aan de buitenste hoeken van je ogen. Ze worden vaak veroorzaakt door herhaalde gezichtsuitdrukkingen zoals lachen en knijpen met de ogen. Hoewel ze onschadelijk zijn, kunnen ze wel een verouderd uiterlijk geven. Kraaienpootjes worden ook wel lachrimpels genoemd.

kraaienpootjes

Kraaienpootjes vrouw

kraaienpootjes

Kraaienpootjes man

Wat zijn de oorzaken van kraaienpootjes?

Kraaienpootjes ontstaan voornamelijk door een combinatie van factoren:

  • Herhaalde gezichtsbewegingen: Lachen, knijpen en andere gezichtsuitdrukkingen zorgen ervoor dat de huid rond de ogen voortdurend beweegt.
  • Verminderde collageenproductie: Naarmate we ouder worden, neemt de productie van collageen en elastine af, waardoor de huid haar elasticiteit verliest.
  • Blootstelling aan de zon: UV-straling kan de huid beschadigen en versnelt het verouderingsproces.
  • Leefstijl en omgevingsfactoren: Roken, slechte voeding en vervuiling kunnen de huidkwaliteit negatief beïnvloeden.

Gevolgen van het hebben van kraaienpootjes

Kraaienpootjes zijn niet schadelijk voor de gezondheid en zijn vaak ook erg mooi. Echter, sommige mannen en vrouwen storen zich aan deze lijntjes als ze niet in harmonie zijn met de rest van het gezicht.

Esthetische gevolgen

Kraaienpootjes kunnen ervoor zorgen dat je er ouder en vermoeider uitziet dan je daadwerkelijk bent. Echter, ze geven natuurlijk ook een zekere charme en karakter aan je gezicht, wat een teken van een leven vol lach en emotie is. Voor veel mensen horen kraaienpootjes er gewoon bij als ze ouder worden. Maar als deze rimpeltjes niet in balans zijn en te prominent aanwezig zijn, kunnen mannen en vrouwen zich eraan storen en zouden ze er iets aan willen doen.

Functionele beperkingen of medische gevolgen

Hoewel kraaienpootjes vrijwel geen functionele beperkingen veroorzaken, kunnen ze soms bijdragen aan een gevoel van droge ogen of irritatie, vooral als de huid rondom de ogen erg droog is.

Oplossingen bij kraaienpootjes

Er zijn verschillende behandelingen om kraaienpootjes effectief te verwijderen of te verminderen. Hieronder bespreken we enkele van de meest populaire en effectieve opties.

Crèmes en serums

Topische crèmes en serums die rijk zijn aan retinoïden, peptiden en antioxidanten kunnen helpen om de huidstructuur te verbeteren en fijne lijntjes te verminderen. Deze producten stimuleren de collageenproductie en hydrateren de huid, waardoor kraaienpootjes minder zichtbaar worden. Echter, kraaienpootjes die ontstaan bij het lachen kun je er niet mee behandelen.

Lasertherapie

Lasertherapie is een geavanceerde behandeling die gebruik maakt van geconcentreerde lichtstralen om de huid te vernieuwen en te verstevigen. Deze procedure stimuleert de productie van nieuw collageen en elastine, wat resulteert in een gladdere en jonger uitziende huid. Echter, ook hier geldt dat kraaienpootjes door spiercontractie, niet behandeld kunnen worden met laser.

Botox

Botox is de nummer één oplossing voor kraaienpootjes. Het werkt door de spieren rondom de ogen tijdelijk te ontspannen, waardoor de huid gladder wordt en rimpels vervagen. De resultaten zijn doorgaans binnen enkele dagen zichtbaar en houden enkele maanden aan. Dit maakt Botox een snelle en effectieve behandeling voor een frisser en jeugdiger uiterlijk.

Fillers

Als er na de Botox-behandeling nog lijntjes zichtbaar zijn, kunnen deze eventueel nog opgevuld worden met fillers. Fillers vullen de fijne lijntjes en rimpels op en geven de huid een voller en jeugdiger uiterlijk. Dit maakt de behandeling een perfecte aanvulling op Botox, voor een optimaal resultaat.

Bij ABC Clinic werken we met ervaren specialisten die je kunnen adviseren over de beste behandeling voor jouw specifieke situatie. Onze behandelingen zijn veilig, effectief en zorgen ervoor dat je er weer stralend uitziet. Neem vandaag nog contact met ons op voor een consult en ontdek hoe wij je kunnen helpen om kraaienpootjes aan te pakken!

Maak een afspraak
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online