e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Tepelcorrectie

Een tepelcorrectie biedt een mooie oplossing wanneer je last hebt van ingetrokken tepels, een groot tepelhof of te grote of lange tepels. Behandeling door (vrouwelijke) plastisch chirurgen.

Een tepelcorrectie voor mooie tepels

Erfelijke factoren en bijvoorbeeld een zwangerschap kunnen ervoor zorgen dat uw tepels er afwijkend uitzien. Een afwijking aan de tepels kan zorgen voor schaamtegevoelens of extreem bewustzijn van de afwijking, terwijl dit nergens voor nodig is. Met een tepelcorrectie kunnen wij verschillende oorzaken van uw onzekerheid aanpakken.

Er zijn verschillende vormen van tepelcorrectie die uitgevoerd kunnen worden:

Ingetrokken tepels

Een ingetrokken tepel kan bij zowel mannen als vrouwen voorkomen. Sommige mensen worden simpelweg geboren met tepels die naar binnen trekken in plaats van naar buiten steken. Wij spreken van ingetrokken tepels wanneer de tepel dieper ligt dan het tepelhof. Een ingetrokken tepel kan voorkomen aan maar één borst of aan beide borsten. In principe kan een ingetrokken tepel geen kwaad. Wel kan het hinderlijk zijn, bijvoorbeeld bij het geven van borstvoeding. Met een ingetrokken tepelcorrectie kunnen wij je van jouw klachten af helpen.

Een groot tepelhof

Iedereen is uniek en iedere borst en ieder tepelhof is anders. Toch kan het zijn dat u zich stoort aan de grootte van uw tepelhof of dat dit voor onzekerheid zorgt. Gemiddeld is een tepelhof ongeveer 4 cm groot. Wanneer u onzeker wordt door de grootte van uw tepelhof, is deze gelukkig goed te corrigeren door middel van een tepelhofverkleining.

Asymmetrische tepels

Soms zijn de tepels van een vrouw niet gelijk in grootte, vorm of positie. Dit kan leiden tot schaamte, ongemak of onzekerheid bij het tonen van de borsten. ook dan is een tepelcorrectie een mooie en dankbare ingreep.

Grote of lange uitstekende tepels

Vind je jouw tepels te lang of te ver uitsteken? Dit is vaak zo door erfelijke factoren, maar kan ook ontstaan door het geven van borstvoeding. Zowel mannen als vrouwen kunnen hier last van hebben. Het gevolg van lange of ver uitstekende tepels kan zijn dat u geen strakke kleding durft te dragen of dat u zich schaamt met omkleden of seksuele activiteit. Ook zorgt het voor een oncomfortabel gevoel onder de kleding of tijdens fysieke activiteit zoals hardlopen. Met een tepelverkleining kunnen we u van uw klachten af helpen.

Tepelcorrectie mannen / Gynaecomastie

Ook mannen kunnen last hebben van ingetrokken tepels, een groot tepelhof of te lange uitstekende tepels. Daarnaast komt gynaecomastie veel voor bij mannen. Een tepelcorrectie of borstcorrectie kan dan een mooie en permanente oplossing bieden.

Tepelcorrectie bij littekens

Littekens op de tepels kunnen veroorzaakt worden door een borstoperatie, een ongeval of andere verwondingen. Dit kan tot pijn of ongemak leiden bij het geven van borstvoeding, maar kan ook zorgen voor schaamte.

Een tepelcorrectie kan helpen deze problemen te verhelpen en het uiterlijk van de tepels te verbeteren. Het is belangrijk om met een plastisch chirurg te spreken over de beste opties voor uw specifieke situatie en doelen.

Tepelcorrectie voor en na

Na de behandeling kunnen de tepels wat gezwollen en gevoelloos zijn. Hier hoef je je zich geen zorgen over te maken. Dit trekt vanzelf weer weg. Ook de littekens zullen in de loop van de tijd minder vurig van kleur worden en nauwelijks meer zichtbaar zijn.

tepelcorrectie voor
Voor
tepelcorrectie na
Na

Tepelcorrectie prijs

De prijs van een tepelcorrectie is geheel afhankelijk van de ingreep die noodzakelijk is voor jouw klacht. Een consultgesprek is daarom noodzakelijk voordat we de prijs van jouw tepelcorrectie kunnen geven.

BehandelingLokale verdoving
ConsultGratis
Tepelcorrectie€1500,-
Tepelhofverkleining€1500,-
Correctie ingetrokken tepels€1500,-

Tepelcorrectie vergoed

Een tepelcorrectie wordt altijd gezien als een cosmetische ingreep. Cosmetische ingrepen worden nooit vergoed. Heb je redenen om te denken dat je toch aanspraak kunt maken op een verzekering? Dan kun je het beste even contact opnemen met de zorgverzekeraar.

De behandeling

Een tepelcorrectie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd door onze plastisch chirurgen. Hoe de ingreep plaatsvindt is geheel afhankelijk van de voor jou geschikte behandeling.

Tepelhofverkleining

Wanneer de tepelhof verkleind wordt zal de plastisch chirurg een incisie maken rond de tepel of het tepelhof en zal het teveel aan tepelhof (gepigmenteerde huid) verwijderd worden. Als gevolg van de ingreep zal er een klein litteken ontstaan rondom het nieuwe tepelhof. Door de littekens goed te verzorgen zullen deze ver verdwijnen. Ook zal deze ingreep geen invloed hebben wanneer je later nog borstvoeding wilt gaan geven.

Ingetrokken tepel correctie

Bij een ingetrokken tepel worden de melkgangetjes onder de tepel vaak losgemaakt. Vaak zijn deze melkgangetjes de oorzaak van een naar binnen staande tepel. Door deze los te maken komt de tepel weer naar buiten te staan. De behandeling eindigt met het hechten van de gemaakte incisies. Na een ingetrokken tepelcorrectie zijn de littekens vrijwel onzichtbaar.

Tepelverkleining

Wanneer tepels te lang zijn of te ver uitsteken, kan het voorste deel van de tepel worden verwijderd. Een tepelverkleining is dus in feite een tepelverkorting. Voor de ingreep tekent de plastisch chirurg af welk deel van de tepel verwijderd zal worden. Nadat de tepel verdoofd is, wordt een deel van de tepel verwijderd en wordt de wond gehecht. Littekens zijn vrijwel niet zichtbaar na deze ingreep.

Wat zijn de risico’s van een tepelcorrectie?

Ondanks dat een tepelcorrectie maar een kleine ingreep is, brengt deze ingreep toch risico’s met zich mee. Gelukkig is de kans op complicaties bij deze ingreep erg klein. Je kunt last krijgen van een nabloeding of er kan een infectie ontstaan bij het behandelde gebied. Ook kan het littekenherstel trager gaan. Door onze nazorg goed op te volgen zal de kans op bovenstaande complicaties beperkt blijven.

Tepelcorrectie ervaringen en reviews

Wanneer je kiest voor een ingreep zoals een tepelcorrectie is het belangrijk om ervaringen van anderen te lezen. Verschillende van onze cliënten hebben hun ervaringen gedeeld via kliniekervaringen.nl of ZorgkaartNederland. Hier kun je op jouw gemak ervaringen lezen.

Kliniekervaringen ABC Clinic, tepelcorrectie

 

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic, tepelcorrectie

Gratis consult met een plastisch chirurg?

Wil je graag meer informatie over deze behandeling? Plan dan een gratis en vrijblijvend consultgesprek met onze plastisch chirurg. Tijdens het consultgesprek heb je alle tijd om al jouw vragen te stellen en zal de plastisch chirurg je meer vertellen over de ingreep. Je kunt het gratis consult eenvoudig online inplannen of je kunt het contactformulier invullen. Natuurlijk kun je ons ook bellen op nummer 076 – 542 31 54.

Gratis consult inplannen?

Veelgestelde vragen tepelcorrecties

Behoud ik het gevoel in mijn tepel na een tepelcorrectie?

Na iedere ingreep verandert het gevoel in het operatiegebied. vaak keert dit na verloop van tijd weer terug. Dit geldt ook voor een tepelcorrectie. Het uiteindelijke gevoel na een tepelcorrectie kan wel ander zijn dan voor de ingreep.

Houd ik littekens over aan een tepelcorrectie?

Wanneer je last hebt van een ingetrokken tepel zal je géén littekens overhouden aan de behandeling. Wanneer je kiest voor een tepelhofverkleining zal en een incisie aan de buitenkant van het tepelhof worden gemaakt. Na de behandeling blijft er een klein litteken over rondom het tepelhof. Het goed opvolgen van de nazorgkaart zorgt voor een mooi herstel van het litteken.

Is iedereen geschikt voor een tepelcorrectie?

In principe is iedereen geschikt voor een tepelcorrectie. Belangrijk hierbij is dat de klachten en de verwachtingen realistisch zijn.

Kan ik na een tepelcorrectie nog borstvoeding geven?

Bij een correctie van de tepel worden vrijwel altijd melkkanalen doorgesneden. Na een bevalling wordt er in de borst nog wel melk geproduceerd. Mocht er een melkkanaaltje hersteld zijn, dan kan het zijn dat er toch nog wat melk uit de borst komt. De melkkliertjes die niet meer herstellen zullen na een tijdje stoppen met het aanmaken van melk.

Wordt een tepelcorrectie vaak uitgevoerd?

Bij ons in de kliniek worden veel tepelcorrecties uitgevoerd. Veel vrouwen hebben namelijk last van een ingetrokken tepel of ingetrokken tepels. Ook vinden veel vrouwen hun tepelhof te groot. Dit is prima te behandelen door een plastisch chirurg. De behandeling kan onder plaatselijke verdoving uitgevoerd worden bij ons in de kliniek.

Zijn de resultaten van een tepelcorrectie bij ingetrokken tepels blijvend?

In principe zijn de resultaten van een tepelcorrectie blijvend. Wel kunnen factoren als gewicht en borstvoeding het resultaat achteraf beïnvloeden.

Ben ik een geschikte kandidaat voor een tepelverkleining of tepelcorrectie?

Als je onlangs bent afgevallen of jouw tepelmaat is vergroot vanwege zwangerschap, borstvoeding of vanwege erfelijke factoren, dan is deze operatie sowieso iets voor jou. Een tepelverkleining of tepelcorrectie is ideaal voor mannen en vrouwen die vinden dat hun tepels te breed zijn of te ver uit de borst steken. Als je het moeilijk vindt om kleding te dragen vanwege jouw tepelmaat kan deze operatie dit probleem oplossen. Andere situaties waardoor je een goede kandidaat kunt zijn voor een tepelcorrectie zijn ongelijke tepels, een grote tepelhof of ingetrokken tepels. Als de grootte van je tepels de intimiteit of je zelfbeeld beïnvloedt, is het raadzaam om met een plastisch chirurg de mogelijkheden van een tepelcorrectie of ​​tepelverkleining te bespreken.

Hoe ziet het herstelproces eruit na een tepelcorrectie of tepelverkleining?

Het herstel van een tepelcorrectie of tepelverkleining gaat snel. Na de ingreep kun je al snel aan het werk, afhankelijk van de werkzaamheden. De eerste maand houd je rekening met activiteiten voor een goede genezing. Dit wordt met je besproken tijdens het consult. Piercings kunnen 3 maanden na de ingreep (opnieuw) geplaatst worden.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult