e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
Annette van der Weide, ABC Clinic, ETZ Tilburg
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Annette van der Weide

Bovenooglidcorrectie kosten

De kosten van een ooglidcorrectie hangen af van de behandeling die voor jou noodzakelijk is. Op deze pagina lees je meer over de kosten.

Bovenooglidcorrectie kosten

In onderstaand schema vind je de prijzen van een bovenooglidcorrectie. De weergegeven prijs is inclusief consult, behandeling door een ervaren plastisch chirurg en de nacontroles. Tevens vind je in de tabel een overzicht van alle ooglidcorrectie prijzen.

BehandelingLokale verdoving
ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie€995,-
Bovenooglidcorrectie met interne wenkbrauwlift€1650,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift volgens Fogli-methode€2650,-
Wenkbrauwlift (chirurgisch volgens Fogli-methode)€1850,-
Onderooglidcorrectie (mid-facelift)€1695,-

De bovenooglidcorrectie in termijnen betalen?

Wil je graag een bovenooglidcorrectie, maar kun je of wil je de kosten niet in één keer betalen? Wij zijn een samenwerkingsverband aangegaan met Cosmetic Finance. Via hen is het mogelijk jouw ooglidcorrectie in termijnen te betalen. Zij gaan uiterst discreet met de aanvraag om.

Bovenooglidcorrectie kosten

De kosten van een bovenooglidcorrectie zijn geheel afhankelijk van jouw situatie en de ingreep die voor jou noodzakelijk is. Is een bovenooglidcorrectie de geschikte oplossing voor het probleem, of is een wenkbrauwlift wellicht een beter alternatief? Tijdens het consultgesprek met de plastisch chirurg wordt dit bekeken en met je besproken. Dit consultgesprek is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Afspraak maken?

Waarom zijn er prijsverschillen bij bovenooglidcorrecties?

Er bestaan prijsverschillen tussen de verschillende aanbieders van bovenooglidcorrecties. Dit verschil kunnen wij goed uitleggen. Er zijn aanbieders die werken met basisartsen, huisartsen of cosmetisch artsen voor een bovenooglidcorrectie. Soms werken de goedkope klinieken zelfs met artsen die nog in opleiding zijn of met niet-artsen zoals physician assistants. Wij niet: wij werken enkel met gespecialiseerde en ervaren plastisch chirurgen voor de boven- en onderooglidcorrecties. Plastisch chirurgen die een 12-jarige opleiding hebben gevolgd, waarbij de ooglidcorrectie een vast onderdeel is geweest van de opleiding.

Behandeling van huidoverschot, vet en spier
Een plastisch chirurg behandelt niet alleen het huidoverschot boven de ogen, maar ook het overtollige vet- en/of spierweefsel. Hij of zij weet precies hoe de bron van het probleem aangepakt moet worden. Huisartsen, basisartsen of cosmetisch artsen kunnen dit niet en halen veelal enkel een reepje huid weg. Ze doen niets met het vet en de spieren.
Ook is een goede indicatiestelling belangrijk. Zo komt het regelmatig voor dat een bovenooglidcorrectie gecombineerd moet worden met een wenkbrauwlift voor een optimaal resultaat. Dan is de keuze voor een plastisch chirurg écht de beste. Tenslotte kan de plastisch chirurg eventuele complicaties zelf oplossen.

Hopelijk begrijp je dat een behandeling door een ervaren en gediplomeerde plastisch chirurg duurder is dan een behandeling door een basisarts, cosmetisch arts of physician assistant. Daarbij speelt de kwaliteit in algemene zin en een persoonlijke benadering met goede nazorg ook een belangrijke rol bij de verschillen in prijs.

Welke verzekering vergoed een bovenooglidcorrectie?

Vrijwel geen enkele zorgverzekeraar vergoedt een bovenooglidcorrectie vanuit de basisverzekering. Alleen als er sprake is van een medische indicatie wordt een bovenooglidcorrectie vergoed. Controleer daarom uw polis om te zien of uw verzekering een bovenooglidcorrectie vergoedt. De kans erop is helaas minimaal.

Meer over een vergoeding

Gratis (video)-consult met de plastisch chirurg?

Een consult is altijd noodzakelijk om de kosten van uw bovenooglidcorrectie vast te stellen. U kunt deze inplannen bij ons in de kliniek of als video-consult. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult of video-consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Gratis consult?
076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult