De kliniek

Bovenooglidcorrectie kosten

We krijgen vaak de vraag: “Wat zijn de kosten van een bovenooglidcorrectie?”. Op deze pagina vertellen wij u er alles over.

Kosten bovenooglidcorrectie

De bovenooglidcorrectie kosten zijn geheel afhankelijk van uw situatie. Heeft u alleen een bovenooglidcorrectie nodig of is een wenkbrauwlift of combinatie van beiden een betere oplossing? Tijdens een consultgesprek met de plastisch chirurg wordt dit met u besproken. Onze plastisch chirurg adviseert u over de mogelijkheden en kijkt of een bovenooglidcorrectie voor u het gewenste resultaat zal opleveren.

Tarieven bovenooglidcorrectie behandelingen

In onderstaand schema vindt u de tarieven van een bovenooglidcorrectie. De prijs is dus geheel afhankelijk van uw situatie. Dit wordt met u bekeken tijdens het consultgesprek met de plastisch chirurg. Wellicht dat er bij de indicatiestelling door de plastisch chirurg wordt gezegd dat een wenkbrauwlift in combinatie met een bovenooglidcorrectie voor een beter en langduriger resultaat zal  zorgen.

BehandelingLokale verdoving
ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie€995,-
Bovenooglidcorrectie met interne wenkbrauwlift€1650,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift volgens Fogli-methode€2650,-
Wenkbrauwlift (chirurgisch volgens Fogli-methode)€1850,-
Onderooglidcorrectie (mid-facelift)€1695,-
Boven- en onderooglidcorrectie€2595,-

Uw bovenooglidcorrectie in termijnen betalen?
Wilt u graag een bovenooglidcorrectie maar kunt u of wilt u de kosten niet in één keer betalen? Wij zijn een samenwerkingsverband aangegaan met Cosmetic Finance. Via hen is het mogelijk uw ooglidcorrectie in termijnen te betalen. Zij gaan uiterst discreet met uw aanvraag om.

Waarom werken wij met plastisch chirurgen?

Bovenooglidcorrecties worden voornamelijk door plastisch chirurgen uitgevoerd in Nederland en België. Zij beheersen de verschillende plastische chirurgische technieken om mooie en natuurlijke resultaten te behalen. Echter, ook (cosmetisch) artsen, huisartsen of basisartsen houden zich in Nederland bezig met bovenooglidcorrecties.

De goedkopere klinieken werken zelfs met artsen die nog in opleiding zijn. ABC Clinic werkt sinds 2010 alléén met ervaren plastisch chirurgen vanwege de 12-jarige opleiding die zij hebben genoten en ervaring die ze opgedaan hebben tijdens deze opleiding.

Wat is nu het verschil tussen een arts en een plastisch chirurg?

Na de studie geneeskunde (6 jaar) ben je basisarts. Daarna kun je als basisarts een specialisatie volgen tot plastisch chirurg, oogarts, huisarts, KNO-arts et cetera. Plastische chirurgie is de enige specialisatie waarbij ooglidchirurgie een vast onderdeel is van de 12-jarige opleiding. Bij de opleiding tot huisarts, kaakchirurg of KNO-arts is dit bijvoorbeeld niet het geval. Kies dus altijd voor een plastisch chirurg wanneer u een ooglidcorrectie overweegt.

Mogelijkheden bespreken met de plastisch chirurg?

Een consult is noodzakelijk om vast te stellen welke behandeling voor u geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als videoconsult. Een videoconsult is enkel in te plannen voor de bovenooglidcorrectie en wel bij plastisch chirurg Marjolijn van Abeelen.

De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult of videoconsult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076-542 31 54.

Afspraak maken
Kan een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk?

Het is mogelijk om een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk uit te voeren. U moet een behandeling van de boven- en onderoogleden echter niet onderschatten. Het herstel zal wat langer duren dan wanneer u een ingreep uit laat voeren. Houd rekening met een herstelperiode van twee weken.

Wie voert de bovenooglidcorrectie uit?

Een bovenooglidcorrectie wordt bij ons altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. De bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd door dr. Maarten Doornaert en drs. Gerd Fabré. Zij hebben allen veel ervaring met de ooglidcorrectie en zijn gespecialiseerd in deze behandeling.

Zijn de weergegeven kosten voor één oog of beide ogen?

De kosten die op onze website worden weergegeven zijn voor beide ogen. U betaalt de behandeling dus niet per oog.

Is het resultaat van mijn bovenooglidcorrectie blijvend?

Hoe lang het resultaat aanhoudt is verschillend per persoon. Het resultaat blijft lang na een bovenooglidcorrectie, maar zal niet blijvend zijn. Het  verouderingsproces blijft gewoon doorgaan. Wij raden u aan om goed voor uzelf en uw huid te zorgen om het proces te vertragen. Met een gezonde levensstijl heeft u zeker tien tot vijftien jaar plezier van het resultaat.

Mag ik alcohol voor of na mijn bovenooglidcorrectie?

Wij raden altijd aan om minimaal twee dagen voor én na de bovenooglidcorrectie te stopen met het nuttigen van alcohol. Dit doen wij omdat alcohol een slechte invloed heeft op de verdoving en het bloedverdunnend is. Hierdoor kan dit zorgen voor complicaties tijdens de ingreep.

Hoe zit het met roken voor mijn bovenooglidcorrectie?

ABC Clinic adviseert om twee weken voor de bovenooglidcorrectie te stoppen met roken. Nog beter is om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een slechte invloed op de huid en gezondheid. Het herstel van een ooglidcorrectie wordt negatief beïnvloed en de kans op een infectie is groter.

Wanneer kan ik werken na mijn bovenooglidcorrectie?

Wanneer u kunt werken na een bovenooglidcorrectie is geheel afhankelijk van het beroep dat u uitvoert. Bij zwaar lichamelijk werk, is het verstandig om langer rust te houden. U kunt dit het beste bespreken met de behandelend plastisch chirurg. Verstandig is om de eerste dag na de ingreep vrij te nemen, zodat u voldoende kunt koelen. Daarna zou u licht administratief werk kunnen doen. Zwaar tillen, bukken en persen dient u de eerste periode te vermijden voor een optimale wondgenezing.

Wanneer worden de hechtingen verwijderd na een bovenooglidcorrectie?

Zes tot acht dagen na de bovenooglidcorrectie worden de hechtingen verwijderd door de OK-assistente. Het eerste resultaat van de behandeling is dan al zichtbaar.

Vrijblijvend consult