Bovenooglidcorrectie kosten

De kosten van een ooglidcorrectie hangen af van de behandeling die voor u noodzakelijk is. Op deze pagina leest u meer over de kosten.

Kosten bovenooglidcorrectie

De kosten van een bovenooglidcorrectie zijn geheel afhankelijk van uw situatie en de ingreep die voor u noodzakelijk is. Biedt een bovenooglidcorrectie de geschikte oplossing voor uw probleem? Of is een wenkbrauwlift wellicht een beter alternatief? Tijdens het consultgesprek met de plastisch chirurg wordt dit bekeken en met u besproken. Dit consultgesprek is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Tarieven bovenooglidcorrectie behandelingen

In onderstaand schema vindt u de prijzen van een bovenooglidcorrectie. De weergegeven prijs is inclusief consult, behandeling door een plastisch chirurg en de nacontroles.

BehandelingLokale verdoving
ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie€995,-
Bovenooglidcorrectie met interne wenkbrauwlift€1650,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift volgens Fogli-methode€2650,-
Wenkbrauwlift (chirurgisch volgens Fogli-methode)€1850,-
Onderooglidcorrectie (mid-facelift)€1695,-

Let op: kortingen op bovenooglidcorrecties zijn sinds 2018 verboden in Nederland

Reclames voor cosmetische ingrepen moeten sinds 15 oktober 2018 aan regels voldoen. De cosmetische branche heeft daarvoor met subsidie van het ministerie van Volksgezondheid een reclamecode opgesteld. Een belangrijke regel is dat reclame géén tijdsdruk mag opleggen door bijvoorbeeld te zeggen dat een aanbieding tijdelijk is. Een tijdelijke aanbieding voor bovenooglidcorrecties is dus verboden.

Uw bovenooglidcorrectie in termijnen betalen?
Wilt u graag een bovenooglidcorrectie, maar kunt u of wilt u de kosten niet in één keer betalen? Wij zijn een samenwerkingsverband aangegaan met Cosmetic Finance. Via hen is het mogelijk uw ooglidcorrectie in termijnen te betalen. Zij gaan uiterst discreet met uw aanvraag om.

Waarom verschillen de prijzen van ooglidcorrectie bij de verschillende aanbieders?

Er kan een verschil in prijs zitten bij verschillende aanbieders van de bovenooglidcorrectie. Dit verschil kunnen wij goed aan u uitleggen. Er zijn verschillende aanbieders die werken met een huisarts, KNO-arts, cosmetisch arts of aangezichtschirurg voor een bovenooglidcorrectie. Soms werken de goedkope klinieken zelfs met artsen die nog in opleiding zijn.

Wij werken enkel met gespecialiseerde plastisch chirurgen. Het voordeel van een plastisch chirurg is dat deze een 12-jarige opleiding heeft gevolgd, waarbij de ooglidcorrectie een vast onderdeel is geweest van de opleiding. Een plastisch chirurg behandelt niet alleen het huidoverschot, maar ook het eventuele overtollige vet- en/of spierweefsel. Hij weet precies hoe hij de bron van het probleem aan moet pakken. Ook kan de plastisch chirurg eventuele complicaties zelf oplossen die zich voor kunnen doen na een ingreep.

Gratis consult of video-consult met de plastisch chirurg?

Een consult is altijd nodig om vast te stellen welke behandeling voor u geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als video-consult. Een video-consult is enkel in te plannen voor de bovenooglidcorrectie bij plastisch chirurg Marjolijn van Abeelen.

De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult of video-consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Gratis consult inplannen
Kan een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk?

Het is mogelijk om een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk uit te voeren. U moet een behandeling van de boven- en onderoogleden echter niet onderschatten. Het herstel zal wat langer duren dan wanneer u een ingreep uit laat voeren. Houd rekening met een herstelperiode van twee weken.

Wie voert de bovenooglidcorrectie uit?

Een bovenooglidcorrectie wordt bij ons altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. De bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd door de plastisch chirurgen drs. Marjolijn van Abeelen, dr. Maarten Doornaert en drs. Gerd Fabré. Zij hebben allen veel ervaring met de ooglidcorrectie en zijn gespecialiseerd in deze behandeling.

Zijn de weergegeven kosten voor één oog of beide ogen?

De kosten die op onze website worden weergegeven zijn voor beide ogen. U betaalt de behandeling dus niet per oog.

Is het resultaat van mijn bovenooglidcorrectie blijvend?

Hoe lang het resultaat aanhoudt is verschillend per persoon. Het resultaat blijft lang na een bovenooglidcorrectie, maar zal niet blijvend zijn. Het  verouderingsproces blijft gewoon doorgaan. Wij raden u aan om goed voor uzelf en uw huid te zorgen om het proces te vertragen. Met een gezonde levensstijl heeft u zeker tien tot vijftien jaar plezier van het resultaat.

Mag ik alcohol voor of na mijn bovenooglidcorrectie?

Wij raden altijd aan om minimaal twee dagen voor én na de bovenooglidcorrectie te stopen met het nuttigen van alcohol. Dit doen wij omdat alcohol een slechte invloed heeft op de verdoving en het bloedverdunnend is. Hierdoor kan dit zorgen voor complicaties tijdens de ingreep.

Hoe zit het met roken voor mijn bovenooglidcorrectie?

ABC Clinic adviseert om twee weken voor de bovenooglidcorrectie te stoppen met roken. Nog beter is om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een slechte invloed op de huid en gezondheid. Het herstel van een ooglidcorrectie wordt negatief beïnvloed en de kans op een infectie is groter.

Wanneer kan ik werken na mijn bovenooglidcorrectie?

Wanneer u kunt werken na een bovenooglidcorrectie is geheel afhankelijk van het beroep dat u uitvoert. Bij zwaar lichamelijk werk, is het verstandig om langer rust te houden. U kunt dit het beste bespreken met de behandelend plastisch chirurg. Verstandig is om de eerste dag na de ingreep vrij te nemen, zodat u voldoende kunt koelen. Daarna zou u licht administratief werk kunnen doen. Zwaar tillen, bukken en persen dient u de eerste periode te vermijden voor een optimale wondgenezing.

Wanneer worden de hechtingen verwijderd na een bovenooglidcorrectie?

Zes tot acht dagen na de bovenooglidcorrectie worden de hechtingen verwijderd door de OK-assistente. Het eerste resultaat van de behandeling is dan al zichtbaar.

Gratis consult