e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
Guido Dolmans Plastisch chirurg ABC Clinic
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Guido Dolmans

Mommy makeover

Kinderen krijgen is natuurlijk fantastisch, maar het kan helaas ook gevolgen hebben voor jouw buik, borsten of benen waar je minder blij van wordt. Een mommy makeover is dan een mooie oplossing!

Wat is een mommy makeover?

Na het krijgen van een of meer kinderen kan het zijn dat je niet meer blij bent met je lichaam. Jouw borsten zijn gaan hangen of ze zijn volume verloren en je buik is verslapt. Een mommy makeover is de oplossing! Een borstlift of borstvergroting mét een buikwandcorrectie of liposuctie-behandeling. Je bepaalt zelf wat je wilt laten behandelen.

Waarom kiezen vrouwen voor een mommy makeover?

Tijdens de zwangerschap groeit de buik samen met de baby, dit zorgt ervoor dat de spieren in de buik zullen verzwakken. Wanneer dit achteraf niet volledig herstelt, bestaat de kans dat je met een slappe buik achterblijft. Een buikwandcorrectie kan een mooie oplossing bieden voor overtollige huid bij de buik.

Een andere mogelijkheid is dat er een vetlaagje achterblijft op de buik of op andere plaatsen van het lichaam. Heb je geprobeerd om dit weg te sporten, maar wil het niet lukken om dit weg te krijgen? Een liposuctie-behandeling geeft een mooi en natuurlijk resultaat.

Niet alleen de buik, maar ook de borsten groeien tijdens de zwangerschap. Omdat de borsten groeien door de melkproductie, blijven veel vrouwen achter met uitgerekte of doorgezakte borsten. Sommige vrouwen missen ook de volle boezem die ze tijdens de zwangerschap hebben gehad. Een borstvergroting, borstlift of een combinatie van die twee kan ervoor zorgen dat je weer vol zelfvertrouwen over straat kunt.

Hieronder vind je vrouwen die een mommy makeover hebben ondergaan via ABC Clinic. Veel meer resultaten van mommy makeovers zijn te vinden via onderstaande blauwe knop. Let op dat de resultaten per persoon kunnen verschillen, iedere oogopslag is namelijk uniek. Daarom is het vrijblijvende consultgesprek met de plastisch chirurg ook zo belangrijk voor een juiste diagnose.

mommy makeover voor
Voor
mommy makeover na
Na
mommy makeover voor
Voor
mommy makeover na
Na
Mommy makeover voor
Voor
mommy makeover na, bukwandcorrectie voor en na
Na

Een mommy makeover na één of meerdere zwangerschappen

Wij raden aan om goed na te denken voordat je met de behandeling start. Een plastisch chirurgische ingreep kan namelijk niet een gezonde levensstijl veranderen. Probeer na de bevalling eerst goed op je eetpatroon te letten en indien mogelijk naar de sportschool te gaan. Wees er daarnaast ook zeker van dat je geen kinderen meer wilt. Een zwangerschap na de ingreep kan namelijk (bijna) alles weer ongedaan maken. Ook eventuele borstimplantaten kunnen het geven van borstvoeding in de weg zitten.

Waar vindt de behandeling plaats?

De behandellocatie voor een mommy makeover is geheel afhankelijk van de plastisch chirurg waarmee je een consult hebt. In onderstaand schema vind je de verschillende behandellocaties.

SpecialistConsultBehandeling
Thijs de WitABC ClinicAmphia Ziekenhuis
Guido DolmansABC ClinicAmphia Ziekenhuis
Carla TheunissenABC ClinicAmphia Ziekenhuis
Gerd FabreABC ClinicAZ Delta Ziekenhuis Roeselare

Hieronder kun je een video bekijken van de afdeling plastische chirurgie van het Amphia met wie wij intensief samenwerken:

Het herstel

Bij een mommy makeover is het belangrijk om te realiseren dat er twee ingrepen plaatsvinden, wat dus ook invloed heeft op de duur van het herstel. Het is aan te raden om te stoppen met roken voor en na de operatie om de genezing te versnellen en te verbeteren. Je hebt ongeveer 10 dagen nodig om te herstellen en het eindresultaat is niet direct zichtbaar. Je kunt last hebben van een pijnlijke buik en borsten en misschien is de huid wat gezwollen. Dit trekt langzaam weg. Beweging, rust en gezonde voeding helpen bij het genezingsproces. Na twee tot drie weken kun je weer aan het werk.

Mommy makeover kosten

De kosten zijn geheel afhankelijk van de ingreep die je wenst. Daarom is het noodzakelijk om op consult te komen. Wil je weten wat het resultaat van jouw behandeling is of wat de prijs is van de ingreep? Onze plastisch chirurgen adviseren je graag.

BehandelingPrijs
Consult€50,-
Mommy makeovervanaf€6000,-

Een mommy makeover wordt niet vergoed. Een liposuctie, borstvergroting, borstlift of buikwandcorrectie vallen niet onder de verzekering. Mocht je een borstverkleining wensen, dan wordt deze enkel vergoed wanneer je lichamelijke klachten kunt aantonen door een te grote cupmaat.

Jouw ingreep financieren?
Heb je niet het geld om jouw behandeling in één keer te betalen? Je kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. Je  kunt in termijnen jouw lening afbetalen.

Worden de kosten vergoed?

Een mommy makeover wordt niet vergoed. Een liposuctie, borstvergroting, borstlift of buikwandcorrectie vallen niet onder de verzekering. Mocht je een borstverkleining wensen, dan wordt deze enkel vergoed wanneer je lichamelijke klachten kunt aantonen door een te grote cupmaat.

Mommy makeover ervaringen

Voordat je een afspraak maakt bij een plastisch chirurg is het belangrijk om ervaringen te lezen van cliënten die jou voor zijn gegaan. De meeste cliënten komen ook bij ons terecht via bekenden of via reviews op platforms. Wij zijn als privékliniek sinds 2010 gespecialiseerd in verschillende disciplines, zoals Botox, fillers, injectables, ooglidcorrecties, tepelcorrecties, schaamlipcorrecties, liposuctie en plastische chirurgie (samenwerking Amphia ziekenhuis). Op Kliniekervaringen, Google reviews en Zorgkaart Nederland kun je reviews lezen van mensen die je zijn voorgegaan.

Kliniekervaringen ABC Clinic, mommy makeover

Zorgkaart Nederland ABC Clinic, mommy makeover

Vrijblijvend consult met de plastisch chirurg?

Omdat een goede analyse van jouw wensen erg belangrijk is, starten we een ingreep altijd met een vrijblijvend consult. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. Je kunt jouw consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Afspraak inplannen

Veelgestelde vragen mommy makeover

Ik twijfel over een tweede kind, moet ik al een mommy makeover ondergaan?

Wanneer je twijfelt over het krijgen van een kind is het altijd verstandig om te wachten met een mommy makeover. Tijdens een zwangerschap ondergaat het lichaam namelijk weer veel veranderingen en kan (een deel van) de mommy makeover weer ongedaan worden.

Is het resultaat van een mommy makeover blijvend?

In principe is het resultaat van de mommy makeover blijvend. Toch is het resultaat afhankelijk van de stabiliteit van het gewicht. Ook kan de huid en het resultaat wijzigen door het natuurlijke verouderingsproces.

Waar word ik geopereerd bij een mommy makeover?

De mommy makeover wordt door de Nederlandse plastisch chirurgen uitgevoerd in het Amphia Ziekenhuis in Breda.

Wat zijn de risico’s van de mommy makeover?

De risico’s van de mommy makeover zijn hetzelfde als die van de ingrepen die afzonderlijk worden gedaan. De mommy makeover is een algemene term die verschillende ingrepen denkt. Hieronder kunnen vallen: de borstlift, borstvergroting, buikwandcorrectie en liposuctie. De risico’s van elk van deze ingrepen zijn hierop van toepassing.

Welke behandelingen vallen onder een mommy makeover?

Hoe een mommy makeover er precies uitziet, verschilt per persoon. Voor de een is een buikwandcorrectie gecombineerd met een borstlift de beste oplossing. De ander heeft meer baat bij een borstvergroting. En soms kan ook een liposuctie-behandeling uitkomst bieden.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online