e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Drs. Dennis Goossens - Plastisch chirurg
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Dennis Goossens

Wenkbrauwlift

Heeft u last van drukkende of laag hangende wenkbrauwen en zorgt dit voor een boze of vermoeide blik? Dan is een wenkbrauwlift of wenkbrauwfixatie een mooie oplossing!

Een wenkbrauwlift of fixatie voor een frisse blik

Laaghangende wenkbrauwen kunnen niet alleen zorgen voor een boze of vermoeide uitstraling, maar ook voor een belemmering in het zicht of klachten als hoofdpijn of vermoeidheid. Bij een wenkbrauwlift kunnen we uw wenkbrauwen fixeren en uw klachten verhelpen. De term wenkbrauwlift is niet helemaal een juist gekozen term, daar de positie van de wenkbrauw wordt gefixeerd, en mogelijk ietsje gelift. Belangrijk is om te achterhalen waar de klachten precies vandaan komen. Soms is de behandeling in combinatie met een bovenooglidcorrectie een betere oplossing. Dit kunt u met de plastisch chirurg bespreken tijdens uw gratis consultgesprek.

Wenkbrauwlift voor en na

Op deze pagina vindt u enkele voor en na foto’s van een wenkbrauwlift of wenkbrauwfixatie. Op deze manier krijgt u een goed beeld van het effect van de ingreep. De behandeling zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat.

Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift voorfoto
Voor
behandelingen - wenkbrauwlift - Wenkbrauwlift met bovenooglidcorrectie na
Na
Guido - bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift - voor
Voor
Guido - bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift - na
Na
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift voor
Voor
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift na
Na
Meer voor-na

Mogelijkheden wenkbrauwlift

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om uw wenkbrauwen te liften of te stabiliseren. Hieronder geven we u een overzicht van de mogelijkheden.

Wenkbrauwlift met Botox

Wanneer uw wenkbrauwen minimaal zijn gaan hangen kan een wenkbrauwlift met Botox een mooie oplossing bieden tegen uw probleem. Daarnaast kan het een mooie oplossing bieden tegen eventuele asymmetrie tussen de wenkbrauwen. De behandeling duurt ongeveer 15 minuten. De arts start met het aftekenen van de plekken van de injecties. De spierontspanner (Botox) wordt in de spieren die de wenkbrauwen naar beneden trekken geïnjecteerd om deze te ontspannen. Het resultaat van deze behandeling houdt ongeveer vier tot zes maanden aan. Daarna is de behandeling veilig te herhalen. Het gevolg is een frissere en minder vermoeide blik.

Wenkbrauwlift met een chirurgische operatie

Een tweede optie is een meer permanentere oplossing. U kunt ook kiezen voor een wenkbrauwlift operatie. De plastisch chirurg kijkt welke techniek voor u geschikt. Welke voor u beste techniek zal blijken tijdens het consultgesprek.

Liften van de wenkbrauwen of alleen een ooglidcorrectie?

Soms biedt een wenkbrauwlift niet de juiste oplossing voor uw probleem. Dit blijkt tijdens uw consultgesprek. Vaak ontstaan uw hangende oogleden niet door hangende wenkbrauwen, maar door een huidoverschot boven de oogleden. Een ooglidcorrectie biedt in dit geval een mooie en permanente oplossing voor uw probleem. Wanneer uw probleem ontstaat door een combinatie van hangende wenkbrauwen en hangende oogleden kunt u beide behandelingen combineren. Dit wordt met u besproken tijdens het gratis consult met de plastisch chirurg.

Wenkbrauwlift operatie en technieken

Een wenkbrauwlift wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving door een plastisch chirurg. Er zijn hierbij verschillende technieken mogelijk.

Directe wenkbrauwlift

Tijdens een directe lift wordt er boven de wenkbrauw een reepje huid verwijderd. De wenkbrauw wordt vervolgens omhoog gezet en gehecht. Het nadeel van deze techniek is dat er een minimaal littekentje in de bovenrand van de wenkbrauw zichtbaar blijft. Deze techniek is ideaal voor oudere mensen, die al wat rimpeltjes hebben op deze plaats. Voor de jongere cliënten, met nog weinig rimpels op het voorhoofd, is deze methode niet geschikt.

Beperkte wenkbrauwlift/wenkbrauwpexie

Bij een wenkbrauwpexie wordt de wenkbrauw iets gelift en vastgehecht. Dit gebeurt via een incisie in de bovenoogleden en wordt vaak gecombineerd met een bovenooglidcorrectie.

Interne wenkbrauwlift

Onder plaatselijke verdoving wordt zowel een bovenooglidcorrectie als een wenkbrauwlift uitgevoerd. De plastisch chirurg verwijdert de overtollige huid, vet en evt. spier boven het oog en maakt via hetzelfde sneetje een onderhuids tunneltje richting de wenkbrauwen. De wenkbrauw wordt vervolgens vastgezet op het bot met een oplosbare hechting. Omdat dit via hetzelfde sneetje gaat is er niet sprake van een extra litteken. Op deze manier stabiliseren we de positie van de wenkbrauw. Er is dus niet echt sprake van een lift, maar van een noodzakelijke stabilisatie om het benodigde resultaat te behalen.

Fogli wenkbrauwlift

Bij deze techniek wordt er een incisie gemaakt in de haargrens. De huid wordt losgemaakt en de wenkbrauw wordt in de juiste positie gebracht. De huid wordt via een stevig vlies hoger opgetrokken. Bij de Fogli-techniek is ook meer sprake van een lift van de wenkbrauwen.

Endoscopische voorhoofds- of wenkbrauwlift

Een alternatief voor de Fogli-techniek is een endoscopische voorhoofdslift of wenkbrauwlift. De laaghangende wenkbrauwen worden gelift en ook uw voorhoofd zal weer strakker en gladder zijn. Deze ingreep vindt enkel plaats onder algehele narcose. Wij voeren deze ingreep dan ook niet uit in onze kliniek, maar in het ziekenhuis.

Voor iedere techniek geldt dat u na de ingreep weer na huis mag. Na de ingreep neemt u wel eerst plaats  in een relaxfauteuil om te koelen en de richtlijnen voor het herstel nog eens door te nemen. Daarna mag u weer naar huis. Let op: zorg altijd voor een begeleider, u mag niet zelf rijden.

Doet een wenkbrauwlift pijn?

Meestal ervaart men niet veel pijn na een wenkbrauwlift, al verschilt dit per techniek die uitgevoerd wordt. Na de ingreep heeft u ongeveer 7 tot 10 dagen nodig om te herstellen. U kunt wat spanning rond de wenkbrauwen en slapen voelen en kleine zwellingen en bloeduitstortingen waarnemen. Deze symptomen zullen na enkele dagen vanzelf verdwijnen.

Videodagboek: herstel na een ooglidcorrectie met wenkbrauwlift

Wenkbrauwlift kosten

De prijs van een wenkbrauwlift is geheel afhankelijk van de techniek die noodzakelijk is voor het mooiste resultaat. De kosten zijn voor beide wenkbrauwen en inclusief consult, behandeling en nazorg. De prijs wordt vastgesteld tijdens uw consultgesprek.

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Wenkbrauwlift (chirurgisch volgens Fogli-techniek)€1850,-
Bovenooglidcorrectie€995,-
Bovenooglidcorrectie met interne wenkbrauwlift€1650,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift volgens Fogli-techniek€2650,-

Wenkbrauwlift ervaringen

Wij begrijpen dat u ervaringen van anderen wilt lezen of horen voordat u een afspraak maakt in een kliniek. Op websites zoals Kliniekervaringen en ZorkaartNederland leest u veel ervaringen van anderen. Veel cliënten komen in onze kliniek terecht via eerder behandelde cliënten.

Kliniekervaringen ABC Clinic, wenkbrauwlift

 

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic, wenkbrauwlift

Meer ervaringen

Gratis consult met de plastisch chirurg?

Wilt u meer informatie over deze behandeling? U kunt een gratis consultgesprek inplannen met een van onze plastisch chirurgen. Tijdens dit consultgesprek staat de plastisch chirurg stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en u krijgt alle tijd om uw vragen te stellen. U kunt uw consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Gratis consult?

Veelgestelde vragen

Wat kost een wenkbrauwlift?

De kosten van een wenkbrauwlift hangen af van verschillende factoren, zoals de gekozen techniek, de ervaring van de plastisch chirurg en de kwaliteit en locatie van een kliniek. Een ervaren plastisch chirurg is duurder dan een onervaren plastisch chirurg of cosmetisch arts en een kliniek in Amsterdam centrum zal duurder zijn dan menig kliniek in de rest van Nederland omdat ze veel meer kosten hebben voor de huur of hypotheek van het pand. Een uitgebreide wenkbrauwlift kan variëren van €1500 tot €5000 terwijl een directe wenkbrauwlift minder duur is, variërend van €995 tot €3500. Het is raadzaam om een consult te hebben voor een nauwkeurige offerte en aanbevelingen. 

Hoe doen ze een wenkbrauwlift?

Bij een wenkbrauwlift kan de huid boven de wenkbrauwen of halverwege het voorhoofd worden weggehaald. Ook kan er huid worden weggehaald ter plekke van de haarlijn of verder naar achteren. Daarnaast kan er met behulp van een kijkoperatie een verhoging van de wenkbrauwen worden bereikt. De meest uitgevoerde techniek is echter de interne wenkbrauwlift. Welke techniek voor u het meest geschikt is wordt tijdens het consult besproken.

Doet een wenkbrauwlift pijn?

Meestal ervaart men niet veel pijn na een wenkbrauwlift, al verschilt dit per techniek die uitgevoerd wordt. Na de ingreep heeft u ongeveer 7 tot 10 dagen nodig om te herstellen. U kunt wat spanning rond de wenkbrauwen en slapen voelen en kleine zwellingen en bloeduitstortingen waarnemen. Deze symptomen zullen na enkele dagen vanzelf verdwijnen. 

Is een wenkbrauwlift zonder operatie mogelijk?

Een wenkbrauwlift zonder operatie is soms mogelijk. Je kan dan voor een injectable-behandeling kiezen met fillers of Botox. Een injectable-behandeling geeft een tijdelijk resultaat en dient te worden herhaald om het resultaat te behouden. Als je opzoek bent naar een langdurig resultaat, dan kan je het beste kiezen voor een operationele wenkbrauwlift.

Wanneer is het resultaat van de wenkbrauwlift zichtbaar?

Een wenkbrauwlift zorgt voor een mooi en langdurig resultaat. Kort na de behandeling kunnen wat zwellingen en blauwe plekken ontstaan. Als deze in de loop van de week verdwijnen, zal het eerste resultaat zichtbaar worden. Na ongeveer twee maanden is het definitieve effect bereikt en heb je weer een frisse blik.

Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een wenkbrauwlift?

Dit is afhankelijk van het werk dat je doet. Meestal kan je na twee weken weer aan het werk. Het is belangrijk dat je de eerste twee weken voldoende rust neemt en geen lichamelijke inspanningen verricht.

Waar komen de littekens bij een wenkbrauwlift?

Bij een interne wenkbrauwlift valt het littekentje samen met de natuurlijke plooi boven de oogleden. De interne wenkbrauwlift wordt namelijk tegelijk uitgevoerd met de bovenooglidcorrectie. Bij een directe wenkbrauwlift valt het littekentje samen met een horizontale voorhoofdsrimpel en bij de Fogli-techniek valt het litteken iets boven de haarlijn. De plastisch chirurg kan u tijdens het consult precies vertellen waar het littekentje komt, wat te allen tijde niet of nauwelijks zichtbaar zal zijn.

Wat te doen tegen hangende wenkbrauwen?

Een wenkbrauwlift is een oplossing voor hangende wenkbrauwen. Door gebruik van Botox kan men de werking van spiertjes beïnvloeden voor een klein liftend effect boven de wenkbrauwen. Een ervaren cosmetisch arts kan dit doen. Overleg wel eerst met de arts of dit geschikt voor je is. Wellicht is een wenkbrauwlift door een plastisch chirurg een beter alternatief.

Hoe lang blijft een wenkbrauwlift?

Het resultaat van een wenkbrauwlift blijft meestal tussen de 10 en 15 jaar zichtbaar, afhankelijk van diverse factoren zoals ouderdom, genetica en levensstijl. Het verouderingsproces gaat natuurlijk gewoon verder en na die 10 tot 15 jaar begint het verouderingsproces weer langzaam zijn tol te eisen.

Waarom een wenkbrauwlift?

Een wenkbrauwlift kan helpen bij het verbeteren van hangende huid rond de oogleden en wenkbrauwen waardoor de wenkbrauwen omhoog gaan en vermoeidheid en een drukkend gevoel op de ogen worden verminderd. Het is een effectieve manier om de jeugdige uitstraling van de ogen te herstellen en te verbeteren.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult