Wenkbrauwlift

Heeft u last van drukkende of laag hangende wenkbrauwen en zorgt dit voor een boze of vermoeide blik? Dan is een wenkbrauwlift een mooie oplossing!

Een wenkbrauwlift voor een frisse blik

Laaghangende wenkbrauwen kunnen niet alleen zorgen voor een boze of vermoeide uitstraling. Daarnaast kunt u ook last krijgen van belemmeringen in het zicht of klachten als hoofdpijn of vermoeidheid. Bij een wenkbrauwlift kunnen we uw wenkbrauwen liften en uw klachten verhelpen. Belangrijk is om te achterhalen waar de klachten precies vandaan komen. Soms is de behandeling in combinatie met een bovenooglidcorrectie een betere oplossing. Dit kunt u met de plastisch chirurg bespreken tijdens uw gratis consultgesprek.

Mogelijkheden wenkbrauwlift

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om uw wenkbrauwen te liften. Hieronder geven we u een overzicht van de mogelijkheden.

Wenkbrauwlift Botox

Wanneer uw wenkbrauwen minimaal zijn gaan hangen kan een wenkbrauwlift met Botox een mooie oplossing bieden tegen uw probleem. Daarnaast kan het een mooie oplossing bieden tegen eventuele asymmetrie tussen de wenkbrauwen. De behandeling duurt ongeveer 15 minuten. De arts start met het aftekenen van de plekken van de injecties. De spierontspanner (Botox) wordt in de spieren die de wenkbrauwen naar beneden trekken geïnjecteerd om deze te ontspannen. Het resultaat van deze behandeling houdt ongeveer vier tot zes maanden aan. Daarna is de behandeling veilig te herhalen. Het gevolg is een frissere en minder vermoeide blik.

Wenkbrauwlift operatie

Een tweede optie is een meer permanentere oplossing. U kunt ook kiezen voor een wenkbrauwlift operatie. De plastisch chirurg kijkt welke techniek voor u geschikt. Welke voor u beste techniek zal blijken tijdens het consultgesprek.

Wenkbrauwlift of ooglidcorrectie

Soms biedt een wenkbrauwlift niet de juiste oplossing voor uw probleem. Dit blijkt tijdens uw consultgesprek. Vaak ontstaan uw hangende oogleden niet door hangende wenkbrauwen, maar door een huidoverschot boven de oogleden. Een bovenooglidcorrectie biedt in dit geval een mooie en permanente oplossing voor uw probleem. Wanneer uw probleem ontstaat door een combinatie van hangende wenkbrauwen en hangende oogleden kunt u beide behandelingen combineren.

Wenkbrauwlift operatie

Een wenkbrauwlift wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving door een plastisch chirurg. Er zijn hierbij verschillende technieken mogelijk.

Directe wenkbrauwlift
Tijdens een directe lift wordt er boven de wenkbrauw een reepje huid verwijderd. De wenkbrauw wordt vervolgens omhoog gezet en gehecht. Het nadeel van deze techniek is dat er een minimaal littekentje in de bovenrand van de wenkbrauw zichtbaar blijft. Deze techniek is ideaal voor oudere mensen, die al wat rimpeltjes hebben op deze plaats. Voor de jongere cliënten, met nog weinig rimpels op het voorhoofd, is deze methode niet geschikt.

Beperkte wenkbrauwlift/wenkbrauwpexie
Bij een wenkbrauwpexie wordt de wenkbrauw iets gelift en vastgehecht. Dit gebeurt via een incisie in de bovenoogleden en wordt vaak gecombineerd met een bovenooglidcorrectie.

Fogli wenkbrauwlift
Bij deze techniek wordt er een incisie gemaakt in de haargrens. De huid wordt losgemaakt en de wenkbrauw wordt in de juiste positie gebracht. De huid wordt via een stevig vlies hoger opgetrokken.

Voor iedere techniek geldt dat u na de ingreep weer na huis mag. Na de ingreep neemt u wel eerst plaats  in een relaxfauteuil om te koelen en de richtlijnen voor het herstel nog eens door te nemen. Daarna mag u weer naar huis. Let op: zorg altijd voor een begeleider, u mag niet zelf rijden.

Wenkbrauwlift voor en na

Op deze pagina vindt u enkele voor en na foto’s van een wenkbrauwlift. Op deze manier krijgt u een goed beeld van het effect van de ingreep. De behandeling zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat.

Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift voorfoto
Voor
behandelingen - wenkbrauwlift - Wenkbrauwlift met bovenooglidcorrectie na
Na
Guido - bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift - voor
Voor
Guido - bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift - na
Na
Wenkbrauwlift met bovenooglidcorrectie man voor
Voor
Wenkbrauwlift met bovenooglidcorrectie man na
Na
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift - voor
Voor
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift - na
Na
Wenkbrauwlift met ooglidcorrectie voor bij man
Voor
Wenkbrauwlift met ooglidcorrectie na bij man
Na
Bovenooglidcorrectie bij Gido - voor
Voor
Ooglidcorrectie na - Gido
Na

Videodagboek: Herstel na een ooglidcorrectie met wenkbrauwlift

Wenkbrauwlift kosten

De prijs van een wenkbrauwlift is geheel afhankelijk van de techniek die noodzakelijk is voor het mooiste resultaat. De kosten zijn voor beide wenkbrauwen en inclusief consult, behandeling en nazorg. De prijs wordt vastgesteld tijdens uw consultgesprek.

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Wenkbrauwlift (chirurgisch volgens Fogli-techniek)€1850,-
Bovenooglidcorrectie€995,-
Bovenooglidcorrectie met interne wenkbrauwlift€1650,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift volgens Fogli-techniek€2650,-

Wenkbrauwlift ervaringen

Wij begrijpen dat u ervaringen van anderen wilt lezen of horen voordat u een afspraak maakt in een kliniek. Op websites zoals kliniekervaringen en ZorkaartNederland leest u veel ervaringen van anderen. Veel cliënten komen in onze kliniek terecht via eerder behandelde cliënten.

Gratis consult met de plastisch chirurg?

Wilt u meer informatie over deze behandeling? U kunt een gratis consultgesprek inplannen met een van onze plastisch chirurgen. Tijdens dit consultgesprek staat de plastisch chirurg stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en u krijgt alle tijd om uw vragen te stellen. U kunt uw consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076-542 31 54.

Uw consult online inplannen?
Is een wenkbrauwlift zonder operatie mogelijk?

Een wenkbrauwlift zonder operatie is mogelijk. Je kan dan voor een injectable-behandeling kiezen. Een injectable-behandeling geeft een tijdelijk resultaat en dient te worden herhaald om het resultaat te behouden. Als je opzoek bent naar een langdurig resultaat, dan kan je het beste kiezen voor een operationele wenkbrauwlift.

Wanneer is het resultaat van de wenkbrauwlift zichtbaar?

Een wenkbrauwlift zorgt voor een mooi en langdurig resultaat. Kort na de behandeling kunnen wat zwellingen en blauwe plekken ontstaan. Als deze in de loop van de week verdwijnen, zal het eerste resultaat zichtbaar worden. Na ongeveer twee maanden is het definitieve effect bereikt en heb je weer een frisse blik.

Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een wenkbrauwlift?

Dit is afhankelijk van het werk dat je doet. Meestal kan je na twee weken weer aan het werk. Het is belangrijk dat je de eerste twee weken voldoende rust neemt en geen lichamelijke inspanningen verricht.

Waar komen de littekens van de wenkbrauwlift?

De littekens zullen zoveel mogelijk tussen de haren worden weggewerkt. Hierdoor zijn de littekens nauwelijks zichtbaar.

Relevante blogs

Lees al onze blogs
Gratis consult