e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Schaamlipcorrectie (labiacorrectie)

Te grote schaamlippen kunnen voor vrouwen belemmerend zijn. Wanneer je hier last van hebt kan een schaamlipcorrectie, ook wel bekend als labiacorrectie of schaamlipverkleining, een mooie en zeer dankbare oplossing bieden. Behandelingen door (vrouwelijke) plastisch chirurgen.

Wat is een schaamlipcorrectie?

Een schaamlipcorrectie is een cosmetische of medische ingreep die steeds vaker wordt uitgevoerd. Veel vrouwen hebben last van ongemakken of schaamtegevoelens door te grote of asymmetrische schaamlippen. Een schaamlipcorrectie is dan een mooie en dankbare oplossing. De ingreep is relatief eenvoudig en wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd.

Een schaamlipcorrectie wordt ook wel een labiaplastie genoemd. Het is een chirurgische ingreep om de grootte, vorm en symmetrie van de schaamlippen te veranderen. De ingreep duurt ongeveer 1,5 uur en de hersteltijd is 2 tot 6 weken. Tijdens de operatie worden overtollig weefsel en huid van de binnenste of buitenste schaamlippen verwijderd. De schaamlippen worden op deze manier kleiner en meer symmetrisch. Andere synoniemen voor de ingreep zijn labiacorrectie of schaamlipverkleining.

Cosmetisch en medisch

De redenen voor een schaamlipcorrectie kunnen zowel medisch als cosmetisch zijn. Sommige vrouwen ervaren fysieke ongemakken zoals pijn tijdens het fietsen of sporten door te grote of asymmetrische schaamlippen. Ook pijn tijdens het vrijen kan een reden zijn voor een schaamlipcorrectie. Anderen voelen zich onzeker of schamen zich voor hun uiterlijk. Een schaamlipcorrectie is dan een dankbare oplossing.

Wanneer kun je een schaamlipcorrectie overwegen?

Vrouwen kiezen voor een schaamlipcorrectie wanneer de grootte, vorm of asymmetrie van de schaamlippen fysieke ongemakken of psychische problemen veroorzaken.

  • Fysieke ongemakken: Sommige vrouwen kunnen last hebben van irritatie, pijn of ongemak tijdens seksuele activiteiten, sporten of andere activiteiten.
  • Psychische problemen: Onzekerheid, schaamte of zelfbewustzijn over de grootte of vorm van de schaamlippen kunnen een aanleiding zijn om te kiezen voor een schaamlipcorrectie.
  • Genitale afwijkingen: Bij de geboorte kunnen schaamlippen te groot, asymmetrisch of misvormd zijn.

Het is belangrijk om te weten dat een schaamlipcorrectie een persoonlijke keuze is en niet noodzakelijk is voor iedereen. Het is van groot belang dat de ingreep uitgevoerd wordt door een plastisch chirurg met de juiste kennis van zaken. Al onze vrouwelijke en mannelijke plastisch chirurgen bij ABC Clinic zijn ervaren en erkende plastisch chirurgen. Kwaliteit en zorg staan bij ons voorop.

Zo blijf je mooi jezelf met een beetje hulp van ons.

Wanneer je last hebt van voorgenoemde klachten kan een schaamlipcorrectie of -verkleining een mooie oplossing bieden. Na het herstel van de operatie heb je geen last meer van jouw dagelijkse activiteiten en zijn je uitstekende schaamlippen verdwenen.

Een schaamlipcorrectie bij te grote schaamlippen

Iedere vrouw heeft andere schaamlippen. Bij elke vrouw zien de schaamlippen er dus anders uit. Het is gebruikelijk dat de binnenste schaamlippen groter zijn dan de buitenste. Dit is dus geen afwijking of abnormaal iets.

Bij ABC Clinic spreken we van te grote, lange of uitstekende schaamlippen als je er klachten door ervaart. Vrouwen die fysieke klachten ervaren bij bijvoorbeeld het paardrijden of fietsen, kunnen kiezen voor een schaamlipcorrectie waardoor deze klachten zullen verdwijnen.

Ook remmingen bij seksuele activiteit of een gevoel van schaamte en onzekerheid worden serieus genomen. Bij ABC Clinic kunnen we gedegen advies geven over de mogelijkheden van een schaamlipcorrectie. Het resultaat dat we vaak zien, is een gevoel van zelfzekerheid die elke vrouw verdient.

Schaamlipcorrectie, labiacorrectie

Schaamlipcorrectie, labiacorrectie

Te grote schaamlippen

Schaamlipcorrectie consult en operatie

Voorafgaand de operatie kom je eerst op consultgesprek bij de (vrouwelijke) plastisch chirurg. Bij ABC Clinic wordt de operatie zowel door vrouwelijke als mannelijke plastisch chirurgen uitgevoerd naargelang je persoonlijke wens. Tijdens dit gesprek wordt uitgelegd wat de operatie inhoudt en krijg je alle tijd om je vragen te stellen. Ook een persoonlijk behandelplan wordt opgesteld.

Bij ABC Clinic vinden we het van groot belang dat jij je veilig voelt en de nodige zorg krijgt. Daarom kiezen we ervoor om uitsluitend met erkende en ervaren plastisch chirurgen te werken. Zo krijg jij als cliënt de beste behandeling en voor-en nazorg.

Binnenste schaamlippen (labia minora) 

Een ander woord voor binnenste schaamlippen is labia minora. Bij veel vrouwen zijn de binnenste schaamlippen groter dan de buitenste. Dit kan erg storend zijn als er te veel huidoverschot is.

Tijdens de operatie wordt overtollig weefsel en huid van de binnenste schaamlippen verwijderd om deze kleiner en meer symmetrisch te maken. Zo verminderen of verdwijnen je fysieke ongemakken.  Het meest dankbare resultaat is dat er een bepaalde vorm van zelfzekerheid terugkomt.

Buitenste schaamlippen (labia majora)

Labia majora is een andere naam voor de buitenste schaamlippen. Het kan grote ongemakken veroorzaken als ze te groot zijn. Het kan zelfs zo zijn dat de buitenste schaamlippen zichtbaar zijn als je te strakke kleding draagt. Dit zorgt voor een gevoel van schaamte en onzekerheid.

Een schaamlipcorrectie aan de buitenste schaamlippen is dan een goede oplossing. De operatie verloopt hetzelfde als bij de binnenste schaamlippen waarbij overtollig weefsel en huidoverschot wordt verwijderd. Zo verkleinen we de buitenste schaamlippen en maken we ze meer symmetrisch.

Clitoriskapreductie

Bij een clitoriskapreductie of clitoris correctie wordt de grootte van de clitoriskap, de huidplooi boven de clitoris, verminderd om esthetische of functionele redenen. Tijdens de schaamlipcorrectie kan deze procedure worden uitgevoerd als aanvulling om een evenwichtige en symmetrische uitstraling van het genitale gebied te bereiken. Een clitoris kap reductie wordt ook wel eens clitoriscapuchon correctie genoemd.

Vraag een gratis consult aan

De specifieke stappen van de schaamlipcorrectie of labiacorrectie operatie kunnen variëren afhankelijk van de techniek die wordt gebruikt en de individuele behoeften van de cliënt, maar hier zijn de algemene stappen van de ingreep:

Stap 1: consultatie

De eerste stap is een consult met de plastisch chirurg. Tijdens dit consult zal de plastisch chirurg de redenen voor de ingreep bespreken, de verwachtingen van de cliënt begrijpen en bespreken en een behandelplan opstellen.

Stap 2: besluitvorming

Na het consult weet je of een schaamlipcorrectie een goede oplossing is. Je kunt hier rustig over nadenken als je naar huis gaat en ons bellen als je de behandeling door wilt laten gaan.

Stap 3: voorbereiding op de ingreep

Voorafgaand aan de operatie krijg je instructies over de ingreep.

Stap 4: de behandeling

Op de behandeldag wordt er een intake gedaan en zullen er foto’s gemaakt worden om het resultaat goed te kunnen beoordelen. Na een time-out procedure wordt je plaatselijk verdoofd en kan de ingreep beginnen. De plastisch chirurg zal de overtollige weefsels van de binnenste of buitenste schaamlippen verwijderen volgens de vooraf besproken technieken.

Stap 5: hechtingen

Nadat het gewenste weefsel is verwijderd, worden de incisies zorgvuldig gesloten met oplosbare hechtingen.

Stap 6: nazorg

Na de ingreep zal de patiënt instructies krijgen over hoe ze voor het operatiegebied moeten zorgen, inclusief het vermijden van zware lichamelijke activiteit en het nemen van medicatie om pijn en zwelling te beheersen.

Stap 7: nacontroles

Je komt na 3 maanden op nacontrole. Wanneer je eerder wilt langskomen is dat altijd mogelijk om de voortgang van het herstel te controleren.

Wie voert de schaamlipcorrectie uit bij ABC Clinic?

Schaamlipcorrecties en schaamlipverkleiningen worden enkel uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. ABC Clinic bestaat sinds 2010 en in al die jaren werken we met chirurgen die aangesloten zijn bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) of Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie (RBSPS). Door onze expertise en onze opgebouwde ervaring staan we bekend als een van de beste klinieken van Nederland en België wat betreft schaamlipcorrecties.

Waarom een plastisch chirurg?

Er zijn plastisch chirurgische technieken nodig voor een schaamlipcorrectie om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te bereiken. De operatie is niet heel ingewikkeld maar zeker ook niet eenvoudig. Daarbij is de indicatiestelling van groot belang en moeten er eventuele complicaties ook goed opgelost kunnen worden. Om het beste resultaat te kunnen garanderen, werken we dus enkel met de gespecialiseerde en ervaren plastisch chirurgen. Samen bieden we elke cliënt de beste voor- en nazorg omdat we bij ABC Clinic staan voor kwaliteit en expertise.

FAQ’s schaamlipcorrectie en labiacorrectie

Meer FAQ video's

Schaamlipcorrectie ervaringen

Veel vrouwen kozen al voor een schaamlipcorrectie. Het is dan ook belangrijk dat je hun ervaring met ABC Clinic kan lezen. Dat kan op reviewsites zoals  KliniekervaringenZorgkaart Nederland of Google reviews. Op deze websites kan je lezen hoe ze de operatie ervaren hebben maar misschien nog belangrijker: hoe ze het herstel hebben ervaren.

Schaamlipcorrectie ervaringen, labiacorrectie ervaringen

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic, schaamlipcorrectie, labiacorrectie

Voor en na foto’s

Wij begrijpen volledig dat je voor en na foto’s wilt zien van schaamlipcorrecties. Omdat we dit onderwerp met uiterste discretie behandelen, plaatsen we geen foto’s op de website. Tijdens het gratis consult met de plastisch chirurg kan je voor en na foto’s bekijken.

Schaamlipcorrectie kosten

Een schaamlipcorrectie is al mogelijk vanaf 1850 euro. Het consult is altijd gratis en vindt plaats in onze kliniek. Veel vrouwen wensen een consult met een vrouwelijke plastisch chirurg. Dat kan bij ABC Clinic. Daarnaast werken we ook nog met twee ervaren mannelijke plastisch chirurgen voor deze specifiek ingreep.

Vergoeding labiacorrectie

Schaamlipcorrecties of schaamlipverkleiningen worden niet vergoed. Alleen wanneer er sprake is van ernstige misvorming door verminking, ziekte of ongeval kan er een vergoeding mogelijk zijn. Klachten zoals remmingen tijdens seksuele activiteiten of ongemak bij het fietsen vallen niet onder verminking.

Meer over prijzen

Het herstel na de schaamlipcorrectie

We vinden de nazorg bij een schaamlipcorrectie net zo belangrijk als de voorzorg. Het is dan ook ten volste aan te raden dat je het advies voor nazorg goed opvolgt. Dat bevordert het herstel!

Het herstel van een labiacorrectie verloopt snel. In de eerste dagen na de schaamlipcorrectie zul je last hebben van zwellingen. Koelen helpt. Na enkele dagen kan je de werkzaamheden terug oppakken en na 6 weken ben je volledig hersteld en is het resultaat zichtbaar. Dan pas is sporten en seksuele activiteit weer mogelijk.

Alle risico’s van de ingreep worden besproken tijdens je gratis consult.

Risico’s schaamlipcorrectie

Elke operatie of ingreep brengt risico’s met zich mee. Wij vinden het belangrijk dat de ingreep goed gebeurt. Daarom werken we uitsluitend met de beste en ervaren (vrouwelijke) plastisch chirurgen. Volg hun advies goed op om zo de kans op complicaties aanzienlijk te verkleinen. Mocht er al een complicatie optreden, kan dat een nabloeding, wondinfectie of een storing in de wondgenezing zijn.

Meer over herstel

Schaamlipcorrecties bij ABC Clinic

Bij ABC Clinic is de expertise op het gebied van schaamlipcorrecties groot. Wij werken met 4 ervaren plastisch chirurgen voor het uitvoeren van deze plastisch chirurgische ingreep. Twee van de plastisch chirurgen zijn vrouw en dat kan voor sommige cliënten belangrijk zijn voor de keuze van een kliniek. We hebben een aparte website gemaakt over schaamlipcorrecties en deze kun je raadplegen via onderstaande knop.

Website over schaamlipcorrecties

Gratis consult met een (vrouwelijke) plastisch chirurg?

Elke behandeling starten we met een vrijblijvend en kosteloos consult. Onze ervaren (vrouwelijke) plastisch chirurgen luisteren naar jouw persoonlijke wensen en verwachtingen en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Natuurlijk krijg je ook alle gelegenheid om vragen te stellen. Sommige vrouwen hebben de voorkeur voor een consult met een vrouwelijke plastisch chirurg, dat is mogelijk. Bel voor een gratis consult naar 076 – 542 31 54. Je kunt ook het contactformulier invullen of een afspraak online inplannen.

Gratis consult?

Veelgestelde vragen schaamlipcorrecties

Wanneer mag ik weer werken na een schaamlipcorrectie?

Afhankelijk van het soort werk wat je doet kun je na enkele dagen alweer aan het werk. Wij raden aan om de eerste dagen rustig aan te doen. Luister goed naar het lichaam en ga pas weer werken als het goed voelt. Dit zal na enkele dagen het geval zijn. Zware inspanningen verrichten of het tillen van baby’s of jonge kinderen mag de eerste 3 weken niet. Het herstel van een schaamlipcorrectie neemt in totaal ongeveer 6 weken in beslag.

Wanneer mag ik weer sex hebben na mijn schaamlipcorrectie

Sex of geslachtsgemeenschap is na 6 weken weer mogelijk na de schaamlipcorrectie.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Als je wilt kan het ook onder algehele verdoving (narcose), maar dat is nodig. Bovendien word je dan in het ziekenhuis behandeld en zal de ingreep duurder zijn.

Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Ja, het littekentje valt aan de binnenzijde van de schaamlippen en dus zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend ook op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

Wat is de beste leeftijd om een schaamlipcorrectie of labiacorrectie?

Je moet minimaal 18 jaar oud zijn om een cosmetische behandeling te mogen ondergaan. Echter, wanneer een schaamlipcorrectie een medische indicatie betreft kan de behandeling ook onder de 18 jaar uitgevoerd worden. Dan valt het echter onder de verzekerde zorg en zal de behandeling in het ziekenhuis uitgevoerd worden.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na een schaamlipcorrectie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt.

Wordt mijn huisarts op de hoogte gebracht na een schaamlipcorrectie?

Na de ingreep ontvang je een huisartsenbrief. Echter, deze brief geven we aan jou mee. Jij bepaalt uiteindelijk zelf of je jouw huisarts op de hoogte brengt van de schaamlipcorrectie of labiacorrectie (labiaplastie) die je ondergaan hebt.

Wie voert de schaamlipcorrectie, labiacorrectie of labiaplastie uit binnen ABC Clinic?

Bij ABC Clinic worden schaamlipcorrecties altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. Veel vrouwen hebben een voorkeur voor een vrouwelijke plastisch chirurg. Dit is geen probleem, daar wij twee vrouwelijke plastisch chirurgen hebben die deze ingreep uitvoeren.

Hoe lang is het resultaat zichtbaar van de schaamlipcorrectie of labiacorrectie?

Tenzij er niet veel veranderd na jouw ingreep zal het resultaat van een schaamlipcorrectie een leven lang zichtbaar zijn. Het resultaat is dus voor altijd. Wanneer je tussendoor nog zwanger raakt en bevalt kan het uiterlijk natuurlijk veranderen.

Mag ik een tampon dragen na de schaamlipcorrectie

Wij raden de eerste weken na de schaamlipcorrectie af om een tampon te dragen. Het inbrengen van een tampon kan irriteren of trauma aan de wond veroorzaken. Ook kunnen infecties ontstaan bij het dragen van een tampon na de ingreep. Gebruik maandverband of inlegkruisjes zolang de plastisch chirurg zegt dat dit nodig is om dit te voorkomen. Wanneer de wond goed genezen is kun je weer tampons dragen als je ongesteld bent.

Waarom kiezen voor ABC Clinic voor een schaamlip- of labiacorrectie?

ABC Clinic is een gespecialiseerde privékliniek voor o.a. schaamlipcorrecties. Dat betekent dus dat wij veel correcties uitvoeren bij vrouwen die last hebben van hun te grote schaamlippen. De behandelingen worden daarbij uitgevoerd door ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen. In dit geval is het ook mogelijk om door een vrouwelijke plastisch chirurg behandeld te worden als dat voor jou iets uitmaakt.

Waarom zou je kiezen voor een schaamlipcorrectie of labiacorrectie?

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een correctie aan de schaamlippen. Redenen kunnen functioneel zijn of cosmetisch. Vrouwen kunnen ontevreden zijn over de grootte van hun schaamlippen. Zij voelen zich niet zelfverzekerd of ongemakkelijk over het uiterlijk. Echter, de grootste groep vrouwen heeft functionele klachten. Zij ervaren pijn of ongemak tijdens het fietsen, paardrijden of sporten als gevolg van overtollig weefsel van de labia, ofwel schaamlippen.  Een schaamlipcorrectie helpt dan om het zelfvertrouwen te verbeteren.

Wordt een schaamlipcorrectie of labiacorrectie vergoed door de verzekering?

Een schaamlipcorrectie of labiacorrectie wordt vrijwel nooit vergoed door de verzekeraar. Enkel bij een medische indicatie zal de correctie vergoed worden door de zorgverzekeraar. Dit is het geval wanneer je last hebt van ernstige misvorming van de schaamlippen. Dit dient veroorzaakt te zijn door verminking, ziekte of een ongeval. Helaas is dit vrijwel nooit het geval.

Kan een labiacorrectie, labiaplasty of schaamlipcorrectie uitgevoerd worden als ik ongesteld ben?

Ja hoor, dat is in principe geen probleem. Na de schaamlipcorrectie of labiaplastie mag je de eerste weken alleen geen tampon dragen, maar maandverband of inlegkruisjes. Een tampon kan trauma aan de wond veroorzaken. Ook kunnen irritaties of zelfs infecties ontstaan bij het dragen van een tampon na de ingreep.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult