De kliniek

Te grote schaamlippen?

Sommige vrouwen merken dat ze last hebben van hun schaamlippen en vinden ze te groot. Op deze pagina vertellen wij u hier graag meer over.

Wat zijn ‘normale’ schaamlippen?

Iedere vrouw heeft andere schaamlippen, deze zijn nooit hetzelfde. Vaak zien we ook dat de binnenste schaamlippen groter zijn dan de buitenste schaamlippen, dit is niks om je voor te schamen. Er zijn geen normale schaamlippen, u hoeft zich geen zorgen te maken dat u afwijkt van anderen wanneer het om uw schaamlippen gaat. We spreken alleen van te grote schaamlippen wanneer u hier zelf klachten door ervaart. Veelgehoorde klachten zijn pijn tijdens het fietsen, lopen of paardrijden, klachten tijdens de seks of seksuele remmingen of klachten als schaamte en onzekerheid.

Oorzaken van te grote schaamlippen

Hoe uw vagina eruitziet is erfelijk bepaald. U heeft dus zelf geen invloed op hoe uw schaamlippen zich ontwikkelen. Wel kunnen de hormonen tijdens de zwangerschap of de bevalling invloed hebben op het uiterlijk van uw schaamlippen en zorgen voor een blijvende verandering. Ook kunnen de schaamlippen groter worden door ontstekingen, irritatie of gezwellen aan de vagina. Dit is allemaal eenvoudig te behandelen met een schaamlipcorrectie.

Last van grote schaamlippen

Pas op het moment dat u écht last heeft van uw grote schaamlippen, zullen wij een ingreep aanraden. Er zijn verschillende klachten die vrouwen hebben door te grote schaamlippen. Zoals hiervoor genoemd zullen deze klachten het dagelijks leven kunnen beïnvloeden op het gebied van sport, seksuele activiteit of schaamte en onzekerheid. Toch zijn er ook nog andere klachten die kunnen ontstaan door de grootte van uw schaamlippen.

Veelgehoorde klachten

Door de grootte van uw schaamlippen, kan het voorkomen dat de binnenste schaamlippen uitpuilen en hierdoor tegen de stof van uw kleding aan schuren. Dit kan zorgen voor een brandend gevoel, geïrriteerde of zelfs bloedende schaamlippen.

Verhelp lange, uitstekende schaamlippen met een correctie

Heeft u last van terugkerende klachten omdat u lange en uitstekende schaamlippen heeft? Dan kan een schaamlipcorrectie, ook wel bekend als een schaamlipverkleining, een mooie en definitieve oplossing bieden voor uw probleem. Tijdens deze ingreep wordt het overtollige vetweefsel en de overtollige huid permanent verwijderd. Uw schaamlippen zijn in verhouding met uw buitenste schaamlippen en uw klachten zijn verdwenen.

Gratis consult bij ABC Clinic

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt een gratis en vrijblijvend consult inplannen met een van onze plastisch chirurgen. Zij vertellen u graag meer over de behandeling en zij luisteren goed naar uw wensen en verwachtingen. Daarnaast kunt u tijdens het gesprek al uw vragen kwijt. Een afspraak kunt u online inplannen of door te bellen naar 076-542 31 54.

Afspraak inplannen
Gratis consult