Te grote schaamlippen?

Sommige vrouwen hebben last van hun te grote schaamlippen. Op deze pagina leest u hier meer over en vertellen wij wat de behandelmogelijkheden zijn.

Wat zijn ‘normale’ schaamlippen?

Iedere vrouw heeft andere schaamlippen, deze zijn nooit hetzelfde. Vaak zien we ook dat de binnenste schaamlippen groter zijn dan de buitenste schaamlippen. Niks om je voor te schamen: er zijn geen normale schaamlippen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u afwijkt van anderen wanneer het om uw schaamlippen gaat. We spreken alleen van te grote schaamlippen wanneer u hier zelf klachten door ervaart. Veelgehoorde klachten zijn pijn tijdens het fietsen, lopen of paardrijden, klachten tijdens de seks, seksuele remmingen of klachten als schaamte en onzekerheid.

Schaamlipcorrectie - schaamlipverkleining - labiacorrectie - labiaplastie - te grote schaamlippen

Oorzaken van te grote schaamlippen

Hoe uw vagina eruitziet is erfelijk bepaald. U heeft dus zelf géén invloed op hoe uw schaamlippen zich ontwikkelen. Wel kunnen de hormonen tijdens de zwangerschap of de bevalling invloed hebben op het uiterlijk van uw schaamlippen en zorgen voor een blijvende verandering. Ook kunnen de schaamlippen groter worden door ontstekingen, irritatie of gezwellen aan de vagina. Dit is allemaal eenvoudig te behandelen met een schaamlipcorrectie, labiacorrectie of schaamlipverkleining.

Klachten bij te grote schaamlippen

Pas op het moment dat u écht last heeft van uw grote schaamlippen, zullen wij een ingreep aanraden. Er zijn verschillende klachten die vrouwen kunnen ervaren. Zoals hiervoor genoemd zullen deze klachten het dagelijks leven kunnen beïnvloeden op het gebied van sport, seksuele activiteit of schaamte en onzekerheid. Toch zijn er ook nog andere klachten die kunnen ontstaan door de grootte van uw schaamlippen.

Veelgehoorde klachten

Door de grootte van uw schaamlippen, kan het voorkomen dat de binnenste schaamlippen uitpuilen en hierdoor tegen de stof van uw kleding aan schuren. Dit kan zorgen voor een brandend gevoel, geïrriteerde of zelfs bloedende schaamlippen.

Lange of uitstekende schaamlippen corrigeren met een correctie

Heeft u last van terugkerende klachten omdat u lange en uitstekende schaamlippen heeft? Dan kan een schaamlipcorrectie, ook wel bekend als een labiacorrectie of schaamlipverkleining, een mooie en definitieve oplossing bieden voor uw probleem. Tijdens deze ingreep wordt het overtollige vetweefsel en de overtollige huid permanent verwijderd. Uw schaamlippen zijn in verhouding met uw buitenste schaamlippen en uw klachten zijn spoedig verdwenen.

Schaamlipcorrectie - schaamlipverkleining - labiacorrectie - labiaplastie

Schaamlipcorrectie - schaamlipverkleining - labiacorrectie - labiaplastie

Meer over het herstel

Schaamlipcorrectie ervaringen

Wanneer u kiest voor een ingreep zoals een schaamlipcorrectie is het belangrijk om ervaringen van anderen te lezen. Verschillende van onze cliënten hebben hun ervaringen gedeeld via kliniekervaringen.nl of ZorgkaartNederland. Hier kunt u op uw gemak ervaringen lezen.

Kliniekervaringen ABC Clinic

Gratis consult met een (vrouwelijke) plastisch chirurg?

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt een gratis en vrijblijvend consult inplannen met een van onze (vrouwelijke) plastisch chirurgen. Zij vertellen u graag meer over de behandeling en zij luisteren goed naar uw wensen en verwachtingen. Daarnaast kunt u tijdens het gesprek al uw vragen kwijt. Een afspraak kunt u eenvoudig online inplannen of u belt ons persoonlijk via telefoonnummer 076 – 542 31 54. Een mailtje sturen via ons contactformulier is ook mogelijk.

Gratis consult?

Veelgestelde vragen

Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Omdat het litteken aan de binnenzijde valt blijft het zichtbare deel van de schaamlippen van littekens bespaard en zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie kan onder volledige narcose en onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de aard van je probleem en de behandeling die hierbij past. Welke verdoving voor jou noodzakelijk is zal duidelijk worden tijdens het consultgesprek met de behandelend plastisch chirurg. Binnen ABC Clinic voeren wij enkel schaamlipcorrecties uit onder plaatselijke verdoving.

Wat is de ideale leeftijd voor een schaamlipcorrectie of labiacorrectie?

Cosmetisch chirurgische correcties mogen in principe pas vanaf 18 jaar uitgevoerd en moeten door de plastisch chirurg ook noodzakelijk geacht worden. Dit wordt altijd uitvoerig besproken tijdens een gratis consultgesprek met de plastisch chirurg. Wanneer een schaamlipcorrectie een medische indicatie betreft kan de behandeling ook onder de 18 jaar uitgevoerd worden.

Een schaamlipcorrectie of labiacorrectie wordt door een arts aanbevolen wanneer vrouwen problemen ondervinden aan hun schaamlippen als gevolg van te grote of niet-symmetrische schaamlippen. Klachten die hierbij horen zijn pijn tijdens sporten, fietsen of seks of een ongemakkelijk gevoel bij het dragen van kleding. Maar ook psychisch leiden en onzekerheid zijn redenen voor een vrouw om een behandeling te ondergaan. Aanbevolen wordt om een consultgesprek in te plannen met een plastisch chirurg of gespecialiseerd gynaecoloog om jouw situatie te bespreken en te bepalen of een schaamlipcorrectie een geschikte oplossing is.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na de operatie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt. Eventueel kan hiervoor ook een correctie van overtollige huid over de clitoris uitgevoerd worden.

Wie voert de schaamlipcorrectie, labiacorrectie of labiaplastie uit binnen ABC Clinic?

Bij ABC Clinic worden schaamlipcorrecties altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. Veel vrouwen hebben een voorkeur voor een vrouwelijke plastisch chirurg. Dit is geen probleem, daar wij twee vrouwelijke plastisch chirurgen hebben die deze ingreep uitvoeren.

Waarom kiezen voor ABC Clinic voor een schaamlip- of labiacorrectie?

ABC Clinic is een gespecialiseerde privékliniek voor o.a. schaamlipcorrecties. Dat betekent dus dat wij veel correcties uitvoeren bij vrouwen die last hebben van hun te grote schaamlippen. De behandelingen worden daarbij uitgevoerd door ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen. In dit geval is het ook mogelijk om door een vrouwelijke plastisch chirurg behandeld te worden als dat voor jou iets uitmaakt.

Waarom zou je kiezen voor een schaamlipcorrectie of labiacorrectie?

Er zijn diverse redenen om te kiezen voor een correctie aan de schaamlippen. Redenen kunnen functioneel zijn of cosmetisch. Vrouwen kunnen ontevreden zijn over de grootte van hun schaamlippen. Zij voelen zich niet zelfverzekerd of ongemakkelijk over het uiterlijk. Echter, de grootste groep vrouwen heeft functionele klachten. Zij ervaren pijn of ongemak tijdens het fietsen, paardrijden of sporten als gevolg van overtollig weefsel van de labia, ofwel schaamlippen.  Een schaamlipcorrectie helpt dan om het zelfvertrouwen te verbeteren.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult