Te grote schaamlippen?

Sommige vrouwen merken dat ze last hebben van hun schaamlippen en vinden ze te groot. Op deze pagina vertellen wij u hier graag meer over.

Wat zijn ‘normale’ schaamlippen?

Iedere vrouw heeft andere schaamlippen, deze zijn nooit hetzelfde. Vaak zien we ook dat de binnenste schaamlippen groter zijn dan de buitenste schaamlippen. Niks om je voor te schamen: er zijn geen normale schaamlippen. U hoeft zich geen zorgen te maken dat u afwijkt van anderen wanneer het om uw schaamlippen gaat. We spreken alleen van te grote schaamlippen wanneer u hier zelf klachten door ervaart. Veelgehoorde klachten zijn pijn tijdens het fietsen, lopen of paardrijden, klachten tijdens de seks of seksuele remmingen of klachten als schaamte en onzekerheid.

Oorzaken van te grote schaamlippen

Hoe uw vagina eruitziet is erfelijk bepaald. U heeft dus zelf géén invloed op hoe uw schaamlippen zich ontwikkelen. Wel kunnen de hormonen tijdens de zwangerschap of de bevalling invloed hebben op het uiterlijk van uw schaamlippen en zorgen voor een blijvende verandering. Ook kunnen de schaamlippen groter worden door ontstekingen, irritatie of gezwellen aan de vagina. Dit is allemaal eenvoudig te behandelen met een schaamlipcorrectie.

Last van grote schaamlippen

Pas op het moment dat u écht last heeft van uw grote schaamlippen, zullen wij een ingreep aanraden. Er zijn verschillende klachten die vrouwen kunnen ervaren. Zoals hiervoor genoemd zullen deze klachten het dagelijks leven kunnen beïnvloeden op het gebied van sport, seksuele activiteit of schaamte en onzekerheid. Toch zijn er ook nog andere klachten die kunnen ontstaan door de grootte van uw schaamlippen.

Veelgehoorde klachten

Door de grootte van uw schaamlippen, kan het voorkomen dat de binnenste schaamlippen uitpuilen en hierdoor tegen de stof van uw kleding aan schuren. Dit kan zorgen voor een brandend gevoel, geïrriteerde of zelfs bloedende schaamlippen.

Verhelp lange, uitstekende schaamlippen met een correctie

Heeft u last van terugkerende klachten omdat u lange en uitstekende schaamlippen heeft? Dan kan een schaamlipcorrectie, ook wel bekend als een schaamlipverkleining, een mooie en definitieve oplossing bieden voor uw probleem. Tijdens deze ingreep wordt het overtollige vetweefsel en de overtollige huid permanent verwijderd. Uw schaamlippen zijn in verhouding met uw buitenste schaamlippen en uw klachten zijn spoedig verdwenen.

Lees meer over het herstel

Gratis consult met de plastisch chirurg?

Wilt u meer weten over deze behandeling? U kunt een gratis en vrijblijvend consult inplannen met een van onze vrouwelijke plastisch chirurgen. Zij vertellen u graag meer over de behandeling en zij luisteren goed naar uw wensen en verwachtingen. Daarnaast kunt u tijdens het gesprek al uw vragen kwijt. Een afspraak kunt u eenvoudig online inplannen of u belt ons persoonlijk via telefoonnummer 076 – 542 31 54. Een mailtje sturen via ons contactformulier is ook mogelijk.

Afspraak inplannen
Ziet het resultaat van een schaamlipcorrectie er natuurlijk uit?

Omdat het litteken aan de binnenzijde valt blijft het zichtbare deel van de schaamlippen van littekens bespaard en zal een natuurlijk resultaat het gevolg zijn. Er wordt vanzelfsprekend op gelet dat de symmetrie bewaard blijft. Eventuele asymmetrie (wanneer een schaamlip groter is dan de andere) kan ook gecorrigeerd worden bij een schaamlipcorrectie.

Welke narcose kan ik verwachten bij een schaamlipcorrectie?

De schaamlipcorrectie kan onder volledige narcose en onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd. Dit is afhankelijk van de aard van je probleem en de behandeling die hierbij past. Welke verdoving voor jou noodzakelijk is zal duidelijk worden tijdens het consultgesprek met de behandelend plastisch chirurg.

Op welke leeftijd kan een schaamlipcorrectie uitgevoerd worden?

Cosmetische correcties mogen pas vanaf achttien jaar en moeten door de plastisch chirurg ook noodzakelijk geacht worden. Dit wordt altijd uitvoerig besproken tijdens een consultgesprek met de plastisch chirurg.

Is er een risico op blijvende pijn of verminderend gevoel na de operatie?

Omdat het litteken na de schaamlipcorrectie aan de binnenzijde ligt, is de kans op blijvende pijn verwaarloosbaar. De gevoeligheid van de schaamlippen en clitoris blijft ook onveranderd na de behandeling. Sommige vrouwen merken zelfs een verbetering qua gevoeligheid omdat het overschot aan huid verwijderd is en de clitoris op deze manier beter gestimuleerd wordt. Eventueel kan hiervoor ook een correctie van overtollige huid over de clitoris uitgevoerd worden.

Gratis consult
De kliniek