e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Botox bij migraine

Botox kan in veel gevallen helpen tegen migraine. Onze cosmetisch artsen kunnen u er alles over vertellen tijdens een gratis consult.

Botox bij migraine

Wanneer u last heeft van migraine herkent u het wel: Die stekende of bonzende pijn in uw hoofd, misselijkheid met eventueel overgeven en gevoeligheid voor geluid en/of licht. Tijdens een migraineaanval ligt u voornamelijk in bed en kunt u het gevoel hebben weinig waard te zijn. Wat veel patiënten niet weten is dat Azzalure of Alluzience (Botox) een goede oplossing kan bieden tegen migraine.

Een echte oorzaak is nog niet gevonden. Vermoed wordt dat er meerdere oorzaken zijn. Een van de mogelijke oorzaken is de aanspanning van verschillende spieren die gebruikt worden tijdens stress of het kijken tegen fel licht. Door een behandeling met Botox zien we bij veel mensen vermindering van de klachten.

De behandeling tegen migraine

Een behandeling tegen migraine start met een consult. Naar aanleiding van dit consult plaatst de cosmetisch arts de injecties met Botox op verschillende plaatsen. De plaats van deze injecties zijn dus geheel afhankelijk van de klachten die u ervaart. De injecties kunnen zijn in het voorhoofd, de nek, het achterhoofd en bij de slapen.

Na 2 tot 6 dagen begint het effect van de Botox tegen migraine te werken. Het optimale resultaat is na 2 weken behaald. Dan merkt u dat u geen of minder last heeft van deze hoofdpijn. Botox werkt 3 tot 6 maanden. Daarna is de behandeling veilig te herhalen.

Kosten van een behandeling

De prijs van een Botox-behandeling bij migraine is afhankelijk van de behandeling die geschikt is voor de klachten. Tijdens het consult met de cosmetisch arts wordt duidelijk wat de uiteindelijke kosten voor de behandeling zullen zijn.

BehandelingPrijs
ConsultGratis
MigraineFronsvanaf€149,-
Temporaalvanaf€200,-
Achterhoofdvanaf€149,-
Nek en schoudersvanaf€200,-

Ervaringen Botox bij migraine

Al veel van onze cliënten zijn u voorgegaan met een Botox-behandeling tegen migraine. Onder aan deze pagina leest u verschillende ervaringen. Heeft u behoefte aan meer objectieve ervaringsverhalen? Kijk dan op Kliniekervaringen.nl.

Kliniekervaringen ABC Clinic. Botox migraine

Een gratis consult bij ABC Clinic

Wilt u weten wat Botox voor u kan doen? Onze cosmetisch artsen informeren u graag over de behandeling tijdens een gratis en vrijblijvend consultgesprek. Bel 076 –  542 31 54, plan uw afspraak via het contactformulier of via onze online tool. Wij zijn van maandag t/m zondag van 8.00 uur tot 20.00 uur telefonisch bereikbaar voor het maken van een afspraak.

Maak afspraak

Veelgestelde vragen

Hoe lang houdt de werking van Botox tegen migraine aan?

Een Botox-behandeling tegen migraine begint na ongeveer zes dagen te werken en houdt ongeveer 3 tot 6 maanden aan. Daarna kan de behandeling herhaald worden.

Hoe werkt een Botox-behandeling tegen migraine?

Botox werkt door de spieren te ontspannen waarin het wordt geïnjecteerd. Voor migraine kan het helpen door de spanning in bepaalde spieren te verminderen die betrokken zijn bij het veroorzaken van hoofdpijn.

Is een Botox-behandeling voor migraine geschikt voor iedereen?

Een behandeling met Botox tegen migraine is in principe voor iedereen geschikt. Het verschilt per persoon of de behandeling daadwerkelijk werkt. Als gevolg van de behandeling kan de intensiteit van de migraine afnemen, de frequentie kan afnemen of de klachten kunnen algemeen afnemen.

Waar word ik mee behandeld bij migraine?

Migraine behandelen wij met Botuline toxines. Wij werken met de merken Botox, Azzalure en Alluzience.

Waar wordt de Botox geïnjecteerd bij een behandeling tegen migraine?

Bij een migraine-behandeling kan de Botox op verschillende plaatsen geïnjecteerd worden. Denk hierbij aan de fronsrimpel, het voorhoofd of de nek. Dit is per persoon afhankelijk van de klachten en kan bepaald worden naar aanleiding van een gratis en vrijblijvend consultgesprek.

Zijn er bijwerkingen bij een behandeling tegen migraine?

De mogelijke risico’s en complicaties die verbonden zijn aan Botox-behandeling zijn: zeer kleine speldenprikjes op de injectieplaats, plaatselijke roodheid van de huid, plaatselijke zwelling van de huid, blauwe plek op de plaats van de injecties en in uitzonderlijke gevallen een allergische reactie of lokale infectie.

In uitzonderlijke gevallen kan er een aangrenzende spier door de behandeling worden aangetast; de werking van Botuline toxine op een aangrenzende spier is tijdelijk en verdwijnt bijna altijd in de loop van enkele weken. De kans op bovenstaande risico’s en complicaties zijn erg klein, daar de arts zorgvuldig te werk gaat en veel ervaring heeft met de Botox-behandelingen.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online