S-lift

Naarmate u ouder wordt, neemt helaas de elasticiteit van de huid af waardoor de huid slapper wordt en uw gezicht zijn volume verliest.

Een S-lift voor een jongere uitstraling

Gevolgen van het ouder worden kunnen zijn: hangende mondhoekenhamsterwangendiepe nasolabiale plooien en een slapper wordende kaaklijn. Hierdoor kunt u er oud of vermoeid uitzien, terwijl u zich wellicht helemaal niet zo voelt. Gelukkig is er wat aan te doen met een S-lift. Een S-lift geeft uitsluitend resultaat voor het gebied net boven de kaaklijn. Wanneer u vooral plooien en rimpels heeft in het onderste deel van uw gezicht, dan kan een MACS-lift of hals-facelift de oplossing zijn. Vindt u een operatie iets te ingrijpend? Dan is de liquid facelift, PDO-draadlift of een behandeling met Sculptra of fillers misschien iets voor u.

Wat is het resultaat van een S-lift?

Nadat de eerste ongemakken zijn weggetrokken, zal het nog een paar maanden duren voor die nieuwe, verjongde uitstraling volledig bereikt is. Uw gezicht heeft namelijk tijd nodig om helemaal te herstellen. Daarna ziet u er stralend en jeugdig uit.

Wat kost een S-lift?

Omdat er op voorhand niet aan te geven is wat voor behandeling er nodig is, worden er geen prijzen genoemd op deze pagina. Een consult is noodzakelijk om u zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van de S-lift. Daarvoor moet de behandelend plastisch chirurg u dus gezien hebben. Het consult is geheel vrijblijvend en kost €35,-. Overweegt u eerst een gesprek met de cosmetisch arts dan is dit gesprek gratis.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Hoe verloopt een S-lift?

De plastisch chirurg start met het aftekenen van uw gezicht conform het operatieplan. De operatie kan onder lokale verdoving of algehele anesthesie uitgevoerd worden. De plastisch chirurg maakt een incisie in de behaarde hoofdhuid en rondom het oor.

Zo ontstaat er een S-vorm. Nadat een deel van de huid is losgemaakt van het onderliggende weefsel, wordt de huid richting het oor getrokken. Aansluitend wordt de overtollige huid in de vorm van een S weggesneden en wordt de wond gehecht. De behandeling duurt anderhalf tot twee uur en na de behandeling mag u weer naar huis.

Wanneer u een behandeling met Sculptra, een draadlift of een andere ingreep ondergaat verloopt de ingreep natuurlijk anders.

Nazorg en herstel bij een S-lift

Na de S-lift zal de huid rood van kleur zijn en gespannen aanvoelen. Ook zult u last hebben van zwellingen. Als deze in de loop van de week wat wegtrekken, wordt het eerste resultaat al zichtbaar. U mag paracetamol nemen tegen de pijn en moet een tijdje rustig aan doen.

Het is zeer belangrijk onze richtlijnen rond de nazorg goed in acht te nemen. Het bespoedigt uw herstel en het komt het resultaat van de behandeling ten goede. Na de behandeling komt u nog enkele malen op controle bij de arts in Breda.

S-lift

Waar vindt de S-lift plaats?

Op het gebied van de S-lift werken wij samen met de plastisch chirurgen van het Amphia-ziekenhuis en met de plastisch chirurgen dr. Maarten Doornaert en drs. Gerd Fabre. Consulten vinden plaats bij ABC Clinic in Breda, de eventuele behandeling wordt uitgevoerd in het Amphia ziekenhuis in Breda, in O2 Clinic in Antwerpen (Maarten Doornaert) of in het AZ Delta ziekenhuis in Roeselare (Gerd Fabre). Zo profiteert u van de luxe, discrete en ongedwongen sfeer van een privékliniek (met gratis parkeren & verse koffie) en de veilige omgeving van een ziekenhuis.

SpecialistConsultBehandeling
Thijs de WitABC ClinicAmphia ZH Breda
Guido DolmansABC ClinicAmphia ZH Breda
Wilfred KolkmanABC ClinicAmphia ZH Breda
Maarten DoornaertABC Clinico2 Clinic Antwerpen
Gerd FabreABC ClinicAZ Delta ZH Roeselare
Zijn de littekens van een S-lift goed te zien?

De plastisch chirurgen doen er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. Ze proberen de littekens te verbergen in de plooi voor je oor. De littekens zullen de eerste maanden zichtbaar zijn. Op den duur zullen de littekens de kleur van de huid aannemen en zal er niet meer overblijven dan een klein, licht lijntje.

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een S-lift?

Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan er bij een S-lift een nabloeding of infectie optreden, kunnen er vochtophopingen of wat stuggere plekjes ontstaan, een aangezichtszenuw worden geraakt en het gevoel in de huid veranderen. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal.

Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een S-lift?

Dit is afhankelijk van het werk dat je doet. Meestal kan je na twee weken weer aan het werk. De eerste dagen na de ingreep heb je een verband rondom je gezicht en mag je geen lichamelijke inspanningen verrichten. Zwaar lichamelijke inspanningen mogen pas na een maand.

Relevante blogs

Lees al onze blogs

Vrijblijvend consult voor de S-lift?

Omdat een goede analyse van uw klachten heel belangrijk is, start de S-lift altijd met een vrijblijvend consult. De plastisch chirurg staat stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit hoe de behandeling in zijn werk gaat en beantwoordt graag uw vragen.

Meer weten over de S-lift? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. U kunt ook online eenvoudig een afspraak inplannen.

Ik wil een consult inplannen
Maak een afspraak