e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Monique Smalbraak - Cosmetisch arts
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Monique Smalbraak

Sculptra

Sculptra is een behandeling op basis van natuurlijk melkzuur en zet het lichaam aan tot de productie van nieuw collageen. Dit zorgt ervoor dat de huid steviger, elastischer en voller wordt. Dankzij de behandeling krijgt u weer een jongere uitstraling.

Wat is Sculptra?

Sculptra bestaat uit een Poly-L-Melkzuur. Dit is een natuurlijke stof die ook door ons eigen lichaam wordt aangemaakt. Dit melkzuur stimuleert de huid tot de aanmaak van collageen (bindweefsel). Collageen is een belangrijk bestanddeel van de huid dat ervoor zorgt dat de huid er jong en glad uitziet. Naarmate we ouder worden neemt de aanmaak van collageen geleidelijk af, waardoor we een verouderde uitstraling krijgen.

Door Sculptra in de diepste huidlaag te injecteren zorgt het voor hernieuwde aanmaak van uw lichaamseigen collageen. Omdat uw eigen collageenproductie in gang wordt gezet na de injectie, zullen zowel de huidstructuur als het volume van de huid herstellen, wat zorgt voor een liftend effect. U kunt Sculptra daarom zien als een huidverjongende injectie. Na de behandeling wordt het volume in het gezicht hersteld en voelt uw huid voller, elastischer en steviger aan.

Sculptra kosten

Een behandeling wordt per flacon uitgevoerd. Vanaf 30 jaar moet u uitgaan van 1 à 2 flacons en vanaf 35 jaar worden vaak 2 à 3 flacons aangeraden. De kosten van Sculptra zijn geheel afhankelijk van het aantal flacons dat noodzakelijk is voor het gewenste resultaat. De prijzen van uw Sculptra behandeling worden daarom pas bekend tijdens uw consultgesprek.

BehandelingPrijs
Sculptra1 ampul€650
2 ampullen€1150

Sculptra behandeling

Een Sculptra behandeling start altijd met een gratis en vrijblijvend consultgesprek met de behandelend cosmetisch arts. De arts injecteert de stof een dunne naald onder de huid. Na uw behandeling zal de huid verzorgd worden met een crème. Lichte zwelling de eerste uren na de behandeling is een normale reactie. Dit kunt u door de huid goed te koelen zoveel mogelijk voorkomen. Vaak zijn er twee à drie behandeling noodzakelijk om het gewenste resultaat te behalen. Dit wordt tijdens uw consultgesprek met de arts bekeken. U kunt ervoor kiezen om het gehele gezicht of enkel een gedeelte van het gezicht te laten behandelen.

Sculptra resultaat

Direct na de behandeling met Sculptra is al een eerste effect van de behandeling zichtbaar. Dit is niet het eindresultaat en komt enkel door het injecteren van de vloeistof. Na enkele dagen zal dit weer tijdelijk afnemen. Dat komt omdat het lichaam het water waarin de Sculptra is opgelost opneemt. Enkel het poly-L-melkzuur blijft in de huid achter. Dit melkzuur zorgt ervoor dat de huid gaat starten met de aanmaak van collageen.

Het kan drie tot zes maanden duren voordat het uiteindelijke effect van de behandeling geheel zichtbaar is. Gelukkig houdt het resultaat van de behandeling erg lang omdat Sculptra langzaam door het lichaam wordt afgebroken terwijl het collageen zich in de huid opbouwt. Gemiddeld houdt het resultaat van de behandeling 2,5 tot 3 jaar.

Sculptra voor en na

Een behandeling met Sculptra zet de eigen huid aan tot aanmaak van collageen. Omdat de huid zelf aan het werk wordt gezet, zorgt de behandeling voor een mooi en natuurlijk resultaat. U merkt enige tijd na de behandeling dat huid voller oogt en elastischer en steviger aanvoelt. Op onderstaande voor en na foto’s krijgt u een goed beeld van eerder behaalde resultaten met Sculptra.

3. Sculptra man voor
Voor
3. Sculptra man na
Na
2. Sculptra voor
Voor
2. Sculptra na
Na
1. Sculptra voor
Voor
1. Sculptra na 25 maanden
Na

Samenwerking cosmetisch artsen en plastisch chirurgen

Wij streven we naar het hoogste niveau van zorg en expertise voor onze cliënten. De samenwerking tussen cosmetisch artsen (KNMG) en plastisch chirurgen binnen de kliniek zorgt ervoor dat elke cliënt de best mogelijke behandeling krijgt. Met hun respectievelijke specialisaties in injectables en chirurgie, vullen onze artsen elkaar perfect aan. Indien nodig sturen ze cliënten naar elkaar door, waarbij de cosmetisch arts zich richt op behandelingen met injectables of Sculptra, terwijl de plastisch chirurg de meer invasieve procedures uitvoert. Deze naadloze samenwerking resulteert in een optimaal advies en zorg op maat voor elke cliënt. Je bent dus verzekerd van een behandeling door een specialist die het best geschikt is voor jouw specifieke behoeften, met als ultiem doel jouw tevredenheid en welzijn.

Nazorg en herstel

Een behandeling met Sculptra kent geen downtime er is enkel kans op blauwe plekken na de behandeling. Of er blauwe plekken ontstaan en in welke mate is geheel afhankelijk van de manier waarop u wordt behandeld. Wanneer u met een naald behandeld wordt is de kans op blauwe plekken groter dan wanneer de arts u met een canule behandeld. Dit gaat altijd in overleg met uw arts.

Eventuele roodheid op de injectieplaatsen kunt u in overleg met uw arts camoufleren met make-up. Wel adviseren wij u om goed uit de zon te blijven en de sauna of zonnebank in ieder geval de eerste week te vermijden. Om ervoor te zorgen dat de Sculptra egaal wordt opgenomen door de huid, is het belangrijk om de huid in ieder geval 5 dagen lang, 5 keer per dag, 5 minuten te masseren. Deze instructies krijgt u mee na uw behandeling.

Sculptra reviews en ervaringen

De meerderheid van onze cliënten komt naar onze kliniek via ervaringen van anderen die een Sculptra behandeling bij ons hebben ondergaan. Lees de verschillende Sculptra reviews op onafhankelijke websites zoals Kliniekervaringen en Zorgkaart Nederland.

Kliniekervaringen ABC Clinic, Sculptra

 

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

Risico’s en complicaties

Sculptra is al lange tijd om de markt en heeft mede daardoor de kans gehad om zijn veiligheid te bewijzen. Het heeft niet voor niets een FDA-approval. Sculptra wordt gemaakt van een lichaamseigen stof en stimuleert de aanmaak van uw eigen collageen, daardoor komen bijwerkingen vrijwel niet voor. Wel kunt u last krijgen van een kleine ophoping met collageen, dit verdwijnt vanzelf weer en is niet zichtbaar. Gelukkig komt deze bijwerking vrijwel niet voor wanneer u zich laat behandelen door een ervaren arts die de vloeistof in de juiste huidlaag en met de juiste techniek injecteert.

Gratis consult met de cosmetisch arts

Wilt u meer informatie over een behandeling met Sculptra of heeft u behoefte aan een goed advies van één van onze (cosmetisch) artsen? U bent van harte welkom om een gratis en vrijblijvend consultgesprek te plannen in onze kliniek. De arts luistert tijdens dit consult naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseert de oorzaak van uw probleem en legt u uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Een afspraak kunt u online inplannen via onze website of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Online inplannen

Veelgestelde vragen

Hoe lang blijft het resultaat van Sculptra zichtbaar?

Sculptra staat bekend om de langdurige resultaten van de behandelingen. Dit komt doordat de huid zelf aan het werk wordt gezet om collageen aan te maken. Het resultaat van de behandeling blijft 2,5 tot 3 jaar zichtbaar.

Hoeveel Sculptra-behandelingen zijn er noodzakelijk?

Het aantal behandelingen dat noodzakelijk is, is geheel afhankelijk van de huidveroudering die bij u is opgetreden. Vaak bestaat de kuur uit 2 à 3 behandelingen met een tussenpose van ongeveer vier weken. Tijdens uw gratis en vrijblijvende consultgesprek zal het aantal behandelingen voor u duidelijk worden.

Ik lees op internet verhalen over collageen bultjes na Sculptra, kan dit kwaad?

Wanneer Sculptra op de juiste manier wordt aangemaakt en in de juiste huidlaag wordt geïnjecteerd is de kans op collageenbultjes verwaarloosbaar.

Is een Sculptra behandeling pijnlijk?

De pijnervaring verschilt per persoon, maar over het algemeen wordt een behandeling met Sculptra als niet pijnlijk ervaren. Het behandelde gebied kan na uw behandeling wat beurs aanvoelen. Dit trekt vanzelf weer weg.

Kan ik Sculptra combineren met fillers en botox?

Ja, een Sculptra-behandeling is goed te combineren met een behandeling met fillers en/of Botox. Iedere behandeling wordt ingezet met een ander doel en de behandelingen kunnen elkaar goed aanvullen. Wel wordt er bij behandelingen goed op gelet dat u uw eigen natuurlijke uitstraling behoud.

Hoe snel zie ik resultaat bij Sculptra?

Sculptra bouwt langzaam een resultaat op en is dus geleidelijk zichtbaar. Resultaten kunnen een tot drie jaar aanhouden. Het effect van Sculptra heeft dus tijd nodig. Het is dus niet dat je een direct resultaat ziet zoals bij een hyaluronzuur filler. Wees dus niet teleurgesteld als je niet onmiddellijk resultaat ziet. Dit wordt ook allemaal tijdens het consult met de arts besproken. Enkele dagen na de Sculptra behandeling zie je er weer uit zoals voor de behandeling. Dit is dus normaal en tijdelijk. Na 3 tot 6 maanden ga je het resultaat zien.

Hoeveel behandelingen zijn er nodig bij Sculptra?

Gemiddeld heeft iemand 2 tot 3 behandelingen met Sculptra nodig voor een mooi en langdurig resultaat. De reeks van meerdere behandelingen vindt plaats in de loop van een paar maanden. Het aantal injecties zal bij elke sessie zal variëren, afhankelijk van de mate van correctie die nodig is en het behandelplan dat door de cosmetisch arts is bepaald. Vanaf 30 jaar moet je uitgaan van 1 à 2 flacons en vanaf 35 jaar worden vaak 2 à 3 flacons aangeraden.

Is Sculptra veilig?

Ja, Sculptra is zeer veilig, mits uitgevoerd door een ervaren en bekwame arts of chirurg. Sculptra is door de Amerikaanse Food and Drug Administration, de FDA,  goedgekeurd in de Verenigde Staten en wordt sinds 1999 wereldwijd gebruikt. Sculptra is gemaakt van een synthetisch materiaal genaamd poly-L-melkzuur dat op natuurlijke wijze door het lichaam wordt opgenomen en al vele jaren wordt gebruikt in diverse toepassingen, zoals bijvoorbeeld oplosbare hechtingen.

Wat is het verschil tussen Sculptra en een filler?

Sculptra en hyaluronzuur fillers zoals Restylane zijn allebei cosmetische behandelingen met injectables die worden gebruikt om het volume te herstellen en het uiterlijk van het gezicht te verbeteren. Ze werken echter op verschillende manieren en hebben ook verschillende eigenschappen.

Fillers met hyaluronzuur

Hyaluronzuurvullers zijn gemaakt van een stof die van nature in het lichaam en huid wordt aangetroffen, hyaluronzuur. Dit wordt gebruikt om rimpels en lijntjes op te vullen, volume aan de wangen en lippen toe te voegen en het uiterlijk van de huid te verbeteren. Fillers worden rechtstreeks in de huid geïnjecteerd en je ziet direct een resultaat. De resultaten van fillers duren doorgaans tussen de 6 en 18 maanden, afhankelijk van het product en de plaats van de injectie. Lippen hebben minder lang resultaat dan een traangoot of neuslippen plooi.

Sculptra

Sculptra is een collageenstimulerend vulmiddel gemaakt van poly-L-melkzuur dat biologisch afbreekbaar is. Sculptra wordt dieper in de huid geïnjecteerd dan een filler en stimuleert de collageenproductie in het behandelde gebied. Dit resulteert in een geleidelijke verbetering van de huidtextuur en stevigheid. Sculptra-resultaten zijn, in tegenstelling tot die van fillers, niet direct zichtbaar en het kan enkele maanden duren voordat je resultaat ziet. De effecten van Sculptra kunnen 2-3 jaar aanhouden, afhankelijk van het individu.

Wat zijn mogelijke bijwerkingen van Sculptra?

Bijwerkingen die zijn gemeld bij Sculptra zijn onder meer pijn op de injectieplaats, blauwe plekken, roodheid, gevoeligheid, jeuk en knobbeltjes, bloeding of zwelling. Kleine bultjes onder de huid kunnen soms zichtbaar zijn wanneer je op het behandelde gebied drukt. Grotere knobbeltjes, met of zonder ontsteking, zijn ook gemeld. Grotere knobbeltjes komen voor na een verkeerde injectietechniek of ontstaan als er niet voldoende is gemasseerd. Het is van groot belang dat je een Sculptra behandeling laat uitvoeren door een gespecialiseerde arts of chirurg.

Welke gebieden kun je met Sculptra behandelen?

Sculptra wordt vooral gebruikt om ondiepe tot diepe rimpels en plooien in het gezicht te corrigeren. Sculptra wordt o.a. gebruikt voor:

Het is erg belangrijk om een ervaren cosmetisch arts te raadplegen voor een consult wanneer je een behandeling met Sculptra overwe

Wat zijn de voordelen van een Sculptra behandeling ten opzichte van fillers?

In tegenstelling tot fillers die direct volume toevoegen, werkt Sculptra op een geleidelijke en natuurlijke manier door de collageenproductie te stimuleren. Dit betekent dat het resultaat er natuurlijk uitziet en langdurig kan zijn. Sculptra kan ook worden gebruikt voor grotere behandelgebieden, zoals het hele gezicht, en niet alleen voor specifieke rimpels of lijnen.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online