e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Elizia Soares arts - injectables ABC Clinic
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Elizia Soares

Hangende mondhoeken

Hangende mondhoeken worden erger naarmate je ouder wordt en de zwaartekracht grip op de huid krijgt. Ze laten je er ouder uitzien dan je je voelt. Injectables bieden dan een mooie oplossing.

Oorzaak hangende mondhoeken

Een van de oorzaken van afhangende mondhoeken is ouderdom. Naarmate je ouder wordt krijgt gezicht te maken met volumeverlies en de zwaartekracht. Ook de mondhoeken hebben hier last van, waardoor ze wat kunnen gaan hangen. Een belangrijke oorzaak van hangende mondhoeken vind je in de spieren die van de mondhoeken naar de kaaklijn lopen. Bij sommigen is deze spier zo sterk dat de mondhoeken naar beneden getrokken worden. Echter, ook volumeverlies of botverlies in de peri-orale regio (rondom de mond) kunnen afhangende mondhoeken veroorzaken. Een mildere vorm van hangende mondhoeken zijn de marionetlijnen die kunnen ontstaan. Marionetlijnen zijn de specifieke lijnen die van de mondhoeken naar beneden lopen, terwijl hangende mondhoeken meer verwijzen naar de neerwaartse positie van de mondhoeken zelf. Beide kunnen in ieder geval bijdragen aan een verouderende uitstraling van het gezicht en zijn goed te behandelen met Botox of fillers.

 

Afhangende mondhoeken corrigeren

Afhangende mondhoeken zijn goed te corrigeren. Onze cosmetisch artsen kijken waar het probleem vandaan komt en bepalen wat de geschikte behandeling is. Wanneer je last hebt van volumeverlies in de mondhoeken zijn fillers de oplossing. Indien het probleem wordt veroorzaakt door een te sterke spier die van de mondhoek naar de kaaklijn loopt, dan zijn jouw mondhoeken te corrigeren met Botox.

Hangende mondhoeken behandelen

Wanneer je hangende mondhoeken wilt laten behandelen bestaat de behandeling uit verschillende stappen, afhankelijk van de oorzaak en de gekozen behandeling om de afhangende mondhoeken te corrigeren:

Stap 1: gratis consult

Voorafgaand aan de behandeling starten we altijd met een vrijblijvend en kosteloos consult. Tijdens het consult luistert de arts naar jouw wensen, wordt de oorzaak geanalyseerd en legt de arts uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Daarnaast krijg je alle gelegenheid om vragen te stellen. De mogelijkheid bestaat om direct behandeld te worden.

Stap 2: foto’s en de behandeling

Er worden altijd foto’s gemaakt om achteraf goed te kunnen zien wat het resultaat van de behandeling is. Aansluitend injecteert de cosmetisch arts de filler voorzichtig onder de huid of de Botox voorzichtig in de spier. Omdat de naaldjes die gebruikt worden voor de behandeling erg klein zijn ondervind je hier bijna geen hinder van.

Stap 3: nazorg

Direct de behandeling kan er een zwelling optreden rond de injectieplaats. Deze zwelling zal snel verdwijnen. Eventuele blauwe plekken blijven wat langer zitten. Na een behandeling kun je direct jouw werkzaamheden weer hervatten. De raadgevingen worden met je besproken tijdens de behandeling.

Stap 4: controle

Na de behandeling kan er een afspraak gemaakt worden voor een controle.

Botox of fillers

Hangende mondhoeken zijn met Botox of fillers te behandelen. Met behulp van een behandeling kan de arts jouw hangende mondhoeken liften waardoor je er weer frisser uitziet.

Botox

Als de hangende mondhoeken worden veroorzaakt door overactieve spieren, kan Botox worden geïnjecteerd om deze spieren te ontspannen en zo de mondhoeken omhoog te trekken. Hangende mondhoeken kunnen uitstekend behandeld worden met Botox. Een verdoving is niet nodig.

Fillers

Als volumeverlies of botverlies een rol speelt, kunnen fillers zoals hyaluronzuur worden geïnjecteerd om de huid te ondersteunen en de mondhoeken te liften. Hangende mondhoeken zijn dus ook prima te behandelen met fillers. Een verdoving is in principe niet nodig omdat er al verdoving in de filler zit. Mocht je willen kan de arts je ook verdoven met wat EMLA-verdovingscrème.

Hangende mondhoeken voor en na

Wanneer je behandeld wordt met fillers is het resultaat van de behandeling direct zichtbaar. Bij Botox duurt dit enkele dagen, omdat Botox tijd nodig heeft om het resultaat te kunnen zien. Na de behandeling kun je wat last hebben van lichte zwellingen en blauwe plekken, deze trekken in de loop van de week weer weg. Het resultaat houdt 3 tot 6 maanden aan met Botox en 9 tot 12 maanden met fillers. Daarna is de behandeling weer veilig te herhalen. Hieronder zie je hangende mondhoeken voor en na foto’s. Let op: elk gezicht en elke situatie is uniek. Een consult met de arts is daarom ook zo belangrijk.

Marlies lippen opvullen voor
Voor
Marlies lippen opvullen na
Na
Hangende mondhoeken voor
Voor
Hangende mondhoeken na
Na
behandelingen - injectables - hangende mondhoeken - Behandeling aan hangende mondhoeken voor
Voor
behandelingen - injectables - hangende mondhoeken - Behandeling aan hangende mondhoeken na
Na
behandelingen - injectables - hangende mondhoeken - Hangende mondhoeken fillers voor
Voor
behandelingen - injectables - hangende mondhoeken - Hangende mondhoeken fillers na
Na
Hangende mondhoeken voor
Voor
Hangende mondhoeken na
Na
Maak een afspraak

Samenwerking cosmetisch artsen en plastisch chirurgen

Wij streven we naar het hoogste niveau van zorg en expertise voor onze cliënten. De samenwerking tussen cosmetisch artsen (KNMG) en plastisch chirurgen binnen de kliniek zorgt ervoor dat elke cliënt de best mogelijke behandeling krijgt. Met hun respectievelijke specialisaties in injectables en chirurgie, vullen onze artsen elkaar perfect aan. Indien nodig sturen ze cliënten naar elkaar door, waarbij de cosmetisch arts zich richt op behandelingen met injectables, terwijl de plastisch chirurg de meer invasieve procedures uitvoert. Deze naadloze samenwerking resulteert in een optimaal advies en zorg op maat voor elke cliënt. Je bent dus verzekerd van een behandeling door een specialist die het best geschikt is voor jouw specifieke behoeften, met als ultiem doel jouw tevredenheid en welzijn.

Kosten van een behandeling

De kosten voor het behandelen van hangende mondhoeken zijn afhankelijk van de behandeling die uitgevoerd moet worden. Is dit Botox of zijn dit fillers?

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Hangende mondhoeken Botox
vanaf€149,-
Hangende mondhoeken fillers
0,5 ml€325,-
1,0 ml€450,-

 

Loyaliteitskorting fillers (Restylane)

Bij ABC Clinic werken we uitsluitend met A-producten en A-merken, word je door zeer ervaren en gespecialiseerde cosmetisch artsen (KNMG) behandeld en hanteren we een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Zo bieden we onze Botox, Skinboosters, Sculptra en Profhilo behandelingen altijd tegen een vaste scherpe prijs aan. Voor de fillers met Restylane en Aliaxin profiteer je van loyaliteitskortingen die oplopen tot 10%. Vaste cliënten worden dus beloond bij ABC Clinic.

Loyaliteitsprogramma fillersKorting
Tweede behandeling met fillers5%
Vanaf uw derde behandeling met fillers10%

Pakketprijzen

Wist je trouwens dat we voor de injectables mooie pakketprijzen hanteren? Vraag er ook naar tijdens het consult wat je hebt met jouw cosmetisch arts (KNMG).

Gratis consult bij ABC Clinic

Elke behandeling starten we met een vrijblijvend en kosteloos consult. De cosmetisch arts luistert naar jouw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseert de oorzaak van het probleem en legt uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. En natuurlijk krijg je ook alle gelegenheid om vragen te stellen. In overleg met de arts kun je direct worden behandeld aan de hangende mondhoeken. Bel voor een gratis consult naar 076 – 542 31 54, vul het contactformulier in of plan jouw afspraak online.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Kan Botox helpen bij het verminderen van hangende mondhoeken?

Ja, Botox kan helpen bij het verminderen van hangende mondhoeken. Door de juiste injectietechniek kan Botox de spieren rond de mond ontspannen en de mondhoeken liften, waardoor een meer jeugdige en opgewekte uitstraling ontstaat. Het is echter belangrijk om een ervaren cosmetisch arts te raadplegen om de juiste behandeling en dosering te bepalen voor jouw specifieke situatie.

Hoe ontstaan hangende mondhoeken?

Hangende mondhoeken of afhangende mondhoeken kunnen verschillende oorzaken hebben, waaronder natuurlijke veroudering van de huid en spieren, volumeverlies in het gezicht of spierzwakte rond de mond en kaaklijn. Deze factoren leiden tot een afname van de steunstructuur rond de mond, waardoor de mondhoeken naar beneden hangen en een vermoeide, verouderde of droevige uitdrukking veroorzaken.

Wat te doen aan hangende mondhoeken?

Er zijn verschillende behandelingen die kunnen helpen bij het verminderen van hangende mondhoeken, afhankelijk van de oorzaak en de ernst van het probleem:

  • Injectables zoals Botox en fillers: Botox kan worden gebruikt om de spieren rond de mond te ontspannen, waardoor ze minder aangetrokken worden en de mondhoeken kunnen worden gelift. Fillers kunnen worden gebruikt om volume toe te voegen aan gebieden waar volumeverlies heeft plaatsgevonden, waardoor de mondhoeken kunnen worden ondersteund en opgetild.
  • Chirurgische ingrepen: Voor ernstigere gevallen van hangende mondhoeken kan een chirurgische ingreep zoals een S-lift, minilift, MACS-lift of facelift worden overwogen. Dit kan helpen bij het herstellen van de steunstructuren van het gezicht en het opheffen van de mondhoeken.
  • Gezichtsoefeningen: Sommige mensen vinden baat bij het regelmatig uitvoeren van gezichtsoefeningen die gericht zijn op het versterken van de spieren rond de mond en kaaklijn.
  • Huidverzorging: Het gebruik van huidverzorgingsproducten die ingrediënten bevatten zoals retinoïden en antioxidanten kan helpen bij het verbeteren van de stevigheid en elasticiteit van de huid rond de mond.
  • Levensstijlaanpassingen: Factoren zoals roken, overmatige blootstelling aan de zon en een slecht dieet kunnen bijdragen aan huidveroudering en verslapping. Door gezonde levensstijlgewoonten aan te nemen, zoals stoppen met roken, het dragen van zonnebrandcrème en het eten van een uitgebalanceerd dieet, kan de huidgezondheid worden verbeterd.
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online