e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Drs. Dennis Goossens - Plastisch chirurg
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Dennis Goossens

Flaporen

Heeft u flaporen en zien uw oren er daardoor niet uit zoals u zou willen? Bent u ook dag en nacht bezig met het verbergen van uw oren?

Een oorcorrectie bij flaporen

Vaak ontstaan flaporen door erfelijke factoren, maar ook een aangeboren afwijking kan van invloed zijn op afstaande oren. Wij begrijpen dat u onzeker kan worden van uw flaporen en dat u er alles aan doet om ze te verbergen.

Gelukkig kan een flapoorcorrectie een uitkomst bieden. Een behandeling van de flaporen is relatief eenvoudig en geeft een heel mooi en natuurlijk resultaat. Onze ervaren plastisch chirurgen adviseren u graag over de juiste oplossing.

Wat is het resultaat van een flapoorcorrectie?

Na de ingreep staan uw oren minder ver van uw hoofd af, waardoor uw flaporen verdwenen zijn. U hoeft uw flaporen niet meer te verbergen. Een flapoorcorrectie zorgt voor een heel mooi en natuurlijk resultaat voor de rest van uw leven.

FAQ’s oorcorrectie

 

Bekijk meer FAQ video's

Wat kost een flapoorcorrectie?

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Oorcorrectie eenzijdig
Lokale verdoving€1100,-
Algehele verdoving€1700,-
Oorcorrectie tweezijdig
Lokale verdoving€1800,-
Algehele verdoving€2200,-

Een consult is noodzakelijk om u zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van de behandeling. Daarvoor moet de plastisch chirurg u dus gezien hebben. Het consult is geheel vrijblijvend.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Hoe verloopt een flapoorcorrectie?

Een behandeling aan de flaporen wordt uitgevoerd onder plaatselijke of algehele verdoving. De plastisch chirurg maakt een kleine incisie aan de achterzijde van de oren. Om de stand van de oren aan te kunnen passen, wordt vervolgens wat kraakbeen weggehaald.

De behandeling wordt afgesloten met het hechten van de incisies die zich in de natuurlijke plooi van de huid bevinden. Voor het ontstaan van zichtbare littekens hoeft u niet bang te zijn.

Nazorg en herstel van een flapoorcorrectie?

Afhankelijk van de behandeling kan de huid rond de oren de eerste tijd wat gespannen aanvoelen. Ook kunnen lichte zwellingen en blauwe plekken ontstaan. Hoofdpijn kan ook aan de orde zijn. Het zal enkele weken duren voor uw oren helemaal hersteld zijn.

Het is zeer belangrijk onze richtlijnen rond de nazorg goed in acht te nemen. Het bespoedigt uw herstel en het komt het resultaat van de behandeling ten goede.

Waar vindt een oorcorrectie of flapoorcorrectie plaats?

Een oorcorrectie van de flaporen wordt eigenlijk altijd onder plaatselijke verdoving uitgevoerd bij ons in de kliniek in Breda. Mocht u de ingreep onder algehele narcose willen laten uitvoeren dan zal de behandeling plaatsvinden in het Amphia ziekenhuis in Breda of in het AZ Delta ziekenhuis in Roeselare (Gerd Fabre). De consulten en nacontroles vinden plaats bij ABC Clinic in Breda of Zeist.

Gratis en vrijblijvend consult oorcorrectie?

Omdat een goede analyse van uw klachten belangrijk is, start een behandeling altijd met een vrijblijvend consult. Hier kunt u uw wensen en verwachtingen uitspreken en legt de plastisch chirurg uit wat de mogelijkheden zijn. Daarnaast bestaat de mogelijkheid vragen te stellen aan de plastisch chirurg.

Wilt u meer weten over een oorcorrectie? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. Wij zijn maandag t/m vrijdag van 08.00 u tot 20.00 u en op zaterdag van 08.oo u tot 18.00 u telefonisch bereikbaar.

Ik wil een gratis consult inplannen

Veelgestelde vragen

Is een oorcorrectie pijnlijk?

Over het algemeen wordt een oorcorrectie als niet pijnlijk ervaren. Na de oorcorrectie kunnen je oren nog één tot twee weken rood eruitzien en dik en pijnlijk aanvoelen. Dit trekt in de loop van de tijd weg. Tegen de pijn kan je pijnstillers innemen.

Wanneer kan ik gaan werken na een oorcorrectie?

Meestal kan je na een tot twee weken weer aan het werk. Houd er rekening mee dat je na de ingreep een elastisch verband aangemeten krijgt, dit verband dien je gedurende de eerste tien dagen dag en nacht te dragen. Daarnaast dien je gedurende drie weken ’s nachts een stevige haarband te dragen.

Wat is de hersteltijd van een oorcorrectie?

Een oorcorrectie kan zowel onder plaatse verdoving als algehele narcose worden uitgevoerd. Tijdens de operatie wordt de vorm van het kraakbeen veranderd. Eerst wordt er achter de oren een stuk huid weggehaald. Vervolgens wordt het kraakbeen dunner gemaakt en in de gewenste vorm gebracht en gehecht.

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een oorcorrectie?

Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan je na een oorcorrectie last hebben van bloeduitstortingen, infecties, een verminderd gevoel of juist een overgevoelige huid en een hard aanvoelend oor. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal.

Zijn er littekens zichtbaar na een oorcorrectie?

Omdat de incisie voor een oorcorrectie achter het oor wordt gemaakt zijn de littekens nauwelijks tot niet zichtbaar.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult