De kliniek

Liposuctie buik

Verwijder buikvet definitief met liposuctie

Heeft u last van een buikje en krijgt u het er niet afgetraind, wat u ook doet? Juist dan is een liposuctie of liposculptuur van de buik een ideale oplossing.

Zeg definitief vaarwel tegen dat buikje met liposuctie

Heeft u last van een buikje en krijgt u het er niet afgetraind, wat u ook doet? Met buikspieroefeningen en gezond eten kunt u heel wat bereiken, maar helaas laten die laatste pondjes zich niet bedwingen. Een liposuctie van de buik is in dit geval de ideale oplossing! Zowel voor het bierbuikje van de man als de overtollige vetophopingen van de vrouw.

Liposuctie buik vrouw

Veel vrouwen hebben last van een buikje wat ze er niet goed afgetraind krijgen. Het buikje krijgen ze er niet af na een of meerdere zwangerschappen, maar een groot gedeelte van de vrouwen heeft ook gewoonweg veel moeite om het lokale vet bij of rondom de buik weg te krijgen. Ook na sport, beweging en gezonde voeding krijgen ze het er niet af. Een liposuctie is dan een hele mooie uitkomst.

Liposuctie buik man

De belangrijkste oorzaken van het ontstaan van buikvet zijn overgewicht en gebrek aan beweging, maar ook stress en erfelijkheid spelen een rol bij de toename van plaatselijk vet rondom de buikstreek. Veel van onze cliënten die komen voor een liposuctie van de buik zijn man. De liposuctie van de buik en lovehandles zijn, samen met de onderkin en mannenborsten, de populairste zones die bij mannen behandeld worden. Dankzij verfijnde technieken kunnen onze artsen en plastisch chirurgen het buikvet veilig verwijderen.

Liposuctie buik ervaring

Bekijk de video van Cheyenne die een liposuctie van haar buik onderging, uitgevoerd door specialist drs. Cedric de Mahieu.

Liposuctie buik voor en na

Na de behandeling ziet u direct al resultaat. Uw buik is platter, maar het duurt nog drie maanden voordat het definitieve resultaat zichtbaar is. Verbaas u over de voor en na foto’s van een liposuctie van de buik.

Bekijk resultaten

Kosten liposuctie buik

Bent u benieuwd naar de kosten van een buikliposuctie? Deze kosten zijn afhankelijk van het aantal te behandelen zones. Hiervoor is het noodzakelijk dat de arts of plastisch chirurg u gezien heeft. Het consult is geheel vrijblijvend en kost €35,-. De arts of plastisch chirurg bespreekt tijdens dit gesprek uw wensen en verwachtingen en legt uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. U krijgt uitgebreid de mogelijkheid om al uw vragen te stellen.

Liposuctie buikKosten
Consult€ 35,-
Tweede consult€ 0,-
Liposuctie buik€ 1.495,-
Liposuctie meerdere zones
Eerste zone€ 1.195,-
Tweede zone€ 1.095,-
Derde zone€ 995,-
Vierde zone€ 895,-
Vijfde zone€ 795,-
Anesthesie
Roesje€ 250,-
Sedatie€ 600,-
Algehele anesthesie€ 600,-
Drukkleding na behandeling
Drukkleding lichaam€ 135,-
Drukkleding gezicht€ 50,-

Liposuctie buik financieren?

Heeft u nog niet voldoende gespaard voor uw liposuctie? Het is mogelijk om uw behandeling te financieren. Dit loopt via Cosmetic Finance.

De behandeling van de buik

Een behandeling bestaat uit twee fasen. In de eerste fase maakt de esthetisch arts of plastisch chirurg enkele minuscule incisies waardoor hij een fysiologische oplossing met verdovingsvloeistof injecteert. Na een korte wachttijd start de tweede fase van de behandeling. De specialist brengt via dezelfde incisies een canule in die vibreert. De vetcellen worden hierdoor eerst zacht en vloeibaar gemaakt. Aansluitend worden de vetcellen afgezogen.

Voordat u de kliniek verlaat, ontvangt u enkele richtlijnen rondom de nazorg. We adviseren deze altijd goed op te volgen. Na de ingreep komt u meerdere keren terug voor uw nacontrole. Tijdens de nacontrole krijgt u de voor- en na foto’s van de behandeling te zien.

Welke liposuctie-techniek wordt toegepast?

Voor de liposuctie of liposculptuur van de buik wordt de vibro-liposculpture toegepast. Onze arts en plastisch chirurg hebben verschillende technieken voorbij zien komen en zijn overtuigd van de vele voordelen van de vibro-liposculpture.

Liposuctie buik ervaringen

Duizenden cliënten zijn u voorgegaan voor een liposuctie van de buik. Onder aan deze pagina zijn verschillende ervaringen te vinden van cliënten die een buikliposuctie hebben ondergaan. Ook op kliniekervaringen.nl en klantenvertellen.nl zijn verschillende ervaringen te vinden van onze cliënten die vertellen hoe ze onze kliniek, de behandeling, de arts of chirurg en de nazorg hebben ervaren.

Liposuctie buik

Waar vindt de behandeling plaats?

Op het gebied van liposuctie en lipofilling werken wij samen met esthetisch arts drs. Cedric de Mahieu (meer dan 25 jaar ervaring met liposuctie) en plastisch chirurg dr. Maarten Doornaert (gespecialiseerd in liposuctie en lipofilling). Wij faciliteren de consulten in onze kliniek in Breda. Consulten vinden plaats in onze kliniek in Breda, de eventuele behandeling wordt uitgevoerd in de kliniek in Antwerpen of Brussel.

Naam specialistLocatie consultLocatie behandeling
Cedric de MahieuBredaBrussel
Maarten DoornaertBredaAntwerpen

Herstel na liposuctie van de buik

Na deze behandeling zult u een week of twee moeten herstellen. U krijgt last van zwellingen, stijfheid en blauwe plekken. Soms voelt de behandelde plek wat verdoofd aan. Dit zijn normale verschijnselen die vanzelf verdwijnen. Na een aantal dagen zijn de blauwe plekken minder en neemt de zwelling af. Het eerste effect is nu al zichtbaar. Pas na twee tot drie maanden is het lichaam volledig hersteld en zijn de nieuwe contouren blijvend gevormd. Na drie maanden komt u terug en maken we weer foto’s.

De eerste twaalf uur na de operatie kan er wondvocht uit de wondjes komen. Dit is normaal. Op dag twee kunt u weer douchen. De eerste week is het belangrijk om rust te nemen, maar wel te blijven bewegen in verband met de bloedsomloop. Wij adviseren om na de behandeling drukkleding te dragen. Eerst dag en nacht, daarna alleen overdag. Na twee weken kunt u (afhankelijk van uw werk) uw werkzaamheden weer hervatten. Na zes weken mag u weer rustig beginnen met sporten. Liposuctie laat nauwelijks sporen achter. De littekens zijn klein en onopvallend.

Risico’s en complicaties liposuctie buik

Net als bij iedere operatie zijn ook bij een buikliposuctie complicaties als nabloeding of een infectie mogelijk. De kans hierop is echter klein. Complicaties liggen wél op de loer als te grote gebieden ineens behandeld worden. De artsen adviseren u graag. Zo waarschuwen ze u ook dat liposuctie geen middel is om af te vallen. Deze behandeling is bedoeld voor mensen die last hebben van vetophopingen op en rondom de buik die ondanks sport en juiste voeding niet verdwijnen.

Foto's van behandeling

Anoniem
Liposuctie buik voor
Voor
Liposuctie buik na behandeling
na
Behandeling door Maarten Doornaert
Liposuctie buik voor
Voor
Liposuctie buik na behandeling
na
Anoniem - 30 jaar
Liposuctie buik en lovehandles voor
Voor
Liposuctie buik en lovehandles na
na
Behandeling door drs. De Mahieu
Liposuctie buik en lovehandles voor
Voor
Liposuctie buik en lovehandles na
na
Liposuctie buik voor
Voor
Liposuctie buik na
na
Anoniem
Anoniem - liposuctie buik en lovehandles - voor
Voor
Anoniem - liposuctie buik en lovehandles - na
na
Behandeling door drs. De Mahieu
Anoniem - liposuctie buik en lovehandles - voor
Voor
Anoniem - liposuctie buik en lovehandles - na
na
Anoniem - liposuctie buik en lovehandles - - voor
Voor
Anoniem - liposuctie buik en lovehandles - - na
na
Anoniem - liposuctie buik en lovehandles - - before
Voor
Anoniem - liposuctie buik en lovehandles - - After
na
Liposuctie buik voor
Liposuctie buik na behandeling
Anoniem

Behandeling door Maarten Doornaert

Liposuctie buik en lovehandles voor
Liposuctie buik en lovehandles na
Anoniem - 30 jaar

Behandeling door drs. De Mahieu

Anoniem - liposuctie buik en lovehandles - voor
Anoniem - liposuctie buik en lovehandles - na
Anoniem

Behandeling door drs. De Mahieu

Onze cliënten vertellen

Hier vertellen onze cliënten over de behandelingen, ervaringen met onze kliniek en de ervaringen met onze medisch specialisten.

Veelgestelde vragen

Komt het vet na de liposuctie-behandeling op andere plekken terug?

Het vet komt na de liposuctie-behandeling niet op andere plekken terug. Echter, zodra je gewicht na de behandeling toeneemt, zal het vet in het behandelde gebied wat dikker kunnen worden. Dit dikker worden is in verhouding met je nieuwe lichaam. Je zal dus niet meer zo dik worden als je hiervoor was. Weggehaalde vetcellen zijn definitief weg en komen ook niet meer terug.

Om deze reden is het belangrijk dat je voor de behandeling op jouw streefgewicht bent en je na de behandeling niet aankomt.

Waar moet ik voor een liposuctie-behandeling rekening mee houden?

Hieronder kan je lezen waarmee je rekening moet houden voordat je een liposuctie-behandeling ondergaat.

  • Een dag voor de ingreep is koffie (cafeïne) niet toegestaan;
  • Roken en alcohol hebben een slechte invloed op je huid, het is aan te raden hiermee vroegtijdig te stoppen. Het gebruik van alcohol is twee dagen voor de ingreep niet toegestaan;
  • Neem geen aspirine (bloedverdunnend) gedurende tien dagen voor de ingreep;
  • Als je antistolling medicijnen gebruikt (acenocoumarol of fenprocoumon tabletten) neem vooraf contact op met je arts en de trombosedienst;
  • Zorg dat je Ibuprofen 400 mg, paracetamol 500 mg, Betadine (druppels of zalf) en pleisters in huis haalt;
  • Indien je tussen het consult en de ingreep nieuwe medicijnen krijgt, laat ons dit dan weten;
  • Wanneer je ziek bent of koorts hebt, kan de ingreep niet doorgaan. Breng ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte;
  • Wij adviseren je om acht dagen voor de ingreep ‘Arnica Montana’ druppels D6 van VSM te gaan slikken. Dit is een homeopathisch kruid dat de doorbloeding bevordert en blauwe plekken kan beperken. Op de dag van de ingreep en de dag erna mag je de maximale dosering innemen. Daarna mag je hiermee stoppen;
  • Je bent de avond en nacht na de ingreep niet alleen thuis.
Wanneer kan ik het resultaat van de liposuctie-behandeling zien?

In de dagen na de behandeling zullen de behandelde zones gezwollen zijn en zal je wat last van bloeduitstortingen hebben. Daarnaast kunnen ook plaatselijke verhardingen van het onderhuidse weefsel ontstaan en kan je last hebben van stijfheid. Zowel de zwellingen als de bloeduitstortingen en plaatselijke verhardingen zullen na enkele maanden verdwenen zijn. Circa twee maanden na de ingreep is 80% van het resultaat van de liposuctie-behandeling te zien. Het definitieve resultaat is pas na drie maanden bereikt.

Wanneer kan ik mijn dagelijkse werkzaamheden hervatten na een liposuctie-behandeling?

We adviseren je om het de eerste week na de liposuctie-behandeling rustig aan te doen. Het is wel aan te raden om direct na de behandeling weer rustig in beweging te komen. Dit zal de bloedsomloop namelijk stimuleren en het genezingsproces versnellen. Na twee weken ben je weer volledig actief, maar pas na zes weken mag je weer gaan sporten en zwaar lichamelijk werk verrichten.

Wat is het verschil tussen buikwandcorrectie en liposuctie?

Buikwandcorrectie: Bij een buikwandcorrectie wordt de ‘hangbuik’ verwijderd. Er zijn vier soorten behandelingen.

Allereerst is er de mini-buikwandcorrectie. Bij de mini-buikwandcorrectie wordt het teveel aan buikhuid verwijderd. Deze operatie is geschikt als je graag het overtollig vel wilt laten verwijderen, waarbij de navel niet verplaatst hoeft te worden.

Mocht je graag de buikhuid en je uitgerekte onderliggend spierlaag verwijderd hebben en is het zo dat uw navel verplaatst moet worden, dan is de normale buikwandcorrectie geschikt.

De derde mogelijkheid is een normale buikwandcorrectie met liposuctie.

Ten slotte is er ook nog de mogelijkheid om voor de liposuctie zonder de normale buikwandcorrectie te gaan.

Tijdens het consultgesprek krijg je van de plastisch chirurg te horen welke van de vier types behandelingen past bij jouw wensen. Je hoeft je dus geen zorgen te maken als wanneer nog niet weet welke behandeling het meest geschikt voor je is. Liposuctie betekent letterlijk het vet wegzuigen. Deze ingreep is geschikt als je teveel vet onder de huid hebt. Liposuctie kan naast het buikgedeelte ook op andere plekken worden toegepast.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

Vrijblijvend consult