e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Oorlelcorrectie

Stoor je je aan de grootte van jouw oorlellen of zijn jouw oorlellen uitgerekt of ingescheurd? Een oorlelcorrectie biedt een mooie oplossing. Je leest er hier meer over.

Chirurgische oorlelcorrectie door plastisch chirurg

Er zijn verschillende redenen waarom je kunt kiezen voor een chirurgische oorlelcorrectie. Heb je last van dikke oorlellen, of wellicht grote of lange oorlellen? Dit is veelal aangeboren en dus kun je hier helemaal niks aan doen. Echter, onze plastisch chirurgen kunnen er wel wat aan doen als je hiervoor schaamt of dat je de oorlellen te aanwezig vindt. We kunnen de oorlellen verkleinen. Daarnaast kunnen oorlellen ook veranderen door het dragen van oorbellen. Een mogelijkheid is dat de oorlel gescheurd is of dat oorlellen uitrekken of inscheuren. Ook gaten die zijn ontstaan door tunnels in de oren komen voor en kunnen behandeld worden.

Voor bovenstaande voorbeelden kan een chirurgische oorlelcorrectie een mooie en blijvende oplossing bieden. De oorlelcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving in de kliniek in Breda. Na de behandeling kun je de kliniek weer verlaten. Wanneer na een week de hechtingen verwijderd worden, zal het eerste resultaat van de behandeling al zichtbaar zijn.

Oorlelcorrectie met fillers

Heb je last van uitgerekte of slappe oorlellen? Fillers in de oorlellen kunnen dan een mooi oplossing zijn. Deze cosmetische behandeling is populair omdat de oorlellen weer volume kunnen krijgen zonder een ingreep uit te voeren.

De behandeling is eenvoudig en duurt 30 minuten. Er wordt een filler met hyaluronzuur ingespoten in de oorlel zodat er weer volume ontstaat. Het resultaat is onmiddellijk zichtbaar en kan tot een jaar aanhouden. Na de behandeling kan je last hebben van een zwelling en/of blauwe plekken. Dit trekt allemaal snel weg.

Bij ABC Clinic werken we enkel met de beste producten en de beste cosmetisch artsen en plastisch chirurgen. We staan gekend voor onze persoonlijke service en onze uitstekende voor- en nazorg.

Het resultaat van een oorlelcorrectie

Chirurgische correctie van de oorlel

Het resultaat na een oorlelcorrectie is natuurlijk en mooi. In het begin zullen de littekens nog wat zichtbaar zijn maar later trekken ze weg. Je zal een verbetering zien in de vorm van de grootte van de oorlellen. Ze zullen er ook steviger uitzien en niet meer uitgerekt of gescheurd. Het resultaat is blijvend. Het resultaat is in principe blijvend zolang je de oorlel niet opnieuw piercet of weer zware oorbellen gaat dragen.

Oorlelcorrectie met fillers

Ook het resultaat van een correctie met fillers is mooi en natuurlijk. Echter, het resultaat is tijdelijk en dus niet blijvend. Het resultaat is wel langdurig omdat het een gebied betreft die niet veel beweegt en waar geen spiercontractie is.

Voor beide soorten ingrepen geldt: houd de oorlel de eerste dagen uit de zon. Smeer daarna de oorlellen in met een hoge beschermingsfactor zonnecrème. Volg altijd het advies van de plastisch chirurg of cosmetisch arts die je heeft behandeld.

Oorlelcorrectie voor en na

We begrijpen dat je nieuwsgierig bent naar de voor en na foto’s bij een oorlelcorrectie. Tijdens het gratis consult zal de plastisch chirurg je nog meer resultaten laten zien. Veel cliënten bij ABC Clinic zeggen ons dat ze erg tevreden zijn met het resultaat van een correctie en dat ze de kleine ingreep al veel eerder hadden moeten doen. De verschillende oorlelcorrectie ervaringen kun je lezen op Kliniekervaringen.nl of Zorgkaart Nederland.

oorlelcorrectie

oorlelcorrectie ervaringen

oorlelcorrectie voor
Voor
oorlelcorrectie na
Na (chirurgisch)
oorlelcorrectie voor - plastische chirurgie
Voor
oorlelcorrectie na - plastische chirurgie
Na (chirurgisch)
Oorlelcorrectie voor de behandeling
Voor
Oorlelcorrectie resultaat rechts
Na (fillers)

De behandeling

Een oorlelcorrectie gedaan door één van onze plastisch chirurgen is een kleine ingreep waarbij de oorlellen worden verstevigd of verkleind. De ingreep gebeurt onder lokale verdoving. In het gratis consult wordt besproken welke behandeling zal uitgevoerd worden want die is afhankelijk van het ongemak of de last die je ervan ondervindt.

  1. Uitgescheurde oorlel of tunnels: weefsel wordt verwijderd om de uiteinden aan elkaar te hechten.
  2. Uitgerekte oorlel of grote oorlellen: een stukje huid wordt weggehaald aan de voorkant van de oorlel.

Bij een correctie met fillers wordt gebruik gemaakt van hyaluronzuurfillers. Hierbij wordt de oorlel opgevuld met fillers zodat het volumeverlies niet meer zichtbaar is.

Oorlelcorrectie prijzen

De oorlelcorrectie prijs bespreek je met de plastisch chirurg tijdens het consult. Pas na dat gesprek is de uiteindelijke prijs duidelijk. De kosten hangen af van welke behandeling er nodig is voor het corrigeren van de oorlel of oorlellen. Stel tijdens het gesprek met de plastisch chirurg je vragen en bespreek je wensen en verwachtingen. Bij ABC Clinic hechten we veel belang aan persoonlijke service waarbij de kwaliteit van de behandelingen en ingrepen altijd voorop staat.

BehandelingPrijs
Consult plastischGratis
Gescheurd of uitgerekt
een oor€500,-
twee oren€850,-
Oorlelverkleining
twee oren€995,-
Consult injectablesGratis
Oorlelcorrectie met injectables
0,5 ml€325,-
1,0 ml€450,-

Wordt een oorlelcorrectie vergoed?

Een correctie aan de oorlellen wordt door de verzekeraar gezien als een cosmetische ingreep. De behandeling wordt dus niet vergoed. Ook de oorlelcorrectie met fillers wordt ook niet vergoed aangezien deze ook behoort tot de cosmetische behandelingen.

Het herstel na de behandeling of operatie

Herstel na een chirurgische correctie:

Een oorlelcorrectie is een eenvoudige ingreep die wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Na de ingreep kan er enige pijn en zwelling optreden. Dit kun je behandelen met pijnstilling en koeling.

Het is belangrijk om de wond droog en schoon te houden. Gedurende de eerste week na de ingreep geen zware activiteiten verrichten of druk op de oren uitoefenen. De hechtingen worden na ongeveer een week verwijderd.

Het herstel duurt enkele dagen tot een week. Het is belangrijk dat het advies van de plastisch chirurg opgevolgd wordt voor de nazorg van de oorlelcorrectie.

Herstel na een correctie met fillers:

Na de behandeling met fillers kan er wat roodheid, zwelling of blauwe plekken ontstaan. Dit verdwijnt snel.

Het herstel na een correctie met fillers is over het algemeen snel en cliënten kunnen direct na de behandeling hun dagelijkse activiteiten hervatten. Het is wel belangrijk om de oren de eerste 24 uur na de behandeling niet aan te raken en geen make-up of crèmes te gebruiken op de behandelde gebieden. Volg altijd het advies op van de cosmetisch arts!

Vraag een gratis consult aan

Ervaringen van oorlelcorrecties

We begrijpen bij ABC Clinic dat je wilt weten hoe anderen een oorlelcorrectie hebben ervaren. Wij horen vaak van cliënten die bij ons de ingreep ondergingen dat ze het veel eerder hadden moeten doen. Je kan alle ervaringen lezen op Kliniekervaringen.nl en Zorgkaart Nederland.

Kliniekervaringen ABC Clinic, oorlelcorrectie

Zorgkaart Nederland ABC Clinic, oorlelcorrectie

 

Risico’s 

Chirurgische oorlelcorrectie:

Risico’s kan je nooit uitsluiten, ook niet bij een oorlelcorrectie, wat voor plastisch chirurgen een eenvoudige ingreep is. Er is kans op een allergische reactie, nabloeding of een infectie. Deze risico’s komen eigenlijk bijna nooit voor na deze ingreep.

Oorlelcorrectie met fillers:

Ondanks deze risico’s bijna nooit voorkomen, kunnen we ze niet uitsluiten. Er zou een gevoel van branderigheid of pijn na de behandeling kunnen voorkomen alsook blauwe plekken. Dit trekt snel weg.

Als je kiest voor een oorlelcorrectie zowel chirurgisch als met fillers, kies dan ook voor de beste kliniek met de beste cosmetisch artsen & plastisch chirurgen. Wij bij ABC Clinic staan voor kwaliteit en we werken enkel met erkende en ervaren cosmetisch artsen en plastisch chirurgen. In combinatie met onze uitstekende voor- en nazorg behoren we tot de beste klinieken in Nederland en België.

Een gratis (video)consult bij ABC Clinic?

Om te weten te komen welke behandeling voor jou geschikt is, is een gratis consult met één van onze plastisch chirurgen of cosmetisch artsen noodzakelijk. In dit gesprek wordt er overlegd of de oorlel met fillers kan opgevuld worden of dat een chirurgische correctie een betere optie is.  Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als video-consult. De plastisch chirurg of cosmetisch arts staat tijdens het consult stil bij jouw wensen en verwachtingen en legt uit wat de mogelijkheden zijn. Uiteraard kan je in dit consult ook je vragen stellen. Je kunt een consult of video-consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Gratis consult?

Veelgestelde vragen

Wat is de ideale leeftijd voor een oorlelcorrectie?

De meeste oorlelcorrecties worden uitgevoerd bij mannen en vrouwen die last hebben van uitgescheurde oorlellen of grote of misvormde oorlellen. Het jarenlang dragen van (zware) oorbellen kunnen zorgen voor uitgescheurde oorlellen, maar ook het dragen van tunnels en plugs kunnen de veroorzaker zijn. Dan is een chirurgische oorlelcorrectie de oplossing. Zorg altijd dat je behandeld wordt door een plastisch chirurg. De plastisch chirurg beheerst alle technieken om een mooi en langdurig resultaat te bereiken. Eventuele hangende oorlellen kunnen ook behandeld worden met fillers. Dit wordt tijdens een consultgesprek bekeken en met je besproken.

Hoe lang houdt het resultaat van een oorlelcorrectie met fillers?

Omdat de oren niet bewogen kunnen worden, zal de filler minder snel verdwijnen in dit gebied. Hierom heeft u ongeveer een jaar plezier van uw behandeling. Daarna kunt u de behandeling weer veilig herhalen.

Is de chirurgische oorlelcorrectie pijnlijk?

Omdat een oorlelcorrectie plaatsvindt onder plaatselijke verdoving zult u geen pijn ervaren tijdens de ingreep. Wel kan het eerste prikje voor de verdoving even vervelend aanvoelen. Dit is zo weer voorbij.

Kan ik straks weer oorbellen dragen na mijn chirurgische oorlelcorrectie?

Wij raden u altijd aan om minimaal drie maanden te wachten voordat u weer gaatjes laat schieten in de oren. Dit wordt met u besproken tijdens uw consultgesprek en uw nacontrole. Daarna kunt u weer gewoon oorbellen dragen zoals u altijd al gewend was.

Krijg ik littekens na een chirurgische oorlelcorrectie?

Omdat er bij een chirurgische oorlelcorrectie gesneden wordt, ontstaan er littekens. Wanneer u de littekens goed verzorgt en goed insmeert om verbranding te voorkomen, zullen de littekens na ongeveer een jaar bijna niet meer zichtbaar zijn.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk na mijn chirurgische oorlelcorrectie?

Wanneer u weer kunt werken is geheel afhankelijk van uw beroep. Bij veel bukken of zwaar werk raden wij u altijd aan om een aantal dagen rustig aan te doen. Bij zittend werk kunt u in principe de dag erna weer aan het werk. Houd er wel rekening mee dat er de eerste 12 tot 24 uur nog wat vocht uit kan komen. Dit kunt u voorzichtig deppen om weg te halen.

Wanneer ben ik geschikt voor een oorlelcorrectie met fillers?

Een oorlelcorrectie met fillers is geschikt om oorlellen met volumeverlies het volume terug te geven. Bij gaatjes kunt u dit zien door uw vinger achter u oorlel te plaatsen en uw oorlel naar voren te duwen. Is uw gaatje nog mooi rond? Dan biedt een filler-behandeling een mooie oplossing.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult