De kliniek

Oorlelcorrectie

Last van uitgescheurde of te grote oorlellen?

Door het dragen van oorbellen kunnen de gaatjes in de oorlellen uitrekken, inscheuren of zelfs uitscheuren. Een andere mogelijkheid is dat u tunnels of plugs in uw oren heeft laten zetten, maar dat u toch van deze gaten in uw oren af wilt. Een oorlelcorrectie is dan een mooie oplossing!

Chirurgische oorlelcorrectie

Er bestaan verschillende oorzaken waardoor u de keuze kunt maken om voor een oorlelcorrectie te kiezen. Een mogelijkheid is dat u last heeft van grote oorlellen. Grote oorlellen zijn aangeboren en hier kunt u niets aan doen. Daarnaast kunnen door het dragen van oorbellen de oorlellen ook veranderen. De gaatjes in de oren rekken uit, scheuren in of scheuren uit. Ook tunnels in de oren kunnen behandeld worden.

Voor bovenstaande voorbeelden kan een chirurgische oorlelcorrectie een mooie en blijvende oplossing bieden. De oorlelcorrectie vindt plaats onder plaatselijke verdoving in de kliniek in Breda. Na de behandeling kunt u de kliniek weer verlaten. Wanneer na een week de hechtingen verwijderd worden, zal het eerste resultaat van de behandeling zichtbaar zijn.

Het is een kleine chirurgische ingreep waarmee de oorlellen worden hersteld. De correctie wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. De behandeling is afhankelijk van de klacht waarmee u bij ons terecht bent gekomen. Wanneer u last heeft van een uitgescheurde oorlel of wanneer u tunnels hebt gehad zal er weefsel worden verwijderd om de uiteinden weer mooi aan elkaar te hechten. Bij uitgerekte oorlellen of grote oorlellen wordt er een stukje huid weggehaald aan de voorkant van de oorlel. Na de ingreep worden de wondjes gehecht en kunt u de kliniek weer verlaten.

Oorlelcorrectie met fillers

Wanneer u last heeft van volumeverlies in de oorlellen, kan dit eruit zien alsof het gaatje van uw oorbel is uitgescheurd. U kunt dit makkelijk zelf checken door uw vinger achter uw oorlel te plaatsen en de oorlel naar voren te duwen. Wanneer het gaatje nog mooi rond is, heeft u enkel last van volumeverlies in de oorlellen. Een chirurgische oorlelcorrectie is dan niet noodzakelijk. Bij volumeverlies kunnen onze artsen uw oorlel mooi herstellen met een filler-behandeling. De huid rondom het gaatje wordt opgevuld met een hyaluronzuur-filler, waardoor het volume in het oor terugkeert.

Oorlelcorrectie prijzen

Een consult is noodzakelijk om u zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van een oorlelcorrectie. Het is belangrijk dat de plastisch chirurg u gezien heeft. Een consult met de plastisch chirurg is geheel vrijblijvend en kost € 35,-. Komt u op consult bij een van onze artsen voor een filler? Dan is het consult gratis.

BehandelingPrijs
Consult plastisch€ 35,-
Gescheurd of uitgerekt
een oor€ 500,-
twee oren€ 850,-
Oorlelverkleining
twee oren€ 995,-
Consult injectablesGratis
Oorlelcorrectie met injectables
0,5 ml€ 325,-
1,0 ml€ 450,-

De oorlelcorrectie kosten zijn afhankelijk van de behandeling.

Vergoeding voor een oorlelcorrectie

Omdat een oorlelcorrectie wordt uitgevoerd vanuit cosmetisch oogpunt, zal een behandeling nooit vergoed worden door de zorgverzekeraar. U dient de behandeling dus zelf te betalen.

Loyaliteitskorting fillers

Bij ABC Clinic werken we uitsluitend met A-producten (Restylane en Azzalure), wordt u door zeer ervaren en gespecialiseerde artsen behandeld én hanteren we een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Zo bieden we onze Botox behandelingen altijd tegen een vaste scherpe prijs aan. Voor fillers profiteert u van loyaliteitskortingen die oplopen tot 10%.

Loyaliteitsprogramma FillersKorting
Tweede behandeling met fillers5%
Vanaf uw derde behandeling met fillers10%

Het herstel van een oorlelcorrectie

Een oorlelcorrectie zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat voor de rest van uw leven. U kunt weer oorbellen dragen of heeft geen last meer van kleine oorbellen die niet blijven zitten. Drie maanden na de ingreep kunnen eventuele gaatjes voor oorbellen weer geschoten worden. Het herstel verloopt snel. In het begin kunt u last hebben van wat zwellingen van de oren, maar dit trekt snel weg. Wanneer na een week de hechtingen verwijderd worden, is het eerste resultaat zichtbaar.

Het resultaat van een oorlelcorrectie met fillers is direct zichtbaar. Wel kunt u na de behandeling wat last hebben van zwelling en blauwe plekken, dit trekt echter snel weg. Na de behandeling raden we u aan de eerste paar uur niet aan te behandelde gebied te komen om infecties te voorkomen. Het resultaat van de behandeling houdt ongeveer 12 maanden aan. Daarna kan de behandeling veilig herhaald worden.

Waar vindt een oorlelcorrectie plaats?

Een oorlelcorrectie wordt bij ABC Clinic in Breda uitgevoerd. Na de behandeling mag u de kliniek weer verlaten. Bij een chirurgische oorlelcorrectie komt u na een week terug om de hechtingen te laten verwijderen en zal het eerste resultaat zichtbaar zijn.

Foto's van behandeling

Sabine
Oorlelcorrectie voor de behandeling
Voor
Oorlelcorrectie resultaat rechts
na
Resultaat filler-behandeling
Oorlelcorrectie voor de behandeling
Voor
Oorlelcorrectie resultaat rechts
na
Oorlelcorrectie voor de behandeling
Voor
Oorlelcorrectie resultaat links
na
Oorlelcorrectie voor de behandeling
Oorlelcorrectie resultaat rechts
Sabine

Resultaat filler-behandeling

Onze cliënten vertellen

Hier vertellen onze cliënten over de behandelingen, ervaringen met onze kliniek en de ervaringen met onze medisch specialisten.

Veelgestelde vragen

Is een oorcorrectie pijnlijk?

Over het algemeen wordt een oorcorrectie als niet pijnlijk ervaren. Na de oorcorrectie kunnen je oren nog één tot twee weken rood eruitzien en dik en pijnlijk aanvoelen. Dit trekt in de loop van de tijd weg. Tegen de pijn kan je pijnstillers innemen.

Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een oorcorrectie?

Meestal kan je na een tot twee weken weer aan het werk. Houd er rekening mee dat je na de ingreep een elastisch verband aangemeten krijgt, dit verband dien je gedurende de eerste tien dagen dag en nacht te dragen. Daarnaast dien je gedurende drie weken ’s nachts een stevige haarband te dragen.

Wat is de hersteltijd van een oorcorrectie?

Een oorcorrectie kan zowel onder plaatse verdoving als algehele narcose worden uitgevoerd. Tijdens de operatie wordt de vorm van het kraakbeen veranderd. Eerst wordt er achter de oren een stuk huid weggehaald. Vervolgens wordt het kraakbeen dunner gemaakt en in de gewenste vorm gebracht en gehecht.

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een oorcorrectie?

Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan je na een oorcorrectie last hebben van bloeduitstortingen, infecties, een verminderd gevoel of juist een overgevoelige huid en een hard aanvoelend oor. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal.

Zijn er littekens zichtbaar na een oorcorrectie?

Omdat de incisie voor een oorcorrectie achter het oor wordt gemaakt zijn de littekens nauwelijks tot niet zichtbaar.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

Vrijblijvend consult