De kliniek

Oorlelcorrectie

Door het dragen van oorbellen kunnen de gaatjes in de oorlellen uitrekken, inscheuren of zelfs uitscheuren. Een andere mogelijkheid is dat u tunnels of plugs in uw oren heeft laten zetten, maar dat u toch van deze gaten in uw oren af wilt. Een oorlelcorrectie is dan een mooie oplossing!

Chirurgische oorlelcorrectie

Er bestaan verschillende oorzaken waardoor u de keuze kunt maken om voor een oorlelcorrectie te gaan. Een mogelijkheid is dat u last heeft van grote oorlellen. Grote oorlellen zijn aangeboren en hier kunt u niets aan doen.

Daarnaast kunnen door het dragen van oorbellen de oorlellen ook veranderen. De gaatjes in de oren rekken uit, scheuren in of scheuren zelfs volledig uit. Ook tunnels in de oren kunnen behandeld worden.

Voor bovenstaande voorbeelden kan een chirurgische oorlelcorrectie een mooie en blijvende oplossing bieden. De oorlelcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving in de kliniek in Breda. Na de behandeling kunt u de kliniek weer verlaten. Wanneer na een week de hechtingen verwijderd worden, zal het eerste resultaat van de behandeling al zichtbaar zijn.

Het is een kleine chirurgische ingreep waarmee de oorlellen worden hersteld. De correctie wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Welke behandeling uitgevoerd zal worden is afhankelijk van de klacht die u heeft over uw oorlel. Wanneer u last heeft van een uitgescheurde oorlel of wanneer u tunnels heeft gehad zal er weefsel worden verwijderd om de uiteinden weer mooi aan elkaar te hechten. Bij uitgerekte oorlellen of grote oorlellen wordt er een stukje huid weggehaald aan de voorkant van de oorlel. Na de ingreep worden de wondjes gehecht en kunt u de kliniek weer verlaten.

Oorlelcorrectie met fillers

Wanneer u last heeft van volumeverlies in de oorlellen, kan dit eruit zien alsof het gaatje van uw oorbel is uitgescheurd. U kunt dit makkelijk zelf checken door uw vinger achter uw oorlel te plaatsen en de oorlel naar voren te duwen.

Wanneer het gaatje nog mooi rond is, heeft u enkel last van volumeverlies in de oorlellen. Een chirurgische oorlelcorrectie is dan niet noodzakelijk. Bij volumeverlies kunnen onze cosmetisch artsen uw oorlel mooi herstellen met een filler-behandeling. De huid rondom het gaatje wordt opgevuld met een hyaluronzuurfiller, waardoor het volume in het oor terugkeert.

Oorlelcorrectie prijzen

Een consult is noodzakelijk om u zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van een oorlelcorrectie. Het is belangrijk dat de plastisch chirurg u gezien heeft. Een consult is gratis en geheel vrijblijvend.

Behandeling Prijs
Consult plastischGratis
Gescheurd of uitgerekt
een oor€500,-
twee oren€850,-
Oorlelverkleining
twee oren€995,-
Consult injectablesGratis
Oorlelcorrectie met injectables
0,5 ml€325,-
1,0 ml€450,-

De kosten van een oorlelcorrectie zijn afhankelijk van de behandeling.

Vergoeding voor een oorlelcorrectie

Omdat een oorlelcorrectie wordt uitgevoerd vanuit cosmetisch oogpunt, zal een behandeling nooit vergoed worden door de zorgverzekeraar. U dient de behandeling dus zelf te betalen.

Online inplannen
Loyaliteitskorting fillers

Bij ABC Clinic werken we uitsluitend met A-producten (Restylane en Azzalure), wordt u door zeer ervaren en gespecialiseerde artsen behandeld én hanteren we een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Zo bieden we onze Botox behandelingen altijd tegen een vaste scherpe prijs aan. Voor fillers profiteert u van loyaliteitskortingen die oplopen tot 10%.

Loyaliteitsprogramma FillersKorting
Tweede behandeling met fillers5%
Vanaf uw derde behandeling met fillers10%

Het herstel van een oorlelcorrectie

Chirurgisch
Een oorlelcorrectie zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat voor de rest van uw leven. U kunt weer oorbellen dragen of heeft geen last meer van kleine oorbellen die niet blijven zitten. Drie maanden na de ingreep kunnen eventuele gaatjes voor oorbellen weer geschoten worden.

Het herstel van deze ingreep of behandeling verloopt snel. In het begin kunt u last hebben van wat zwellingen van de oren, maar dit trekt snel weg. Wanneer na een week de hechtingen verwijderd worden, is het eerste resultaat zichtbaar.

Met fillers
Het resultaat van een oorlelcorrectie met fillers is direct zichtbaar. Wel kunt u na de behandeling wat last hebben van zwelling en blauwe plekken, dit trekt echter snel weg. Na de behandeling raden we u aan de eerste paar uur niet aan te behandelde gebied te komen om infecties te voorkomen. Het resultaat van de behandeling houdt ongeveer 12 maanden aan. Daarna kan de behandeling veilig herhaald worden.

Waar vindt een oorlelcorrectie plaats?

Een oorlelcorrectie wordt bij ABC Clinic in Breda uitgevoerd. Na de behandeling mag u de kliniek weer verlaten. Bij een chirurgische oorlelcorrectie komt u na een week terug om de hechtingen te laten verwijderen en zal het eerste resultaat zichtbaar zijn.

Consult of videoconsult met de plastisch chirurg?

Een consult is noodzakelijk om u optimaal te kunnen adviseren. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als videoconsult. Een videoconsult is enkel in te plannen voor de bovenooglidcorrecties en oorlelcorrecties en wel bij plastisch chirurg Marjolijn van Abeelen.

De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult of videoconsult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076-542 31 54.

Hoe lang houdt het resultaat van een oorlelcorrectie met fillers?

Omdat de oren niet bewogen kunnen worden, zal de filler minder snel verdwijnen in dit gebied. Hierom heeft u ongeveer een jaar plezier van uw behandeling. Daarna kunt u de behandeling weer veilig herhalen.

Is de chirurgische oorlelcorrectie pijnlijk?

Omdat een oorlelcorrectie plaatsvindt onder plaatselijke verdoving zult u geen pijn ervaren tijdens de ingreep. Wel kan het eerste prikje voor de verdoving even vervelend aanvoelen. Dit is zo weer voorbij.

Kan ik straks weer oorbellen dragen na mijn chirurgische oorlelcorrectie?

Wij raden u altijd aan om minimaal drie maanden te wachten voordat u weer gaatjes laat schieten in de oren. Dit wordt met u besproken tijdens uw consultgesprek en uw nacontrole. Daarna kunt u weer gewoon oorbellen dragen zoals u altijd al gewend was.

Krijg ik littekens na een chirurgische oorlelcorrectie?

Omdat er bij een chirurgische oorlelcorrectie gesneden wordt, ontstaan er littekens. Wanneer u de littekens goed verzorgt en goed insmeert om verbranding te voorkomen, zullen de littekens na ongeveer een jaar bijna niet meer zichtbaar zijn.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk na mijn chirurgische oorlelcorrectie?

Wanneer u weer kunt werken is geheel afhankelijk van uw beroep. Bij veel bukken of zwaar werk raden wij u altijd aan om een aantal dagen rustig aan te doen. Bij zittend werk kunt u in principe de dag erna weer aan het werk. Houd er wel rekening mee dat er de eerste 12 tot 24 uur nog wat vocht uit kan komen. Dit kunt u voorzichtig deppen om weg te halen.

Wanneer ben ik geschikt voor een oorlelcorrectie met fillers?

Een oorlelcorrectie met fillers is geschikt om oorlellen met volumeverlies het volume terug te geven. Bij gaatjes kunt u dit zien door uw vinger achter u oorlel te plaatsen en uw oorlel naar voren te duwen. Is uw gaatje nog mooi rond? Dan biedt een filler-behandeling een mooie oplossing.

Gratis consult