De kliniek

Oorlelcorrectie

Mooie oorlellen?

Door het dragen van oorbellen kunnen de gaatjes in de oorlellen uitrekken, inscheuren of zelfs uitscheuren. Een andere mogelijkheid is dat u tunnels of plugs in uw oren heeft laten zetten, maar dat u toch van deze gaten in uw oren af wilt. Een oorlelcorrectie is dan een mooie oplossing!

Informatie

Er bestaan verschillende oorzaken waardoor u de keuze kunt maken om voor een oorlelcorrectie te kiezen. Een mogelijkheid is dat u last heeft van grote oorlellen, dit is aangeboren en hier kunt u niets aan doen. Daarnaast kunnen door het dragen van oorbellen de oorlellen ook veranderen. De gaatjes in de oren rekken uit, scheuren in of scheuren uit. Ook tunnels in de oren kunnen behandeld worden.

De oorlelcorrectie vindt plaats onder plaatselijke verdoving in de kliniek in Breda. Na de behandeling kunt u de kliniek weer verlaten. Wanneer na een week de hechtingen verwijderd worden, zal het eerste resultaat van de behandeling zichtbaar zijn.

Het is een kleine chirurgische ingreep waarmee de oorlellen worden hersteld. De correctie wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. De behandeling is afhankelijk van de klacht waarmee u bij ons terecht bent gekomen.

Wanneer u last heeft van een uitgescheurde oorlel of wanneer u tunnels hebt gehad zal er weefsel worden verwijderd om de uiteinden weer mooi aan elkaar te hechten. Bij uitgerekte oorlellen of grote oorlellen wordt er een stukje huid weggehaald aan de voorkant van de oorlel.

Na de ingreep worden de wondjes gehecht en kunt u de kliniek weer verlaten.

Prijs

Oorlelcorrectie prijzen

Een consult is noodzakelijk om u zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van een oorlelcorrectie. Het is belangrijk dat de plastisch chirurg u gezien heeft. Een consult is geheel vrijblijvend en kost € 35,-.

BehandelingPrijs 
Consult€ 35,-
Gescheurd of uitgerekt
een oor€ 500,-
twee oren€ 850,-
Oorlelverkleining
twee oren€ 995,-

De oorlelcorrectie kosten zijn afhankelijk van de behandeling die u dient te ondergaan naar aanleiding van uw klachten.

Vergoeding voor een oorlelcorrectie

Omdat een oorlelcorrectie wordt uitgevoerd vanuit cosmetisch oogpunt, zal een behandeling nooit vergoed worden door de zorgverzekeraar. U dient de behandeling dus zelf te betalen.

Herstel

Het herstel van een oorlelcorrectie

Een oorlelcorrectie zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat voor de rest van uw leven. U kunt weer oorbellen dragen of heeft geen last meer van kleine oorbellen die niet blijven zitten. Drie maanden na de ingreep kunnen eventuele gaatjes voor oorbellen weer geschoten worden.

Het herstel verloopt snel. In het begin kunt u last hebben van wat zwellingen van de oren, maar dit trekt snel weg. Wanneer na een week de hechtingen verwijderd worden, is het eerste resultaat zichtbaar.

Waar word ik geopereerd?

Waar vindt een oorlelcorrectie plaats?

Een oorlelcorrectie onder plaatselijke verdoving wordt bij ABC Clinic in Breda uitgevoerd. Na de behandeling mag u de kliniek weer verlaten. Na een week komt u terug om de hechtingen te laten verwijderen en zal het eerste resultaat zichtbaar zijn.

Foto's van behandeling

Sabine
Oorlelcorrectie voor de behandeling
Voor
Oorlelcorrectie resultaat rechts
na
Resultaat van een behandeling
Oorlelcorrectie voor de behandeling
Voor
Oorlelcorrectie resultaat rechts
na
Oorlelcorrectie voor de behandeling
Voor
Oorlelcorrectie resultaat links
na
Oorlelcorrectie voor de behandeling
Oorlelcorrectie resultaat rechts

Sabine

Resultaat van een behandeling

Veelgestelde vragen

Is een oorcorrectie pijnlijk?

Over het algemeen wordt een oorcorrectie als niet pijnlijk ervaren. Na de oorcorrectie kunnen je oren nog één tot twee weken rood eruitzien en dik en pijnlijk aanvoelen. Dit trekt in de loop van de tijd weg. Tegen de pijn kan je pijnstillers innemen.

Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een oorcorrectie?

Meestal kan je na een tot twee weken weer aan het werk. Houd er rekening mee dat je na de ingreep een elastisch verband aangemeten krijgt, dit verband dien je gedurende de eerste tien dagen dag en nacht te dragen. Daarnaast dien je gedurende drie weken ’s nachts een stevige haarband te dragen.

Wat is de hersteltijd van een oorcorrectie?

Een oorcorrectie kan zowel onder plaatse verdoving als algehele narcose worden uitgevoerd. Tijdens de operatie wordt de vorm van het kraakbeen veranderd. Eerst wordt er achter de oren een stuk huid weggehaald. Vervolgens wordt het kraakbeen dunner gemaakt en in de gewenste vorm gebracht en gehecht.

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een oorcorrectie?

Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan je na een oorcorrectie last hebben van bloeduitstortingen, infecties, een verminderd gevoel of juist een overgevoelige huid en een hard aanvoelend oor. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal.

Zijn er littekens zichtbaar na een oorcorrectie?

Omdat de incisie voor een oorcorrectie achter het oor wordt gemaakt zijn de littekens nauwelijks tot niet zichtbaar.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of vul neem contact met ons op in.

Vrijblijvend consult