Totaal
8.9
1109 reviews

Oorlelcorrectie

Stoort u zich aan de grootte van uw oorlellen of uitgerekte of ingescheurde gaatjes in de oren? Een oorlelcorrectie biedt een mooie oplossing.

Oorlelcorrectie door plastisch chirurg

Er zijn verschillende redenen waarom u kunt kiezen voor een chirurgische oorlelcorrectie. Heeft u last van dikke, grote of lange oorlellen? Dit is aangeboren en u kunt hier helemaal niks aan doen. Wel kan het voorkomen dat u zich hiervoor schaamt of dat u ze te aanwezig vindt. In dit geval kunnen we de oorlellen verkleinen. Daarnaast kunnen de oorlellen ook veranderen door het dragen van oorbellen. Een mogelijkheid is dat de oorlellen scheuren, uitrekken of inscheuren. Ook gaten die zijn ontstaan door tunnels in de oren kunnen in onze kliniek behandeld worden.

Voor bovenstaande voorbeelden kan een chirurgische oorlelcorrectie een mooie en blijvende oplossing bieden. De oorlelcorrectie wordt uitgevoerd onder plaatselijke verdoving in de kliniek in Breda. Na de behandeling kunt u de kliniek weer verlaten. Wanneer na een week de hechtingen verwijderd worden, zal het eerste resultaat van de behandeling al zichtbaar zijn.

Oorlelcorrectie met fillers

Wanneer u last heeft van volumeverlies in de oorlellen, kan dit eruit zien alsof het gaatje van uw oorbel is uitgescheurd. U kunt dit makkelijk zelf controleren door uw vinger achter uw oorlel te plaatsen en de oorlel naar voren te duwen. Wanneer het gaatje nog mooi rond is, heeft u enkel last van volumeverlies in de oorlellen. Een chirurgische oorlelcorrectie is dan niet noodzakelijk. Bij volumeverlies kunnen onze cosmetisch artsen uw oorlel mooi herstellen met een filler-behandeling. De huid rondom het gaatje wordt opgevuld met een hyaluronzuurfiller, waardoor het volume in het oor terugkeert.

De behandeling

Een chirurgische oorlelcorrectie is een kleine ingreep waarmee de oorlellen worden hersteld of verkleind. De correctie wordt uitgevoerd onder lokale verdoving. Welke behandeling uitgevoerd zal worden is afhankelijk van de klacht die u heeft over uw oorlel. Wanneer u last heeft van een uitgescheurde oorlel of wanneer u tunnels heeft gehad zal er weefsel worden verwijderd om de uiteinden weer mooi aan elkaar te hechten. Bij uitgerekte oorlellen of grote oorlellen wordt er een stukje huid weggehaald aan de voorkant van de oorlel. Na de ingreep worden de wondjes gehecht en kunt u de kliniek weer verlaten.

Bij een oorlelcorrectie met fillers wordt gebruik gemaakt van hyaluronzuurfillers. Een behandeling duurt ongeveer 30 minuten. De cosmetisch arts vult de oorlel op, zodat het volumeverlies niet meer zichtbaar is. Omdat er met een erg kleine naald wordt gewerkt is pijnstilling tijdens de behandeling niet noodzakelijk. De resultaten van de behandeling zijn 9 tot 12 maanden zichtbaar en na deze periode weer veilig te herhalen.

Het resultaat van een oorlelcorrectie

Een oorlelcorrectie zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat. Wanneer u een chirurgische correctie heeft ondergaan, zullen de littekens in het begin nog wat zichtbaarder zijn. Probeer ze goed uit de zon te houden of in te smeren met een zonnebrandcrème met hoge factor, dan trekken de littekens vanzelf weer weg. Het resultaat van een chirurgische oorlelcorrectie is voor altijd, tenzij u besluit weer zware oorbellen te dragen. Bij fillers zal het resultaat 9 tot 12 maanden zichtbaar blijven, daarna is de behandeling weer veilig te herhalen.

Veel mensen zijn benieuwd naar de voor en na foto’s van een oorlelcorrectie. Tijdens het consult kan de plastisch chirurg u meer foto’s laten zien.

oorlelcorrectie voor - plastische chirurgie
Voor
oorlelcorrectie na - plastische chirurgie
Na (chirurgisch)
Oorlelcorrectie voor de behandeling
Voor
Oorlelcorrectie resultaat rechts
Na (fillers)

Oorlelcorrectie prijzen

Een consult is noodzakelijk om u zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van een oorlelcorrectie. Het is belangrijk dat de plastisch chirurg u gezien heeft. Een consult is gratis en geheel vrijblijvend.

BehandelingPrijs
Consult plastischGratis
Gescheurd of uitgerekt
een oor€500,-
twee oren€850,-
Oorlelverkleining
twee oren€995,-
Consult injectablesGratis
Oorlelcorrectie met injectables
0,5 ml€325,-
1,0 ml€450,-

Wordt een behandeling vergoed?

Omdat een oorlelcorrectie wordt uitgevoerd vanuit cosmetisch oogpunt, zal een behandeling nooit vergoed worden door de zorgverzekeraar. U dient de behandeling dus zelf te betalen.

Het herstel na de operatie

Chirurgische correctie

Een oorlelcorrectie zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat voor de rest van uw leven. U kunt weer oorbellen dragen of heeft geen last meer van kleine oorbellen die niet blijven zitten. Drie maanden na de ingreep kunnen eventuele gaatjes voor oorbellen weer geschoten worden.

Het herstel van deze ingreep of behandeling verloopt snel. In het begin kunt u last hebben van wat zwellingen van de oren, maar dit trekt snel weg. Wanneer na een week de hechtingen verwijderd worden, is het eerste resultaat zichtbaar.

Correctie met fillers

Het resultaat van een oorlelcorrectie met fillers is direct zichtbaar. Wel kunt u na de behandeling wat last hebben van zwelling en blauwe plekken, dit trekt echter snel weg. Na de behandeling raden we u aan de eerste paar uur niet aan te behandelde gebied te komen om infecties te voorkomen. Het resultaat van de behandeling houdt ongeveer 12 maanden aan. Daarna kan de behandeling veilig herhaald worden.

Ervaringen van oorlelcorrecties

Al veel cliënten zijn u voorgegaan voor een oorlelcorrectie. Wij horen van verschillende cliënten dat ze dit veel eerder hadden moeten doen en dat het ze erg is meegevallen. U kunt de verschillende ervaringen met de oorlelcorrectie lezen op kliniekervaringen.nl.

Kliniekervaringen ABC Clinic, oorlelcorrectie

 

Risico’s oorlelcorrectie

Bij een chirurgische correctie 

Een chirurgische oorlelcorrectie kan, net zoals iedere andere ingreep, enkele risico’s met zich meebrengen. Er is altijd een kleine kans op een allergische reactie, infectie of een nabloeding. Deze risico’s komen vrijwel niet voor na deze behandeling.

Bij een correctie met fillers

Ook een behandeling met fillers kan enkele risico’s met zich meebrengen. Wanneer u zich echter door een goede en ervaren arts laat behandelen, wordt het risico op complicaties tot het minimum beperkt. De meest voorkomende complicaties die zich voor kunnen doen zijn milde tot matige branderigheid of pijn na de behandeling en eventuele blauwe plekken. Dit trekt allemaal binnen enkele dagen weer weg.

Een gratis (video)consult bij ABC Clinic?

Het consult is noodzakelijk om u optimaal te kunnen adviseren. U kunt uw consultgesprek inplannen in onze kliniek of als videoconsult. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult of videoconsult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Gratis consult?

Wat is de ideale leeftijd voor een oorlelcorrectie?

De meeste oorlelcorrecties worden uitgevoerd bij mannen en vrouwen die last hebben van uitgescheurde oorlellen of grote of misvormde oorlellen. Het jarenlang dragen van (zware) oorbellen kunnen zorgen voor uitgescheurde oorlellen, maar ook het dragen van tunnels en plugs kunnen de veroorzaker zijn. Dan is een chirurgische oorlelcorrectie de oplossing. Zorg altijd dat je behandeld wordt door een plastisch chirurg. De plastisch chirurg beheerst alle technieken om een mooi en langdurig resultaat te bereiken. Eventuele hangende oorlellen kunnen ook behandeld worden met fillers. Dit wordt tijdens een consultgesprek bekeken en met je besproken.

Hoe lang houdt het resultaat van een oorlelcorrectie met fillers?

Omdat de oren niet bewogen kunnen worden, zal de filler minder snel verdwijnen in dit gebied. Hierom heeft u ongeveer een jaar plezier van uw behandeling. Daarna kunt u de behandeling weer veilig herhalen.

Is de chirurgische oorlelcorrectie pijnlijk?

Omdat een oorlelcorrectie plaatsvindt onder plaatselijke verdoving zult u geen pijn ervaren tijdens de ingreep. Wel kan het eerste prikje voor de verdoving even vervelend aanvoelen. Dit is zo weer voorbij.

Kan ik straks weer oorbellen dragen na mijn chirurgische oorlelcorrectie?

Wij raden u altijd aan om minimaal drie maanden te wachten voordat u weer gaatjes laat schieten in de oren. Dit wordt met u besproken tijdens uw consultgesprek en uw nacontrole. Daarna kunt u weer gewoon oorbellen dragen zoals u altijd al gewend was.

Krijg ik littekens na een chirurgische oorlelcorrectie?

Omdat er bij een chirurgische oorlelcorrectie gesneden wordt, ontstaan er littekens. Wanneer u de littekens goed verzorgt en goed insmeert om verbranding te voorkomen, zullen de littekens na ongeveer een jaar bijna niet meer zichtbaar zijn.

Na hoeveel tijd kan ik weer aan het werk na mijn chirurgische oorlelcorrectie?

Wanneer u weer kunt werken is geheel afhankelijk van uw beroep. Bij veel bukken of zwaar werk raden wij u altijd aan om een aantal dagen rustig aan te doen. Bij zittend werk kunt u in principe de dag erna weer aan het werk. Houd er wel rekening mee dat er de eerste 12 tot 24 uur nog wat vocht uit kan komen. Dit kunt u voorzichtig deppen om weg te halen.

Wanneer ben ik geschikt voor een oorlelcorrectie met fillers?

Een oorlelcorrectie met fillers is geschikt om oorlellen met volumeverlies het volume terug te geven. Bij gaatjes kunt u dit zien door uw vinger achter u oorlel te plaatsen en uw oorlel naar voren te duwen. Is uw gaatje nog mooi rond? Dan biedt een filler-behandeling een mooie oplossing.

Gratis consult