e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
Elizia Soares arts - injectables ABC Clinic
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Elizia Soares

Fillers

Fillers worden vooral gebruikt om rimpels en lippen op te vullen, contouren te verbeteren en om volumeverlies te herstellen in het gezicht. Ook handen en decolleté behoren tot de behandelmogelijkheden. Je leest er hier alles over.

Wat zijn fillers?

ABC Clinic is sinds 2010 gespecialiseerd in fillers. Een filler is een injectable die in de huid wordt toegepast om volume te geven, rimpels te verminderen en contouren te verbeteren. Fillers kunnen worden gebruikt om de gezichtsstructuur te herstellen, lippen voller te maken en om lijntjes en plooien te verminderen. Ze kunnen ook elders worden toegepast,  zoals bijvoorbeeld de oorlellen, decolleté of handen . Het resultaat houdt enkele maanden tot meer dan een jaar aan. Het is hierbij belangrijk dat de behandeling wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde cosmetisch arts om mogelijke complicaties te minimaliseren. Wij werken voornamelijk met Restylane en Sculptra, twee van de veiligste producten die er zijn. Voor huidverbetering werken we met Profhilo, Profhilo Structura, Viscoderm Hydrobooster en Skinboosters, maar deze producten zorgen vooral voor huidverbetering en huidversteviging.

Hyaluronzuur fillers

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof en komt van nature voor in de huid. Het trekt vocht aan, hydrateert, geeft veerkracht, volume en soepelheid. Het is een veilig middel om tekenen van veroudering aan te pakken. Omdat hyaluronzuur een huideigen bestanddeel is, is de kans op allergische reacties te verwaarlozen. Restylane is het veiligste hyaluronzuur wat er wereldwijd is.

Sculptra

Sculptra is een natuurlijk melkzuur en zet het lichaam aan tot de productie van nieuw collageen. Dit zorgt ervoor dat de huid steviger, elastischer en voller word. Sculptra is ideaal wanneer je volume terug wilt in jouw gezicht.

Resultaten van fillers

Duizenden cliënten zijn je sinds 2010 voorgegaan voor een behandeling met fillers bij ABC Clinic. Hieronder vind je enkele voor en na foto’s van mannen en vrouwen die behandeld zijn.

Neuslippen plooi - nasolabiale plooi voor
Voor
Neuslippen plooi - nasolabiale plooi voor en na
Na
behandelingen - injectables - hangende mondhoeken - Behandeling aan hangende mondhoeken voor
Voor
behandelingen - injectables - hangende mondhoeken - Behandeling aan hangende mondhoeken na
Na
Wallen verwijderen man voor
Voor
Wallen verwijderen man na
Na
behandelingen - injectables - Slappe kaaklijn fillers voor
Voor
behandelingen - injectables - Slappe kaaklijn fillers na
Na
Bekijk meer foto's

Herstel en nazorg na fillers

Na een filler-behandeling is het belangrijk om je huid wat rust te geven. Probeer dus zo contact met de behandelde plekken zoveel mogelijk te voorkomen, en wrijf er vooral niet overheen in de eerste uren. Het is ook verstandig om gedurende de eerste zes uur na de behandeling geen make-up te dragen, zodat je het risico op infecties verkleint. Dit is belangrijk omdat de naald kleine gaatjes in de huid maakt.

De eerste twee weken na de behandeling wordt het afgeraden om andere gezichtsbehandelingen te ondergaan. Het is beter om je huid even wat rust te gunnen. Ook is het verstandig om de zon zoveel mogelijk te vermijden in de eerste twee weken na de behandeling om hyperpigmentatie te voorkomen. Als het toch nodig is om in de zon te zijn, raden we aan om een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 te gebruiken om je huid te beschermen.

Risico’s van een behandeling met fillers

Na een filler-behandeling kunnen er soms complicaties optreden, maar als je je door een goede en ervaren cosmetisch arts laat behandelen, wordt het risico op complicaties tot een minimum beperkt. De meest voorkomende complicaties zijn milde tot matige branderigheid of pijn na de behandeling, en mogelijk wat verkleuring (blauwe plekken) op de plaats van de injectie. Deze bijwerkingen verdwijnen meestal binnen enkele dagen na de behandeling.

Het is echter geruststellend om te weten dat complicaties bijna nooit voorkomen na een filler-behandeling.

Meer over complicaties

Fillers in het gezicht

Wanneer je last hebt van volumeverlies, kunnen fillers gebruikt worden om dit volumeverlies te herstellen. Ook kunnen we volume creëren op plekken waar dit voor jou gewenst is. Voorbeelden van regio’s die behandeld kunnen worden zijn de jukbeenderen, de lippen of de slapen. Tijdens een behandeling in het gezicht zal de arts de vloeistof met een dunne naald onder de huid injecteren. Direct na de behandeling kun je jouw bezigheden weer hervatten. Enkele regio’s zijn populairder dan andere. Over de meest populaire regio’s geven wij je hier onder een beschrijving.

Lippen opvullen

Hebben jouw lippen in de afgelopen jaren hun volume verloren of zijn ze nooit zo vol geweest als je had gewild? We kunnen eenvoudig de lippen opvullen of hydrateren. Het opvullen van de lippen geeft een mooi en natuurlijk resultaat, mits door een ervaren arts geïnjecteerd.

Behandeling aan de neus

Ook de neus is een van de indicaties die behandeld kan worden. Veel artsen kunnen de neus corrigeren met het gebruik van fillers. Bij drs. Kim de Weijer kun je een afspraak inplannen om aan jouw neus behandeld te worden.

Wangen

Een andere indicatie zijn de wangen. Door ingevallen wangen kun je wat meer vermoeid lijken dan je je voelt. Dit kan ontstaan door gewichtsverlies, maar vaak is dit het gevolg van het verouderingsproces. We kunnen de wangen eenvoudig opvullen, zodat je verlost bent van ingevallen wangen en een vermoeid uiterlijk.

Hoe lang blijven fillers zitten?

Voordat je een behandeling met fillers ondergaat is het logisch dat je antwoord wilt op de vraag: ‘Hoe lang blijven fillers zitten?’. Er zijn enkele factoren die een rol kunnen spelen bij de duur van het resultaat van jouw fillerbehandeling. Gemiddeld zal het resultaat van een behandeling met fillers 9 tot 12 maanden aanhouden. Soms zelfs tot 18 maanden, afhankelijk van de indicatie en de dikte van de filler.

Verschil fillers en Botox

Fillers en Botox zijn beide cosmetische behandelingen, maar hebben verschillende effecten en werkingen. Fillers worden gebruikt om statische rimpels te verminderen, zoals de neuslippen plooi of marionetlijnen. Ook volume kan met fillers opgevuld worden zoals de wangen, jukbeenderen of lippen. Tenslotte kunnen ze ook gezichtscontouren verbeteren zoals de kaaklijn. Fillers worden onder de huid geïnjecteerd, zijn meestal op basis van hyaluronzuur en geven resultaten die 9 maanden tot 2 jaar kunnen aanhouden. Botox daarentegen ontspant de spieren en vermindert rimpels veroorzaakt door spieractiviteit, zoals fronsrimpels, lachrimpels en rimpels op het voorhoofd. Ook kent Botox verschillende medische indicaties. Het wordt geïnjecteerd in specifieke spieren en de resultaten zijn tijdelijk, meestal 3-6 maanden. Het kiezen tussen fillers en Botox hangt af van het gewenste effect en de specifieke behoeften van elke persoon.

FillersBotox
Fillers bevatten veelal hyaluronzuurBotox is gebaseerd op Botuline toxine
Fillers zijn voor het toevoegen van volume en het vullen van rimpels of lippenBotox is voor rimpels veroorzaakt door spierbewegingen
Hebben een werking van 9 tot 18 maanden, afhankelijk van de indicatie
Heeft een werking van 3 tot 6 maanden
(voor oksels langer)
Behandeling duurt ongeveer 30 minutenBehandeling duurt ongeveer 15 minuten
Fillers zijn vooral voor cosmetische doeleindenBotox heeft ook medische indicaties zoals migraine, tandenknarsen en overmatig zweten
Alles over Botox

Verschil fillers en Skinboosters

Fillers en Skinboosters zijn beide injectables die de huid verbeteren, maar ze hebben verschillende doelen en samenstellingen. Fillers zijn wat dikker en worden voornamelijk gebruikt om volume toe te voegen en rimpels op te vullen, zoals in de lippen, wangen en nasolabiale plooien. Ze bevatten meestal hyaluronzuur en bieden directe resultaten die enkele maanden tot meer dan een jaar kunnen aanhouden. Skinboosters bevatten ook hyaluronzuur, maar in een lichtere, vloeibare vorm die bedoeld is om de algehele hydratatie en elasticiteit van de huid te verbeteren, wat leidt tot een subtiele, natuurlijke glans. Skinboosters werken geleidelijker en zijn meer gericht op huidverjonging dan op het creëren van volume.

Alles over Skinboosters

Eén van de beste filler klinieken van Nederland

Filler behandelingen behoren, naast ooglidcorrecties, schaamlipcorrecties, liposuctie en plastische chirurgie, tot het specialisme van ABC Clinic. Het gebruik van fillers moet worden uitgevoerd door erkende en ervaren cosmetisch artsen om de beste en veiligste resultaten te garanderen. Aangezien wij staan voor kwaliteit werken we enkel met ervaren gespecialiseerde cosmetisch artsen (KNMG).

ABC Clinic is één van de meest ervaren klinieken in Nederland en België waar cliënten terecht kunnen voor cosmetische behandelingen met fillers. Onze cosmetisch artsen zijn dagelijks in de kliniek aanwezig voor consulten en behandelingen. Zij voeren alle behandelingen uit. Daarbij werken ze goed samen met de plastisch chirurgen om je van een optimaal advies te kunnen voorzien.

Onze kliniek werkt met gratis consulten om je goed te kunnen adviseren en al je vragen te beantwoorden. We staan gekend voor onze uitstekende kwaliteit, persoonlijke aandacht en zorg, zodat jij als cliënt de best mogelijke resultaten behaalt.

Samenwerking cosmetisch artsen en plastisch chirurgen

Wij streven we naar het hoogste niveau van zorg en expertise voor onze cliënten. De samenwerking tussen cosmetisch artsen (KNMG) en plastisch chirurgen binnen de kliniek zorgt ervoor dat elke cliënt de best mogelijke behandeling krijgt. Met hun respectievelijke specialisaties in fillers en chirurgie, vullen onze artsen elkaar perfect aan. Indien nodig sturen ze cliënten naar elkaar door, waarbij de cosmetisch arts zich richt op behandelingen met fillers, terwijl de plastisch chirurg de meer invasieve procedures uitvoert. Deze naadloze samenwerking resulteert in een optimaal advies en zorg op maat voor elke cliënt. Je bent dus verzekerd van een behandeling door een specialist die het best geschikt is voor jouw specifieke behoeften, met als ultiem doel jouw tevredenheid en welzijn.

De prijs van een filler behandeling

Wij begrijpen dat je benieuwd bent naar de kosten van een behandeling. De kosten zijn geheel afhankelijk van de hoeveelheid filler die noodzakelijk is om jouw probleem op te lossen. Tijdens een gratis en vrijblijvend consultgesprek zal de definitieve prijs vast worden gesteld. Om je alvast een beeld te geven van de kosten die vastzitten aan een behandeling, vind je onze prijzen in onderstaand schema. Wist je trouwens dat we voor de injectables mooie pakketprijzen hebben en voor de fillers interessante loyaliteitskortingen hanteren voor onze vaste cliënten?

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Restylane/Aliaxin
0,5 ml€325
1 ml€450
2 ml€795
3 ml€1195
4 ml€1475
5 ml€1725
Hyaluronidase€250
Sculptra
1 ampul€650
2e ampul€500
2 ampullen€1150

Fillers goedkoop

Het is belangrijk om bij een goedkope behandeling goed na te denken over de risico’s hiervan. Wij raden iedereen aan na te gaan of er in de klinieken artsen werken die BIG-geregistreerd zijn en vooral ervaren zijn. Ervaring is erg belangrijk voor het te behalen resultaat en het te gebruiken materiaal. Check ook of er gebruik gemaakt wordt van veilige en goed onderzochte fillers. Kwaliteit heeft nu eenmaal een prijs.

Wanneer je een behandeling overweegt kies dan altijd voor een kliniek met artsen die aangesloten zijn bij de NVCG, de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde. Deze vereniging waarborgt een goede uitvoering van injectable behandelingen. De vereniging verbiedt artsen bijvoorbeeld om aanbiedingen te doen met een tijdsdruk. Geen enkele kliniek met artsen, aangesloten bij de NVCG, zal dus met aanbiedingen werken. Op deze manier handhaaft de NVCG de betrouwbaarheid en veiligheid van behandelingen met Botox. Kortingen met tijdsdruk zijn overigens sowieso sinds 15 oktober 2018 verboden. Reclames voor cosmetische ingrepen moeten voortaan aan regels voldoen. De cosmetische branche heeft daarvoor met subsidie van het ministerie van Volksgezondheid een reclamecode opgesteld.

Loyaliteitskorting fillers (Restylane)

Bij ABC Clinic werken we uitsluitend met A-producten en A-merken, word je door zeer ervaren en gespecialiseerde cosmetisch artsen (KNMG) behandeld en hanteren we een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Zo bieden we onze Botox, Skinboosters, Sculptra en Profhilo behandelingen altijd tegen een vaste scherpe prijs aan. Voor de fillers met Restylane en Aliaxin profiteer je van loyaliteitskortingen die oplopen tot 10%. Vaste cliënten worden dus beloond bij ABC Clinic.

Loyaliteitsprogramma fillersKorting
Tweede behandeling met fillers5%
Vanaf uw derde behandeling met fillers10%

Pakketprijzen

Wist je trouwens dat we voor de injectables mooie pakketprijzen hanteren? Vraag er ook naar tijdens het consult wat je hebt met jouw cosmetisch arts (KNMG).

Reviews fillers

Veel cliënten vinden het prettig om voordat ze een kliniek bezoeken ervaringen te lezen van anderen. Al velen die je zijn voorgegaan hebben hun ervaring met onze kliniek inmiddels gedeeld. Deze zijn terug te vinden via onze website, maar ook via Google reviews, Zorgkaart Nederland en kliniekervaringen.nl.

Omdat ieder gezicht uniek is en vraag om en persoonlijke benadering is een consult altijd noodzakelijk om een persoonlijk behandelplan op te stellen.

Kliniekervaringen ABC Clinic, fillers

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

Veelgestelde vragen over fillers

Krijg ik littekens na een filler-behandeling?

Nee, er ontstaan geen littekens bij een filler-behandeling. De naaldjes zijn zo klein dat je wellicht enkel wat rode puntjes na de behandeling zult zien. Deze verdwijnen al binnen een half uur tot uur na de behandeling.

Wat is het verschil tussen een filler en een Skinbooster?

Een Skinbooster vermindert geen diepe rimpels zoals een filler wel doet. Wel helpt een Skinbooster om fijne lijntjes te verminderen of verwijderen. De Skinbooster is puur gemaakt om de huid te hydrateren en een mooie gloed te geven. De Skinbooster is vrij vloeibaar, waardoor er ook maar weinig van nodig is om goed resultaat te bereiken. Een filler is zo bewerkt dat deze geschikt is om ook diepere rimpels op te vullen.

Welke filler is voor mij geschikt?

Tijdens een consultgesprek met een cosmetisch arts, zal je te horen krijgen welke filler (Restylane, Radiesse of Sculptra), of wellicht welke Botuline toxine  (Botox of Azzalure) het meest geschikt voor jou zal zijn. De cosmetisch arts zal zijn advies baseren op je probleemgebied of probleemgebieden en wensen.

Welke verschillende soorten fillers zijn er?

Er zijn vier soorten fillers. Hieronder kan je meer lezen over de vier soorten fillers.

 • Permanente fillers
  Deze kunnen niet door het lichaam worden afgebroken. In Nederland zijn permanente fillers voor cosmetische doeleinden verboden, omdat ze te veel risico’s met zich meebrengen.
 • Niet-permanente fillers met hyaluronzuur
  Dit zijn fillers met hyaluronzuur. Deze fillers worden door het lichaam afgebroken en zijn dus ook maar voor een bepaalde periode zichtbaar. Wanneer de filler is uitgewerkt, kan je de behandeling probleemloos herhalen. Wij gebruiken de hyaluronzuur fillers zoals Restylane en Aliaxin.
 • Collageen-aanmakende fillers
  Deze fillers zorgen voor volume in bijvoorbeeld je gezicht en stimuleren de aanmaak van eigen collageen. Door de verhoogde collageen-aanmaak blijft de filler langer zitten; gemiddeld blijft de filler twaalf tot 24 maanden zichtbaar. Voorbeelden zijn Radiesse en Sculptra.
 • Fillers van lichaamseigen materiaal.
  Deze fillers worden ook wel ‘Plaatjes Rijk Plasma (PRP)’ genoemd. De behandeling is een PRP Facelift, het wordt ook wel de ‘vampire facelift’ genoemd. Je kunt met deze filler meer eigen collageen aanmaken. Je huid krijgt hierdoor zijn stevigheid weer terug. En dit zorgt er weer voor dat je huid jonger lijkt. Wij maken geen gebruik van deze techniek, omdat onze artsen de voorkeur geven aan de tijdelijke of collageenstimulerende fillers.

Kan ik met fillers behandeld worden tijdens het geven van borstvoeding?

Nee, er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van fillers tijdens het geven van borstvoeding. Omdat de gevolgen van een filler-behandeling tijdens het geven van borstvoeding onbekend zijn, zullen wij voor je eigen veiligheid en die van je baby niet behandelen tijdens het geven van borstvoeding.

Waar moet ik op letten als ik fillers of Botox wil?

Het allerbelangrijkste waar je op moet letten als je fillers of Botox wilt is de kliniek en de arts waar je het laat doen. Natuurlijk is het product wat gebruikt wordt ook belangrijk, maar de arts en de kliniek zijn het allerbelangrijkste. Het is belangrijk om te weten dat het injecteren van Botox of fillers een medische procedure is. De setting of locatie is daarom belangrijk en moet voldoen aan bepaalde eisen. Het kan gevaarlijk zijn om ​Botox of fillers te laten injecteren in een niet-medische setting. Laat daarom nooit fillers of Botox injecteren bij een:

 • Bij iemand thuis
 • In een salon
 • in een niet-medische spa
 • tijdens een feest (Botox-party’s zijn verboden)

Ga naar een kliniek met artsen of medisch specialisten die veel ervaring hebben met het injecteren van Botox en fillers en veel tevreden cliënten hebben. Doe dus ook onderzoek naar de kliniek er arts, zodat je een goed en weloverwogen besluit neemt voor de behandeling. De resultaten die je op internet ziet hangen grotendeels af van de ervaring van de arts, maar zijn afhankelijk van de persoon. Elke huid is anders. Daarom is het zo belangrijk dat je een afspraak maakt voor een consult met een arts die tijd voor je neemt. Het is van groot belang om de Botox of fillers veilig en effectief te injecteren. Check ook ons blog over de keuze voor een kliniek of arts.

Mag ik met fillers behandeld worden tijdens mijn zwangerschap?

Er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van fillers tijdens de zwangerschap. Voor jouw veiligheid en de veiligheid van de baby behandelen wij niet tijdens een zwangerschap met fillers.

Wat als ik medicatie gebruik en fillers overweeg?

Medicijnen kunnen de behandeling met fillers eventueel beïnvloeden. Je wordt verzocht onze artsen te informeren over je medicijngebruik. Voorafgaand aan de behandeling neemt de arts je medische dossier door.

Zijn er alternatieven voor fillers om rimpels of volumeverlies in het gezicht te behandelen?

Ja, er zijn eventuele alternatieven voor fillers, zoals het gebruik van vetinjecties (lipofilling), collageenstimulerende producten/fillers zoals Sculptra en Radiesse en plastisch chirurgische ingrepen zoals een hals-facelift, veelal gecombineerd met lipofilling en laser.

Kunnen fillers helpen bij een ingevallen gezicht?

Ja, fillers kunnen helpen bij een ingevallen gezicht. Fillers worden vaak gebruikt om volume terug te brengen in gebieden waar verlies van vetweefsel en spiermassa heeft geleid tot een ingevallen gezicht. Door de fillers strategisch te injecteren in specifieke delen van het gezicht, zoals de wangen, jukbeenderen, slapen of onder de ogen, kan het verloren volume worden aangevuld. Dit kan resulteren in een jeugdiger en voller uiterlijk, waarbij de natuurlijke contouren van het gezicht worden hersteld.

Hoe lang houden de resultaten van fillers voor een vermoeid gezicht aan?

Over het algemeen kunnen de resultaten van fillers voor een vermoeid gezicht enkele maanden tot ongeveer een jaar aanhouden. Na verloop van tijd worden de fillers geleidelijk door het lichaam afgebroken. Om de resultaten te behouden, kunnen herhaalbehandelingen nodig zijn. Het is belangrijk om een ervaren cosmetisch arts te raadplegen die je kan adviseren over de juiste timing voor herhaalbehandelingen en het behoud van een frisse uitstraling.

Relevante blogs

Lees alle blogs
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online