e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Elizia Soares arts - injectables ABC Clinic
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Elizia Soares

Ingevallen slapen

Volumeverlies aan de zijkant van de ogen (ingevallen slapen) kan ervoor zorgen dat u er ouder uitziet dan u daadwerkelijk bent. Met een filler-behandeling kunnen we het volumeverlies herstellen.

Injectables voor ingevallen slapen

Bij sommige mensen kan volumeverlies ertoe leiden dat de slapen (temporaal) wat invallen en het gezicht zijn oorspronkelijke contouren verliest. Toch hoeft u zich daar niet bij neer te leggen. Met behulp van fillers of de PDO Draadlift kunnen we de ruimte rond de ogen uitstekend opvullen en krijgt uw gezicht zijn natuurlijke vorm terug.

De oorzaak van ingevallen slapen is het verouderingsproces. Door vermindering van vet-volume, botvermindering en het slapper worden van de huid, kunnen de slapen wat invallen. Ook roken en invloed van zon kan de huidveroudering versnellen.

Wat is het resultaat van de behandeling van ingevallen slapen?

Het effect van de behandeling met fillers aan de slapen is direct zichtbaar en houdt, afhankelijk van het gekozen middel, twaalf tot 24 maanden aan. De behandeling kan probleemloos herhaald worden. Wanneer u behandeld wordt met de PDO Draadlift zal de behandeling ongeveer 60 minuten in beslag nemen. Het resultaat is 12 tot 18 maanden zichtbaar.

Wat kost een behandeling van de slapen ?

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Temporaal opvullenvanaf€325,-

* Prijs is afhankelijk van de filler die gebruikt wordt en de te gebruiken hoeveelheid.

Loyaliteitskorting fillers (Restylane)

Bij ABC Clinic werken we uitsluitend met A-producten en A-merken, word je door zeer ervaren en gespecialiseerde cosmetisch artsen (KNMG) behandeld en hanteren we een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Zo bieden we onze Botox, Skinboosters, Sculptra en Profhilo behandelingen altijd tegen een vaste scherpe prijs aan. Voor de fillers met Restylane en Aliaxin profiteer je van loyaliteitskortingen die oplopen tot 10%. Vaste cliënten worden dus beloond bij ABC Clinic.

Loyaliteitsprogramma fillersKorting
Tweede behandeling met fillers5%
Vanaf uw derde behandeling met fillers10%

Pakketprijzen

Wist je trouwens dat we voor de injectables mooie pakketprijzen hanteren? Vraag er ook naar tijdens het consult wat je hebt met jouw cosmetisch arts (KNMG).

Ingevallen slapen opvullen

Een behandeling van de ingevallen slapen duurt maximaal twintig minuten. Allereerst worden er foto’s gemaakt om het resultaat te kunnen vergelijken. Met behulp van een heel dunne naald injecteert de arts de vloeistof in rond de ogen om de ingevallen slapen op te vullen. De behandeling vindt plaats met een hyaluronzuur zoals Restylane of met Sculptra. De fillers die de arts onder de huid injecteert, bevatten een verdovingsmiddel. Van de prikjes zult u dan ook geen hinder ondervinden. U kunt uw werkzaamheden direct na de behandeling hervatten.

Na de behandeling zal de huid wat beurs aanvoelen. Ook kunnen lichte zwellingen en/of blauwe plekken ontstaan. Koelen kan helpen om dit te voorkomen. En natuurlijk kunt u ook een camouflagestift gebruiken mocht dit nodig zijn. Dit ongemak zal na enkele dagen verdwenen zijn.

Wanneer u behandeld wordt met de draadlift zal de behandeling ongeveer 60 minuten duren. De arts start met het grondig reinigen van de plek waar geïnjecteerd gaat worden. Zodra de verdoving werkt wordt er gestart met het plaatsen van de draden op vooraf vastgestelde plekken. Het resultaat van de behandeling is direct zichtbaar. Omdat de huid zelf start met de aanmaak van collageen zal het resultaat langdurig zijn. U kunt ongeveer 12 tot 18 maanden van het resultaat genieten. Na deze tijd kunt u de behandeling weer veilig herhalen.

Hoe verloopt de nazorg van de behandeling?

Na een filler-behandeling is het belangrijk om de huid rust te geven. Probeer contact met de behandelde plekken zoveel mogelijk te voorkomen, dus probeer ook wrijven te vermijden. Door het behandelde gebied te vermijden kan de filler op zijn plek blijven en is het resultaat het mooiste.

Daarnaast raden we aan de eerste zes uur na de behandeling géén make-up te dragen om het risico op infectie te verkleinen. Dit raden wij aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan.

De eerste twee weken na de behandeling worden overige gezichtsbehandelingen afgeraden. Het is belangrijk de huid even tot rust te laten komen. Ook doet u er verstandig aan de zon zoveel mogelijk te vermijden in de eerste twee weken na de behandeling om hyperpigmentatie te voorkomen. Mocht het noodzakelijk zijn de zon in te gaan, dan raden we een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 aan om de huid te beschermen.

Wat zijn de risico’s en complicaties?

Complicaties kunnen zich altijd voordoen na een filler-behandeling. Wanneer u zichzelf door een goede en ervaren arts laat behandelen wordt het risico op complicaties tot het minimum beperkt. De meest voorkomende complicaties die zich voor kunnen doen zijn een milde tot matige branderigheid of pijn na de behandeling of eventueel verkleuring (blauwe plekken) op de plaats van de injectie. Deze bijwerkingen trekken binnen enkele dagen na de behandeling weg.

Complicaties komen bijna niet voor na een filler-behandeling.

Bij iedere behandeling loopt u het risico op complicaties. Gelukkig is de kans op complicaties bij een behandeling met de draadlift erg klein. Na de behandeling kunt u last krijgen van roodheid, zwelling en blauwe plekken. Dit trekt vanzelf weer weg. Ook bestaat de kans op een infectie omdat er met een naald is gewerkt, de kans op een infectie is gelukkig ook erg klein. De eerste twee weken na het plaatsen van de draden kan het voorkomen dat er een draad schiet. Maakt u zich geen zorgen: u heeft hier geen last van en dit kan geen kwaad. Wanneer dit gebeurt kunt u contact met ons opnemen. Wij zullen dan een afspraak met u inplannen om een nieuwe draad te plaatsen.

Gratis consult voor een behandeling van ingevallen slapen?

Bij ABC Clinic start een behandeling altijd met een gratis consult. Onze artsen bespreken zorgvuldig uw wensen en verwachtingen en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Daarnaast krijgt u alle gelegenheid om vragen te stellen. In overleg met de arts kunt u daarna direct worden behandeld aan de slapen. Meer weten over een behandeling van ingevallen slapen of temporaal? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak, vul het contactformulier in of plan uw afspraak online.

Afspraak inplannen
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online