MACS-lift

Een verouderde uitstraling die eigenlijk helemaal niet bij u past? Een slappere huid is het natuurlijke gevolg van ouder worden. Een MACS-lift is een mooie en natuurlijke oplossing om een frissere en jongere uitstraling te krijgen die bij u past!

Een MACS-lift voor een frissere blik

Ouder worden is voor gezichtsveroudering niet altijd leuk. Vooral de wangen en kaaklijn moeten het op latere leeftijd ontgelden. Dat betekent echter niet dat u zich daarbij neer hoeft te leggen. Een MACS-facelift kan een goede en natuurlijke oplossing bieden. MACS staat voor Minimal Access Cranial Suspension.

Minimal Acces betekent dat er met een minimaal sneetje gewerkt wordt voor het oor. Cranial Suspension komt erop neer dat uw huid niet naar achter wordt getrokken zoals bij de klassieke facelift, maar omhoog.

Het gedeelte van de kaaklijn en wangen wordt behandeld, zowel boven- als onderhuids. Dankzij deze innovatieve manier van facelifting kunnen we uw jonge uitstraling heel mooi herstellen. De behandeling kan gecombineerd worden met een halslift, voorhoofdslift, bovenooglidcorrectie en lipofilling. Een PDO-draadlift kan eventueel een goed alternatief zijn voor de MACS-lift.

De ingreep gaat bijna altijd gepaard met een onderooglidcorrectie. Een MACS-lift zorgt voor een zeer mooi, natuurlijk en langdurig resultaat, mits uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg.

Wat is het resultaat van een MACS-lift?

De MACS-facelift zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat. Toch zal het nog enige tijd duren voor die nieuwe, verjongde uitstraling volledig bereikt is. Uw gezicht heeft een paar maanden nodig om helemaal te herstellen voordat het definitieve resultaat zichtbaar is. U ziet al snel resultaat natuurlijk, maar het uiteindelijke definitieve resultaat laat wat langer op zich wachten. Hier moet u rekening mee houden.

Wat zijn de kosten van een MACS-lift?

Behandeling Prijs
Consult€35,-
MACS-facelift basis
Algehele verdovingvanaf€4500,-
MACS-facelift met bovenooglidcorrectie
Algehele verdovingvanaf€5000,-
Full facelift
Algehele verdovingvanaf€5950,-
Facelift met lipofilling
Algehele verdovingvanaf€5600,-
Halslift (altijd in combinatie met een facelift)
Lokale verdovingvanaf€4500,-

*Dit is afhankelijk van de fillers die gebruikt worden en de te gebruiken hoeveelheid.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Hoe verloopt een MACS-lift?

De MACS-lift kan onder lokale of algehele verdoving worden uitgevoerd. De plastisch chirurg maakt een kleine incisie aan de voorzijde van de oorschelpen en neemt via dit sneetje de doorgezakte weefsels voorzichtig op. Dit gebeurt met een speciale draad die naar boven toe inwendig bevestigd wordt.

Aansluitend wordt de overtollige huid weggesneden en de wond gehecht. Vaak wordt de ingreep gecombineerd met een lipofilling van het gezicht. Er wordt wat vet weggenomen op een andere plek van uw lichaam (vaak buik of benen) en dit vet wordt in het gezicht geïnjecteerd om meer volume te krijgen.

Nazorg en herstel bij een MACS-lift

Na de ingreep krijgt u een drukverband. Meestal zult u na de ingreep ook een nachtje in het ziekenhuis moeten verblijven om bij te komen. Na de ingreep zal uw huid rood van kleur zijn en gespannen aanvoelen. Ook zult u last krijgen van zwellingen. Als deze in de loop van de week wat wegtrekken, wordt het eerste resultaat van de behandeling al zichtbaar.

Het is zeer belangrijk onze richtlijnen rond de nazorg goed in acht te nemen. Het bespoedigt uw herstel en het komt het resultaat van de behandeling ten goede:

  • Geen lichamelijke inspanning gedurende de eerste zes weken. Tijdens de eerste drie weken mag u niet bukken en niet tillen, persen of drukken. Het is wel goed om in beweging te blijven. Dat bevordert de bloedsomloop.
  • Pas op met intensieve kaakbewegingen (kauwen) en drink de eerste week geen warme dranken.
  • Slaap de eerste periode na de behandeling op uw rug en met uw hoofd zo hoog mogelijk.

Na de behandeling komt u nog enkele malen op controle bij de plastisch chirurg in Breda.

MACS-lift

Waar wordt de MACS-lift uitgevoerd?

Op het gebied van de MACS-lift werken wij samen met de plastisch chirurgen van het Amphia-ziekenhuis en met de plastisch chirurgen dr. Maarten Doornaert en drs. Gerd Fabre. Consulten vinden plaats bij ABC Clinic in Breda, de eventuele behandeling wordt uitgevoerd in het Amphia ziekenhuis in Breda, in O2 Clinic in Antwerpen (Maarten Doornaert) of in het AZ Delta ziekenhuis in Roeselare (Gerd Fabre). Zo profiteert u van de luxe, discrete en ongedwongen sfeer van een privékliniek (met gratis parkeren & verse koffie) en de veilige omgeving van een ziekenhuis.

SpecialistConsultBehandeling
Thijs de WitABC ClinicAmphia ZH Breda
Guido DolmansABC ClinicAmphia ZH Breda
Wilfred KolkmanABC ClinicAmphia ZH Breda
Maarten DoornaertABC Clinico2 Clinic Antwerpen
Gerd FabreABC ClinicAZ Delta ZH Roeselare
Hoe lang mag ik niet in de zon of zwemmen na een MACS-lift?

Je mag zes weken niet zonnen of zwemmen. Bij het zonnen kan door de warmte een zwelling ontstaan en kan het litteken verbranden. Er wordt aangeraden om het litteken minimaal een jaar na de ingreep goed te beschermen tegen de zon (SPF 50). Wanneer een litteken verbrandt, zal deze altijd goed zichtbaar blijven. Bij het zwemmen kunnen de wondjes week worden.

Moet ik een speciale slaaphouding aannemen na de MACS-lift?

Wij adviseren om na de ingreep op je rug te slapen, zodat er geen druk op je gezicht ontstaat. Daarnaast kan je met je hoofd het beste wat hoger gaan liggen, dit door middel van een extra kussen.

Waar moet ik rekening mee houden bij een MACS-lift?

Een MACS-lift heeft een langduriger effect dan een minilift. Dit komt omdat bij een minilift alleen de huid wordt gelift en bij een MACS-lift het onderhuids bind- en huidweefsel. De hoeveelheid onderhuids wondvocht en/of bloeduitstorting verschilt per persoon en dus ook de duur van het herstel. Het herstelproces heeft een gemiddelde duur van zes weken.

Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een MACS-lift?

Dit is afhankelijk van het werk dat je doet. Meestal kan je na twee weken weer aan het werk. De eerste een tot twee weken mag je geen lichamelijke inspanningen verrichten. Zwaar lichamelijke inspanningen mogen pas na een maand.

Wat wordt er bij een MACS-lift gecorrigeerd?

Bij een MACS-lift wordt naast het corrigeren van de kaaklijn ook het bovenste deel van de hals gelift.

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een MACS-lift?

Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan er bij een MACS-lift een nabloeding of infectie optreden, kunnen er vochtophopingen of wat stuggere plekjes ontstaan, een aangezichtszenuw worden geraakt en het gevoel in de huid veranderen. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal. Bij ABC Clinic ondergaan mensen wekelijks een succesvolle MACS-lift.

Relevante blogs

Vrijblijvend consult bij ABC Clinic?

Omdat een goede analyse van uw gezicht heel belangrijk is, starten wij een behandeling altijd met een vrijblijvend en uitgebreid consult met de behandelend plastisch chirurg. De plastisch chirurg staat stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt graag al uw vragen over de behandeling. Vooral de verschillen met een liquid facelift, draadlift, hals-facelift, minilift of S-lift worden besproken. U kunt uw consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Ik wil een consult inplannen
Maak een afspraak