Hals-facelift

Ziet u er ouder uit dan u zich voelt? Veroudering is een natuurlijk proces, maar op huidverslapping en rimpels zit u natuurlijk helemaal niet te wachten.

Een hals-facelift voor een jongere uitstraling

Ook uw gezicht en hals verliezen aan stevigheid en worden slapper en daar kun u zich vreselijk onzeker door gaan voelen. Een hals-facelift  zorgt voor een zeer mooi, natuurlijk en langdurig resultaat, mits uitgevoerd door een ervaren plastisch chirurg. Vindt u deze ingreep iets te ingrijpend? Dan is een liquid facelift wellicht iets voor u.

Het resultaat van een hals-facelift

Na het herstel van de hals-facelift zal de huid er weer strak en jong uitzien. Toch zal het nog enige tijd duren voor die nieuwe, verjongde uitstraling volledig bereikt is. Alhoewel u na twee weken weer toonbaar bent, heeft uw gezicht een paar maanden nodig om helemaal te herstellen. Hier moet u rekening mee houden.

Wat kost een hals-facelift?

Behandeling Prijs
Consult€35,-
Full hals-facelift
Algehele verdovingVanaf€5950,-

*Dit is afhankelijk van de fillers die gebruikt worden en de te gebruiken hoeveelheid.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Hoe verloopt een hals-facelift?

Nadat de anesthesist u onder algehele narcose heeft gebracht, start de behandeling. De plastisch chirurg maakt een kleine incisie aan de voorzijde van de oorschelpen en/of bij de haargrens en maakt via de incisie weefsel los aan de achterkant van de huid. Het weefsel wordt strak getrokken met een speciale draad vastgezet.

Aansluitend snijdt hij de overtollige huid weg en hecht de incisie. Vaak wordt de ingreep gecombineerd met een lipofilling van het gezicht. Er wordt wat vet weggenomen op een andere plaats van het lichaam (buik of bovenbenen meestal) en dit vet wordt in het gezicht geïnjecteerd om volume te krijgen in het gezicht.

Doordat het weefsel losgemaakt is, zal dit weer opnieuw ‘vast’ groeien waardoor u een langdurig en natuurlijk resultaat kunt verwachten. De behandeling duurt ongeveer twee tot vijf uur en wordt afgerond met het aanbrengen van een drukverband.

De nazorg bij een hals-facelift

Meestal zult u een nachtje in het ziekenhuis moeten verblijven om bij te komen van de behandeling. Uw huid zal na de behandeling rood van kleur zijn en gespannen aanvoelen. Ook zult u last krijgen van zwellingen. Als deze in de loop van de eerste week wat wegtrekken, wordt het eerste resultaat van de hals-facelift al zichtbaar. Het is zeer belangrijk onze richtlijnen rond de nazorg goed in acht te nemen. Het bespoedigt uw herstel en het komt het resultaat van de behandeling ten goede:

  • Geen lichamelijke inspanning gedurende de eerste zes weken. Tijdens de eerste drie weken mag u niet bukken en niet tillen, persen of drukken. Het is wel goed om in beweging te blijven. Dat bevordert de bloedsomloop.
  • Pas op met intensieve kaakbewegingen (kauwen) en drink de eerste week geen warme dranken.
  • Slaap de eerste periode na de behandeling op uw rug en met uw hoofd zo hoog mogelijk.

Na de behandeling komt u nog enkele malen op controle bij de plastisch chirurg in Breda.

Hals-facelift

Waar wordt de hals-facelift uitgevoerd?

Op het gebied van de hals-facelift werken wij samen met de plastisch chirurgen van het Amphia-ziekenhuis en met de plastisch chirurgen dr. Maarten Doornaert en drs. Gerd Fabre. Consulten vinden plaats bij ABC Clinic in Breda, de eventuele behandeling wordt uitgevoerd in het Amphia ziekenhuis in Breda, in O2 Clinic in Antwerpen (Maarten Doornaert) of in het AZ Delta ziekenhuis in Roeselare (Gerd Fabre). Zo profiteert u van de luxe, discrete en ongedwongen sfeer van een privékliniek (met gratis parkeren & verse koffie) en de veilige omgeving van een ziekenhuis.

SpecialistConsultBehandeling
Thijs de WitABC ClinicAmphia ZH Breda
Guido DolmansABC ClinicAmphia ZH Breda
Wilfred KolkmanABC ClinicAmphia ZH Breda
Maarten DoornaertABC Clinico2 Clinic Antwerpen
Gerd FabreABC ClinicAZ Delta ZH Roeselare

Vrijblijvend consult hals-facelift?

Omdat een goede analyse van uw gezicht heel belangrijk is, start een hals-facelift altijd met een vrijblijvend en uitgebreid consult met de behandelend plastisch chirurg. De plastisch chirurg staat stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden van een facelift zijn en beantwoordt graag uw vragen over de behandeling. Vooral de verschillende mogelijkheden voor een liquid facelift, hals-facelift, MACS-liftminilift en S-lift worden besproken.

Wilt u meer weten over het uitvoeren van een hals-facelift? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvend consult of vul het contactformulier in. U kunt ook online eenvoudig een consult inplannen.

Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een hals-facelift?

Dit is afhankelijk van het werk dat je doet. Meestal kan je na twee weken weer aan het werk. De eerste dagen heb je verband rondom je gezicht en mag je geen lichamelijke inspanningen verrichten. Na een maand mag je pas zwaardere inspanningen verrichten.

Wat zijn de risico’s en complicaties bij een hals-facelift?

Elke operatieve ingreep brengt risico’s met zich mee, al is de kans bij een plastisch chirurgische ingreep erg klein. Zo kan er bij een hals-facelift een nabloeding of infectie optreden, kunnen er vochtophopingen of wat stuggere plekjes ontstaan, een aangezichtszenuw worden geraakt en het gevoel in de huid veranderen. De kans dat de hierboven genoemde complicaties zich voordoen is minimaal. Bij ABC Clinic ondergaan mensen wekelijks een succesvolle hals-facelift.

Wordt een hals-facelift vergoed door de zorgverzekeraar?

Verzekeringsmaatschappijen vergoeden alleen een behandeling als er sprake is van medische redenen. Als dit niet het geval is en de behandeling om cosmetische redenen wordt uitgevoerd, dan zal je zorgverzekeraar de behandeling niet vergoeden. Voor verdere informatie betreft het vergoeden van een behandeling adviseren we je contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij.

LET OP: bij ABC Clinic voeren we géén verzekerde zorg uit. Je dient de behandeling zelf te betalen.

Zijn de littekens van een hals-facelift goed te zien?

De plastisch chirurgen doen er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. Ze proberen de littekens te verbergen achter het oor, in de haargrens en in de plooi onder de kin. De littekens zullen de eerste maanden zichtbaar zijn. Op den duur zullen de littekens de kleur van de huid aannemen en zal er niet meer overblijven dan een klein, licht lijntje.

Relevante blogs

Maak een afspraak