e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Liposuctie benen

U traint veel, sport of wandelt veel en eet gezond. En toch krijgt u het teveel aan vet op de benen niet weg. Zo frustrerend.Een liposuctie van de benen is een mooie, natuurlijke en definitieve oplossing!

Mooie benen met liposuctie of liposculptuur!

Omdat erfelijkheid en hormoonhuishouding ook een rol spelen bij vet op de benen, is daar helaas geen trainingssessie tegen opgewassen. Met een liposuctie of liposculpture wordt het teveel aan vetcellen definitief weggenomen en krijgt u weer benen die gezien mogen worden.

De liposuctie of liposculpture van de benen kan een liposuctie van de binnenkant van de benen of buitenkant van de benen zijn, maar dit kan ook een liposuctie van de bovenbenenkuiten of knieën zijn. Eventueel kan het weggenomen vet worden hergebruikt voor een lipofilling van de borsten of een  lipofilling van de billen.

Wat is het resultaat van een liposuctie van de benen?

Nadat de eerste ongemakken zijn verdwenen wordt het resultaat zichtbaar. In de weken die volgen zult u zich een stuk beter voelen omdat het resultaat van de liposculpture steeds mooier wordt. Na ongeveer drie maanden is het definitieve resultaat bereikt. Na de behandeling komt u nog op controle bij ABC Clinic in Breda, waar ook de na-foto’s gemaakt zullen worden.

Liposuctie benen kosten

Een consult is noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de mogelijkheden van de behandeling. Tijdens het consult kunt u al uw vragen stellen aan de arts of plastisch chirurg. Na het consult met de behandelend arts of chirurg weet u precies wat de mogelijkheden zijn en wat u kunt verwachten tegen welke prijs.

LiposuctieKosten
Consult€50,-
Behandeling van één zone€1995,-
Liposuctie meerdere zones
Eerste zone€1295,-
Tweede zone€1195,-
Derde zone€1095,-
Vierde zone€995,-
Vijfde zone€895,-
Anesthesie
Roesje€250,-
Sedatie€700,-
Algehele anesthesie€600,-
Drukkleding na behandeling
Drukkleding lichaam€145,-
Drukkleding gezicht€100,-

De prijs is afhankelijk van het aantal te behandelen zones. Daarvoor moet de esthetisch arts of plastisch chirurg u dus gezien hebben. Een consult is geheel vrijblijvend en kost € 50,-. Bel 076 – 542 31 54, plan uw afspraak online of klik hier voor een afspraak.

*Zorghotel Rotterdam

Dr. Michel Visser werkt voor de liposuctiebehandelingen samen met een zorghotel in Rotterdam. Tijdens uw consultgesprek bekijkt dr. Michel Visser of het noodzakelijk is om in het hotel te overnachten.

Uw liposuctie financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Vrijblijvend consult

Bij ABC Clinic in Breda begint een liposuctie van de benen altijd met een vrijblijvend consult. De esthetisch arts of plastisch chirurg bespreekt uw wensen en verwachtingen, legt uit hoe de liposuctie van de benen in zijn werk gaat en beantwoordt al uw vragen.

Hoe verloopt een liposuctie van de benen?

De behandeling duurt ongeveer 60 minuten. Nadat een fysiologische oplossing met verdovingsvloeistof is ingespoten, brengt de esthetisch arts of plastisch chirurg via een minimale incisie een canule in. Dit hele kleine buisje vibreert licht en zorgt ervoor dat het vet makkelijk weggezogen kan worden.

Aan het einde van de behandeling zal de esthetisch arts of plastisch chirurg u laten zien hoeveel vet hij weggenomen heeft. De incisies hoeven niet gehecht te worden en omdat zij in de natuurlijke plooien van de huid gemaakt worden, hoeft u voor littekens niet bang te zijn.

Het is wel belangrijk onze richtlijnen rond de nazorg goed in acht te nemen. Dit bespoedigt het herstel en komt het resultaat van de behandeling ten goede. Na de behandeling komt u nog enkele malen op controle bij de arts in Breda.

Herstel en nazorg bij een liposuctie van de benen

Na de behandeling zult u een week of twee moeten herstellen. Daarna worden de hechtpleisters verwijderd. U zult last hebben van zwellingen, stijfheid en blauwe plekken. Soms voelt de behandelde plek wat verdoofd aan. Dit zijn normale verschijnselen die vanzelf verdwijnen. Na een aantal dagen zijn de blauwe plekken minder en zal de zwelling ook afnemen. Afhankelijk van de behandelde zone adviseren wij u om een tijdje drukkleding te dragen. Eerst dag en nacht, daarna alleen overdag.

De eerste twaalf uur na de operatie kan er wondvocht uit de wondjes komen. Dit is normaal. Op dag twee mag u weer douchen. De eerste week moet u rust nemen, maar het is wel belangrijk om te blijven bewegen in verband met de bloedsomloop. Zeker na een liposuctie van de benen. Na twee weken kunt u (afhankelijk van wat u doet) uw werkzaamheden weer oppakken. Na zes weken mag u weer beginnen met sporten (rustig opbouwen). Liposuctie laat nauwelijks sporen achter. De littekens zijn klein en onopvallend.

Waar vindt de liposuctie-behandeling plaats?

De locatie waar uw behandeling plaatsvindt is geheel afhankelijk van de arts die u behandelt. In onderstaand schema vindt u een overzicht van de behandellocaties.

Naam specialistLocatie consultLocatie behandeling
Cedric de MahieuBredaBrussel
Michel VisserBredaRotterdam
Voor lipofilling van de borstenBredaAmphia ziekenhuis
Voor lipofilling van de billenBredaBrussel of Rotterdam

Liposuctie benen reviews

Voordat je een afspraak maakt is het belangrijk om ervaringen te lezen van cliënten die jou voor zijn gegaan. De meeste cliënten komen ook bij ons terecht via bekenden (zoals vriend(in), zus, neef, nicht of buurvrouw) of via de verschillende reviews op platforms. Wij hebben als privékliniek verschillende disciplines waarin we met gespecialiseerde artsen of plastisch chirurgen werken, zoals liposuctie, lipoedeem, lipofilling, maar ook Botox, fillers, ooglidcorrecties, schaamlipcorrecties, borstvergrotingen en andere vormen van plastische chirurgie (samenwerking Amphia ziekenhuis). Op Kliniekervaringen, Google reviews en Zorgkaart Nederland kun je reviews lezen van mensen die je zijn voorgegaan.

liposuctie benen

Zorgkaart Nederland ABC Clinic, liposuctie benen

Vrijblijvend consult met de specialist?

Bij ABC Clinic starten we een liposuctie van de benen altijd met een vrijblijvend consult in onze kliniek in Breda. De behandelend arts of plastisch chirurg staat stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt al uw vragen. Let op: de behandeling vindt niet plaats bij ons in de kliniek, maar bij de arts of chirurg in Brussel of Rotterdam.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. U kunt ook eenvoudig online een afspraak inplannen.

Veelgestelde vragen

Zijn er littekens zichtbaar na een liposuctie of liposculptuur?

De littekens na een liposuctie-behandeling zijn nauwelijks zichtbaar. Er hoeven tijdens de operatie maar hele kleine sneetjes te worden gemaakt van twee à drie millimeter. Daarnaast zal de plastisch chirurg er alles aan doen om de littekens nauwelijks zichtbaar te laten zijn. Belangrijk om te weten is dat een litteken één tot anderhalf jaar nodig heeft om te herstellen.

Wordt een liposuctie-behandeling vergoed door de zorgverzekeraar?

Verzekeringsmaatschappijen vergoeden alleen een behandeling als er sprake is van medische redenen. Als dit niet het geval is en de behandeling om cosmetische redenen wordt uitgevoerd, dan zal de zorgverzekeraar de behandeling niet vergoeden. Voor verdere informatie met betrekking tot het vergoeden van een behandeling adviseren we je contact op te nemen met jouw verzekeringsmaatschappij.

LET OP: bij ABC Clinic voeren we géén verzekerde zorg uit. Je dient de behandeling altijd zelf te betalen.

Wie komt er voor een liposuctie in aanmerking?

Een liposuctie-behandeling is geschikt voor mensen die last hebben van ongewenste plaatselijke vetophopingen op het lichaam. Plaatselijke vetophopingen kunnen onder andere voorkomen bij de buik, benen, onderkin en rug. Wij behandelen niet wanneer je een BMI hebt hoger dan 35.

Wanneer kan ik mijn werkzaamheden hervatten na een liposuctie?

We adviseren je om het de eerste week na de liposuctie-behandeling rustig aan te doen. Het is wel aan te raden om direct na de behandeling weer rustig in beweging te komen. Dit zal de bloedsomloop namelijk stimuleren en het genezingsproces versnellen. Na twee weken ben je weer volledig actief, maar pas na zes weken mag je weer gaan sporten en zwaar lichamelijk werk verrichten.

Wanneer kan ik het resultaat van de liposuctie-behandeling zien?

In de dagen na de behandeling zullen de behandelde zones gezwollen zijn en zal je wat last van bloeduitstortingen hebben. Daarnaast kunnen ook plaatselijke verhardingen van het onderhuidse weefsel ontstaan en kan je last hebben van stijfheid. Zowel de zwellingen als de bloeduitstortingen en plaatselijke verhardingen zullen na enkele maanden verdwenen zijn. Circa twee maanden na de ingreep is 80% van het resultaat van de liposuctie-behandeling te zien. Het definitieve resultaat is pas na drie maanden bereikt.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online