De kliniek

Liposuctie benen

Wilt u weer benen die gezien mogen worden?

U traint veel, sport of wandelt veel en eet gezond. En toch krijgt u het teveel aan vet op de benen niet weg. Zo frustrerend.Een liposuctie van de benen is een mooie, natuurlijke en definitieve oplossing!

Mooie benen met liposuctie of liposculptuur!

Omdat erfelijkheid en hormoonhuishouding ook een rol spelen bij vet op de benen, is daar helaas geen trainingssessie tegen opgewassen. Met een liposuctie of liposculpture wordt het teveel aan vetcellen definitief weggenomen en krijgt u weer benen die gezien mogen worden. De liposuctie of liposculpture van de benen kan een liposuctie van de binnenkant van de benen of buitenkant van de benen zijn, maar dit kan ook een liposuctie van de bovenbenenkuiten of knieën zijn. Eventueel kan het weggenomen vet worden hergebruikt voor een lipofilling van de borsten of een  lipofilling van de billen.

We gebruiken de termen liposuctie en liposculpture door elkaar. Eigenlijk is liposculpture onze favoriete benaming omdat onze artsen en chirurgen uw lichaam daadwerkelijk opnieuw model geven. Liposuctie betekent letterlijk vet weg zuigen. Liposculpture is veel meer dan dat!

Wat is het resultaat van een liposuctie van de benen?

Nadat de eerste ongemakken zijn verdwenen wordt het resultaat zichtbaar. In de weken die volgen zult u zich een stuk beter voelen omdat het resultaat van de liposculpture steeds mooier wordt. Na ongeveer drie maanden is het definitieve resultaat bereikt. Na de behandeling komt u nog op controle bij ABC Clinic in Breda, waar ook de na-foto’s gemaakt zullen worden.

Bekijk resultaten

Wat kost een liposuctie van de benen?

Behandeling Prijs
Consult€ 35,-
Liposuctie benenvanaf € 1.495,-
Liposuctie meerdere zones
Eerste zone€ 1.195,-
Tweede zone€ 1.095,-
Derde zone€ 995,-
Vierde zone€ 895,-
Vijfde zone€ 795,-
Anesthesie
Roesje€ 250,-
Sedatie€ 600,-
Algehele anesthesie€ 600,-
Drukkleding na behandeling
Drukkleding lichaam€ 135,-
Drukkleding gezicht€ 100,-

Een consult is noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de mogelijkheden van de behandeling. Tijdens het consult kunt u al uw vragen stellen aan de arts of plastisch chirurg. Na het consult met de behandelend arts of chirurg weet u precies wat de mogelijkheden zijn en wat u kunt verwachten tegen welke prijs.

De prijs is afhankelijk van het aantal te behandelen zones. Daarvoor moet de esthetisch arts of plastisch chirurg u dus gezien hebben. Een consult is geheel vrijblijvend en kost € 35,-. Bel 076 – 542 31 54, plan uw afspraak online of klik hier voor een afspraak.

Uw liposuctie financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

Vrijblijvend consult

Bij ABC Clinic in Breda begint een liposuctie van de benen altijd met een vrijblijvend consult. De esthetisch arts of plastisch chirurg bespreekt uw wensen en verwachtingen, legt uit hoe de liposuctie van de benen in zijn werk gaat en beantwoordt al uw vragen.

Hoe gaat een liposuctie van de benen?

De behandeling duurt ongeveer 60 minuten. Nadat een fysiologische oplossing met verdovingsvloeistof is ingespoten, brengt de esthetisch arts of plastisch chirurg via een minimale incisie een canule in. Dit hele kleine buisje vibreert licht en zorgt ervoor dat het vet makkelijk weggezogen kan worden. Aan het einde van de behandeling zal de esthetisch arts of plastisch chirurg u laten zien hoeveel vet hij weggenomen heeft. De incisies hoeven niet gehecht te worden en omdat zij in de natuurlijke plooien van de huid gemaakt worden, hoeft u voor littekens niet bang te zijn.

Het is wel belangrijk onze richtlijnen rond de nazorg goed in acht te nemen. Dit bespoedigt het herstel en komt het resultaat van de behandeling ten goede. Na de behandeling komt u nog enkele malen op controle bij de arts in Breda.

Welke liposuctie-techniek wordt toegepast?

Voor de liposuctie of liposculptuur van de benen wordt de vibro-liposculptuur toegepast. Onze ervaren arts en plastisch chirurg hebben verschillende technieken voorbij zien komen en zijn overtuigd van de vele voordelen van de vibro-liposculpture.

Herstel en nazorg bij een liposuctie van de benen?

Na de behandeling zult u een week of twee moeten herstellen. Daarna worden de hechtpleisters verwijderd. U zult last hebben van zwellingen, stijfheid en blauwe plekken. Soms voelt de behandelde plek wat verdoofd aan. Dit zijn normale verschijnselen die vanzelf verdwijnen. Na een aantal dagen zijn de blauwe plekken minder en zal de zwelling ook afnemen. Afhankelijk van de behandelde zone adviseren wij u om een tijdje drukkleding te dragen. Eerst dag en nacht, daarna alleen overdag.

De eerste twaalf uur na de operatie kan er wondvocht uit de wondjes komen. Dit is normaal. Op dag twee mag u weer douchen. De eerste week moet u rust nemen, maar het is wel belangrijk om te blijven bewegen in verband met de bloedsomloop. Zeker na een liposuctie van de benen. Na twee weken kunt u (afhankelijk van wat u doet) uw werkzaamheden weer oppakken. Na zes weken mag u weer beginnen met sporten (rustig opbouwen). Liposuctie laat nauwelijks sporen achter. De littekens zijn klein en onopvallend.

Zitten er risico’s aan een liposuctie van de benen?

Complicaties komen maar zelden voor na een liposuctie van de benen. Voorbeelden van risico’s zijn een infectie of een nabloeding.

Liposuctie benen

Waar word ik behandeld?

Op het gebied van liposuctie en lipofilling werken wij samen met esthetisch arts drs. Cedric de Mahieu en plastisch chirurg dr. Maarten Doornaert. Wij faciliteren de consulten in onze kliniek in Breda. Consulten vinden plaats in onze kliniek in Breda, de eventuele behandeling wordt uitgevoerd in de kliniek in Antwerpen of Brussel:

Naam specialistLocatie consultLocatie behandeling
Cedric de MahieuBredaBrussel
Maarten DoornaertBredaAntwerpen

Foto's van behandeling

Anoniem
Liposuctie lovehandles voor
Voor
Liposuctie lovehandles na
na
Behandeling door Maarten Doornaert
Liposuctie lovehandles voor
Voor
Liposuctie lovehandles na
na
Liposuctie lovehandles voor
Liposuctie lovehandles na
Anoniem

Behandeling door Maarten Doornaert

Onze cliënten vertellen

Hier vertellen onze cliënten over de behandelingen, ervaringen met onze kliniek en de ervaringen met onze medisch specialisten.

Veelgestelde vragen

Hoe lang moet ik de elastische panty dragen na de liposuctie?

Afhankelijk van de behandelde zone adviseren wij je om een aantal weken een elastische panty te dragen. De eerste week na de behandeling draag je de elastische panty dag en nacht. Na deze week hoef je de panty de komende vijf weken alleen nog maar overdag te dragen. Gedurende de eerste dagen na de behandeling is het belangrijk om rustig aan te doen. Intensief sporten is pas weer mogelijk na vier weken

Komt het vet na de liposuctie-behandeling op andere plekken terug?

Het vet komt na de liposuctie-behandeling niet op andere plekken terug. Echter, zodra je gewicht na de behandeling toeneemt, zal het vet in het behandelde gebied wat dikker kunnen worden. Dit dikker worden is in verhouding met je nieuwe lichaam. Je zal dus niet meer zo dik worden als je hiervoor was. Weggehaalde vetcellen zijn definitief weg en komen ook niet meer terug.

Om deze reden is het belangrijk dat je voor de behandeling op jouw streefgewicht bent en je na de behandeling niet aankomt.

Wanneer kan ik het resultaat van de liposuctie-behandeling zien?

In de dagen na de behandeling zullen de behandelde zones gezwollen zijn en zal je wat last van bloeduitstortingen hebben. Daarnaast kunnen ook plaatselijke verhardingen van het onderhuidse weefsel ontstaan en kan je last hebben van stijfheid. Zowel de zwellingen als de bloeduitstortingen en plaatselijke verhardingen zullen na enkele maanden verdwenen zijn. Circa twee maanden na de ingreep is 80% van het resultaat van de liposuctie-behandeling te zien. Het definitieve resultaat is pas na drie maanden bereikt.

Wanneer kan ik mijn dagelijkse werkzaamheden hervatten na een liposuctie-behandeling?

We adviseren je om het de eerste week na de liposuctie-behandeling rustig aan te doen. Het is wel aan te raden om direct na de behandeling weer rustig in beweging te komen. Dit zal de bloedsomloop namelijk stimuleren en het genezingsproces versnellen. Na twee weken ben je weer volledig actief, maar pas na zes weken mag je weer gaan sporten en zwaar lichamelijk werk verrichten.

Hoeveel gebieden kunnen jullie behandelen?

Het aantal gebieden wat er behandeld kan worden bij een liposuctie verschilt per persoon. Dit wordt tijdens een consult besproken, omdat dit afhankelijk is van een aantal factoren. Meestal worden er twee tot vier zones behandeld tijdens een liposuctie. De meest uitgevoerde ingreep bij de vrouw is de liposuctie van de buik, maag en buitenkant benen. De onderkin en lovehandles zijn erg populair bij de man. De onderkin is tevens zeer populair bij vrouwen.

Hier vindt u de meest gestelde vragen. Heeft u het antwoord op uw vraag nog niet kunnen vinden? Neem dan contact met ons op door te bellen naar 076 – 542 31 54 of stuur ons een mailtje.

Vrijblijvend consult