e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Botox medische behandelingen

Botuline toxine wordt niet alleen gebruikt voor cosmetische doeleinden. Het kan ook worden gebruikt om verschillende medische indicaties te verhelpen, zoals zweten of migraine. Je leest er meer over op deze pagina.

Medische toepassingen van Botox

Botox wordt vaak door mensen geassocieerd met cosmetische behandelingen. Wat vaak niet bekend is, is dat Botox ook bij verschillende medische indicaties kan worden toegepast. Het is een ideale behandeling bij klachten als tandenknarsen en overmatig transpireren. Ook migraine en spanningshoofdpijn kunnen met Botox worden behandeld. Botox zorgt vaak voor verlichting van de pijn, maar kan er ook voor zorgen dat de klachten in zijn geheel verdwijnen.

De medische indicaties van Botox

Wanneer we het hebben over Botox, bedoelen we eigenlijk de stof Botuline toxine. Dit eiwit vermindert de activiteit van de spieren en wordt vaak gebruikt om spiergerelateerde rimpels te behandelen. Zoals eerder vermeld kan Botox ook een mooie oplossing bieden bij verschillende medische klachten. Wij vertellen je graag meer over de werking van Botox bij migraine, tandenknarsen en (overmatige) transpiratie.

Behandeling tegen migraine

Wanneer jouw migraine of spanningshoofdpijn ontstaat door het aanspannen van de spieren in jouw gezicht, kan er een druk in het hoofd ontstaan. Deze druk zorgt voor heftige hoofdpijnklachten waardoor je mogelijk niet meer kunt functioneren. Wanneer Botox op de juiste plaatsten geïnjecteerd wordt, kunnen jouw migraine klachten worden verholpen en kan de hoofdpijn verminderen of zelfs geheel verdwijnen. Botox tegen migraine kan werkelijk een perfecte oplossing zijn. Wij hebben veel cliënten die door Botox van hun migraine klachten af zijn gekomen!

Behandeling tegen tandenknarsen

Tandenknarsen gebeurt vaak ’s nachts en ontstaat door kauwspieren of kaakspieren die overactief zijn. Door tandenknarsen kan het gebit ernstige schade oplopen. Ook kun je spierpijn in de kaken ervaren en last krijgen van hoofdpijn. Botox helpt tegen tandenknarsen, ook wel Bruxisme genoemd. Wanneer er bij tandenknarsen Botox geïnjecteerd wordt in de kauwspieren, zal het tandenknarsen verminderen of zelfs geheel verdwijnen. De behandeling is iedere drie tot zes maanden veilig te herhalen.

Behandeling tegen overmatig zweten of transpireren

Overmatig transpireren of zweten kan ontzettend vervelend zijn en komt voornamelijk voor onder de oksels. Veel mensen weten niet dat Botox helpt tegen zweten. Het zorgt ervoor dat de zweetproductie tijdelijk geblokkeerd raakt. Na ongeveer twee weken ben je verlost van overmatig transpireren. Het effect van de behandeling houdt ongeveer zes tot twaalf maanden aan en is na deze periode weer veilig te herhalen. Wij hebben veel mannen en vrouwen die langskomen voor Botox voor overmatig zweten of transpireren.

Botox medisch, botox oksels

Prijzen medische toepassingen Botox

De Botox prijzen van jouw behandeling zijn geheel afhankelijk van de klachten die je ervaart. Onze cosmetisch artsen kijken graag met je samen naar jouw probleem en bespreken de beste oplossing. Na het consult wordt er een persoonlijk behandelplan opgesteld en zijn de kosten van de medische Botox behandeling definitief. Indien er voldoende tijd is kun je direct worden behandeld.

BehandelingPrijs
ConsultGratis
MigraineFronsvanaf€149,-
Temporaalvanaf€200,-
Achterhoofdvanaf€149,-
Nek en schoudersvanaf€200,-
BehandelingPrijs
ConsultGratis
Overmatig zweten (oksels)250 eenheden Azzalure€495,-
BehandelingPrijs
ConsultGratis
Behandeling tandenknarsen of kaakklemmenvanaf€300,-

Vraag een gratis consult aan bij ABC Clinic

Heb je interesse in een consult om jouw klachten te bespreken en te kijken wat Botox op medisch gebied voor je kan betekenen? Een consult bij ABC Clinic is altijd noodzakelijk om je zekerheid te geven over de prijs van de behandeling. Het is daarom belangrijk dat de arts je gezien heeft. Je kunt eenvoudig een afspraak online inplannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Afspraak inplannen
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online