e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Elizia Soares arts - injectables ABC Clinic
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Elizia Soares

Azzalure en Alluzience

Azzalure en Alluzience zijn Botuline toxines. Dit middel vermindert de activiteit van de spieren en zorgt er zo voor dat rimpels verdwijnen of verzachten. Ook kan het gebruikt worden tegen overmatig zweten, tandenknarsen en migraine.

Rimpels verdwijnen of verzachten met Azzalure

Al sinds 1980 wordt Azzalure met veel succes gebruikt bij de behandeling van rimpels in het gezicht. Het is goedgekeurd door de FDA en daardoor veilig in gebruik. Onze gespecialiseerde artsen werken al jarenlang met dit product.

In 2021 is Alluzience in Nederland geïntroduceerd als nieuwe Botuline toxine. Dit is de eerste Botox die de cosmetisch arts niet zelf klaar hoeft te maken omdat het kant-en-klaar wordt geleverd door onze leverancier.

Hoe gaat een behandeling met Azzalure en Alluzience?

Voorafgaand aan de behandeling analyseert de arts eerst goed hoe de spieren in het gezicht zich samentrekken. Vervolgens markeert de arts de punten waar de vloeistof geïnjecteerd moet worden. Met behulp van een hele dunne naald wordt een kleine hoeveelheid onder de huid geïnjecteerd. De injecties voelen licht prikkelend aan, maar een verdoving is niet nodig. Na afloop van de behandeling kunt u direct uw bezigheden hervatten.

Wat is de prijs van een behandeling met Azzalure of Alluzience?

De kosten van een Azzalure of Alluzience behandeling kunnen per kliniek verschillen. De prijs is afhankelijk van de kundigheid en ervaring van de arts en de hoeveelheid die gebruikt moet worden voor een mooi en vooral natuurlijk resultaat.

BehandelingPrijs
Consultgratis
Halve zone€95,-
1e zone€149,-
2e zone€129,-
3e zone€129,-
Fronsrimpelvanaf€149,-
Kraaienpootjesvanaf€149,-
Voorhoofdsrimpelsvanaf€149,-
Wenkbrauwlift met Botoxvanaf€95,-
Baby Botoxvanaf€95,-
Migraine Fronsvanaf€149,-
Temporaalvanaf€200,-
Achterhoofdvanaf€149,-
Nek en schoudersvanaf€200,-
Spanningshoofdpijn(min. 1 zone) vanaf €149,-
Tandenknarsen (bruxisme)vanaf€300,-
Overmatig zweten (hyperhidrosis oksels)250 eenheden Azzalure€495,-
Neusrimpels (bunny lines)vanaf€95,-
Gummy smile (tandvleeslach)vanaf€95,-
Overactieve kinspier (putjes in kin)vanaf€95,-

Let op: kortingen zijn verboden in Nederland

Wanneer u een behandeling overweegt kies dan altijd voor een kliniek met artsen die aangesloten zijn bij de NVCG, de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde. Deze vereniging waarborgt een goede uitvoering van injectable behandelingen. De vereniging verbiedt artsen bijvoorbeeld om aanbiedingen te doen met een tijdsdruk. Geen enkele kliniek met artsen, aangesloten bij de NVCG, zal dus met aanbiedingen werken. Op deze manier handhaaft de NVCG de betrouwbaarheid en veiligheid van behandelingen met Botox. Kortingen met tijdsdruk zijn overigens sowieso sinds 15 oktober 2018 verboden. Reclames voor cosmetische ingrepen moeten voortaan aan regels voldoen. De cosmetische branche heeft daarvoor met subsidie van het ministerie van Volksgezondheid een reclamecode opgesteld.

Welk resultaat geeft een behandeling?

Het effect van de Azzalure-behandeling is snel maar niet direct zichtbaar. Binnen twee tot zes dagen wordt de huid al gladder en na twee weken is het optimale resultaat van de behandeling behaald. Dit resultaat houdt, afhankelijk van de soort rimpel maar ook de huid, leeftijd en leefwijze, ongeveer drie tot vijf maanden aan. Daarna breekt het lichaam de ingespoten vloeistof zelf weer af. Naar wens kunt u de behandeling zo vaak herhalen als u wilt.

Uit onderzoek is gebleken dat het resultaat van een behandeling met Alluzience eerder zichtbaar is dan iedere andere Botuline toxine. Ongeveer 23% van de cliënten gaf aan het eerste effect binnen 24 uur al op te merken. Ook houdt het resultaat van Alluzience langer aan dan bij de meeste voorgangers. Veel cliënten zien een verbetering die aanhoudt tot maar liefst zes maanden.

Vrouw frons voor
Fronsrimpel voor
Vrouw frons na
Na
Kraaienpootjes Marlies voor
Lachrimpels voor
Kraaienpootjes Marlies na
Na
Voor- behandeling-Voorhoofdsrimpel-Bjorn-Elizia Soares
Voorhoofdsrimpels voor
Na foto's voorhoofdsrimpel Bjorn Elizia Soares
Na
Ninorta voor behandeling kraaienpootjes
Lachrimpels voor
Ninorta na behandeling kraaienpootjes
Na
Bekijk meer foto's

Hoe verloopt de nazorg na een behandeling?

Na een behandeling is het belangrijk om er goed op te letten dat u niet teveel aan het behandelde gebied komt en u tot ten minste vier uur na de behandeling geen make-up gebruikt om infecties te voorkomen. Dit raden we aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan. Daarnaast raden we aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden. Het duurt namelijk enkele uren voordat de zenuwen de Botox hebben opgenomen.

Het is belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier zo veel mogelijk te bewegen en te gebruiken, zodat de Botuline toxine zich zo snel mogelijk in de spier kan nestelen.

Wat zijn de risico’s van een behandeling met Azzalure of Alluzience?

Na de behandeling kan de huid wat rood kleuren, zwellen en een stijf of vol gevoel veroorzaken. Deze mogelijke bijwerkingen verdwijnen binnen enkele uren. Met name bij de eerste keer van het gebruik van een Botuline toxine kan in de fronsrimpel of het voorhoofd het gevoel van een beginnende hoofdpijn of tintelingen ontstaan. Ook deze verschijnselen zijn van tijdelijke aard en zullen binnen twaalf uur weer verdwijnen. Indien u behandeld wordt met Alluzience kan het voorkomen dat het prikkelende gevoel tijdens de behandeling wat meer aanwezig is dan bij een behandeling met Azzalure. Het voordeel van Alluzience is de werking sneller optreedt en het resultaat langduriger zal zijn.

Over het algemeen zijn er na het gebruik geen complicaties, nadelen of gevaren. Wél is het belangrijk dat de juiste dosering gebruikt wordt. Bij een behandeling aan het voorhoofd of de fronsrimpel bestaat namelijk de mogelijkheid dat het ooglid en/of wenkbrauwen gaan hangen bij een onjuiste dosering of techniek.

Deze risico’s of complicaties komen over het algemeen weinig voor wanneer je je laat behandelen door een ervaren arts.

Gratis consult met de cosmetisch arts?

Een consult is echt noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs van de behandeling. Daarvoor moet de cosmetisch arts u dus gezien hebben. Een consult is gratis en vrijblijvend. Bel 076 – 542 31 54, plan uw afspraak online of klik hier voor een afspraak.

Afspraak inplannen
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online