e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

NVCG

NVCG – Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde

De NVCG is een wetenschappelijke beroepsvereniging voor artsen die zich gespecialiseerd hebben in de met name niet-chirurgische aspecten van de cosmetische geneeskunde, zoals rimpelbehandelingen met injectables (Botuline toxines, fillers en Skinboosters) en laserbehandelingen. De NVCG communiceert op haar website dat schoonheid een serieuze zaak is. Ze vinden het belangrijk dat er een professionele partij is die zich serieus inzet voor de kwaliteit van cosmetische behandelingen en voor een goede voorlichting.

Cosmetische geneeskunde

De cosmetische geneeskunde is een vak met grote verantwoordelijkheden. De NVCG pleit er daarom ook voor dat iedere behandeling zorgvuldig moet gebeuren, door ervaren (cosmetisch) artsen KNMG die precies weten waar ze mee bezig zijn. Dit betekent dat zij de nieuwste technieken volledig beheersen en 100% op de hoogte zijn van de laatste productontwikkelingen in de cosmetische geneeskunde. ABC Clinic kiest altijd voor tijdelijke producten die afbreekbaar en veilig zijn. De fillers waar wij voornamelijk mee werken zijn Restylane, Profhilo, Viscoderm, Aliaxin, Philart Eye en Sculptra.

Daarnaast moeten de aangesloten artsen beschikken over sociale vaardigheden, zodat zij de cliënt kunnen begeleiden om de meest verstandige keuze te maken. Op de website staat niet voor niets het “kijk uit” logo met de tekst “Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een goede arts.”

Slogan NVCG

Waarom is de NVCG belangrijk voor cliënten?

De Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Chirurgie waarborgt de kwaliteit en veiligheid van de cosmetische behandelingen en wil dit continu verbeteren. Dit doen ze onder andere door:

  • Het geven van bijscholingen voor de leden van de NVCG.
  • Het opstellen van kwaliteitseisen.
  • Het instellen van een klachtencommissie bij de artsen en klinieken.
  • Het registreren van complicaties.

Binnen ABC Clinic voeren diverse cosmetisch artsen KNMG de cosmetische behandelingen met injectables uit. Zij zijn vrijwel allemaal gecertificeerd lid van de NVCG. Het lidmaatschap van de NVCG waarborgt dat zij volgens bepaalde protocollen behandelingen uitvoeren. Ook moet men een minimaal aantal behandelingen per jaar uitvoeren om in aanmerking te komen voor een lidmaatschap. Alle informatie over de NVCG kunt u vinden op de website van de NVCG.


Reclameregels – Kortingen met tijdsdruk zijn verboden

Injectables kunnen een zeer mooie oplossing zijn voor storende rimpels, volumeverlies of gezichtsveroudering. Helaas worden mensen in Nederland nog te vaak verleid met kortingsacties. Alsof het om een frivoliteit gaat in plaats van een medische behandeling. Een verkeerde injectie leidt tot een onnatuurlijke gezichtsuitdrukking en kan zelfs blijvende schade opleveren. De Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde maakt zich hard voor kwaliteitsverbetering in de cosmetische sector, en hanteert strenge richtlijnen voor haar leden. Hier horen reclameregels bij. Cosmetisch artsen moeten de nieuwe reclamecode in acht nemen en mogen niet met prijzen stunten. Dat beschermt consumenten tegen impulsbehandelingen en malafide praktijken”, aldus de voorzitter van de NVCG.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online