De kliniek

NVCG

Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde

De NVCG is een wetenschappelijke beroepsvereniging voor artsen die zich gespecialiseerd hebben in de met name niet-chirurgische aspecten van de cosmetische geneeskunde, zoals rimpelbehandelingen met injectables (Botuline toxines, fillers, Profhilo en Skinboosters) en laserbehandelingen. De NVCG communiceert op haar website dat schoonheid een serieuze zaak is. Ze vinden het belangrijk dat er een professionele partij is die zich serieus inzet voor de kwaliteit van cosmetische behandelingen en voor een goede voorlichting.

Cosmetische geneeskunde

De cosmetische geneeskunde is een vak met grote verantwoordelijkheden. De NVCG pleit er daarom ook voor dat iedere behandeling zorgvuldig moet gebeuren, door ervaren (cosmetisch) artsen die precies weten waar ze mee bezig zijn. Dit betekent dat zij de nieuwste technieken volledig beheersen en 100% op de hoogte zijn van de laatste productontwikkelingen in de cosmetische geneeskunde. ABC Clinic kiest altijd voor tijdelijke producten die 100% afbreekbaar en veilig zijn. De fillers waarmee ABC Clinic werkt zijn Restylane en Radiesse.

Daarnaast moeten de aangesloten artsen beschikken over sociale vaardigheden, zodat zij de cliënt kunnen begeleiden om de meest verstandige keuze te maken. Op de website staat niet voor niets het “kijk uit” logo met de tekst “Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een goede arts.”

Kijk uit. Jezelf mooier maken kan lelijk uitpakken. Een geslaagde ingreep begint bij een goede arts.

 

Waarom is de NVCG belangrijk voor cliënten?

De Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Chirurgie waarborgt de kwaliteit en veiligheid van de cosmetische behandelingen en wil dit continu verbeteren. Dit doen ze onder andere door:

  • Het geven van bijscholingen voor de leden van de NVCG.
  • Het opstellen van kwaliteitseisen.
  • Het instellen van een klachtencommissie bij de artsen en klinieken.
  • Het registreren van complicaties.

Binnen ABC Clinic voeren Arthur Ludlage, Marsha Wichers en Elizia Soares injectable- en Botuline toxine-behandelingen uit. Zij zijn gecertificeerd lid van de NVCG of toehoorder van de NVCG. Het lidmaatschap van de NVCG waarborgt dat zij volgens bepaalde protocollen behandelingen uitvoeren. Ook moet men een minimaal aantal behandelingen per jaar uitvoeren om in aanmerking te komen voor een lidmaatschap. Daarnaast behoren Arthur Ludlage en Marsha Wichers in Nederland tot de beste artsen op het gebied van fillers en Botuline toxines.

Alle informatie over de NVCG kunt u vinden op de website van de NVCG, www.nvcg.nl

Maak een afspraak