Kwaliteit Botox en fillers

Keuze voor Botuline toxine- en fillerproducten

Voor de behandelingen met Botuline toxines en fillers (injectables) werken wij enkel met de beste en veiligste producten. Wij kiezen bewust voor producten die door de FDA (Food & Drug Administration) in Amerika zijn goedgekeurd. De FDA-goedkeuring is veel strenger dan de Europese CE-markering en dus kunt u ervan overtuigd zijn dat onze producten tot de veiligste ter wereld behoren. In dit geval gaat het om de producten:


CE-markering versus een FDA-goedkeuring

Als het gaat om kwaliteit van Botuline toxines en fillers hebben niet alle injectables een even groot veiligheidsprofiel. Het is belangrijk om inzicht te krijgen in de verschillen tussen producten. Dit kunt u met uw arts of plastisch chirurg bespreken. ABC Clinic kiest voor de injectable-behandelingen bewust voor FDA-goedgekeurde producten die geïnjecteerd worden door gespecialiseerde en ervaren artsen.

Alle fillers in Europa vallen onder de ‘Richtlijn voor medische hulpmiddelen’. Deze richtlijn zorgt ervoor dat de producten voldoen aan bepaalde kwaliteitsnormen. Als aan deze normen is voldaan, krijgt het product een CE-markering, waarna de fabrikant het product met wettelijke goedkeuring op de markt mag brengen in Europa.

Qua internationale normen zijn er een aantal extra zekerheden waarop u kunt letten. Sommige fillers zullen ook voldoen aan de eisen van de FDA, de Food and Drug Administration in de Verenigde Staten. Dit is een instantie die verantwoordelijk is voor het beschermen en bevorderen van de volksgezondheid middels regulering van en toezicht op geneesmiddelen en medische hulpmiddelen zoals Botox en fillers (injectables). Omdat de normen voor het verkrijgen van een FDA-goedkeuring erg strikt zijn, geeft dit extra zekerheid over de kwaliteit van bepaalde producten. Een FDA-goedkeuring zegt meer over de veiligheid van een product dan een CE-markering. Wij kiezen bewust voor FDA-goedgekeurde fillers en Botuline toxines. Voorbeelden hiervan zijn RestylaneBotox en Azzalure.

Deze producten worden ook enkel geïnjecteerd door gespecialiseerde en ervaren artsen die lid zijn (Arthur Ludlage en Marsha Wichers) en aspirant lid zijn (Elizia Soares) van de Nederlandse Vereniging voor Cosmetische Geneeskunde, de NVCG.

Maak een afspraak