Totaal
8.9
1109 reviews

Botox

Stoor je je aan rimpels in jouw gezicht of heb je last van tandenknarsen, overmatig zweten of migraine? Botox is dan een mooie oplossing.

Sinds 2010 een zeer ervaren en betrouwbaar adres voor Botox

ABC Clinic is één van de meest ervaren Botox-klinieken in Nederland en de meest ervaren specialist in Breda en omstreken. Onze ervaren en gespecialiseerde cosmetisch artsen (KNMG) zijn dagelijks in de kliniek aanwezig voor consulten en behandelingen. Daarbij werken zij als team goed samen met de plastisch chirurgen om je een optimaal advies te kunnen geven.

Wat is Botox?

Wanneer we over Botox praten, dan wordt er eigenlijk Botuline toxine bedoeld. Het is namelijk een merknaam. Net zoals de merken Azzalure, Alluzience en Bocouture. Het is een gezuiverde vorm van Botuline toxine. Het vermindert de activiteit van de spieren en wordt al sinds de jaren 90 zeer veilig en succesvol gebruikt om spiergerelateerde rimpels in het gezicht te behandelen. Voorbeelden van spiergerelateerde rimpels zijn de fronsrimpel, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes (lachrimpels). Botox zorgt er voor dat de spieren zich ontspannen, de huid gladder wordt en de rimpels in het gezicht tijdelijk verdwijnen of verzachten. Dit in tegenstelling tot fillers. Die zijn geschikt om statische rimpels en lijntjes op te vullen en volumeverlies tegen te gaan.

Medische behandelingen met Botox

Naast de cosmetische toepassingen kent Botox ook verschillende medische toepassingen. Zo kan het uitstekend gebruikt worden voor de behandeling van overmatig zweten (oksels of voorhoofd), migraine, spanningshoofdpijn, gummy smile, tandenknarsen, een overactieve kinspier of een tandvleeslach.

Botox gummy smile

Botox is een goede oplossing voor als je last hebt van een gummy smile. Ook wel een tandvleeslach genoemd. Dit verschijnsel is vaak aangeboren, waarschijnlijk had je het al als kind. De spieren die je bovenlip omhoogtrekken als je lacht werken te hard, waardoor je veel tandvlees ziet. Botuline toxine biedt dan een goede oplossing, aangezien het ervoor zorgt dat de spieren zich tijdelijk ontspannen die de bovenlip omhoog trekken..

Botox migraine

Ook kan Botox helpen bij migraine aanvallen. Migraine zorgt namelijk voor veel spierspanning. Een behandeling met Botuline toxine helpt bij het verminderen van de klachten die je ervaart tijdens deze aanvallen. Het voorkomt dus dat de spieren zich gaan aanspannen tijdens een aanval.

Botox tegen zweten

Als je last hebt van overmatig transpireren, ook wel hyperhidrose genoemd, kan Botox ook een oplossing bieden. Een behandeling met Botox tegen zweten zorgt ervoor dat de zenuwuiteinden van de zweetklieren worden geblokkeerd. Hierdoor blijft het zweet onder de oksels uit.

Meer medische toepassingen

Wat houdt een Botox-behandeling in?

Afhankelijk van uw uitstraling en mimiek bepaalt de cosmetisch arts waar de Botox het beste geïnjecteerd kan worden. Dit lijkt eenvoudiger dan het is. Een kundig en ervaren arts weet precies waar hij of zij moet injecteren om een mooi en natuurlijk resultaat te verkrijgen. De arts injecteert de Botuline toxine met een heel dun naaldje in de spier. Een verdoving is hierbij niet nodig; de injecties voelen slechts kort licht prikkelend aan. Na de behandeling kun je direct weer naar huis of jouw werkzaamheden hervatten.

Enkele dagen na de behandeling zal het resultaat zichtbaar worden. Jouw huid zal gladder worden en de spieren ontspannen zich. Na 2 weken is het definitieve resultaat van de behandeling bereikt. Dan volgt er eventueel een controle in de kliniek. De spieractiviteit zal na enkele maanden weer langzaam op gang komen. Het resultaat van de behandeling zal ongeveer 3 tot 6 maanden aanhouden. Daarna kan de behandeling probleemloos herhaald worden.

Meer over de behandeling

Botox prijzen

De Botox-prijs van één zone in het gezicht is €149,- . Met een zone wordt de fronsrimpel, kraaienpootjes of voorhoofdsrimpels bedoeld. Voor een tweede en derde zone betaal je €129,- in plaats van €149,-. Voor de medische indicaties gelden andere prijzen. De uitgebreide prijslijst kun je via onderstaande link vinden. De kosten van Botox zijn inclusief het consult en de behandeling door zeer ervaren gespecialiseerde cosmetisch artsen die met A-producten werken.

 

Meer prijzen

Botox voor en na

Wanneer Botox door een ervaren Cosmetisch arts (KNMG) wordt geïnjecteerd leidt het tot zeer mooie en natuurlijke resultaten. Voor en na foto’s geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht is namelijk uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Een (gratis) consult met de arts is daarom altijd noodzakelijk. Hieronder vind je alvast wat voor en na foto’s van de behandeling.

Botoxbehandeling fronsrimpel Patricia
Voor
Resultaat Botox-behandeling fronsrimpel Patricia
Na
Voor- behandeling-Voorhoofdsrimpel-Bjorn-Elizia Soares
Voor
Na foto's voorhoofdsrimpel Bjorn Elizia Soares
Na
Behandeling kraaienpootjes bij Inge met Botox
Voor
Resultaat Botox-behandeling kraaienpootjes bij Inge met Azzalure
Na
behandelingen - injectables - kraaienpootjes - Kraaienpootjes man voor
Voor
behandelingen - injectables - kraaienpootjes - Kraaienpootjes man na
Na
Meer foto's

Waar wordt Botox voor gebruikt?

Botox in de lippen?

Een groot misverstand! Vaak wordt ons de vraag gesteld of we Botox in de lippen kunnen injecteren. Het antwoord is ‘Nee’. Dit kan niet gebruikt worden in de lippen. Lippen kunnen wat voller gemaakt worden met een filler, een opvulmiddel. Botuline toxine is niet geschikt voor het opvullen van lippen. Het kan enkel de rimpels behandelen die ontstaan door spieractiviteit. De tandvleeslach, zichtbaar tandvlees bij het lachen, ofwel de gummy smile, kan wel behandeld worden.

In het voorhoofd

Botox is het ideale middel om rimpels op het voorhoofd te verzachten. Deze voorhoofdsrimpels zorgen vaak voor een vermoeid uiterlijk. Ook helpt het bij een overmatig zwetend voorhoofd. Bij de behandeling van voorhoofdsrimpels is het de kunst om je mimiek te behouden op het voorhoofd, dat zorgt voor een natuurlijke oplossing. Vandaar dat de keuze voor een kundige kliniek en arts zo belangrijk is.

In de fronsrimpel

De populairste ingreep bij privéklinieken in Nederland en België is de behandeling van de fronsrimpel. Duizenden mensen komen jaarlijks naar de kliniek om die vervelende verticale rimpel tussen de wenkbrauwen te laten behandelen.

Botox faceslimming

Dit is wederom een populaire behandeling met Botox. Faceslimming houdt in dat het gezicht slanker gaat ogen. Vaak is een brede kaaklijn een schoonheidsbeeld voor mannen, maar niet zozeer wenselijk  voor vrouwen.  Botox in de kauwspier kan dan een mooie oplossing bieden. Door het modelleren van het gezicht krijg je een jongere uitstraling.

Wenkbrauwlift

Een wenkbrauwlift met Botox is een tijdelijke ‘lift’ van de wenkbrauwen. De spieren en het onderhuidse weefsel worden op het bot vastgezet, waardoor laag hangende wenkbrauwen wat omhoog komen.

Botox oksels

Botox wordt veel gebruikt onder de oksels om overmatig zweten tegen te gaan. Het is een fantastische oplossing voor mensen die last hebben van overmatig zwetende oksels. Sommige mannen en vrouwen hebben het gehele jaar door last van overmatig zweten. Botox is dan een zeer dankbare ingreep. Echter, velen hebben last van natte oksels in de warme zomermaanden en kiezen voor een behandeling in de winter of het voorjaar. Zij zijn dan de gehele zomer okselfris. Zakenmensen weten onze kliniek ook goed te vinden. Zij vinden het fijn om niet na te hoeven denken over hun oksels als ze een pak of overhemd dragen.

Reviews Botox

Veel cliënten vinden het prettig om ervaringen te lezen van anderen die een Botox behandeling hebben ondergaan. Duizenden mannen en vrouwen zijn jou voorgegaan en sommigen hebben hun ervaring met onze kliniek gedeeld. Deze zijn terug te vinden via onze website, maar ook via kliniekervaringen.nl, Google reviews en Zorgkaart Nederland.

Omdat ieder gezicht uniek is en vraag om en persoonlijke benadering is een (gratis) consult altijd noodzakelijk om een persoonlijk behandelplan op te stellen.

Kliniekervaringen ABC Clinic, Botox

Zorgkaart Nederland ABC Clinic, Botox

Beste kliniek in jouw omgeving

ABC Clinic is sinds de oprichting in 2010 gespecialiseerd in Botox en behoort daardoor tot de meest ervaren klinieken in de regio. Wij werken met ervaren en gespecialiseerde cosmetisch artsen (KNMG) die dagelijks in de kliniek aanwezig zijn voor behandelingen. Omdat wij als zeer ervaren kliniek worden gezien ontvangen wij niet alleen mensen uit Breda, maar ook ver daarbuiten. Dagelijks weten ook mensen uit Tilburg, Dordrecht, Den Bosch, Eindhoven, Rotterdam, Den Haag, Bergen op Zoom, Antwerpen, België en zelfs Hilversum en Utrecht onze kliniek te vinden waar ze gratis en discreet voor de deur kunnen parkeren.

Gratis consult bij ABC Clinic?

Een consult bij ABC Clinic is altijd noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs van de behandeling. Daarvoor moet de cosmetisch arts je dus gezien hebben. Een consult is gratis en vrijblijvend. Bel 076 – 542 31 54 of klik hier voor een consultafspraak. Je kunt ook eenvoudig online een afspraak inplannen.

Gratis consult?

Doet een behandeling met Botox pijn?

Nee, een Botox behandeling doet geenpijn. Een verdoving is ook niet nodig.

Hoe lang blijft Botox zitten?

Botox en Azzalure blijven 3 tot 6 maanden zichtbaar. Nadien kan de behandeling probleemloos herhaald worden. Voor de behandeling van overmatig zweten werkt Botox wat langer, 6 tot 12 maanden.

Hoe lang duurt een Botox-behandeling?

Een behandeling met een Botuline toxine (Azzalure) duurt ongeveer vijftien minuten. Wanneer je voor het eerst naar ABC Clinic komt of wanneer je voor het eerst een behandeling ondergaat duurt de Botox-behandeling wat langer, omdat er dan een consult aan vooraf gaat.

Kan ik met Botox behandeld worden tijdens het geven van borstvoeding?

Er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van Botox tijdens het geven van borstvoeding. Omdat de gevolgen van een Botox-behandeling tijdens het geven van borstvoeding onbekend zijn, zullen wij voor je eigen veiligheid en die van je baby niet behandelen tijdens het geven van borstvoeding.

Kan ik weer alles doen na een Botox-behandeling?

Na de Botox-behandeling heb je geen pijn en kan je je normale dagelijkse bezigheden hervatten. Er kan een klein bultje zichtbaar zijn na de behandeling, dit verdwijnt binnen een minuut of tien na de behandeling.

Is Botox veilig?

Ja, zeer veilig zelfs. Botuline toxines zoals Botox en Azzalure zijn veilig en niet schadelijk voor het lichaam. Botox wordt in drie tot zes maanden helemaal afgebroken door je lichaam. Net zoals dat bij andere medicijnen geldt (Botox is een medicijn) dat medicijnen alléén gevaarlijk bij hoge concentraties. Dat geldt ook voor Botox. Voor cosmetisch gebruik is daar geen sprake van.

 

 

Is een Botox-behandeling pijnlijk en zijn er bijwerkingen?

Een Botox-behandeling wordt vaak als een niet-pijnlijke behandeling ervaren, terwijl sommigen de Botox-behandeling als (enigszins) pijnlijk ervaren. Kortom, het zijn een paar prikjes die kort wat pijnlijk kunnen zijn. Bij de behandeling treden er vrijwel geen bijwerkingen op en is een veilige behandeling.

Wat is het verschil tussen Botox en Hydrobooster?

Met Botox worden de spieren rustig gemaakt, waardoor de bewegelijkheid ook rustiger wordt. Met de hydrobooster wordt de huid op het gebied van de beginnende rimpels verbeterd. Het hyaluronzuur zorgt ervoor dat de elasticiteit van de huid verbetert wordt en dat de huid gehydrateerd wordt.

Hoe lang is het resultaat van een Botox behandeling zichtbaar?

De werking van Botox, of Azzalure begint na twee tot zes dagen en is na twee weken optimaal. De duur van het resultaat verschilt per persoon. Sommigen komen twee keer per jaar voor een behandeling, anderen drie of vier keer per jaar. De duur is dus verschillend en varieert tussen de drie en zes maanden. Hierna kan de Botox-behandeling zonder problemen herhaald worden.

Zorgt Botox voor een uitdrukkingsloos gezicht zoals veel filmsterren of sommige BN’ers?

Een behandeling met Botox leidt tot zeer natuurlijke resultaten, mits goed gebruikt en geïnjecteerd. Natuurlijk kun je doorslaan en teveel Botox inspuiten, waardoor je gezicht er uitdrukkingsloos uit gaat zien. Dat gebeurt in klinieken en door artsen, ook in Nederland, maar wij als kliniek streven dat niet na. Onze slogan is niet voor niets ‘Mooi Jezelf Blijven’. Mooi oud worden zonder dat je er anders uit gaat zien.

Waar moet ik op letten als ik fillers of Botox wil?

Het allerbelangrijkste waar je op moet letten als je fillers of Botox wilt is de kliniek en de arts waar je het laat doen. Natuurlijk is het product wat gebruikt wordt ook belangrijk, maar de arts en de kliniek zijn het allerbelangrijkste. Het is belangrijk om te weten dat het injecteren van Botox of fillers een medische procedure is. De setting of locatie is daarom belangrijk en moet voldoen aan bepaalde eisen. Het kan gevaarlijk zijn om ​Botox of fillers te laten injecteren in een niet-medische setting. Laat daarom nooit fillers of Botox injecteren bij een:

  • Bij iemand thuis
  • In een salon
  • in een niet-medische spa
  • tijdens een feest (Botox-party’s zijn verboden)

Ga naar een kliniek met artsen of medisch specialisten die veel ervaring hebben met het injecteren van Botox en fillers en veel tevreden cliënten hebben. Doe dus ook onderzoek naar de kliniek er arts, zodat je een goed en weloverwogen besluit neemt voor de behandeling. De resultaten die je op internet ziet hangen grotendeels af van de ervaring van de arts, maar zijn afhankelijk van de persoon. Elke huid is anders. Daarom is het zo belangrijk dat je een afspraak maakt voor een consult met een arts die tijd voor je neemt. Het is van groot belang om de Botox of fillers veilig en effectief te injecteren. Check ook ons blog over de keuze voor een kliniek of arts.

Kan ik Sculptra combineren met fillers en botox?

Ja, een Sculptra-behandeling is goed te combineren met een behandeling met fillers en/of Botox. Iedere behandeling wordt ingezet met een ander doel en de behandelingen kunnen elkaar goed aanvullen. Wel wordt er bij behandelingen goed op gelet dat u uw eigen natuurlijke uitstraling behoud.

Hoe lang houdt de werking van een behandeling tegen migraine aan?

Een Botox-behandeling tegen migraine begint na ongeveer zes dagen te werken en houdt ongeveer vier tot zes maanden aan. Daarna kan de behandeling zo vaak als je wilt herhaald worden.

Hoe lang houdt het resultaat van een behandeling tegen tandenknarsen aan?

Het resultaat tegen tandenknarsen houdt, net zoals andere Botox-behandelingen, ongeveer drie tot zes maanden.

Krijg ik littekens na de Botox-behandeling?

Nee, er ontstaan geen littekens bij een Botox-behandeling. De naaldjes zijn zo klein dat je wellicht enkel wat rode puntjes na de behandeling zult zien. Deze verdwijnen al binnen een half uur tot uur. Een blauwe plek is uitzonderlijk.

Mag ik met Botox behandeld worden tijdens mijn zwangerschap?

Er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van fillers en Botox tijdens de zwangerschap. Voor jouw veiligheid en de veiligheid van de baby behandelen wij niet tijdens een zwangerschap.

Hebben jullie wel eens een Botox aanbieding?

Nee, wij hebben geen aanbiedingen voor Botox. Dat mag overigens ook niet. Het is bij wet verboden om met tijdelijke aanbiedingen te werken voor Botox. Wij kiezen er sinds 2010 bewust voor om met vaste scherpe prijzen voor de Botox-behandelingen. Bij ons betaal je per zone 149,-. Als je meer zones afneemt kosten de tweede en derde zone €129,- per zone. Alles over de reclameregels vind je hier op de website van de Reclamecodecommissie. Daar kun je alles lezen over de Reclamecode cosmetische behandelingen uitgevoerd door artsen.

Bekijk al onze FAQ's
Gratis consult