Botox

Iedereen is tegenwoordig bekend met de term Botox. Toch bestaan er veel misverstanden over. Wat is het nu precies en wat kun je er allemaal mee behandelen?

Botox kliniek

ABC Clinic is één van de beste en meest ervaren Botox-klinieken in Nederland (locaties Breda, Zoetermeer en Den Haag). Sinds de oprichting in 2010 zijn onze zeer ervaren en gespecialiseerde cosmetisch artsen dagelijks bezig met Botox behandelingen. Daarbij werken de cosmetisch artsen samen met een team van plastisch chirurgen en huidtherapeuten om u het beste advies te kunnen geven voor uw huid- en/of gezichtsveroudering.

Wat is Botox?

Wanneer er over Botox wordt gesproken, dan wordt er Botuline toxine bedoeld. Botox is namelijk een merknaam, net als de merken Azzalure en Bocouture. Het is een gezuiverde vorm van Botuline toxine. Dit eiwit vermindert de activiteit van de spieren en wordt al sinds de jaren 90 zeer veilig en succesvol gebruikt om spiergerelateerde rimpels in het gezicht te behandelen.

Voorbeelden van spiergerelateerde rimpels zijn de fronsrimpel, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes (lachrimpels). Het zorgt er voor dat de spieren ontspannen, de huid gladder wordt en de rimpels in het gezicht tijdelijk verdwijnen of verzachten. Naast cosmetische toepassingen heeft het ook medische toepassingen: migraine, tandenknarsen en overmatig zweten kunnen met succes behandeld worden met een Botuline toxine.

Prijs Botox-behandeling

De kosten van de behandeling kunnen per kliniek verschillen. De prijs is afhankelijk van het merk wat gebruikt wordt, de kundigheid en ervaring van de arts en de hoeveelheid die gebruikt moet worden voor een mooi en vooral natuurlijk resultaat.

Behandeling Prijs
ConsultGratis
Halve zone€95,-
1 zone€149,-
2e zone€129,-
3e zone€129,-
Fronsrimpelvanaf€149,-
Kraaienpootjes/lachrimpelsvanaf€149,-
Voorhoofdsrimpelsvanaf€149,-
Wenkbrauwlift met Botox€95,-
Baby Botoxvanaf€95,-
Migraine(min. 1 zone) vanaf€149,-
Spanningshoofdpijn(min. 1 zone) vanaf€149,-
Tandenknarsen (bruxisme)vanaf€225,-
Overmatig zweten (hyperhidrosis oksels)250 eenheden Azzalure€495,-
100 eenheden Botox€495,-
Neusrimpels (bunny lines)vanaf€95,-
Tandvleeslach (gummy smile)vanaf€95,-
Overactieve kinspier (putjes in kin)vanaf€95,-

Let op: Tijdelijke kortingen zijn verboden in Nederland

Wanneer u een behandeling overweegt kies dan altijd voor een kliniek met artsen die aangesloten zijn bij de NVCG, de Nederlandse Vereniging Cosmetische Geneeskunde. Deze vereniging waarborgt een goede uitvoering van injectable behandelingen. De vereniging verbiedt artsen bijvoorbeeld om aanbiedingen te doen met een tijdsdruk. Geen enkele kliniek met artsen, aangesloten bij de NVCG, zal dus met aanbiedingen werken. Op deze manier handhaaft de NVCG de betrouwbaarheid en veiligheid van behandelingen met Botox. Kortingen met tijdsdruk zijn overigens sowieso sinds 15 oktober 2018 verboden. Reclames voor cosmetische ingrepen moeten voortaan aan regels voldoen. De cosmetische branche heeft daarvoor met subsidie van het ministerie van Volksgezondheid een reclamecode opgesteld.

Bekijk prijzen

Wat houdt een Botox behandeling in?

Afhankelijk van uw uitstraling en mimiek bepaalt de cosmetisch arts waar het beste geïnjecteerd kan worden. Dit lijkt eenvoudiger dan het is. Een kundig en ervaren arts weet precies waar hij of zij moet injecteren om een mooi en vooral natuurlijk resultaat te verkrijgen. De Botuline toxine wordt met een heel dun naaldje onder de huid, in de spier, geïnjecteerd. Een verdoving is niet nodig; de injecties voelen slechts zeer kort licht prikkelend aan. Na de behandeling kunt u gewoon weer naar huis of uw werkzaamheden hervatten.

Enkele dagen na de behandeling zal de huid wat gladder worden. Na twee weken is het definitieve resultaat van de behandeling bereikt. Dan volgt er eventueel een controle in de kliniek in Breda. Het resultaat zal drie tot vijf maanden aanhouden. Na twee tot drie maanden zal de spieractiviteit langzaam weer op gang komen. Nadien kunt u de behandeling probleemloos herhalen, daar het een zeer veilig middel is.

Lees meer

Botox voor en na

Wanneer Botuline toxine door een ervaren arts wordt geïnjecteerd leidt het tot zeer mooie en natuurlijke resultaten. Voor- en na foto’s van behandelingen geven een beeld van de werkelijkheid, maar resultaten kunnen per persoon verschillen. Elk gezicht is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering door een ervaren en kundige arts. Een consult is daarom altijd noodzakelijk.

Kraaienpootjes - Lachrimpels voor
Voor
Kraaienpootjes - lachrimpels voor en na
Na
behandelingen - injectables - kraaienpootjes - Kraaienpootjes man voor
Voor
behandelingen - injectables - kraaienpootjes - Kraaienpootjes man na
Na
behandelingen - injectables - Botox Amsterdam voor
Voor
behandelingen - injectables - Botox Amsterdam na
Na
behandelingen - injectables - Botox-behandeling Amsterdam voor
Voor
behandelingen - injectables - Botox-behandeling Amsterdam na
Na
Bekijk meer foto's

Waar wordt Botox voor gebruikt?

Botox in de lippen?

Vaak wordt ons de vraag gesteld of we Botox in de lippen kunnen injecteren. Het antwoord is ‘Nee’. Dit kan niet gebruikt worden in de lippen. Hier bestaan nogal misverstanden over. Lippen kunnen wat voller gemaakt worden met een filler, een opvulmiddel. Botuline toxine is niet geschikt voor het opvullen van lippen. Het kan enkel de rimpels behandelen die ontstaan door spieractiviteit. De tandvleeslach, zichtbaar tandvlees bij het lachen, ofwel de gummy smile, kan wel behandeld worden met Botuline toxine.

Botox in het voorhoofd

Botuline toxine is het ideale middel om rimpels op het voorhoofd te verzachten. Deze voorhoofdsrimpels zorgen vaak voor een vermoeid uiterlijk. Bij de behandeling van voorhoofdsrimpels is het de kunst om uw mimiek te behouden op het voorhoofd, dat zorgt voor een natuurlijke oplossing. Vandaar dat de keuze voor een kundige kliniek en arts zo belangrijk is. Naast het voorhoofd zijn de fronsrimpel en lachrimpels (kraaienpootjes) de populairste indicaties.

Botox onder de oksels en andere medische toepassingen

Botuline toxine kent ook verschillende medische toepassingen. Het kan uitstekend gebruikt worden voor de behandeling van overmatig zweten (hyperhidrosis), migraine (spanningshoofdpijn), tandenknarsen, een overactieve kinspier en een tandvleeslach. Cosmetisch arts Arthur Ludlage legt het uit in onderstaande video.

Lees meer over Botox medisch

Gratis consult bij ABC Clinic

Een consult bij ABC Clinic is altijd noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs van de behandeling. Daarvoor moet de cosmetisch arts u dus gezien hebben. Een consult is gratis en vrijblijvend. Bel 076 – 542 31 54 of klik hier voor een consultafspraak. U kunt ook eenvoudig online een afspraak inplannen. U kunt terecht op een van onze locaties in Breda, Den Haag of Zoetermeer.

Ik wil een gratis consult inplannen
Doet een behandeling met Botox pijn?

Nee, in principe hoef je bij een rimpelbehandeling met injectables geen pijn te ervaren. Aan de injectables wordt tegenwoordig al vaak een pijnstillende stof toegevoegd (lidocaine of xylocaine). De arts kan tevens een crème gebruiken (EMLA) als voorverdoving.

Hoe lang blijft Botox zichtbaar?

Botox en Azzalure blijven 3 tot 6 maanden zichtbaar. Nadien kan de behandeling probleemloos herhaald worden.

Hoe lang duurt een Botox-behandeling?

Een behandeling met een Botuline toxine (Azzalure) duurt ongeveer vijftien minuten. Wanneer je voor het eerst naar ABC Clinic komt of wanneer je voor het eerst een behandeling ondergaat duurt de Botox-behandeling wat langer, omdat er dan een consult aan vooraf gaat.

Kan ik met Botox behandeld worden tijdens het geven van borstvoeding?

Er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van Botox tijdens het geven van borstvoeding. Omdat de gevolgen van een Botox-behandeling tijdens het geven van borstvoeding onbekend zijn, zullen wij voor je eigen veiligheid en die van je baby niet behandelen tijdens het geven van borstvoeding.

Kan ik weer alles doen na een Botox-behandeling?

Na de behandeling heb je geen pijn en kan je je normale dagelijkse bezigheden hervatten. Er kan een klein bultje zichtbaar zijn na de behandeling, dit verdwijnt binnen een minuut of tien na de behandeling.

Krijg ik littekens na de Botox-behandeling?

Nee, er ontstaan geen littekens bij een Botox-behandeling. De naaldjes zijn zo klein dat je wellicht enkel wat rode puntjes na de behandeling zult zien. Deze verdwijnen al binnen een half uur tot uur. Een blauwe plek is uitzonderlijk.

Maak een afspraak
De kliniek