e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Botox

Iedereen is tegenwoordig wel bekend met de term Botox. Toch bestaan er veel misverstanden over. Wat is het nu precies en welke rimpels kunnen er mee behandeld worden? Je leest er alles over op deze pagina.

Botox

Botox is een populaire en veilige behandeling om rimpels en lijntjes in het gezicht te verminderen. Botox is de merknaam voor een behandeling met botuline toxine. Het werkt door de spieren te ontspannen die verantwoordelijk zijn voor het ontstaan van rimpels. De behandeling wordt uitgevoerd door ervaren artsen met behulp van een injectie.

In eerste instantie werd Botox ontwikkeld voor medische behandelingen in de neurologie zoals spierstoornissen. Tegenwoordig zijn de behandelingen ook erg populair voor de cosmetische toepassingen ervan. Een Botox behandeling wordt vaak aanbevolen aan mensen die op zoek zijn naar een niet-chirurgische oplossing om tekenen van veroudering te verminderen.

Botuline toxine behandelingen zoals Botox, Azzalure of Alluzience zijn ideaal om spiergerelateerde rimpels in het gezicht te behandelen. Voorbeelden hiervan zijn de fronsrimpelvoorhoofdsrimpels en kraaienpootjes (lachrimpels). Het zorgt er voor dat de spiertjes ontspannen, de huid gladder wordt en de rimpels in het gezicht verdwijnen of verzachten.

Injectables: Verschil tussen Botox en fillers

Botox en fillers zijn beide cosmetische behandelingen, maar werken op verschillende manieren. Botox ontspant de spieren en vermindert spiergerelateerde rimpels, zoals fronsrimpels en kraaienpootjes. Het wordt geïnjecteerd in specifieke spieren en de resultaten zijn tijdelijk, meestal 3 tot 6 maanden. Botox kent ook medische toepassingen. Fillers daarentegen voegen volume toe aan bijvoorbeeld wangen en verminderen statische rimpels, zoals nasolabiale plooien en marionetlijnen. Ook kunnen lippen, handen of decolleté behandeld worden. De meeste fillers zijn gebaseerd op hyaluronzuur en de resultaten kunnen langer aanhouden, variërend van 6 maanden tot 2 jaar.

Herstel en nazorg na een Botox behandeling

Na een behandeling is het belangrijk om er goed op te letten dat je niet te veel aan het behandelde gebied komt en de eerste 4 uur na de behandeling géén make-up gebruikt, dit om infecties te voorkomen. Daarnaast raden wij aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden.

Het is belangrijk om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier een paar keer te bewegen en te gebruiken, zodat de Botox zich snel in de spier kan nestelen. Na 2 weken kan je op nacontrole komen. Dit wordt met je besproken tijdens de behandeling.

Risico’s van een Botox behandeling

De tijdelijke risico’s van Botox zijn enige roodheid, zwelling of blauwe plekken op de injectieplaatsen. Deze klachten verdwijnen snel. Complicaties komen bijna niet voor na een behandeling, helemaal niet wanneer je behandeld wordt door een ervaren cosmetisch arts. De meeste bijwerkingen verdwijnen ook binnen enkele minuten of uren na de behandeling.

Eén van de beste Botox klinieken van Nederland

Botox behandelingen behoren, naast ooglidcorrecties, schaamlipcorrecties, liposuctie en plastische chirurgie, tot het specialisme van ABC Clinic. Het gebruik van Botox moet worden uitgevoerd door een erkende en ervaren cosmetisch arts om de beste en veiligste resultaten te garanderen. Aangezien wij staan voor kwaliteit werken we enkel met ervaren gespecialiseerde cosmetisch artsen (KNMG).

ABC Clinic is één van de meest ervaren Botox klinieken in Nederland en België waar cliënten terecht kunnen voor cosmetische en medische behandelingen met Botox. Onze cosmetisch artsen zijn dagelijks in de kliniek aanwezig voor consulten en behandelingen. Zij voeren alle behandelingen uit. Daarbij werken ze goed samen met onze plastisch chirurgen om je van een optimaal advies te kunnen voorzien.

Onze kliniek werkt met gratis consulten om je goed te kunnen adviseren en al je vragen te beantwoorden. We staan gekend voor onze uitstekende kwaliteit, persoonlijke aandacht en zorg, zodat jij als cliënt de best mogelijke resultaten behaalt.

Botox voor en na

Resultaten na een Botox behandeling:

  • Vermindering of verdwijning van fijne lijntjes en rimpels in het gezicht.
  • Een wenkbrauwlift waardoor je een meer frisse en open blik hebt.
  • Vermindering van groeven en fronslijnen tussen de wenkbrauwen.
  • Kraaienpootjes rond de ogen verdwijnen of zijn minimaal.
  • Een jeugdige en frisse uitstraling in het algemeen.
  • Sterk verminderd tot geen last meer van (overmatig) zweet, tandenknarsen, spanningshoofdpijn of migraine.
Botoxbehandeling fronsrimpel Patricia
Voor
Resultaat Botox-behandeling fronsrimpel Patricia
Na
Voor- behandeling-Voorhoofdsrimpel-Bjorn-Elizia Soares
Voor
Na foto's voorhoofdsrimpel Bjorn Elizia Soares
Na
Behandeling kraaienpootjes bij Inge met Botox
Voor
Resultaat Botox-behandeling kraaienpootjes bij Inge met Azzalure
Na
behandelingen - injectables - kraaienpootjes - Kraaienpootjes man voor
Voor
behandelingen - injectables - kraaienpootjes - Kraaienpootjes man na
Na
Meer foto's

Cosmetische behandelingen met Botox

Botox wordt gebruikt voor zowel cosmetische als medische doeleinden. Cosmetisch wordt het voornamelijk gebruikt om fijne lijntjes en rimpels in het gezicht te verminderen. Botox kan ook veel medische doeleinden behandelen: denk aan migraine, tandenknarsen en (overmatig) zweten.

Botox in de lippen

Botox in de lippen doen we niet. Lippen worden voller gemaakt met een filler, maar niet met botuline toxine. Dit eiwit is niet geschikt voor het opvullen van lippen. De gummy smile of zichtbaar tandvlees bij het lachen, zoals het genoemd wordt, daar is Botox wel geschikt voor.

Botox in het voorhoofd

Botox wordt gebruikt om bijvoorbeeld rimpels in het voorhoofd te verzachten. Kleine hoeveelheden van het Botox-eiwit injecteren we in de spiertjes van het voorhoofd. Het eiwit blokkeert de signalen van de zenuwen naar de spieren waardoor deze tijdelijk ontspannen. Hierdoor kunnen de spieren zich niet meer aanspannen. Juist daarom is het zo belangrijk dat deze behandeling uitgevoerd wordt door een gekwalificeerde cosmetisch arts die weet wat hij of zij doet.

Het resultaat is dat de vorming van rimpels en lijnen in het voorhoofdgebied zachter worden of geheel verdwijnen, dat wordt tijdens het consult besproken. Het effect van de behandeling is binnen enkele dagen zichtbaar en duurt gemiddeld 3 tot 6 maanden.

Botox bij fronsrimpels

Een Botox behandeling is ideaal om de fronsrimpel te verminderen. Deze rimpel ontstaat door de samentrekking van de spieren tussen de wenkbrauwen. Dit kan leiden tot een verouderde of boze uitstraling. De behandeling bestaat uit het injecteren van kleine hoeveelheden van Botox in deze spieren.

Het resultaat van deze Botox behandeling is dat de fronsrimpel verdwijnt of zachter wordt wat tegelijk een gladdere en meer jeugdige uitstraling geeft.

Het effect van de behandeling is meestal binnen enkele dagen zichtbaar en het kan 3 tot 6 maanden aanhouden.

Vraag een gratis consult aan

Medische behandelingen met Botox

Naast de cosmetische toepassingen kent Botox ook verschillende medische toepassingen:

Meer over medische toepassingen

Het verloop van de behandeling

Een Botox behandeling bestaat uit verschillende stappen:

Stap 1: gratis consult

Een behandeling start altijd met een gratis en vrijblijvend consult met de cosmetisch arts. De arts bespreekt tijdens dit gesprek jouw wensen en zal bekijken in welke zones de Botox het beste geïnjecteerd kan worden voor een mooi en natuurlijk resultaat. Ook de risico’s en eventuele bijwerkingen worden besproken. Er is ook alle tijd om je vragen te stellen. Persoonlijke service vinden we bij ABC Clinic van groot belang!

Stap 2: foto’s maken en aftekenen

Voordat we starten met behandelen worden er altijd foto’s gemaakt. Dit om achteraf goed te kunnen zien wat het resultaat van de behandeling is. Na het maken van de foto’s, start de arts met de behandeling.

Stap 3: de behandeling

De arts zal de injectieplaatsen markeren en je vertellen wat er gaat gebeuren. De injectieplaatsen worden geïnjecteerd met een dun naaldje. Een verdoving is niet noodzakelijk omdat de injecties slechts licht prikkelend aanvoelen. De behandeling duurt ongeveer 15 minuten.

Stap 4: naar huis

Na de behandeling kun je weer naar huis en eventuele werkzaamheden hervatten. Het resultaat van een Botox behandeling zal na enkele dagen zichtbaar worden. De huid zal gladder zijn en de spieren zullen zich ontspannen. Het resultaat is een frisse en jeugdige uitstraling. Na twee weken is het eindresultaat van de Botox behandeling zichtbaar. Je mag hiervoor naar de kliniek komen voor een controle. De behandeling kan je probleemloos herhalen na 3 tot 6 maanden wat tegelijk ook de tijdsduur is van het effect van Botox.

Vraag een gratis consult aan

Botox prijzen

De Botox prijs van één zone in het gezicht is €149,- . Met een zone bedoelen we een fronsrimpel, kraaienpootjes of voorhoofdsrimpels. Voor een tweede en derde zone betaal je €129,- in plaats van €149,-. Voor de medische indicaties gelden andere Botox prijzen. De uitgebreide prijslijst kun je via onderstaande link vinden. De kosten van Botox zijn inclusief het consult en de behandeling door ervaren gespecialiseerde cosmetisch artsen.

 

Meer prijzen

Reviews Botox

Veel cliënten vinden het prettig om ervaringen te lezen van anderen die een Botox behandeling hebben ondergaan. Duizenden mannen en vrouwen zijn jou voorgegaan en sommigen hebben hun ervaring met onze kliniek gedeeld. Deze zijn terug te vinden via onze website, maar ook via kliniekervaringen.nl, Google reviews en Zorgkaart Nederland.

Omdat ieder gezicht uniek is en vraagt om een persoonlijke benadering is een (gratis) consult altijd noodzakelijk om een persoonlijk behandelplan op te stellen.

Kliniekervaringen ABC Clinic, Botox

Zorgkaart Nederland ABC Clinic, Botox

Veelgestelde vragen

Doet een behandeling met Botox pijn?

Nee, een Botox behandeling doet geenpijn. Een verdoving is ook niet nodig.

Hoe lang duurt een Botox-behandeling?

Een behandeling met een Botuline toxine (Azzalure) duurt ongeveer vijftien minuten. Wanneer je voor het eerst naar ABC Clinic komt of wanneer je voor het eerst een behandeling ondergaat duurt de Botox-behandeling wat langer, omdat er dan een consult aan vooraf gaat.

Kan ik met Botox behandeld worden tijdens het geven van borstvoeding?

Er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van Botox tijdens het geven van borstvoeding. Omdat de gevolgen van een Botox-behandeling tijdens het geven van borstvoeding onbekend zijn, zullen wij voor je eigen veiligheid en die van je baby niet behandelen tijdens het geven van borstvoeding.

Kan ik weer alles doen na een Botox-behandeling?

Na de Botox-behandeling heb je geen pijn en kan je je normale dagelijkse bezigheden hervatten. Er kan een klein bultje zichtbaar zijn na de behandeling, dit verdwijnt binnen een minuut of tien na de behandeling.

Is Botox veilig?

Ja, zeer veilig zelfs. Botuline toxines zoals Botox en Azzalure zijn veilig en niet schadelijk voor het lichaam. Botox wordt in drie tot zes maanden helemaal afgebroken door je lichaam. Net zoals dat bij andere medicijnen geldt (Botox is een medicijn) dat medicijnen alléén gevaarlijk bij hoge concentraties. Dat geldt ook voor Botox. Voor cosmetisch gebruik is daar geen sprake van.

 

 

Is een Botox-behandeling pijnlijk en zijn er bijwerkingen?

Een Botox-behandeling wordt vaak als een niet-pijnlijke behandeling ervaren, terwijl sommigen de Botox-behandeling als (enigszins) pijnlijk ervaren. Kortom, het zijn een paar prikjes die kort wat pijnlijk kunnen zijn. Bij de behandeling treden er vrijwel geen bijwerkingen op en is een veilige behandeling.

Hoe lang is het resultaat van een Botox behandeling zichtbaar?

De werking van Botox, of Azzalure begint na twee tot zes dagen en is na twee weken optimaal. De duur van het resultaat verschilt per persoon. Sommigen komen twee keer per jaar voor een behandeling, anderen drie of vier keer per jaar. De duur is dus verschillend en varieert tussen de drie en zes maanden. Hierna kan de Botox-behandeling zonder problemen herhaald worden.

Zorgt Botox voor een uitdrukkingsloos gezicht zoals veel filmsterren of sommige BN’ers?

Een behandeling met Botox leidt tot zeer natuurlijke resultaten, mits goed gebruikt en geïnjecteerd. Natuurlijk kun je doorslaan en teveel Botox inspuiten, waardoor je gezicht er uitdrukkingsloos uit gaat zien. Dat gebeurt in klinieken en door artsen, ook in Nederland, maar wij als kliniek streven dat niet na. Onze slogan is niet voor niets ‘Mooi Jezelf Blijven’. Mooi oud worden zonder dat je er anders uit gaat zien.

Krijg ik littekens na de Botox-behandeling?

Nee, er ontstaan geen littekens bij een Botox-behandeling. De naaldjes zijn zo klein dat je wellicht enkel wat rode puntjes na de behandeling zult zien. Deze verdwijnen al binnen een half uur tot uur. Een blauwe plek is uitzonderlijk.

Mag ik met Botox behandeld worden tijdens mijn zwangerschap?

Er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van fillers en Botox tijdens de zwangerschap. Voor jouw veiligheid en de veiligheid van de baby behandelen wij niet tijdens een zwangerschap.

Hebben jullie wel eens een Botox aanbieding?

Nee, wij hebben geen aanbiedingen voor Botox. Dat mag overigens ook niet. Het is bij wet verboden om met tijdelijke aanbiedingen te werken voor Botox. Wij kiezen er sinds 2010 bewust voor om met vaste scherpe prijzen voor de Botox-behandelingen. Bij ons betaal je per zone 149,-. Als je meer zones afneemt kosten de tweede en derde zone €129,- per zone. Alles over de reclameregels vind je hier op de website van de Reclamecodecommissie. Daar kun je alles lezen over de Reclamecode cosmetische behandelingen uitgevoerd door artsen.

Wat zijn de mogelijke bijwerkingen van Botox in het gezicht?

Mogelijke bijwerkingen van Botox in het gezicht zijn onder andere tijdelijke roodheid, zwelling, blauwe plekken, hoofdpijn en een licht gevoel van strakheid in de behandelde gebieden. Ernstige bijwerkingen zijn zeldzaam maar kunnen voorkomen. Het is belangrijk om Botox altijd door een ervaren en gekwalificeerde arts te laten toedienen om de risico’s te minimaliseren.

Hoeveel kost een gemiddelde behandeling met Botox?

De kosten van een Botox-behandeling variëren, maar kunnen doorgaans enkele honderden tot enkele duizenden euro’s bedragen, afhankelijk van de locatie, arts en behandelde gebieden. Het is het beste om een consult te plannen voor een nauwkeurige prijsopgave.

Wat zijn mogelijke complicaties of risico’s verbonden aan Botox-behandelingen?

Hoewel zeldzaam, kunnen mogelijke complicaties van Botox-behandelingen zijn: hoofdpijn, asymmetrie, hangende wenkbrauwen en tijdelijk hangend ooglid. Laat de behandeling daarom uitvoeren door een ervaren cosmetisch arts om risico’s te minimaliseren.

Wat is het verschil tussen Botox, Azzalure en Alluzience?

Botox, Azzalure en Alluzience zijn merknamen voor botulinumtoxine type A, gebruikt om rimpels te verminderen. Het verschil ligt in de handelsnamen en fabrikanten, terwijl het actieve ingrediënt vergelijkbaar is. Raadpleeg een ervaren cosmetisch arts om te bepalen welk product het meest geschikt is voor jou.

Kan Botox helpen bij het verminderen van hangende mondhoeken?

Ja, Botox kan helpen bij het verminderen van hangende mondhoeken. Door de juiste injectietechniek kan Botox de spieren rond de mond ontspannen en de mondhoeken liften, waardoor een meer jeugdige en opgewekte uitstraling ontstaat. Het is echter belangrijk om een ervaren cosmetisch arts te raadplegen om de juiste behandeling en dosering te bepalen voor jouw specifieke situatie.

Bekijk al onze FAQ's

Relevante blogs

Lees al onze blogs
076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult