Onderooglidcorrectie kosten

Natuurlijk bent u benieuwd naar de kosten van een onderooglidcorrectie. We vertellen u op deze pagina alles over de prijs van een onderooglidcorrectie en of vergoedingen mogelijk zijn.

Kosten onderooglidcorrectie

De kosten van een onderooglidcorrectie kunnen per kliniek verschillen en zijn vaak afhankelijk van de behandelaar en locatie waar de ingreep wordt uitgevoerd. Bij ABC Clinic wordt u door een BIG-geregistreerde plastisch chirurg behandeld en deze behandeling vindt plaats in onze Poliklinische operatiekamer (POK). Ook is de prijs van de ingreep afhankelijk van uw situatie en de ingreep die voor u het beste geschikt is. Is dit een onderooglidcorrectie of is een tijdelijke oplossing met fillers ook mogelijk? Tijdens het consultgesprek met de plastisch chirurg wordt dit bekeken en met u besproken. Dit consultgesprek is geheel kosteloos en vrijblijvend.

Prijs onderooglidcorrectie

In onderstaand schema vindt u de prijzen van een onderooglidcorrectie. De weergegeven prijs is inclusief consult, behandeling door een plastisch chirurg en de nacontroles.

Behandeling Prijs
ConsultGratis
Onderooglidcorrectie€1695,-
Correctie met fillersvanaf€350,-

Let op: kortingen op onderooglidcorrecties zijn sinds 2018 verboden in Nederland

Reclames voor cosmetische ingrepen moeten sinds 15 oktober 2018 aan regels voldoen. De cosmetische branche heeft daarvoor met subsidie van het ministerie van Volksgezondheid een reclamecode opgesteld. Een belangrijke regel is dat reclame géén tijdsdruk mag opleggen door bijvoorbeeld te zeggen dat een aanbieding tijdelijk is. Een tijdelijke aanbieding voor onderooglidcorrecties is dus verboden.

Uw onderooglidcorrectie in termijnen betalen?

Wilt u graag een onderooglidcorrectie ondergaan maar kunt u of wilt u de kosten niet in één keer betalen? Wij zijn een samenwerkingsverband aangegaan met Cosmetic Finance. Via hen is het mogelijk uw ooglidcorrectie in termijnen te betalen. Zij gaan uiterst discreet met uw aanvraag om.

 

Wordt een onderooglidcorrectie vergoed?

Een onderooglidcorrectie wordt nóóit vergoed door de zorgverzekeraar. Een aanvraag indienen heeft dus ook geen zin.

Lees meer over de vergoedingen

Prijsverschillen tussen klinieken

De prijs van een onderooglidcorrectie kan per kliniek verschillen. Dit komt voornamelijk door het verschil in behandelaar en de setting waar de ingreep wordt uitgevoerd. Wordt een ingreep uitgevoerd door een basisarts, huisarts of arts in opleiding of wordt u behandeld door een plastisch chirurg?

ABC Clinic wordt al sinds 2010 als een van de beste Nederlandse klinieken voor onderooglidcorrecties beoordeeld. Wij bieden onze behandelingen aan tegen een uitstekende prijs-kwaliteitverhouding. Wij zijn niet de duurste kliniek van Nederland, maar zeker ook niet de goedkoopste kliniek.

Plastisch chirurgen voor onderooglidcorrecties

Allereerst moet een onderooglidcorrectie uitgevoerd worden in een privékliniek en wel op een goed uitgeruste zelfstandig behandelkamer of POK (poliklinische operatiekamer). Daarnaast kiezen wij er bewust voor om de onderooglidcorrecties te laten uitvoeren door plastisch chirurgen. Plastisch chirurgen hebben de juiste 12-jarige opleiding genoten voor het uitvoeren van onderooglidcorrecties.

Wij werken dus niet met basisartsen, huisartsen of cosmetisch artsen die zich ook kunnen bezighouden met ooglidcorrecties. De goedkopere klinieken werken zelfs met artsen in opleiding. Geen verstandige keuze vinden wij. Wij werken alléén met gespecialiseerde plastisch chirurgen vanwege de 12-jarige chirurgische opleiding die zij hebben genoten. Daarbij is een onderooglidcorrectie een dusdanige complexe ingreep dat de plastisch chirurg de juiste medisch specialist is om deze behandeling succesvol uit te voeren.

Wat is het verschil tussen een arts en een plastisch chirurg?

Na het succesvol afronden van de 6-jarige opleiding geneeskunde mag iemand zich (basis)arts noemen. Daarna kan iemand zich specialiseren tot bijvoorbeeld plastisch chirurg, orthopeed, huisarts of KNO-arts. Plastische chirurgie is de enige specialisatie waarbij ooglidchirurgie een vast onderdeel is van de 12-jarige opleiding. Bij de opleiding tot huisarts, kaakchirurg of KNO-arts is dit niet het geval. Kies dus altijd voor een plastisch chirurg wanneer u een ooglidcorrectie overweegt. Zij beheersen de plastisch chirurgische technieken om u optimaal te kunnen behandelen, ook wanneer er eventueel een complicatie ontstaat.

Gratis consult met de plastisch chirurg?

Wilt u meer informatie over uw onderooglidcorrectie? Plan dan uw gratis consultafspraak in bij ABC Clinic. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Ik wil een gratis consult inplannen
Door wie wordt de onderooglidcorrectie uitgevoerd?

De onderooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. U wordt dus niet behandeld door een cosmetisch arts, bedrijfsarts of huisarts. Wij vinden het belangrijk om enkel te werken met de beste specialisten. Voor de ooglidcorrectie is dat de plastisch chirurg. U heeft ook de noodzakelijke intake met de plastisch chirurg die u gaat behandelen.

Ga ik onder narcose bij een onderooglidcorrectie?

Nee, onze plastisch chirurgen voeren de onderooglidcorrectie onder plaatselijke verdoving uit. De behandeling kan eventueel onder algehele narcose worden uitgevoerd, maar de narcose maakt het onnodig duurder. Voor de eventuele angst voor pijn tijdens de ooglidcorrectie hoeft u de behandeling niet onder narcose te laten uitvoeren. Vrijwel al onze cliënten vertellen dat ze de verdovingsprikjes amper hebben gevoeld en dat zij de gehele ingreep erg vonden meevallen.

Hoe lang duurt de zwelling na een onderooglidcorrectie?

Dit verschilt per persoon. De een heeft langer last van zwellingen of blauwe plekken dan een ander. Over het algemeen zal de zwelling de eerste 3 dagen na de onderooglidcorrectie het ergst zijn en in deze periode kan de zwelling ook nog wat toenemen (veel koelen!). Na 3 dagen zal de zwelling gaan afnemen en na 7 dagen is de zwelling veelal grotendeels verdwenen. Dit herstel kan echter bij sommigen langer duren. Na 4 tot 6 weken heeft u al een redelijke indruk van het resultaat.

Hoe lang duurt een onderooglidcorrectie?

Een onderooglidcorrectie duurt ongeveer 90 minuten. Dit is inclusief het voortraject (ontvangst, aftekenen van uw ogen, het maken van de foto’s, time-out procedure et cetera) en de nazorg (koelen in uitrustkamer en uitleg door OK-assistente).

Is de prijs voor een onderooglidcorrectie voor beide ogen?

Ja, de prijs van de onderooglidcorrectie geldt voor beide ogen. De kosten zijn inclusief het consult en de behandeling door de plastisch chirurg en de nazorg en verschillende controlemomenten.

Relevante blogs

Lees al onze blogs
Gratis consult