Ooglift

Een ooglift door een plastisch chirurg biedt een mooie oplossing bij hangende oogleden.

Een ooglift bij hangende oogleden

Wanneer u last heeft van hangende oogleden kan een ooglift een mooie oplossing bieden. Vaak ontstaan hangende oogleden door veroudering. Hierdoor kunt u een vermoeide blik krijgen of kan hoofdpijn ontstaan. Met behulp van een ooglift (ooglidcorrectie) krijgt u uw frisse blik terug en zal eventuele hoofdpijn als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Ooglift voor en na

De behandeling zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat. Onderstaand ziet u foto’s van cliënten die een ooglift hebben ondergaan. Iedere voor en na foto die u hieronder ziet, is afkomstig van cliënten die behandeld zijn bij ABC Clinic.

Bovenooglidcorrectie Corry voor
Voor
Resultaat na drie maanden
Na
Jan - ooglidcorrectie voor 45 graden links
Voor
Jan - ooglidcorrectie na 45 graden links
Na
Anoniem - voor bovenooglidcorrectie - Maarten Doornaert
Voor
Anoniem - na bovenooglidcorrectie - Maarten Doornaert
Na
Mw Otto - Hangende oogleden Voor - drs. Fabré
Voor
Mw Otto - Hangende oogleden resultaat - drs. Fabré
Na
Bovenooglidcorrectie voor
Voor
Bovenooglidcorrectie na
Na

Kosten ooglift

In onderstaand schema vindt u de kosten van een ooglift. De kosten zijn geheel afhankelijk van uw persoonlijke situatie en zullen tijdens het gratis consultgesprek vast worden gesteld. Onze plastisch chirurgen kijken of een ooglift voldoende is voor het gewenste resultaat.

BehandelingLokale verdoving
ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie€995,-
Bovenooglidcorrectie met interne wenkbrauwlift€1650,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift volgens Fogli-methode€2650,-
Wenkbrauwlift (chirurgisch volgens Fogli-methode)€1850,-
Onderooglidcorrectie (mid-facelift)€1695,-

Ooglift behandeling

Een ooglift behandeling wordt enkel uitgevoerd door ervaren en gecertificeerde plastisch chirurgen. Zo weet u zeker dat u in goede handen bent. Voor uw behandeling starten we altijd met een gratis consultgesprek met de plastisch chirurg. Hier komt een persoonlijk behandelplan uit. Daarnaast heeft u tijdens dit gesprek alle tijd om al uw vragen te stellen.

Op de behandeldag starten we met het maken van voor- en na foto’s van uw ogen, zodat we het resultaat achteraf goed kunnen vergelijken met de situatie voor de behandeling. Na het maken van de foto’s zal de chirurg uw ogen aftekenen en volgt de plaatselijke verdoving. De plastisch chirurg verwijdert met een kleine incisie het overtollige huid-, vet- en eventueel spierweefsel. Vervolgens worden de incisies gehecht en worden de hechtpleisters geplakt. Hierna gaat u rustig zitten zodat u uw ogen kunt koelen met een gelbril.

Herstel ooglift

U doet er verstandig aan om de eerste dagen na uw behandeling voldoende rust te nemen om zwelling en pijn te beperken. Probeer ook uw ogen voldoende te koelen. Na een week kunnen de hechtingen eruit en is het eerste resultaat van de behandeling zichtbaar.

Ongeveer drie maanden na de behandeling is alle zwelling afgenomen en is het definitieve resultaat van de behandeling zichtbaar. U heeft uw frisse blik terug en eventuele hoofdpijn is verdwenen. Om u een goed beeld te geven van het herstel van een ooglift, kunt u ook een kijkje nemen op onze pagina over het herstel van de behandeling.

Lees meer over het herstel

Gratis consult of videoconsult met de plastisch chirurg?

Een consult is noodzakelijk om vast te stellen welke behandeling voor u geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als videoconsult. Een videoconsult is enkel in te plannen voor de bovenooglidcorrectie en wel bij plastisch chirurg Marjolijn van Abeelen.

De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult of videoconsult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076-542 31 54.

Online inplannen
Heb ik zichtbare littekens na een bovenooglidcorrectie?

De littekens na een bovenooglidcorrectie zijn niet zichtbaar. De incisie wordt gemaakt in de plooi van de oogleden. Hierdoor zal het litteken van de ingreep helemaal wegvallen.

Is het resultaat van mijn bovenooglidcorrectie blijvend?

Hoe lang het resultaat aanhoudt is verschillend per persoon. Het resultaat blijft lang na een bovenooglidcorrectie, maar zal niet blijvend zijn. Het  verouderingsproces blijft gewoon doorgaan. Wij raden u aan om goed voor uzelf en uw huid te zorgen om het proces te vertragen. Met een gezonde levensstijl heeft u zeker tien tot vijftien jaar plezier van het resultaat.

Verdwijnt mijn hoofdpijn na een bovenooglidcorrectie?

Hoofdpijn is een klacht die vaak voorkomt bij hangende oogleden. Om uw zware oogleden open te houden, kan het voorkomen dat u uw voorhoofdsspier optrekt. De spieren die u hiermee gebruikt, kunnen zorgen voor hoofdpijn. Wanneer uw hoofdpijn veroorzaakt wordt door uw hangende oogleden, zal deze verdwijnen na een bovenooglidcorrectie.

Wanneer kan ik werken na mijn bovenooglidcorrectie?

Wanneer u kunt werken na een bovenooglidcorrectie is geheel afhankelijk van het beroep dat u uitvoert. Bij zwaar lichamelijk werk, is het verstandig om langer rust te houden. U kunt dit het beste bespreken met de behandelend plastisch chirurg. Verstandig is om de eerste dag na de ingreep vrij te nemen, zodat u voldoende kunt koelen. Daarna zou u licht administratief werk kunnen doen. Zwaar tillen, bukken en persen dient u de eerste periode te vermijden voor een optimale wondgenezing.

Wanneer worden de hechtingen verwijderd na een bovenooglidcorrectie?

Zes tot acht dagen na de bovenooglidcorrectie worden de hechtingen verwijderd door de OK-assistente. Het eerste resultaat van de behandeling is dan al zichtbaar.

Relevante blogs

Gratis consult
De kliniek