Totaal
8.9
1176 reviews

Ooglift

Een ooglift door een plastisch chirurg biedt een mooie oplossing bij hangende oogleden.

Een ooglift bij hangende oogleden

Wanneer u last heeft van hangende oogleden kan een ooglift een mooie oplossing bieden. Vaak ontstaan hangende oogleden door veroudering. Hierdoor kunt u een vermoeide blik krijgen of kan hoofdpijn ontstaan. Met behulp van ooglifting (ooglidcorrectie) krijgt u uw frisse blik terug en zal eventuele hoofdpijn als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Ooglift zonder operatie

Een ooglift kan ook plaatsvinden zonder snijden. Wij begrijpen dat dit erg aantrekkelijk klinkt. Bij een ooglift zonder operatie kunt u denken aan een Plexr-behandeling of een fillerbehandeling. Wij hebben er bewust voor gekozen om de Plexr-behandeling niet aan te bieden omdat onze plastisch chirurgen er niet achter staan. De resultaten zijn minimaal, de herstelperiode is veel langer en de kans op complicaties is veel groter dan bij een chirurgische ooglift. Een behandeling met fillers geeft ook minimaal resultaat wanneer u een ooglift nodig heeft. Daarnaast is het resultaat van deze behandeling ook tijdelijk.

Ooglift voor en na

De behandeling zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat. Onderstaand ziet u foto’s van cliënten die een ooglift hebben ondergaan. Iedere voor en na foto die u hieronder ziet, is afkomstig van cliënten die behandeld zijn bij ABC Clinic.

Bovenooglidcorrectie Corry voor
Voor
Resultaat na drie maanden
Na
Jan - ooglidcorrectie voor 45 graden links
Voor
Jan - ooglidcorrectie na 45 graden links
Na
Boven en onderooglidcorrectie - ooglidcorrectie
Voor
Na boven en onderooglidcorrectie
Na
Meer voor-na foto's

Kosten ooglift

In onderstaand schema vindt u de kosten van een ooglift. De prijs is geheel afhankelijk van uw persoonlijke situatie en zullen tijdens het gratis consultgesprek vast worden gesteld. Onze plastisch chirurgen kijken deze behandeling voldoende is voor het gewenste resultaat. Mogelijk is een wenkbrauwlift noodzakelijk om een mooier resultaat te krijgen.

BehandelingLokale verdoving
ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie€995,-
Bovenooglidcorrectie met interne wenkbrauwlift€1650,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift volgens Fogli-methode€2650,-
Wenkbrauwlift (chirurgisch volgens Fogli-methode)€1850,-
Onderooglidcorrectie (mid-facelift)€1695,-

De Ooglift behandeling

Een ooglift behandeling wordt enkel uitgevoerd door ervaren en gecertificeerde plastisch chirurgen. Zo weet u zeker dat u in goede handen bent. Voor uw ooglift operatie starten we altijd met een gratis consultgesprek met de plastisch chirurg. Hier komt een persoonlijk behandelplan uit. Daarnaast heeft u tijdens dit gesprek alle tijd om al uw vragen te stellen.

Op de behandeldag starten we met het maken van voor- en na foto’s van uw ogen, zodat we het resultaat achteraf goed kunnen vergelijken met de situatie voor de behandeling. Na het maken van de foto’s zal de chirurg uw ogen aftekenen en volgt de plaatselijke verdoving. De plastisch chirurg verwijdert met een kleine incisie het overtollige huid-, vet- en eventueel spierweefsel. Vervolgens worden de incisies gehecht en worden de hechtpleisters geplakt. Hierna gaat u rustig zitten zodat u uw ogen kunt koelen met een gelbril.

Het herstel na een ooglift

U doet er verstandig aan om de eerste dagen na uw behandeling voldoende rust te nemen om zwelling en pijn te beperken. Probeer ook uw ogen voldoende te koelen. Na een week kunnen de hechtingen eruit en is het eerste resultaat van de behandeling zichtbaar.

Ongeveer drie maanden na de behandeling is alle zwelling afgenomen en is het definitieve resultaat van de behandeling zichtbaar. U heeft uw frisse blik terug en eventuele hoofdpijn is verdwenen. Om u een goed beeld te geven van het herstel, kunt u ook een kijkje nemen op onze pagina over het herstel van de behandeling.

Lees meer over het herstel

Gratis (video)consult met de plastisch chirurg?

Een consult is noodzakelijk om vast te stellen welke behandeling voor u geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als videoconsult. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult of videoconsult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Afspraak maken?

Veelgestelde vragen

Wat is de ideale leeftijd voor een ooglidcorrectie of ooglift?

De meeste mannen en vrouwen die een ooglidcorrectie of ooglift ondergaan zijn 35 jaar of ouder. Dit betreft veelal bovenooglidcorrectie met een eventuele wenkbrauwlift. Sommigen zijn zelfs wat jonger, maar dan gaat het vooral om de behandeling van wallen of kringen onder de ogen. Een onderooglidcorrectie of fillers biedt dan een mooie oplossing.

De mate van geschiktheid hangt vooral af van individuele factoren zoals de elasticiteit van de huid en de mate van overtollige huid die aanwezig is. Dit is veelal leeftijd gerelateerd of erfelijk bepaald. Daarom is een consult met een gespecialiseerde plastisch chirurg zo belangrijk. Die kan de juiste indicatie stellen en ook de oorzaak wegnemen (huid, vet of spier)

Heb ik zichtbare littekens na een bovenooglidcorrectie?

De littekens na een bovenooglidcorrectie zijn niet zichtbaar. De incisie wordt gemaakt in de plooi van de oogleden. Hierdoor zal het litteken van de ingreep helemaal wegvallen.

Is het resultaat van mijn bovenooglidcorrectie blijvend?

Hoe lang het resultaat aanhoudt is verschillend per persoon. Het resultaat blijft lang na een bovenooglidcorrectie, maar zal niet blijvend zijn. Het  verouderingsproces blijft gewoon doorgaan. Wij raden u aan om goed voor uzelf en uw huid te zorgen om het proces te vertragen. Met een gezonde levensstijl heeft u zeker tien tot vijftien jaar plezier van het resultaat.

Verdwijnt mijn hoofdpijn na een bovenooglidcorrectie?

Hoofdpijn is een klacht die vaak voorkomt bij hangende oogleden. Om uw zware oogleden open te houden, kan het voorkomen dat u uw voorhoofdsspier optrekt. De spieren die u hiermee gebruikt, kunnen zorgen voor hoofdpijn. Wanneer uw hoofdpijn veroorzaakt wordt door uw hangende oogleden, zal deze verdwijnen na een bovenooglidcorrectie.

Hoe lang niet werken na bovenooglidcorrectie?

U kunt na 1-2 weken na een bovenooglidcorrectie weer terugkeren naar uw werk, afhankelijk van hoe u zich voelt. Voor fysiek zwaar werk kan dit 3-4 weken zijn. Het is belangrijk om uw ogen te beschermen tegen de zon en om strenge inspanningen te vermijden gedurende minstens 2 weken. Plan uw planning in overleg met uw behandelend arts. Als u licht administratief werk doet kunt u natuurlijk al veel sneller aan het werk. Belangrijk is wel om de ogen rust te gunnen voor het herstel. 

Wanneer worden de hechtingen verwijderd na een bovenooglidcorrectie?

Zes tot acht dagen na de bovenooglidcorrectie worden de hechtingen verwijderd door de OK-assistente. Het eerste resultaat van de behandeling is dan al zichtbaar.

Hoe werkt een ooglift?

Bij een ooglift wordt overtollige huid en vet verwijderd, waardoor druk op de ogen vermindert en een frisse uitstraling ontstaat. Dit liftende effect zorgt voor een jongere blik die langdurig aanhoudt. Daarnaast wordt het vet definitief verwijderd en kan het dus niet terugkomen.

Gratis consult