e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Injectables
photo-frame Cosmetisch arts KNMG - Merel Eefting
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Merel Eefting

Injectables

Injectables zijn een verzamelnaam voor cosmetische behandelingen met Botox, fillers of Skinboosters. Injectables zijn populair omdat ze kunnen zorgen voor mooie, frisse en natuurlijke resultaten.

Wat zijn injectables?

Injectables zijn medische of cosmetische behandelingen waarbij een injectievloeistof met behulp van een naaldje in de huid of in de spier wordt geïnjecteerd om rimpels te verminderen of volume toe te voegen. Ze worden vaak gebruikt voor het verbeteren van het uiterlijk van het gezicht. De bekendste injectables zijn Botuline toxines, fillers en Skinboosters. Botuline toxines zoals Botox worden gebruikt om spiergerelateerde rimpels en fijne lijntjes te verminderen. Fillers worden gebruikt om volume toe te voegen aan het gezicht en om statische rimpels en fijne lijntjes op te vullen. Ze worden meestal gebruikt in het gezicht maar kunnen ook elders op het lichaam worden toegepast, zoals handen en decolleté. Skinboosters zorgen voor huidversteviging en hebben ook meer toepassingsgebieden.

Injectables zijn populair vanwege de snelle resultaten en het minimale herstelproces. De meeste injectable behandelingen duren slechts enkele minuten tot een uur om uit te voeren en hebben minimale bijwerkingen. Het is belangrijk om behandelingen uit te laten voeren door gekwalificeerde en ervaren cosmetisch artsen. Bij ABC Clinic in Breda werken we met cosmetisch artsen die dagelijks aanwezig zijn voor behandelingen met injectables. Daarnaast werken zij samen met de plastisch chirurgen, zodat zij altijd een optimaal advies kunnen geven.

Alle soorten behandelingen met injectables

Botuline toxine behandeling (Botox)

Botuline toxine is een neurotoxisch eiwit dat wordt gebruikt als een effectieve behandeling voor veel verschillende doeleinden. Het bekendste merk Botuline toxine is Botox. Injectables zoals Botox zijn erg bekend voor de cosmetische behandeling van rimpels en fijne lijntjes in het gezicht. Voorbeelden hiervan zijn de fronsrimpelvoorhoofdsrimpels en kraaienpootjes (lachrimpels). Botuline toxine werkt door de spieren te ontspannen waardoor de spanning in het weefsel wordt verminderd en de rimpels worden verzacht.

Botuline toxine kent ook een aantal medische toepassingen. Zo kan het prima ingezet worden tegen migraine, spanningshoofdpijn, tandenknarsen of overmatig zweten.

Filler behandeling

Fillers zijn injectables die worden gebruikt om volume toe te voegen aan het gezicht of andere delen van het lichaam zoals de lippen, neus of handen. De meeste fillers zijn gemaakt van hyaluronzuur. Dat is een stof die van nature in het lichaam voorkomt. Hyaluronzuur helpt om vocht vast te houden en de huid gehydrateerd te houden. Bij ABC Clinic werken we met de fillers Restylane en Aliaxin.

Door de filler in de huid te injecteren kan het volume worden hersteld en kunnen rimpels en lijnen worden verminderd. Ook kunnen contouren in het gezicht behandeld worden zoals de kaaklijn of jukbeenderen. De behandeling is over het algemeen snel en vrij pijnloos. Het mooie van een filler is dat de resultaten direct zichtbaar zijn.

Skinboosters behandeling

Een skinbooster is een behandeling die wordt gebruikt om de huid te hydrateren, verstevigen en te verjongen. Het behoort tot de groep injectables waarbij hyaluronzuur in de huid wordt geïnjecteerd. Het hyaluronzuur helpt om de vochtbalans te herstellen en de huid te revitaliseren. Voorbeelden van Skinboosters binnen onze kliniek zijn Profhilo, Restylane Vital en Viscoderm Hydrobooster.

Skinboosters zijn injectables en ze kunnen worden gebruikt om de huid te verbeteren op verschillende gebieden van het gezicht, zoals de wangen en rond de lippen. Het kan ook worden gebruikt om de huid te verbeteren op andere delen van het lichaam. Denk aan de handen, armen, decolleté en benen.

Het resultaat van een skinbooster behandeling is over het algemeen een gehydrateerde en stevigere huid met een verbeterde textuur en uitstraling.

Profhilo behandeling

Profhilo is een cosmetische behandeling die gericht is op het verbeteren van de huidtextuur en het verminderen van rimpels en fijne lijntjes. Het behoort ook tot de groep injectables waarbij hyaluronzuur wordt geïnjecteerd in de huid.  Het stimuleert de huid om meer collageen en elastine aan te maken.

Het is een relatief nieuwe behandeling en deze vorm van injectables wordt steeds populairder vanwege de natuurlijke resultaten en minimale bijwerkingen. Het resultaat is een gladdere en stevigere huid met een gezonde gloed. Het effect van een Profhilo behandeling kan tot 6 maanden aanhouden.

Er is een verschil tussen een Profhilo behandeling en een skinbooster behandeling: een Profhilo behandeling wordt gebruikt om de huid te verstevigen en te verjongen. Skinboosters hebben als doel de huid te hydrateren en volume toe te voegen. Deze behandeling wordt vaak gekozen om fijne lijntjes en rimpels aan te pakken.

Sculptra behandeling

Sculptra is een behandeling die wordt gebruikt om volume toe te voegen aan het gezicht en ook om de huid te verstevigen en te verjongen. Deze behandeling behoort dus ook tot de groep injectables. Er wordt poly-L-melkzuur wat het lichaam ook zelf aanmaakt in de huid geïnjecteerd. Sculptra stimuleert de productie van collageen en verstevigt de huid. Een Sculptra behandeling wordt gezien als een huid verjongende behandeling.

De resultaten van Sculptra zijn geleidelijk en duurzamer dan traditionele fillers die bij de groep injectables horen. Na de eerste behandeling zijn er meestal meerdere sessies nodig om de gewenste resultaten te bereiken. Het volledige effect van de behandeling is meestal zichtbaar na ongeveer 3 maanden en kan tot 2 jaar aanhouden.

Sculptra wordt voornamelijk gebruikt om de huid te verstevigen en volume toe te voegen aan gebieden van het gezicht die door veroudering zijn afgenomen.

Afspraak maken?

Het resultaat van injectables

Het resultaat van een behandeling met injectables verschilt van persoon tot persoon en is afhankelijk van verschillende factoren:

  • soort injectables
  • locatie van de injectables
  • hoeveelheid injectables
  • kwaliteit van de huid

Over het algemeen kunnen we stellen dat het resultaat na een behandeling met injectables een jonger en frisser ogend uiterlijk is. Niet iedereen vindt het nodig om er jonger uit te zien. Injectables kunnen ook goed dienst doen als er één bepaalde lijn in het gezicht stoort of als sommige mensen last hebben van een wat verdrietige of boze look.

Bij ABC Clinic werken we enkel met de beste cosmetische artsen. Kwaliteit staat bij ons voorop!

Over het algemeen is het resultaat van een behandeling met injectables direct zichtbaar. Het kan ook nog verder verbeteren in de dagen en weken na de behandeling. Het resultaat kan enkele maanden tot een jaar aanhouden afhankelijk van het type injectables en de individuele reactie van de huid.

Voor en na foto’s van injectables

Elk resultaat verschilt van persoon tot persoon bij het gebruik van injectables. Ieder gezicht is uniek en vraagt om een persoonlijke behandeling door een ervaren cosmetisch arts.

Meer voor-na foto's

Fillers versus Botox

Fillers en Botox behoren allebei tot de injectables voor verjonging van de huid maar hebben verschillende toepassingen en eigenschappen. Fillers bestaan voornamelijk uit hyaluronzuur dat volume toevoegt aan bepaalde delen van het gezicht. Ze worden ook gebruikt om rimpels en fijne lijntjes op te vullen en te verminderen. Fillers zorgen voor volume. Botox daarentegen is een spierontspanner die wordt gebruikt om de spieren te ontspannen die verantwoordelijk zijn voor de vorming van rimpels. Kortom: fillers zijn gericht op het toevoegen van volume en het opvullen van rimpels terwijl Botox gericht is op het ontspannen van de spieren die rimpels veroorzaken.

BotoxFillers
Botox is gebaseerd op Botuline toxineFillers bevatten veelal hyaluronzuur
Botox is voor rimpels veroorzaakt door spierbewegingenFillers zijn voor het toevoegen van volume en het vullen van rimpels of lippen
Heeft een werking van 3 tot 6 maanden
(voor oksels langer)
Hebben een werking van 9 tot 18 maanden, afhankelijk van de indicatie
Behandeling duurt ongeveer 15 minutenBehandeling duurt ongeveer 30 minuten
Botox heeft ook medische indicaties zoals migraine, tandenknarsen en overmatig zwetenFillers zijn vooral voor cosmetische doeleinden
Meer informatie

Injectables prijzen

ABC Clinic in Breda biedt verschillende mogelijkheden aan qua injectables. Dat betekent dat er net zoveel verschillende prijzen zijn. Het is noodzakelijk en erg belangrijk dat je een consultafspraak maakt met de cosmetisch arts (KNMG) voor een goed advies en eventueel behandelplan. Voor de fillers hebben we daarbij interessante loyaliteitskortingen en voor de injectables in zijn algemeen hebben we mooie pakketprijzen.

Meer over prijzen

Eén van de beste injectables klinieken van Nederland

Injectable behandelingen behoren, naast ooglidcorrecties, schaamlipcorrecties, liposuctie en plastische chirurgie, tot het specialisme van ABC Clinic. Het gebruik van injectables moet worden uitgevoerd door een erkende en ervaren cosmetisch arts, gespecialiseerde plastisch chirurg of gespecialiseerde dermatoloog om de beste en veiligste resultaten te garanderen. Aangezien wij staan voor kwaliteit werken we enkel met ervaren gespecialiseerde cosmetisch artsen (KNMG).

ABC Clinic in Breda is één van de meest ervaren injectable-klinieken in Nederland en België waar men terecht kan voor cosmetische en medische behandelingen. Wij zijn sowieso de meest ervaren kliniek voor fillers, skinboosters en Botox in Breda. Onze cosmetisch artsen zijn dagelijks in de kliniek aanwezig voor consulten en behandelingen. Zij voeren alle behandelingen uit. Daarbij werken ze goed samen met onze plastisch chirurgen om je van een optimaal advies te kunnen voorzien.

Onze kliniek werkt met gratis consulten om je goed te kunnen adviseren en al je vragen te beantwoorden. We staan gekend voor onze uitstekende kwaliteit, persoonlijke aandacht en zorg, zodat jij als cliënt de best mogelijke resultaten behaalt.

Door onze ervaring en expertise mogen we dagelijks mensen uit Breda, maar ook Tilburg, Dordrecht, Rotterdam en Eindhoven ontvangen. Zelfs Belgische cliënten weten ons te vinden! Voel je goed en mooi bij ABC Clinic.

Samenwerking cosmetisch artsen en plastisch chirurgen

Wij streven we naar het hoogste niveau van zorg en expertise voor onze cliënten. De reeds benoemde samenwerking tussen cosmetisch artsen (KNMG) en plastisch chirurgen binnen de kliniek zorgt ervoor dat elke cliënt de best mogelijke behandeling krijgt. Met hun respectievelijke specialisaties in injectables en chirurgie, vullen onze artsen elkaar perfect aan. Indien nodig sturen ze cliënten naar elkaar door, waarbij de cosmetisch arts zich richt op behandelingen met injectables, terwijl de plastisch chirurg de meer invasieve procedures uitvoert. Deze naadloze samenwerking resulteert in een optimaal advies en zorg op maat voor elke cliënt. Je bent dus verzekerd van een behandeling door een specialist die het best geschikt is voor jouw specifieke behoeften, met als ultiem doel jouw tevredenheid en welzijn.

Reviews injectables

Duizenden cliënten zijn je voorgegaan voor een behandeling met injectables. Wij begrijpen dat een behandeling spannend kan zijn. Daarom delen wij graag een aantal ervaringen met je. Veel van onze cliënten vinden de behandeling achteraf meevallen en zijn erg blij met het resultaat. Op Kliniekervaringen.nl Google reviews en Zorgkaart Nederland leest u ervaringen van injectable behandelingen bij ABC Clinic. De afstand tot de kliniek is voor velen geen probleem, kijkende naar de vele mannen en vrouwen die van verre komen voor een behandeling in Breda.

Kliniekervaringen ABC Clinic, injectables

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

Gratis consult bij ABC Clinic

Wil je meer informatie over een behandeling of heb je behoefte aan een goed advies van één van de (cosmetisch) artsen? Je bent van harte welkom om een afspraak te maken bij ABC Clinic in Breda.

Een consult is gratis en geheel vrijblijvend. De arts luistert naar jouw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseert de oorzaak van het probleem en legt uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. Ook kan er een persoonlijk behandelplan gemaakt worden. Natuurlijk krijg je ook uitgebreid de gelegenheid om jouw vragen te stellen. Een afspraak maken kan via ons contactformulier of door te bellen naar 076 – 542 31 54. Je kunt ook online eenvoudig een afspraak maken.

Gratis consult?

Kan ik met injectables behandeld worden tijdens het geven van borstvoeding?

Er is geen onderzoek gedaan naar het gebruik van fillers en Botox tijdens het geven van borstvoeding. Omdat de gevolgen van een injectable-behandeling tijdens het geven van borstvoeding onbekend zijn, zullen wij voor je eigen veiligheid en die van je baby niet behandelen tijdens het geven van borstvoeding.

Doet een behandeling met injectables pijn?

Nee, in principe hoef je bij een rimpelbehandeling met injectables geen pijn te ervaren. Aan de injectables wordt tegenwoordig al vaak een pijnstillende stof toegevoegd (lidocaine of xylocaine). De arts kan tevens een crème gebruiken (EMLA) als voorverdoving.

Hoe lang blijft het resultaat met injectables zichtbaar?

De fillers die wij gebruiken blijven bij de meeste cliënten een jaar of langer zichtbaar. Sculptra blijft zelfs langer zitten (ongeveer 2 jaar). De duur van het resultaat kan per persoon verschillen, afhankelijk van iemands leeftijd, huidtype, spieractiviteit en leefstijl. De Botuline toxines die wij gebruiken houden ongeveer drie tot zes maanden aan. Daarna kan de behandeling veilig herhaald worden.

Met welke producten werken jullie bij ABC Clinic voor de injectables?

Bij ABC Clinic werken we met de beste en veiligste producten die er wereldwijd zijn. Voor de Botuline toxine werken we met Azzalure en Botox. Qua fillers, ofwel vulmiddelen, werken we met Restylane, Sculptra, Aliaxin en Profhilo. Daarnaast werken we met de skinboosters Restylane Skinboosters, Viscoderm en Phileye Deze producten zijn wereldwijd de best onderzochte vulmiddelen en hebben vrijwel allemaal in Amerika ook een FDA-goedkeuring gekregen. Je weet dus zeker dat je met de veiligste tijdelijke producten wordt behandeld.

Zijn er bijwerkingen bij een behandeling met injectables?

De meest voorkomende bijwerkingen bij injectables zijn zwelling, jeuk en blauwe plekken. Wanneer je last hebt van bijwerkingen kan je deze koelen. De bijwerkingen verdwijnen na enkele uren of dagen na de behandeling.

Wat is hyaluronzuur?

Hyaluronzuur is een lichaamseigen stof. Beter gezegd, het is een huideigen stof. Het komt van nature in het lichaam voor, onder andere in de huid en is verantwoordelijk voor het vasthouden van water. Het trekt vocht aan, hydrateert, geeft veerkracht, volume en soepelheid. Dit is de gouden standaard op het gebied van rimpelvullers wereldwijd. Het is een veilig middel om de tekenen van veroudering aan te pakken, mits goed getest.

Zijn de injectables die jullie gebruiken goedgekeurd?

Ja, onze producten zijn met een CE-certificering goedgekeurd in Europa. Daarnaast hebben veel van de producten een FDA goedkeuring in de Verenigde Staten. Dit strenger keurmerk hebben maar een aantal producten.

Werken jullie met permanente producten?

Nee, wij werken enkel met de veiligste tijdelijke producten die er in de wereld zijn. Dit zijn Radiesse en Restylane voor de fillers en Botox en Azzalure voor de Botuline toxines.

Kunnen injectables helpen bij het verminderen van wallen onder de ogen?

Ja, injectables kunnen helpen bij het verminderen van wallen onder de ogen. Vaak worden fillers gebruikt om volume toe te voegen aan het gebied onder de ogen, waardoor de wallen minder prominent worden. Door de fillers strategisch te injecteren, kunnen de ongewenste hobbels en deukjes worden opgevuld, waardoor een gladdere en meer jeugdige uitstraling ontstaat.

Hoeveel kost een injectable behandeling?

De kosten van een injectable behandeling kunnen variëren, afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type injectable dat wordt gebruikt, de hoeveelheid product die nodig is, de locatie en eventuele bijkomende diensten. De prijzen kunnen per kliniek en regio verschillen. Het is belangrijk om een consult te plannen met een cosmetisch arts om een nauwkeurige prijsopgave te krijgen op basis van jouw specifieke behoeften en doelen.

Zijn goedkopere injectables van lagere kwaliteit?

Niet altijd. De prijs van injectables kan variëren, maar dat betekent niet automatisch dat goedkopere injectables van lagere kwaliteit zijn. Je moet kijken naar de kwalificaties en ervaring van de cosmetisch arts, evenals de reputatie van de kliniek. Vraag je arts naar de gebruikte producten en eventuele mogelijke risico’s of bijwerkingen. Het is verstandig om de balans te vinden tussen kosten en kwaliteit bij het maken van jouw beslissing.

Relevante blogs

Lees al onze blogs
076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult