Totaal
8.9
1053 reviews

Het verschil tussen fillers en Botox

Voor veel mensen die nog nooit Botox of fillers hebben gebruikt, is het onbekend wat het verschil is tussen deze twee. Op deze pagina vertellen wij u meer over het verschil.

De term injectables

Injectables worden gebruikt om rimpels in het gezicht te behandelen en om volumeverlies tegen te gaan. De term injectables is eigenlijk een verzamelnaam voor Botuline toxines (zoals Botox), fillers, Skinboosters, Sculptra en Profhilo. Dit zijn producten die in de huid of spier geïnjecteerd worden, vandaar de verzamelnaam. Op deze pagina vertellen wij u meer over het verschil tussen Botox en fillers en de regio’s waar het voor gebruikt wordt.

De term Botox

Met Botox wordt eigenlijk Botuline toxine bedoeld. Dit is een eiwit dat de activiteit van de spieren vermindert en wordt al sinds de jaren 90 veilig gebruikt voor cosmetische doeleinden. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, wordt Botox niet gebruikt om de lippen op te vullen.

Wat is Botox?

Botox is een veilig eiwit dat de spieractiviteit verminderd. Door Botox te injecteren in overactieve spieren in het gezicht, kunnen rimpels die door de spier veroorzaakt worden verminderen. Voorbeelden van deze rimpels zijn de fronsrimpel, voorhoofdsrimpels en de kraaienpootjes. Door Botox te injecteren, zullen de spieren ontspannen en zal de huid gladder worden. Botuline toxine wordt niet alleen gebruikt voor cosmetische doeleinden. Het kan ook gebruikt worden voor medische doeleinden zoals migraine, tandenknarsen of overmatig zweten.

Wanneer is Botox effectief?

In tegenstelling tot fillers is Botox enkel effectief bij rimpels die ontstaan door het aanspannen van de spieren (dynamische rimpels). Bij het samenknijpen van de ogen of tegen de zon in kijken, kan er een fronsrimpel tussen de wenkbrauwen ontstaan of rimpels naast de ogen (kraaienpootjes). Naarmate we ouder worden, zullen deze rimpels dieper en meer zichtbaar worden. Wanneer u deze rimpels wilt verzachten of voorkomen, kunt u starten met Botox.

De duur van de werking

Het kan per persoon verschillen hoe lang de Botox werkzaam is in de geïnjecteerde spier. Over het algemeen geldt: hoe vaker u Botox gebruikt, hoe langer het blijft werken. De werking van het middel begint na ongeveer vier dagen, na twee weken is de werking optimaal en zal het gewenste resultaat behaald zijn. Dit resultaat houdt ongeveer vier tot zes maanden aan. Daarna kan de behandeling veilig herhaald worden.

Lees meer over Botox

Fillers

Om uw rimpels te verzachten, volumeverlies te herstellen, de lippen op te vullen of de handen en het decolleté te verjongen maken we gebruik van fillers. ABC Clinic werkt enkel met veilige en tijdelijke producten. Bij fillers is dit Restylane.

Wat zijn fillers?

ABC Clinic maakt voornamelijk gebruik van tijdelijke fillers op basis van hyaluronzuur. Hyaluronzuur is een stof die van nature voorkomt in onze eigen huid, daarom kunnen we dit veilig gebruiken. Naarmate we ouder worden, krijgen we te maken met volumeverlies en rimpels in de huid. Door fillers te injecteren wordt het vochtgehalte in de huid hersteld en wordt volumeverlies opgevuld. Hierdoor zullen rimpels verdwijnen of worden de rimpels in het gezicht verzacht.

Er zijn verschillende regio’s in het gezicht waar we fillers voor kunnen gebruiken om volumeverlies te herstellen of rimpels te verzachten. Hierbij kunt u denken aan het opvullen van de lippen, de neus-lippenplooi of de wangen. Ook een teruggetrokken kin kan behandeld worden door het gebruik van fillers.

Wanneer zijn fillers effectief?

Fillers worden voornamelijk gebruikt voor het toevoegen van volume, het herstel van volumeverlies of om de huid te hydrateren. Wanneer u last heeft van rimpels door aanspanning van spieren in het gezicht, raden wij u een Botox-behandeling aan.

De duur van de werking

Hoe lang het resultaat van een filler-behandeling blijft is per persoon verschillend en verschilt per zone die geïnjecteerd wordt. Bij gebieden die veel bewegen (zoals de lippen), zal het resultaat minder lang aanhouden dan gebieden die minder bewegen (volumeverlies onder de ogen). Over het algemeen houdt een behandeling met fillers negen tot twaalf maanden aan. Daarna kan de behandeling weer veilig herhaald worden.

Lees meer over fillers

De verschillen tussen fillers en Botox opgesomd

Om u duidelijkheid te geven over de verschillen tussen fillers en Botox, hebben wij in onderstaand schema de verschillen nog eens voor u opgesomd. Zo kunt u in het kort zien wat de verschillen zijn en hoe de stoffen worden toegepast.

BotoxFillers
Botox is gericht op spiergerelateerde rimpels (dynamische rimpels)Fillers vult het volumeverlies op (statische rimpels)
Behandeling duurt ongeveer 15 minutenBehandeling duurt ongeveer 30 minuten
Heeft een werking van 3 tot 6 maanden
(voor oksels 6 tot 12 maanden)
Hebben een werking van 9 tot 12 maanden
(soms langer)
Heeft ook medische doeleinden zoals migraine, tandenknarsen en overmatig zwetenIs enkel voor cosmetische doeleinden

Een gratis persoonlijk consult bij ABC Clinic

Mocht u na het lezen van deze pagina alsnog twijfelen of u een behandeling met Botox of fillers nodig heeft, of weet u al precies wat u wilt? Plan dan een gratis en vrijblijvend consult met een van onze behandelend artsen. Tijdens het consult heeft u alle tijd om uw vragen te stellen en zal de arts u uitleggen wat een behandeling inhoudt. U kunt uw afspraak inplannen via ons contactformulier, online via onze website of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Online inplannen
Gratis consult