e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Drs. Kim de Weijer - Cosmetisch Arts KNMG
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Kim de Weijer

Bunny lines

U ziet ze wanneer u lacht, u de neus optrekt of in de zon kijkt: de bunny lines. Met een behandeling met Botox verdwijnen ze als sneeuw voor de zon.

Bunny lines verzachten met Botox

Bunny lines zijn de horizontale lijntjes op de neus die verschijnen door het optrekken van de neus. Soms verschijnen ze al vanaf jonge leeftijd door te actieve spiertjes in de neus. Na verloop van tijd blijven de neuslijntjes staan, ook als het gezicht ontspannen is. Wilt u weer lekker ongestoord met de neus in de wind lopen? U kunt deze rimpels heel eenvoudig laten behandelen met een Botuline toxine, zoals Botox, Azzalure of Alluzience. De ingespoten vloeistof ontspant alleen de spiertjes, de oorspronkelijke gezichtsuitdrukking verandert niet.

Wat is het resultaat van de Botox-behandeling?

Het effect van de behandeling aan bunny lines of neusrimpels is niet direct zichtbaar. Na twee tot zes dagen wordt uw huid al gladder en na twee weken zijn de rimpeltjes verminderd of helemaal verdwenen. Dit effect houdt drie tot zes maanden aan.

Bunny lines neusrimpels Marlies voor
Voor
Bunny lines neusrimpels Marlies na
Na
Bunny lines neusrimpels Inge voor
Voor
Bunny lines neusrimpels Inge na
Na

Wat kost een behandeling van de bunny lines?

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Bunnylines met Botoxvanaf€95,-

 

Bunny lines Botox

Een behandeling van bunny lines of neusrimpels vindt plaats met Azzalure of Alluzience. Met een fijne naald injecteert de arts de vloeistof voorzichtig in. De injecties in de neusrimpels voelen slechts licht prikkelend aan; een verdoving is dan ook niet nodig. Na de behandeling kan de huid een beetje rood en gevoelig zijn. Ook kan het op de behandelde plek wat jeuken. Deze reacties zijn van korte duur en trekken snel weg. Na afloop van de behandeling kunt u in principe direct de werkzaamheden hervatten.

Hoe gaat het na een Botox-behandeling?

Na een behandeling met Botuline toxine (zoals Azzalure of Alluzience) is het belangrijk om er goed op te letten dat u niet teveel aan het behandelde gebied komt en u tot ten minste vier uur na de behandeling geen make-up gebruikt om infecties te voorkomen. Dit raden we aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan. Daarnaast raden we aan 12 tot 24 uur na de behandeling niet te sporten en de sauna en/of zonnebank te vermijden. Het duurt namelijk enkele uren voordat de zenuwen de Botox hebben opgenomen.

Het is verstandig om het eerste uur na de behandeling de geïnjecteerde spier zo veel mogelijk te bewegen en te gebruiken, zodat de Botuline toxine zich zo snel mogelijk in de spier kan nestelen.

Zitten er risico’s aan een Botox-behandeling?

Na de behandeling kan de huid wat rood kleuren, zwellen en een stijf of vol gevoel veroorzaken. Deze mogelijke bijwerkingen verdwijnen binnen enkele uren na de behandeling. Over het algemeen zijn er na het gebruik van Botox geen complicaties, nadelen of gevaren. Wél is het belangrijk dat de juiste dosering gebruikt wordt. Bij een behandeling aan het voorhoofd of de fronsrimpel bestaat namelijk de mogelijkheid dat het ooglid en/of wenkbrauwen gaan hangen bij een onjuiste dosering of techniek.

Deze risico’s of complicaties komen over het algemeen weinig voor wanneer u zich laat behandelen door een ervaren arts.

Meer over complicaties

Gratis consult bij ABC Clinic?

Een consult bij ABC Clinic is altijd noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs van de behandeling. Daarvoor moet de cosmetisch arts u dus gezien hebben. Een consult is gratis en vrijblijvend. Bel 076 – 542 31 54 of klik hier voor een consultafspraak. U kunt ook eenvoudig online een afspraak inplannen.

Afspraak inplannen
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online