e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
Gerd Fabre Plastisch chirurg ABC Clinic
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Gerd Fabre

Wallen onder de ogen verwijderen

‘Slecht geslapen?’, ‘Ben je moe?’ of ‘Waarom kijk je zo boos?’ Niet leuk om te horen. Wallen onder de ogen kunnen de oorzaak zijn en zorgen voor een vermoeide blik of bozig uiterlijk.

Weg met die vervelende wallen onder uw ogen

Wallen onder uw ogen kunnen verschillende oorzaken hebben. Het kan met uw leefstijl te maken hebben, maar wallen zijn in veel gevallen gewoon erfelijk bepaald. Daarbij is het heel normaal dat er wallen onder de ogen ontstaan naarmate we ouder worden. U krijgt dan te maken met:

 • Vetpockets of overtollig huid onder de ogen;
 • Volumeverlies of tekort aan volume onder de ogen;
 • Donkere kringen onder de ogen.

Klachten bij wallen onder de ogen

De grootste klacht die we horen is dat mensen gewoonweg balen van het vermoeide gezicht of de verdrietige uitstraling die ze zien wanneer ze in de spiegel kijken. Ze willen graag een frisse blik. Ook kunnen andere mensen soms opmerkingen maken over wallen onder de ogen en dat is niet leuk. Afhankelijk van de oorzaak van de wallen zijn er verschillende behandelingen mogelijk die een oplossing kunnen bieden.

Twijfelt u of een behandeling met fillers voldoende resultaat geeft of dat een ooglidcorrectie een betere oplossing biedt? Bekijk dan ook eens onze wallentest.

Oplossingen tegen wallen onder de ogen

Wallen kunnen verminderen door:

 • goed te slapen;
 • gezond te eten;
 • stressreductie;
 • veel water te drinken;
 • te stoppen met roken;
 • behandelingen met fillers;
 • een onderooglidcorrectie;
 • weinig tot geen alcohol te drinken.

Wanneer wallen ontstaan door erfelijke factoren of simpelweg door huidveroudering kunt u helemaal niets tegen de wallen doen. Dan is een onderooglidcorrectie of filler-behandeling de enige oplossing. Onze cosmetisch artsen en plastisch chirurgen kijken graag samen met u naar een oplossing.

Hoe krijg ik mijn vochtwallen weg?

Om specifieke vochtwallen te verminderen zijn er verschillende behandelopties beschikbaar, zoals oogcrèmes met cafeïne of vitamine K, koude kompressen en gezichtsmassages. Een gezonde levensstijl, met veel water drinken en voldoende slaap kan ook helpen. Daarnaast is de beste oplossing een onderooglidcorrectie. Behandelingen met fillers werken niet bij vochtwallen, omdat fillers juist meer vocht aantrekken, iets wat je niet wilt natuurlijk.

De behandeling van wallen onder de ogen

Voor iedere oorzaak is een andere behandeling de juiste oplossing.

Vetpockets of overtollig huid onder de ogen

Wanneer u last heeft van vetpockets of overtollige huid onder de ogen kan een onderooglidcorrectie een mooi en natuurlijk resultaat geven. Voorafgaand aan de behandeling tekent de plastisch chirurg het teveel aan huid onder de ogen af. Na foto’s en een plaatselijke verdoving start de behandeling waarbij onze ervaren plastisch chirurgen het teveel aan huid, vocht en/of vet verwijderen bij de onderste oogleden.

Deze behandeling neemt ongeveer 70 tot 90 minuten in beslag. De plastisch chirurg plaatst de incisie bij de wimperrand waardoor het littekentje aan de binnenzijde van de ogen zit en dus niet zichtbaar is. Nadat de sneetjes gehecht zijn, kunt u de kliniek al snel verlaten. Na een week gaan de hechtingen eruit. Ongeveer drie maanden na de behandeling is het definitieve resultaat zichtbaar.

Volumeverlies of tekort aan volume onder de ogen

Volumeverlies onder de ogen of een tekort aan volume onder de ogen kan ervoor zorgen dat u in plaats van een bolling onder de ogen, een gootje onder de ogen heeft. Deze wallen noemen we een traangoot. Wanneer u last heeft van volumeverlies of een tekort aan volume onder de ogen kunt u een traangoot verzachten of verwijderen met fillers.

In overleg kan de cosmetisch arts direct na het consult overgaan tot het behandelen van uw wallen met fillers. De behandeling van wallen of een traangoot met fillers onder de ogen is eenvoudig en veilig, mits uitgevoerd door een ervaren arts natuurlijk. We beginnen met het maken van een aantal foto’s om het resultaat van de behandeling vast te leggen. De cosmetisch arts injecteert de vloeistof voorzichtig onder de ogen in. Dit gebeurt met hele fijne naald, een verdovingsmiddel is dus niet nodig.

De behandeling duurt maximaal 30 minuten. Na afloop van de behandeling kunt u direct uw bezigheden weer hervatten. Na de behandeling kán een gevoelige huid voorkomen. Dit ongemak houdt niet lang aan en verdwijnt in de loop van de dag. Het effect is direct zichtbaar. U ziet er voor de komende 9 tot 12 maanden weer fris en uitgerust uit. Na deze periode kan de behandeling herhaald worden.

Donkere kringen onder de ogen

Donkere kringen onder de ogen kunnen met een onderooglidcorrectie behandeld worden als de donkere kring veroorzaakt wordt door huidoverschot met een donker pigment. Wanneer donkere kringen ontstaan door een dunne huid met weinig onderhuids vetweefsel (de onderliggende spier geeft de donkere kleur) is een behandeling niet mogelijk en is camouflage de enige oplossing. Fillers bieden een oplossing als de donkere kringen of schaduw onder de ogen ontstaan door verlies van volume. Door de traangootjes op te vullen met Restylane verdwijnt de schaduw onder de ogen.

Prijzen om wallen onder de ogen te verwijderen

We krijgen vaak de vraag: “Wat kost het om wallen onder de ogen te verwijderen?” De exacte prijs voor het verwijderen van wallen onder uw ogen is afhankelijk van de situatie van uw gelaat en de behandeling die het beste past bij de oorzaak van uw wallen.

BehandelingPrijs
Consult injectablesGratis
Consult ooglidcorrectieGratis
Wallen verwijderen met fillersRestylane 0,5 ml€325,-
Restylane 1,0 ml€450,-
Onderooglidcorrectie€1695,-

Wallen verwijderen voor en na

Ooglidcorrectie tegen wallen
Het eerste resultaat van een onderooglidcorrectie bij wallen is na ongeveer een week zichtbaar. Na 3 maanden zijn uw ogen volledig hersteld en is het definitieve resultaat van de ingreep bereikt. Een onderooglidcorrectie zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat waarbij de littekens niet zichtbaar zijn.

Wallen door volumeverlies onder de ogen
Het resultaat van de behandeling tegen wallen of een traangoot is direct zichtbaar. U ziet er voor de komende 9 tot 12 maanden weer fris en uitgerust uit. Na deze periode kan de behandeling weer veilig herhaald worden.

Onderooglidcorrectie voor
Ooglidcorrectie Voor
Onderooglidcorrectie na - ooglidcorrectie
Na
Traandal of traangoot voor fillers - injectables - Restylane Vanessa
Fillers voor
Traandal of traangoot na fillers - injectables - Restylane Vanessa
Na
Rimpels onder de ogen man voor
Fillers voor
Rimpels onder de ogen man na
Na
behandelingen - ooglidcorrectie - Onderooglidcorrectie man Breda voor
Ooglidcorrectie voor
behandelingen- ooglidcorrectie - Onderooglidcorrectie man Breda na
Na
Bekijk veel meer foto's
Loyaliteitskorting fillers (Restylane)

Bij ABC Clinic werken we uitsluitend met A-producten en A-merken, word je door zeer ervaren en gespecialiseerde cosmetisch artsen (KNMG) behandeld en hanteren we een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Zo bieden we onze Botox, Skinboosters, Sculptra en Profhilo behandelingen altijd tegen een vaste scherpe prijs aan. Voor de fillers met Restylane en Aliaxin profiteer je van loyaliteitskortingen die oplopen tot 10%. Vaste cliënten worden dus beloond bij ABC Clinic.

Loyaliteitsprogramma fillersKorting
Tweede behandeling met fillers5%
Vanaf uw derde behandeling met fillers10%

Pakketprijzen

Wist je trouwens dat we voor de injectables mooie pakketprijzen hanteren? Vraag er ook naar tijdens het consult wat je hebt met jouw cosmetisch arts (KNMG).

Veelgestelde vragen

Hoe haal je zo snel mogelijk wallen weg?

Het wegwerken van wallen kan het best worden gedaan door voldoende te slapen, te hydrateren of het aanbrengen van komkommerschijfjes of theezakjes op de ogen. Vermijd zout voedsel en alcohol en probeer gezond te eten. Verdwijnen de wallen niet dan is een cosmetische behandeling zoals een ooglidcorrectie de uitkomst.

Heb ik vocht of vetwallen?

Vochtwallen en vetwallen kunnen verward worden, maar er is een eenvoudige test die u zelf thuis kunt doen. Als de wallen verdwijnen wanneer u plat op uw rug ligt, zijn het vochtwallen. Blijven de wallen zichtbaar, dan zijn het vetwallen. In het geval van vetwallen is een operatie door een plastisch chirurg de enige oplossing.

Heb ik wallen of donkere kringen?

Wallen zijn vochtophopingen onder de ogen die een zakachtig uiterlijk hebben, of kringen onder de ogen die een dal vormen onder het oog. Donkere kringen daarentegen zijn een verkleuring van de huid. Er zijn twee soorten donkere kringen: hematologische (vanwege bloedvaten) en hyperpigmentatie (vanwege overmatige melanineproductie). Dus als je wallen hebt, zul je een zwelling onder de ogen waarnemen of een dal of diepe rimpel, terwijl donkere kringen echt een verkleuring zijn. Raadpleeg de plastisch chirurg voor de behandeling.

Kunnen wallen behandeld worden met fillers?

In sommige gevallen kunnen wallen met fillers behandeld worden. Tijdens een gratis consult wordt dit bekeken door de cosmetisch arts.

Wat te doen tegen wallen man?

Wallen bij mannen kunnen worden behandeld met cosmetische procedures zoals fillers of plastische chirurgie, maar ook met eenvoudige tips zoals het aanbrengen van koude kompressen, het vermijden van zout en alcohol en het voldoende hydrateren van de huid. Omdat mannen vaak dikke huid hebben, kan het gebruik van speciale oogcrèmes speciaal voor mannen ook effectief zijn. Het is belangrijk om genoeg slaap te krijgen, voldoende te drinken en te werken aan het verminderen van stress.

Hoe komt het dat je wallen krijgt?

Een gebrek aan slaap kan leiden tot vochtophopingen en afvalstoffen onder de ogen, waardoor wallen ontstaan. Andere oorzaken zijn erfelijkheid en veroudering, die de elasticiteit van de huid verminderen. Het kan ook worden veroorzaakt door allergieën, hormonale veranderingen en bepaalde levensstijlfactoren, zoals roken en alcoholgebruik. Het behandelen van de oorzaak kan helpen om wallen te verminderen. Een onderooglidcorrectie biedt een mooie oplossing als de wallen niet verminderen of verdwijnen.

Waardoor ontstaan vochtwallen?

Vochtophopingen onder de ogen, ook wel vochtwallen genoemd, ontstaan door het vasthouden van vocht in het weefsel onder de ogen. Dit kan veroorzaakt worden door factoren zoals slechte slaapgewoonten, allergieën, uitdroging en zoutinname. Het verminderen van zout, het drinken van voldoende water en het toepassen van koude kompressen kunnen helpen om vochtwallen te verminderen. 

Hoe voorkom je vocht onder je ogen?

Vocht onder de ogen kan voorkomen worden door een gezonde levensstijl te hanteren. Drink voldoende water, eet gezond en beweeg regelmatig. Vermijd zout voedsel, roken en alcohol, aangezien deze de ophoping van vocht onder de ogen kunnen bevorderen. Houd ook je slaappositie in de gaten, en leg je hoofd iets hoger om te voorkomen dat vocht zich gaat ophopen. 

Kan je je wallen weg laten halen?

Ja, je kunt je wallen weg laten halen met behulp van een onderooglidcorrectie. Hierbij wordt overtollig uitpuilend vet onder de ogen verwijderd via het slijmvlies aan de binnenkant van het ooglid, zonder zichtbare littekens achter te laten. Dit is een effectieve manier om van vetwallen af te komen.

Kunnen wallen weg gaan?

Wallen kunnen gedeeltelijk verdwijnen door een gezonde levensstijl, maar als ze zijn veroorzaakt door genetische aanleg of huidveroudering, zijn ze moeilijker te verminderen. Er zijn verschillende behandelingen beschikbaar, zoals fillers of oogliftchirurgie, die effectief zijn in het verminderen van wallen.

Wat betekent het als je wallen onder de ogen hebt?

Wallen onder de ogen zijn een onschuldig verschijnsel en veroorzaken meestal geen problemen. Soms ontstaan ze door een ophoping van vet of vocht onder de huid en soms door een teveel aan huidweefsel, zoals bij veroudering. Kortom, wallen onder de ogen zijn meestal onschuldig en vooral cosmetisch storend.

Wat zeggen wallen over je gezondheid?

Wallen onder de ogen zeggen niet altijd iets over je gezondheid. Ze zijn meestal het resultaat van een ophoping van vet of vocht onder de huid. Soms kunnen rimpels ook leiden tot wallen. Als dit cosmetisch storend is, zijn er behandelingen beschikbaar om wallen onder de ogen te verminderen.

Wat kost het om wallen weg te laten halen?

Dit is afhankelijk van wat voor soort behandeling er uitgevoerd wordt. Een onderooglidcorrectie bedraagt €1.695 en wallen verwijderen met fillers tussen de €325,- en €450,-

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult