e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Nicolette Vermeulen Cosmetisch arts KNMG
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Nicolette Vermeulen

Fillers mannen

Ook bij mannen worden fillers steeds populairder omdat steeds meer mannen bezig zijn met een verzorgd uiterlijk. Bent u benieuwd welke behandelingen populair zijn onder mannen? Lees dan vooral verder.

De verschillen tussen mannen en vrouwen

Ook mannen hebben naarmate ze ouder worden last van volumeverlies, waardoor er lijntjes en rimpels in het gezicht ontstaan. Veel mannen vinden het steeds belangrijker om er goed uit te zien en storen zich steeds vaker aan de rimpels en een verouderde en eventuele vermoeide uitstraling. Vaak hebben mannen als doel om er minder vermoeid uit te zien na een behandeling of meer kracht uit te stralen. In dat geval zijn fillers ideaal wanneer u bepaalde delen in het gezicht graag wilt corrigeren. Ook is het mogelijk om delen van het gezicht juist te accentueren met behulp van een filler behandeling. Bij volumeverlies in het gezicht is Sculptra ook een mooie oplossing.

Er kunnen verschillen zijn bij het injecteren van fillers bij een man of een vrouw. Vaak hebben mannen een andere dosering nodig omdat ze een andere anatomie en huidstructuur hebben. Veel mannen komen voor een behandeling van volumeverlies onder de ogen, het verstrakken van de kaaklijn of een behandeling aan de fronsrimpel. Deze behandelingen zorgen voor een mooi en natuurlijk resultaat.

Specifieke filler-behandelingen voor mannen

Er zijn geen specifieke behandelingen voor de man; iedere filler behandeling kan bij zowel mannen als vrouwen worden uitgevoerd. Wel zijn er bepaalde regio’s in het gezicht die populair zijn onder de mannen. Denk hierbij aan volumeverlies onder de ogen, wat zorgt voor een vermoeide uitstraling, het verstrakken van de kaaklijn of het opvullen van een diepe fronsrimpel. Een andere behandeling die veel voorkomt bij de man zijn fillers in een diepe neus-lippenplooi.

Ervaringen van mannen met fillers

Al veel mannen zijn u voorgegaan voor een behandeling met fillers of Sculptra. Op onze website, Google reviews, kliniekervaringen.nl of Zorgkaart Nederland leest u verschillende ervaringen van mannen die ú voor zijn gegaan.

Fillers mannen

Fillers mannen

Bekijk meer ervaringen

Voor en na foto’s

Om u een goed beeld te geven van het resultaat van een filler-behandeling bij mannen, vindt u hier enkele voor- en na foto’s van de behandeling. Let op: het resultaat kan per persoon verschillen. Tijdens het consult zal onze arts de mogelijkheden met u bespreken.

Traangoot opvullen met fillers
Traangoot voor
Traangoot opvullen met fillers - resultaat
Na
3. Sculptra man voor
Sculptra voor
3. Sculptra man na
Na
behandelingen - injectables - nasolabiale plooi verminderen voor
Neus-lippenplooi voor
behandelingen - injectables - nasolabiale plooi verminderen na
Na
Fillers wangen voor man Radiesse
Ingevallen wangen voor
Fillers wangen na man Radiesse
Na
Meer voor en na foto's

Gratis een persoonlijk consult bij ABC Clinic

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van fillers? Onze cosmetisch artsen bekijken de mogelijkheden graag met u tijdens een vrijblijvend en gratis consult. Tijdens dit consult kunt u al uw vragen stellen en zal de arts uitleggen hoe de behandeling in zijn werk gaat. Een afspraak inplannen kan via ons contactformulier, online of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Afspraak inplannen

Veelgestelde vragen

Hoe lang duurt het herstel na een fillerbehandeling voor mannen?

Het herstelproces na een fillerbehandeling bij mannen en vrouwen is eigenlijk altijd minimaal. Direct na de behandeling kun je je werkzaamheden weer oppakken, afhankelijk van hetgeen je doet qua werk natuurlijk en of je het erg vindt als mensen eventueel wat lichte zwelling of blauwe plekken zien.

Krijg ik littekens na een filler-behandeling?

Nee, er ontstaan geen littekens bij een filler-behandeling. De naaldjes zijn zo klein dat je wellicht enkel wat rode puntjes na de behandeling zult zien. Deze verdwijnen al binnen een half uur tot uur na de behandeling.

Kan ik Sculptra combineren met fillers en botox?

Ja, een Sculptra-behandeling is goed te combineren met een behandeling met fillers en/of Botox. Iedere behandeling wordt ingezet met een ander doel en de behandelingen kunnen elkaar goed aanvullen. Wel wordt er bij behandelingen goed op gelet dat u uw eigen natuurlijke uitstraling behoud.

Welke gebieden kunnen met fillers bij mannen worden behandeld?

Populaire indicaties met fillers bij mannen zijn de kaaklijn en kin, wangen en neus-lippenplooi.

Wat als ik medicatie gebruik en fillers overweeg?

Medicijnen kunnen de behandeling met fillers eventueel beïnvloeden. Je wordt verzocht onze artsen te informeren over je medicijngebruik. Voorafgaand aan de behandeling neemt de arts je medische dossier door.

Wat is het verschil tussen een filler en een Skinbooster?

Een Skinbooster vermindert geen diepe rimpels zoals een filler wel doet. Wel helpt een Skinbooster om fijne lijntjes te verminderen of verwijderen. De Skinbooster is puur gemaakt om de huid te hydrateren en een mooie gloed te geven. De Skinbooster is vrij vloeibaar, waardoor er ook maar weinig van nodig is om goed resultaat te bereiken. Een filler is zo bewerkt dat deze geschikt is om ook diepere rimpels op te vullen.

Wat zijn fillers?

Fillers zijn rimpelvullers. Je kunt met fillers rimpels opvullen, de contouren van het gezicht versterken en lippen voller maken. Hierdoor krijg je het verloren volume weer terug. Tevens kunnen we met fillers handen en het decolleté verjongen.

Welke filler is voor mij geschikt?

Tijdens een consultgesprek met een cosmetisch arts, zal je te horen krijgen welke filler (Restylane, Radiesse of Sculptra), of wellicht welke Botuline toxine  (Botox of Azzalure) het meest geschikt voor jou zal zijn. De cosmetisch arts zal zijn advies baseren op je probleemgebied of probleemgebieden en wensen.

Werken fillers bij mannen hetzelfde als bij vrouwen?

Ja hoor, fillers werken op dezelfde manier bij mannen als bij vrouwen. De indicaties zijn wellicht wat anders bij mannen in vergelijking met vrouwen, al zijn er ook veel indicaties hetzelfde.

Hoe lang houden de resultaten van fillers aan bij mannen?

Dit varieert per persoon en is afhankelijk van de huidkwaliteit, injectieplaats en gebruikte product. Gemiddeld houden fillers bij mannen ongeveer 6 tot 18 maanden aan.

Hoeveel kost een fillerbehandeling voor mannen?

De kosten van een fillerbehandeling voor mannen variëren tussen artsen en klinieken. De kosten zijn afhankelijk van het product wat gebruikt wordt en de hoeveelheid die noodzakelijk is voor het resultaat. Fillers laten plaatsen door een ervaren arts zal ook duurder zijn dan een behandeling bij een onervaren arts.

Kan het gebruik van fillers bij mannen er onnatuurlijk uitzien?

Het resultaat van een filler kan er altijd onnatuurlijk uitzien als je behandeld wordt door een niet bevoegde of niet bekwame arts. Kies dus altijd voor een ervaren kliniek en arts. Het resultaat zal er dan altijd natuurlijk eruit zien, ook bij mannen. De arts, de juiste hoeveelheid en de juiste plaatsing zijn bepalend voor een mooi en natuurlijk resultaat.

Welke soorten fillers zijn geschikt voor mannen?

Fillers die geschikt zijn voor mannen zijn:

  • hyaluronzuur fillers zoals Restylane en Aliaxin;
  • Polymelkzuur zoals Sculptra;
  • Calciumhydroxylapatiet zoals Radiesse;

Daarnaast worden Profhilo en Botox ook veel gebruikt bij mannen, maar dat zijn geen fillers.

Zijn er risico’s of bijwerkingen verbonden aan het gebruik van fillers bij mannen?

Hoewel fillers over het algemeen zeer veilig zijn, kunnen er natuurlijk altijd bijwerkingen optreden. Het is en blijft een medische ingreep met risico’s. Bijwerkingen die kunnen ontstaan zijn zwelling, roodheid of blauwe plekken op of rondom de injectieplaats. Ga altijd naar een ervaren arts in een kliniek.

Zijn fillers permanent? Zo niet, hoe lang blijven de resultaten zichtbaar?

Permanente fillers voor cosmetische toepassingen zijn tegenwoordig verboden. Fillers zijn niet permanent en de resultaten vervagen dus na verloop van tijd. Gemiddeld blijven ze ongeveer 6 tot 18 maanden zichtbaar, afhankelijk van het gebruikte product, de huidkwaliteit en beweeglijkheid van het gebied.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online