e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Lip smoothie

Heeft u wel eens last van droge lippen? In de zomer ontstaan droge lippen door de zon, in de winter door het koude weer. Maar u kunt ook altijd last hebben van droge lippen.

Lippen hydrateren met injectables

Wanneer u altijd last heeft van droge lippen helpen trucjes als lippenbalsem, water drinken en vitamines slikken vaak niet meer. Het ontstaan van droge lippen kan vele oorzaken hebben. Een teveel aan zonlicht, een koude winter, te weinig drinken, verkeerde eetgewoontes. Door de lippen te injecteren met fillers wordt de vochtbalans hersteld en voelen uw lippen weer zacht en aangenaam aan. Deze behandeling wordt ook wel een lip smoothie genoemd.

Hoe verloopt een lip smoothie?

Het hydrateren van de lippen vindt plaats met een hyaluronzuur als Restylane of met Skinboosters (Restylane Vital). Met behulp van een hele fijne naald injecteert de cosmetisch arts deze vloeistof voorzichtig in de huid.

De fillers die de ervaren cosmetisch arts in de huid injecteert, bevatten een verdovingsmiddel. Van de prikjes zult u dan ook geen hinder ondervinden. Na de behandeling kunnen de lippen wel wat gezwollen aanvoelen. Koelen kan helpen om dit te voorkomen. Na enkele uren is dit ongemak verdwenen.

Wat is het resultaat van een lip smoothie?

Het effect van de lip smoothie is niet direct merkbaar. De gebruikte producten trekken binnen enkele weken vocht aan onder de huid zodat uw lippen van binnenuit gehydrateerd worden. De lippen krijgen hun glans terug en voelen weer zacht en aangenaam aan. Het gebruik van Restylane en de Restylane Skinbooster is zeer veilig. Het resultaat houdt ongeveer zes tot acht maanden aan.

behandelingen - injectables - Lip smoothie fillers voor
Voor
behandelingen - injectables - Lip smoothie fillers na
Na
Lip smoothie voor foto - droge lippen
Voor
Lip smoothie na foto - Skinboosters lippen
Na

Wat kost een lip smoothie?

BehandelingPrijs
ConsultGratis
Lip smoothie0,5 ml€325,-
1,0 ml€450,-

 

Hoe ziet de nazorg eruit van een lip smoothie?

Na een filler-behandeling is het belangrijk om de huid rust te geven. Probeer contact met de behandelde plekken zoveel mogelijk te voorkomen, dus probeer ook wrijven te vermijden. Door het behandelde gebied te vermijden kan de filler op zijn plek blijven en is het resultaat het mooiste.

Daarnaast raden we aan de eerste zes uur na de behandeling géén make-up te dragen om het risico op infectie te verkleinen. Dit raden wij aan omdat er door het gebruik van de naald kleine gaatjes in de huid ontstaan.

De eerste twee weken na de behandeling worden overige gezichtsbehandelingen afgeraden. Het is belangrijk de huid even tot rust te laten komen. Ook doet u er verstandig aan de zon zoveel mogelijk te vermijden in de eerste twee weken na de behandeling om hyperpigmentatie te voorkomen. Mocht het noodzakelijk zijn de zon in te gaan, dan raden we een zonnebrandcrème met minimaal factor 30 aan om de huid te beschermen.

Wat zijn de risico’s en complicaties van een lip smoothie?

Complicaties kunnen zich altijd voordoen na een filler-behandeling. Wanneer u zichzelf door een goede en ervaren arts laat behandelen wordt het risico op complicaties tot het minimum beperkt.

De meest voorkomende complicaties die zich voor kunnen doen zijn een milde tot matige branderigheid of pijn na de behandeling of eventueel verkleuring (blauwe plekken) op de plaats van de injectie. Deze bijwerkingen trekken binnen enkele dagen na de behandeling weg.

Complicaties komen bijna niet voor na een filler-behandeling.

Gratis consult met de cosmetisch arts?

Elke behandeling starten we met een vrijblijvend en kosteloos consult. In geval van een lip smoothie hechten we daar veel waarde aan. Onze artsen luisteren naar uw persoonlijke wensen en verwachtingen, analyseren de oorzaak van het probleem en leggen uit hoe de behandeling in zijn werk gaat. En natuurlijk krijgt u ook alle gelegenheid om vragen te stellen. In overleg met de arts kunt u daarna direct worden behandeld. Bel voor een gratis consult naar 076 – 542 31 54, vul het contactformulier in of plan uw afspraak eenvoudig online in.

Afspraak maken

Veelgestelde vragen

Doet een lip smoothie pijn?

Nee, in principe hoef je bij een rimpelbehandeling met injectables geen pijn te ervaren. Aan de injectables wordt tegenwoordig al vaak een pijnstillende stof toegevoegd (lidocaine of xylocaine). De arts kan tevens een crème gebruiken (EMLA) als voorverdoving.

Hoe lang houdt het resultaat van de lip smoothie behandeling aan?

Het resultaat van de behandeling houdt ongeveer zes tot acht maanden aan, daarna kun je de behandeling gerust herhalen.

Is een lip smoothie voor iedereen geschikt?

Een lip smoothie is geschikt voor iedereen die last heeft van droge lippen. Een behandeling voor een lip smoothie zorgt ervoor dat je lippen van binnenuit gehydrateerd worden.

Welk product wordt gebruikt voor de lip smoothie?

Voor een lip smoothie maken we gebruik van Restylane Refresh of Restylane Vital. Het gebruik van deze producten is 100% veilig. Het resultaat houdt ongeveer zes tot acht maanden aan, daarna kun je de behandeling gerust herhalen.

Zijn er bijwerkingen bij de behandeling voor een lip smoothie?

De meest voorkomende bijwerkingen bij injectables zijn zwelling, jeuk en blauwe plekken. Wanneer je last hebt van bijwerkingen kan je deze koelen. De bijwerkingen verdwijnen enkele uren of dagen na de behandeling.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online