De kliniek
Mooi
jezelf
blijven

Ooglidcorrectie Breda

Een ooglidcorrectie is een mooie oplossing wanneer u last heeft van hangende oogleden of wallen (vet pockets) onder de ogen. Ook donkere kringen kunnen verzacht worden. Behandelingen worden altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen (dus géén cosmetisch artsen of huisartsen)

De mogelijkheden van een ooglidcorrectie

Als gevolg van ouderdom, verslapping of verminderde elasticiteit van de huid kunnen uw oogleden gaan hangen of wallen ontstaan. Ook een verdrietige periode of erfelijke factoren spelen vaak een rol. ABC Clinic in Breda helpt u met een onderooglidcorrectie en/of bovenooglidcorrectie graag van deze  klachten af. Onze ervaren plastisch chirurgen weten steeds opnieuw een natuurlijk resultaat te realiseren.

ABC Clinic in Breda is sinds 2010 een gespecialiseerde kliniek voor ooglidcorrecties. Wij werken met een team van zeer ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen die dagelijks bezig zijn met ooglidcorrecties. Deze chirurgische behandelingen worden onder plaatselijke verdoving uitgevoerd in onze kliniek in Breda. Een behandeling kan bestaan uit een bovenooglidcorrectie, een onderooglidcorrectie, een wenkbrauwlift of een combinatie van deze ingrepen.

Bovenooglidcorrectie
Wilt u blijvend van uw overhangende oogleden afkomen? Overweeg dan een bovenooglidcorrectie. De chirurg verwijdert dan blijvend het overtollige vel boven uw oog. Deze ingreep duurt een half uur tot een uur.

Onderooglidcorrectie
Dit is een ideale blijvende chirurgische ingreep om van uw wallen onder uw ogen af te komen. Onze plastisch chirurgen verwijderen het te veel aan huid, vocht en/of vet bij de onderste oogleden. De ingreep duurt 70 tot 90 minuten.

Resultaten ooglidcorrectie voor en na

Op onze behandelpagina’s van de boven– en onderooglidcorrectie vindt u verschillende voor en na foto’s. Let er wel op dat de resultaten per persoon kunnen verschillen. Iedere oogopslag is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Daarom is het consultgesprek met de plastisch chirurg ook zo belangrijk.

Ooglidcorrectie prijs

We krijgen vaak de vraag: “Wat kost een ooglidcorrectie?” dit hangt af van uw situatie. Om zekerheid te krijgen over de prijs is een consult met onze plastisch chirurg noodzakelijk. Deze bespreekt uw wensen en verwachtingen. U heeft tijdens dit gesprek ruim de tijd om vragen te stellen over de ooglidcorrectie. Een consult is altijd vrijblijvend. Bel 076-542 31 54 of plan direct een consultafspraak in.

BehandelingPrijs
Consult€ 35,-
Bovenooglidcorrectie€ 995,-
Onderooglidcorrectie€ 1.695,-
Boven- en onderooglidcorrectie€ 2.595,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift€ 2.650,-

De prijs van een behandeling is voor beide ogen en inclusief de nazorg en nacontroles.

Vergoedt de zorgverzekeraar een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie wordt vrijwel nooit meer vergoed. Enkel bij de bovenooglidcorrectie is er een kans op vergoeding vanuit de basisverzekering. Dan moet er wel sprake zijn van een medische indicatie.

Behandeling ooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie

Als u last heeft van hangende oogleden dan heeft u na een bovenooglidcorrectie weer een stralende oogopslag. Voorafgaand aan de behandeling tekent de plastisch chirurg het teveel aan huid zorgvuldig af op uw gezicht. Daarna volgt met enkele prikjes een plaatselijk verdoving en start de plastisch chirurg voorzichtig met het verwijderen van het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventueel spierweefsel.

De plastisch chirurg maakt de incisies bij een bovenooglidcorrectie in de plooi van de oogleden. Het litteken is daardoor niet zichtbaar. Nadat de sneetjes gehecht zijn, kunt u al snel de kliniek verlaten. Deze behandeling duurt een half uur tot een uur. Na uw bovenooglidcorrectie komt u na drie maanden terug bij ABC Clinic voor de eindcontrole.

Onderooglidcorrectie

Wanneer u last heeft van wallen onder de ogen biedt een onderooglidcorrectie een mooie oplossing. Voorafgaand aan de behandeling tekent de plastisch chirurg het teveel aan huid onder de ogen af. Na foto’s en een plaatselijke verdoving start te behandeling waarbij onze ervaren plastisch chirurgen het teveel aan huid, vocht en/of vet verwijderen bij de onderste oogleden. Deze behandeling neemt ongeveer 70 tot 90 minuten in beslag. De chirurg plaatst de incisie bij de wimperrand waardoor het littekentje aan de binnenzijde van de ogen zit en dus niet zichtbaar is. Nadat de sneetjes gehecht zijn, kunt u de kliniek al snel verlaten. Na een week gaan de hechtingen eruit en is het eindresultaat na ongeveer drie maanden zichtbaar.

Ooglidcorrectie ervaringen

Natuurlijk bent u benieuwd naar de ooglidcorrectie ervaringen van mensen die u voorgingen. U bent vast benieuwd hoe het herstel van een ooglidcorrectie eruit ziet of u zwellingen krijgt en of er een litteken zichtbaar is na een ooglidcorrectie. Lees mee op Kliniekervaringen.nl, ZorgkaartNederland.nl en Klantenvertellen.nl.

Ooglidcorrectie herstel

Een ooglidcorrectie is een chirurgische of operatieve ingreep waarna uw lichaam de tijd nodig heeft om weer te herstellen. Dit herstel is niet zwaar, maar het kan drie tot zes maanden duren voordat het eindresultaat van uw ooglidcorrectie behaald is. Om het herstel zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen, en zodat u weet wat u kunt verwachten na uw ooglidcorrectie, hebben wij het verloop en een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Resultaat ooglidcorrectie na één week

Het is de eerste dagen na een ooglidcorrectie raadzaam om rust te nemen en uw ogen goed te koelen. Dit kan bijvoorbeeld met een koelbril. Koel uw ogen met een koelbril of kompres dat goed koud, maar niet bevroren is. Na de eerste week is de ergste zwelling en blauwverkleuring al weggetrokken, maar kan het toch nog even duren voordat deze helemaal is verdwenen.

Hoe snel dit verdwijnt is per persoon verschillend. Na een week worden de hechtingen verwijderd, wat de meeste mensen als een opluchting ervaren. Dan is ook het eerste resultaat van de behandeling zichtbaar Na deze periode vragen wij onze cliënten altijd om hun ervaringen omtrent de geleverde zorg te delen in een review. Ook al zijn de resultaten pas volledig zichtbaar na drie tot zes maanden, deze reviews zijn erg belangrijk voor ons.

Ooglidcorrectie na twee weken

De eerste twee weken raden wij aan om druk op uw hoofd zo veel mogelijk te vermijden. Dit houdt in dat inspannende activiteiten zoals bukken, zwaar tillen of sporten sterk afgeraden worden. Na twee weken is het resultaat van de behandeling al zeer goed zichtbaar.

Toch kan het zijn dat de korstjes nog moeten herstellen, dus geduld is nog steeds een schone zaak. Afhankelijk van de korstvorming is het wel al mogelijk om weer make-up te dragen. Pas nog wel op met de zon of zonnebank: de eerste zes weken mogen de littekens niet blootgesteld worden aan zonlicht of UV-stralen. U kunt hiervoor een zonnebril opzetten.

Ooglidcorrectie na zes weken

Zes weken na de ingreep begint het eindresultaat van de ooglidcorrectie zich te tonen. Er kan nog sprake zijn van wat zwelling en het is normaal als het litteken nog wat rood is, maar over het algemeen is het rond deze tijd duidelijk wat het resultaat is van de ooglidcorrectie.

Ooglidcorrectie na drie maanden

Op dit moment is in de meeste gevallen het eindresultaat zichtbaar, en is alle zwelling weggetrokken. Toch is het niet vreemd als er nog wat sprake is van zwelling ondanks dat dit zelden voorkomt. De eindcontrole is vaak gepland op drie maanden na de ingreep.

OOGLIDCORRECTIE LITTEKENCRÈME

Een ooglidcorrectie laat natuurlijk een litteken achter, maar deze is niet zichtbaar. Het litteken valt in de plooi van de wimper, of in de natuurlijke plooi van de bovenoogleden. Het is mogelijk om gebruik te maken van een littekencrème, maar dit is meestal niet noodzakelijk. In de meeste gevallen herstelt het litteken op zo’n manier dat het nagenoeg onzichtbaar is.

Ooglidcorrectie complicaties

Complicaties komen bijna niet voor na een ooglidcorrectie. Er bestaat een mogelijkheid dat u last krijgt van een infectie, nabloeding of een droog gevoel in de ogen. Een droog gevoel in de ogen is echter goed te behandelen met oogdruppels.

Maak een afspraak