De kliniek
Mooi
jezelf
blijven

Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een mooie oplossing wanneer u last heeft van hangende oogleden of wallen onder de ogen. Ook donkere kringen kunnen eventueel verzacht worden. Behandelingen worden bij ABC Clinic altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. Zij hebben de juiste opleiding genoten om u te helpen aan een mooi en natuurlijk resultaat.

De mogelijkheden van een ooglidcorrectie

Als gevolg van ouderdom, verslapping of verminderde elasticiteit van de huid kunnen uw oogleden gaan hangen of kunnen er wallen onder de ogen ontstaan. Ook een verdrietige periode of erfelijke factoren spelen vaak een rol. Wij helpen u met een bovenooglidcorrectieonderooglidcorrectie of wenkbrauwlift graag van deze klachten af. Onze ervaren plastisch chirurgen weten steeds opnieuw een mooi en natuurlijk resultaat te realiseren. Duizenden tevreden mensen gingen u voor!

ABC Clinic is al 10 jaar gespecialiseerd in ooglidcorrecties. Wij werken met een team van zeer ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen die dagelijks bezig zijn met ooglidcorrecties. Deze chirurgische behandelingen worden onder plaatselijke verdoving uitgevoerd in onze kliniek.

Bovenooglidcorrectie

Heeft u last van hangende oogleden? Overweeg dan een bovenooglidcorrectie. De plastisch chirurg verwijdert dan de overtollige huid, het aanwezige vet boven uw oog en zal wellicht de spier inkorten. Deze ingreep duurt 30 tot 60 minuten.

Onderooglidcorrectie

Wanneer u last heeft van wallen onder de ogen, dan is een ooglidcorrectie van de onderste oogleden een mooie en zeer dankbare oplossing. Donkere kringen onder de ogen kunnen ook evt. verzacht of behandeld worden. Onze plastisch chirurgen verwijderen het te veel aan huid, vocht en/of vet bij de onderste oogleden. De ingreep duurt 70 tot 90 minuten.

Resultaten ooglidcorrectie voor en na

Op onze behandelpagina’s van de boven– en onderooglidcorrectie vindt u verschillende voor en na foto’s. Let op dat de resultaten per persoon kunnen verschillen. Iedere oogopslag is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Daarom is het consultgesprek met de plastisch chirurg ook zo belangrijk.

Ooglidcorrectie Breda voor - Marlies
Ooglidcorrectie voor
Ooglidcorrectie Breda na Marlies
Ooglidcorrectie na
behandelingen - ooglidcorrectie - Onderooglidcorrectie man Breda voor
Onderooglidcorrectie voor
behandelingen- ooglidcorrectie - Onderooglidcorrectie man Breda na
Onderooglidcorerectie na
Bovenooglidcorrectie Corry voor
Bovenooglidcorrectie voor
Resultaat na drie maanden
Bovenooglidcorrectie na
Wenkbrauwlift met bovenooglidcorrectie man voor
Wenkbrauwlift & bovenooglidcorrectie voor
Wenkbrauwlift met bovenooglidcorrectie man na
Wenkbrauwlift & bovenooglidcorrectie na
Bekijk meer resultaten

Ooglidcorrectie kosten

We krijgen vaak de vraag: “Wat kost een ooglidcorrectie?” dit hangt af van uw situatie. Om zekerheid te krijgen over de prijs van een ingreep is een consult met de behandelend plastisch chirurg noodzakelijk. Deze bespreekt uw wensen en verwachtingen. U heeft tijdens dit gesprek ruim de tijd om vragen te stellen over de ooglidcorrectie. Een consult is natuurlijk altijd vrijblijvend. Bel 076-542 31 54 of plan direct een consultafspraak in.

Vergoedt de zorgverzekeraar een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie wordt vrijwel nooit meer vergoed. Enkel bij de bovenooglidcorrectie is er een zeer kleine kans op vergoeding vanuit de basisverzekering. Dan moet er wel sprake zijn van een medische indicatie.

Bekijk de prijzen

Behandeling ooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie

Als u last heeft van hangende oogleden dan heeft u na een bovenooglidcorrectie weer een stralende oogopslag. Voorafgaand aan de behandeling tekent de plastisch chirurg het teveel aan huid zorgvuldig af op uw gezicht. Daarna volgt met enkele prikjes een plaatselijk verdoving en start de plastisch chirurg voorzichtig met het verwijderen van het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventueel spierweefsel.

De plastisch chirurg maakt de incisies bij een bovenooglidcorrectie in de plooi van de oogleden. Het litteken is daardoor niet zichtbaar. Nadat de sneetjes gehecht zijn, kunt u al snel de kliniek verlaten. Deze behandeling duurt een half uur tot een uur. Na uw bovenooglidcorrectie komt u na drie maanden terug bij ABC Clinic voor de eindcontrole.

Onderooglidcorrectie

Wanneer u last heeft van wallen onder de ogen biedt een onderooglidcorrectie een mooie oplossing. Voorafgaand aan de behandeling tekent de plastisch chirurg het teveel aan huid onder de ogen af. Na foto’s en een plaatselijke verdoving start te behandeling waarbij onze ervaren plastisch chirurgen het teveel aan huid, vocht en/of vet verwijderen bij de onderste oogleden. Deze behandeling neemt ongeveer 70 tot 90 minuten in beslag. De chirurg plaatst de incisie bij de wimperrand waardoor het littekentje aan de binnenzijde van de ogen zit en dus niet zichtbaar is. Nadat de sneetjes gehecht zijn, kunt u de kliniek al snel verlaten. Na een week gaan de hechtingen eruit en is het eindresultaat na ongeveer drie maanden zichtbaar.

Ooglidcorrectie ervaringen

Natuurlijk bent u benieuwd naar de ooglidcorrectie ervaringen van mensen die u voorgingen. U bent vast benieuwd hoe het herstel van een ooglidcorrectie eruit ziet of u zwellingen krijgt en of er een litteken zichtbaar is na een ooglidcorrectie. Lees mee op Kliniekervaringen.nl, ZorgkaartNederland.nl en Klantenvertellen.nl.

Bekijk meer ervaringen

Ooglidcorrectie herstel

Een ooglidcorrectie is een chirurgische of operatieve ingreep waarna uw lichaam de tijd nodig heeft om weer te herstellen. Dit herstel is niet zwaar, maar het kan drie tot zes maanden duren voordat het eindresultaat van uw ooglidcorrectie behaald is. Om het herstel zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen, en zodat u weet wat u kunt verwachten na uw ooglidcorrectie, hebben wij het verloop en een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Ooglidcorrectie complicaties

Complicaties komen bijna niet voor na een ooglidcorrectie, mits u natuurlijk behandeld wordt door een plastisch chirurg. Er bestaat een mogelijkheid dat u last krijgt van een infectie, nabloeding of een droog gevoel in de ogen. Een droog gevoel in de ogen is echter goed te behandelen met oogdruppels.

Lees meer over het herstel
Hoe lang duurt een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie van de bovenste oogleden duurt 45 tot 60 minuten, een onderooglidcorrectie duurt ongeveer 60 tot 75 minuten en een ooglidcorrectie van zowel de bovenste als onderste oogleden duurt 90 tot 120 minuten.

Wat is de beste kliniek voor ooglidcorrecties?

Kies altijd voor een kliniek met ervaren en gecertificeerde plastisch chirurgen wanneer je een ooglidcorrectie overweegt. Zorg er ook altijd voor dat je een consultgesprek hebt met de behandelend plastisch chirurg en vraag naar zijn of haar ervaringen. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de plastisch chirurg reviews heeft en hoe de nazorg eruit ziet. Tenslotte zijn kortingen verboden, kies dus niet voor klinieken die met kortingen werken in een bepaalde periode. Maak hier melding van bij de Reclame Code Commissie.

Ik gebruik bloedverdunners. Is dit een probleem voor mijn ooglidcorrectie?

Ja, bij een ooglidcorrectie is het belangrijk tijdig te stoppen met bloedverdunners. Je kan bij de voorschrijver navragen of het mogelijk is om (even) te stoppen met de bloedverdunners.

Kan een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk?

Het is mogelijk om een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk uit te voeren. U moet een behandeling van de boven- en onderoogleden echter niet onderschatten. Het herstel zal wat langer duren dan wanneer u een ingreep uit laat voeren. Houd rekening met een herstelperiode van twee weken.

Wanneer is een ooglidcorrectie nodig?

Een ooglidcorrectie is de ideale oplossing wanneer je last hebt van hangende oogleden of wallen onder de ogen. Bij hangende oogleden is een bovenooglidcorrectie een prima uitkomst, wallen worden weggewerkt middels een onderooglidcorrectie. Wanneer je last hebt van een hangende wenkbrauw dan is een wenkbrauwlift de beste oplossing, veelal in combinatie met een bovenooglidcorrectie.

Wanneer wordt een ooglidcorrectie vergoed?

Een ooglidcorrectie wordt eigenlijk bijna nooit vergoed. Alleen een bovenooglidcorrectie kan vergoed worden vanuit de basisverzekering (vanaf 1 januari 2017). Dan moet er sprake zijn van een medische indicatie. Deze indicatie krijg je alleen aan de volgende zeer strike voorwaarden wordt voldaan. Een onderooglidcorrectie wordt overigens nooit vergoed.

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een vergoeding vind je hier.

Wordt de ooglidcorrectie onder plaatselijk of algehele verdoving uitgevoerd?

Een ooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Bekijk meer vragen
Maak een afspraak