Onze
behandelingen

Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een plastisch chirurgische ingreep. Het is een mooie oplossing wanneer u last heeft van hangende oogleden of wallen onder de ogen. Ooglidcorrecties worden bij ABC Clinic uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen.

De mogelijkheden van een ooglidcorrectie

Als gevolg van ouderdom, verslapping of verminderde elasticiteit van de huid kunt u last krijgen van hangende oogleden, wallen onder de ogen, of laag hangende wenkbrauwen. Wij begrijpen dat u dit als vervelend kunt ervaren en dat u van die vermoeide blik af wilt komen.

Wij helpen u met een ooglidcorrectie graag van uw klachten af. Samen met u bekijkt de plastisch chirurg of u een bovenooglidcorrectieonderooglidcorrectie of wenkbrauwlift nodig heeft. Dankzij hun jarenlange ervaring weten onze plastisch chirurgen een zeer mooi en natuurlijk resultaat te realiseren.

Bovenooglidcorrectie

Heeft u last van hangende oogleden of huidoverschot boven de ogen? Het gevolg hiervan kan het zijn dat u een vermoeide blik krijgt of zelfs klachten heeft als hoofdpijn, vermoeide ogen of een zwaar en drukkend gevoel op de ogen. Ons advies is dan om een bovenooglidcorrectie te overwegen. De plastisch chirurg verwijdert de overtollige huid, het aanwezige vet boven uw oog en zal wellicht de spier inkorten. Een frisse open blik zonder vermoeid gevoel is het gevolg.

Onderooglidcorrectie

Wanneer u last heeft van wallen onder de ogen, dan is een ooglidcorrectie van de onderste oogleden een mooie en zeer dankbare oplossing. Donkere kringen onder de ogen kunnen ook eventueel verzacht worden, afhankelijk van de oorzaak. Onze plastisch chirurgen verwijderen het te veel aan huid, vet of spier bij de onderste oogleden.

Wenkbrauwlift

Een huidoverschot bij de ogen hoeft niet altijd veroorzaakt te worden door hangende oogleden. Dit kan ook ontstaan door laaghangende of drukkende wenkbrauwen. Een plastisch chirurg kan dit vaststellen tijdens een gratis consultgesprek. Wanneer u hier last van heeft is een wenkbrauwlift, eventueel in combinatie met een bovenooglidcorrectie, een betere oplossing voor de lange termijn.

Behandeling ooglidcorrectie

Voorafgaand aan de ingreep worden er foto’s gemaakt en tekent de plastisch chirurg het teveel aan huid zorgvuldig af boven de ogen. Daarna volgt met enkele prikjes de plaatselijk verdoving. Wanneer de verdoving werkt start de plastisch chirurg voorzichtig met het verwijderen van het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventueel spierweefsel.

De plastisch chirurg maakt de incisies bij een bovenooglidcorrectie in de plooi van de oogleden, zodat het litteken niet zichtbaar is. Bij de onderooglidcorrectie is dit bij de wimperrand waardoor het littekentje ook niet zichtbaar is.

Nadat de incisies gehecht zijn neemt u nog even plaats in een relaxfauteuil om de ogen te koelen. Daarna kunt u al snel de kliniek verlaten. Na de ooglidcorrectie komt u na één week terug voor het verwijderen van de hechtingen en na drie maanden heeft u een afspraak bij de plastisch chirurg voor de eindcontrole.

Resultaten ooglidcorrectie voor en na

Hieronder vindt u enkele voor- en na foto’s van cliënten die bij ABC Clinic behandeld zijn. Wilt u meer resultaten zien? Op de pagina’s van de boven– en onderooglidcorrectie en wenkbrauwlift vindt u veel meer voor-en-na foto’s.

Let op dat de resultaten per persoon kunnen verschillen, iedere oogopslag is uniek. Daarom is het consultgesprek met de plastisch chirurg ook zo belangrijk.

Bekijk veel meer foto's

Ooglidcorrectie kosten

Een bovenooglidcorrectie van beide ogen kost 995 euro, een onderooglidcorrectie 1695 euro. Dit is inclusief het consult en de nazorg door een ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurg.

Vergoedt de zorgverzekeraar een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie wordt vrijwel nooit vergoed door de zorgverzekeraar. Enkel bij de bovenooglidcorrectie is er een zeer kleine kans op vergoeding vanuit de basisverzekering. Dan moet er wel sprake zijn van een medische indicatie.

Meer over de prijzen

Wie voert de ooglidcorrecties uit bij ABC Clinic?

Ooglidcorrecties worden bij ons uitgevoerd door plastisch chirurgen. Zij zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) of Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie (RBSPS). Door het specialisme van onze kliniek is de opgebouwde ervaring op het gebied van ooglidcorrecties en wenkbrauwliften enorm groot.

Waarom een plastisch chirurg?

Een ooglidcorrectie lijkt een eenvoudige ingreep, maar is dit allerminst. Er zijn diverse plastisch chirurgische technieken om het resultaat zo natuurlijk mogelijk te krijgen. Denk daarbij aan het verwijderen van een reepje huid, maar ook aan het verwijderen of verplaatsen van vet. Ook kan het noodzakelijk zijn om de spier deels te fixeren.

De indicatiestelling voorafgaand aan de ingreep is erg belangrijk. Het komt regelmatig voor dat een bovenooglidcorrectie niet tot het beste resultaat leidt. Tijdens het gratis consult met de plastisch chirurg blijkt dat een bovenooglidcorrectie in combinatie met een wenkbrauwlift tot een beter resultaat zal leiden in verband met de stand van de wenkbrauwen. Huisartsen, basisartsen en cosmetisch artsen kunnen dit niet, omdat ze de opleiding niet gevolgd hebben en de ervaring missen om dit structureel goed uit te kunnen voeren.

Ook de anatomie van ieder mens is nooit gelijk. Daarom is het zo belangrijk dat u behandeld wordt door een plastisch chirurg die de juiste opleiding heeft genoten. Tenslotte is de plastisch chirurg ook de medisch specialist die eventuele complicaties kan oplossen, hoe klein de kans hierop ook is bij een ooglidcorrectie.

Ooglidcorrectie herstel

Omdat een ooglidcorrectie een chirurgische ingreep is, heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Dit herstel is niet zwaar, maar het duurt ongeveer drie maanden voordat het definitieve resultaat zichtbaar is. Dat betekent niet dat u drie maanden niet toonbaar bent. Na ongeveer een week worden de hechtingen verwijderd en is het eerste resultaat al goed zichtbaar.

Rond deze periode is ook de ergste blauwverkleuring al weggetrokken. Om het herstel zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen hebben wij het verloop van het herstel en een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Ooglidcorrectie complicaties

Complicaties komen bijna niet voor bij een ooglidcorrectie. Er bestaat echter altijd een mogelijkheid dat u last krijgt van een infectie, nabloeding of een droog gevoel in de ogen. Voorgenoemde complicaties zijn eenvoudig te behandelen en te verhelpen. Een droog gevoel in de ogen is goed te behandelen met oogdruppels. Zorg er te allen tijde voor dat u zich laat behandelen door een plastisch chirurg in een erkende privékliniek om de kans op complicaties te minimaliseren.

Lees en bekijk alles over het herstel

Ooglidcorrectie ervaringen en reviews

De meerderheid van onze cliënten komt naar onze kliniek via eerder behandelde cliënten. Wij begrijpen ook dat u ervaringen van anderen wilt lezen of horen alvorens u besluit tot een ingreep. U bent vast benieuwd hoe het herstel van een ooglidcorrectie eruit ziet, of u zwellingen krijgt en of er een litteken zichtbaar is na een ooglidcorrectie. Lees de verschillende ooglidcorrectie ervaringen op reviewsites zoals Kliniekervaringen, Google Reviews en ZorgkaartNederland.

Bekijk meer ervaringen

Ooglidcorrectie als specialisme

ABC Clinic is sinds 2010 gespecialiseerd in ooglidcorrecties en wenkbrauwliften. Wij werken met ervaren plastisch chirurgen die zich gespecialiseerd hebben in deze chirurgische ingreep. Hierbij worden zij geassisteerd door een team van ervaren assistentes. ABC Clinic behoort tot de beste en meest ervaren klinieken in Nederland én België op het gebied van ooglidcorrecties.

Hoe lang duurt een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie van de bovenste oogleden duurt 45 tot 60 minuten, een onderooglidcorrectie duurt ongeveer 60 tot 75 minuten en een ooglidcorrectie van zowel de bovenste als onderste oogleden duurt 90 tot 120 minuten.

Wat is de beste kliniek voor ooglidcorrecties?

Kies altijd voor een kliniek met ervaren en gecertificeerde plastisch chirurgen wanneer je een ooglidcorrectie overweegt. Zorg er ook voor dat je het consultgesprek hebt met de behandelend plastisch chirurg (géén consulente) en vraag naar zijn of haar ervaringen. Recensies zijn veelal ook te lezen op internet. Daarnaast is het belangrijk om te controleren hoe de nazorg eruit ziet. Tenslotte zijn kortingen verboden, kies dus niet voor klinieken die met kortingen werken in een bepaalde periode. Maak hier ook melding van bij de Reclame Code Commissie of de beroepsvereniging waar de arts of plastisch chirurg lid van is. Dit is namelijk sinds 2018 verboden in Nederland.

Wie voert de ooglidcorrectie uit bij ABC Clinic?

Ooglidcorrecties of ooglifts worden bij ABC Clinic Breda altijd uitgevoerd door gespecialiseerde plastisch chirurgen. Al onze plastisch chirurgen zijn lid van de Nederlandse of Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC of RBSPS) en hebben veel ervaring in de ooglidchirurgie. Door het specialisme van onze kliniek is de opgebouwde ervaring op het gebied van ooglidcorrecties en wenkbrauwliften enorm groot. Vandaar dat wij durven te stellen tot de beste klinieken te behoren voor ooglidcorrecties in Nederland en België.

Waarom een plastisch chirurg?

Een ooglidcorrectie lijkt een eenvoudige ingreep, maar is dit allerminst. Het is niet altijd een kwestie van een reepje huid wegsnijden. Er zijn diverse chirurgische technieken om het resultaat zo natuurlijk mogelijk te krijgen. Denk daarbij aan het verwijderen van een reepje huid, maar ook aan het verwijderen of verplaatsen van vet. Ook kan het noodzakelijk zijn om de spier deels te verwijderen of te fixeren. Tenslotte komt het regelmatig dat een wenkbrauwlift aanbevolen wordt in combinatie met een bovenooglidcorrectie. Veel basisartsen of cosmetisch artsen kunnen dit niet, omdat ze de opleiding nu eenmaal niet gehad hebben en de ervaring missen om dit structureel goed uit te kunnen voeren. Ieder mens is anders en ook de anatomie van ieder mens is nooit helemaal gelijk. Daarom is het zo belangrijk dat u behandeld wordt door een ervaren plastisch chirurg die de juiste opleiding heeft genoten. Bij ABC Clinic in Breda is dit het geval!

Waarom zou u voor ABC Clinic Breda kiezen voor een ooglidcorrectie?

Wij hebben een aantal redenen, vinden wij, om voor ons te kiezen wanneer u een ooglidcorrectie wenst:

  • Consult en behandeling door gespecialiseerde en ervaren plastisch chirurgen;
  • Persoonlijke aandacht;
  • Goede nazorg;
  • Zéér tevreden cliënten;
  • Samenwerking met het Amphia-ziekenhuis in Breda;
  • Wij zijn na een ingreep 24/7 bereikbaar;
  • Gratis & discreet parkeren voor de kliniek.
Ik gebruik bloedverdunners. Is dit een probleem voor mijn ooglidcorrectie?

Ja, bij een ooglidcorrectie is het belangrijk tijdig te stoppen met bloedverdunners. Je kan bij de voorschrijver navragen of het mogelijk is om (even) te stoppen met de bloedverdunners.

Kan een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk?

Het is mogelijk om een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk uit te voeren. U moet een behandeling van de boven- en onderoogleden echter niet onderschatten. Het herstel zal wat langer duren dan wanneer u een ingreep uit laat voeren. Houd rekening met een herstelperiode van twee weken.

Wanneer is een ooglidcorrectie nodig?

Een ooglidcorrectie is de ideale oplossing wanneer je last hebt van hangende oogleden of wallen onder de ogen. Bij hangende oogleden is een bovenooglidcorrectie een prima uitkomst, wallen worden weggewerkt middels een onderooglidcorrectie. Wanneer je last hebt van een hangende wenkbrauw dan is een wenkbrauwlift de beste oplossing, veelal in combinatie met een bovenooglidcorrectie.

Wanneer wordt een ooglidcorrectie vergoed?

Een ooglidcorrectie wordt eigenlijk bijna nooit vergoed. Alleen een bovenooglidcorrectie kan vergoed worden vanuit de basisverzekering (vanaf 1 januari 2017). Dan moet er sprake zijn van een medische indicatie. Deze indicatie krijg je alleen aan de volgende zeer strike voorwaarden wordt voldaan. Een onderooglidcorrectie wordt overigens nooit vergoed.

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een vergoeding vind je hier.

Wordt de ooglidcorrectie onder plaatselijk of algehele verdoving uitgevoerd?

Een ooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Gratis consult of video-consult met de plastisch chirurg?

Een consult is altijd nodig om vast te stellen welke behandeling voor u geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als video-consult. Video-consulten zijn mogelijk voor de bovenooglidcorrecties bij plastisch chirurgen Marjolijn van Abeelen en Dennis Goossens.

De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt al uw vragen. U kunt uw consult of video-consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Ik wil een gratis consult inplannen
Maak een afspraak