Totaal
8.9
1053 reviews
Onze
behandelingen

Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een mooie en dankbare oplossing wanneer u last heeft van hangende oogleden of wallen onder de ogen. Ooglidcorrecties worden bij ABC Clinic alléén uitgevoerd door Plastisch chirurgen.

De mogelijkheden van een ooglidcorrectie

Als gevolg van ouderdom, verslapping of een verminderde elasticiteit van de huid rondom de ogen kunt u last krijgen van hangende oogleden, wallen onder de ogen of laag hangende wenkbrauwen. Het gevolg is vaak een vermoeide, sombere, boze of zelfs verdrietige uitstraling. Ook een verdrietige of stressvolle periodes kunnen hiervan de oorzaak zijn. Wanneer u hier last van heeft is een ooglidcorrectie een zeer mooie en dankbare oplossing.

Met een ooglidcorrectie helpen wij u van uw klachten af. De plastisch chirurg bekijkt tijdens een gratis consultgesprek samen met u naar de mogelijkheden van een ooglidcorrectie, bovenooglidcorrectieonderooglidcorrectie of wenkbrauwlift. Door hun jarenlange ervaring weten zij zeer mooie en natuurlijke resultaten te realiseren.

Bovenooglidcorrectie

Heeft u last van hangende oogleden of huidoverschot boven de ogen? Het gevolg hiervan kan het zijn dat u een vermoeide blik krijgt of zelfs klachten heeft als hoofdpijn, vermoeide ogen of een zwaar en drukkend gevoel op de ogen. Ons advies is dan om een bovenooglidcorrectie te overwegen. De plastisch chirurg verwijdert de overtollige huid, het aanwezige vet boven uw oog en zal wellicht ook de spier inkorten. Een frisse open blik zonder vermoeid gevoel is het gevolg.

Onderooglidcorrectie

Wanneer u last heeft van wallen of kringen onder de ogen, dan is een correctie van de onderste oogleden (onderooglidcorrectie) een mooie oplossing. Donkere kringen onder de ogen kunnen ook eventueel behandeld worden, afhankelijk van de oorzaak. Onze plastisch chirurgen verwijderen het te veel aan huid, vet of spier bij de onderste oogleden. Hier zijn verschillende onderooglidcorrectie technieken voor.

Wenkbrauwlift

Een huidoverschot bij de ogen hoeft niet altijd veroorzaakt te worden door hangende oogleden. Dit kan ook ontstaan door laaghangende of drukkende wenkbrauwen. Een plastisch chirurg kan dit vaststellen tijdens het consultgesprek. Wanneer u hier last van heeft is een wenkbrauwlift, eventueel in combinatie met een bovenooglidcorrectie, een betere oplossing.

Resultaten ooglidcorrectie voor en na

Hieronder vindt u enkele voor- en na foto’s van mannen en vrouwen die een ooglidcorrectie hebben ondergaan bij ABC Clinic. Veel meer resultaten van ooglidcorrecties zijn te vinden via onderstaande blauwe knop. Let op dat de resultaten per persoon kunnen verschillen, iedere oogopslag is namelijk uniek. Daarom is het gratis consultgesprek met de plastisch chirurg ook zo belangrijk voor een juiste diagnose.

Bekijk veel meer foto's

Behandeling ooglidcorrectie

Voorafgaand aan de ooglidcorrectie behandeling worden er foto’s gemaakt en tekent de plastisch chirurg het teveel aan huid af boven of onder de ogen. Daarna volgt met enkele prikjes de plaatselijk verdoving. Wanneer de verdoving werkt start de plastisch chirurg met de behandeling van de ooglidcorrectie. De chirurg verwijdert het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventuele spierweefsel. Bij een onderooglidcorrectie wordt het vet eventueel verdeeld om de traangoot onder de ogen mooi op te vullen.

Litteken niet zichtbaar
De plastisch chirurg maakt de incisie bij een bovenooglidcorrectie in de plooi van de oogleden. Bij de onderooglidcorrectie is dit bij de wimperrand. Het littekentje is daardoor niet zichtbaar. Nadat de incisies gehecht zijn neemt u nog even plaats in een relaxstoel om de ogen te koelen. Daarna kunt u al snel de kliniek verlaten. Na de ooglidcorrectie komt u na één week terug voor het verwijderen van de hechtingen en na 3 maanden heeft u een afspraak bij de plastisch chirurg voor de eindcontrole.

Bovenooglidcorrectie - ooglidcorrectie bovenste oogleden - ooglidcorrectie

Ooglidcorrectie kosten

Wat kost een ooglidcorrectie bij ABC Clinic? Een bovenooglidcorrectie kost bij ons €995,- en een onderooglidcorrectie €1695,-. U wordt dan behandeld door een ervaren plastisch chirurg. De kosten van een ooglidcorrectie zijn voor beide ogen en inclusief de controles door de plastisch chirurg. Let op: de prijs van een ooglidcorrectie kan per kliniek verschillen. Dit heeft voornamelijk te maken met de kwaliteit van zorg en ervaring van de behandelend specialist. Wij werken enkel met plastisch chirurgen, niet met basisartsen of cosmetisch artsen. Ook het consult heeft u met de behandelend plastisch chirurg.

Vergoedt de zorgverzekeraar een ooglidcorrectie?

Vaak krijgen wij de vraag óf de ooglidcorrectie vergoed wordt én wanneer de ooglidcorrectie vergoed wordt. Eigenlijk is het heel eenvoudig: de kosten van een ooglidcorrectie worden vrijwel nooit meer vergoed door de zorgverzekeraars. Enkel bij een bovenooglidcorrectie is er een zeer kleine kans op vergoeding vanuit de basisverzekering. Dan moet er wel sprake zijn van een medische indicatie. Onze ervaring is dat er eigenlijk nooit meer sprake is van een vergoeding bij een ooglidcorrectie.

Meer over de prijs

FAQ’s ooglidcorrectie

Bekijk meer FAQ video's

Ooglidcorrectie herstel

Omdat een ooglidcorrectie een chirurgische ingreep is, heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Dit herstel is niet zwaar, maar het duurt ongeveer 3 maanden voordat het definitieve resultaat zichtbaar is. Dat betekent niet dat u 3 maanden niet toonbaar bent. Het herstel van een ooglidcorrectie duurt ongeveer een week. Na een week worden de hechtingen ook verwijderd en is het eerste resultaat al goed zichtbaar. Rond deze periode is ook de ergste blauwverkleuring al weggetrokken. Om het herstel zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen hebben wij het verloop van het herstel en een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Ooglidcorrectie complicaties

Complicaties bij een ooglidcorrectie zijn zeldzaam. Zorg er altijd voor dat u zich laat behandelen door een plastisch chirurg in een erkende privékliniek om de kans op complicaties te minimaliseren. Echter, er bestaat altijd een mogelijkheid dat u last krijgt van een infectie, nabloeding of een droog gevoel in de ogen. Voorgenoemde complicaties zijn eenvoudig te behandelen en te verhelpen. Een droog gevoel in de ogen is goed te behandelen met oogdruppels.

Vocht vasthouden na een ooglidcorrectie

Een van de bijwerkingen die vrijwel altijd optreedt is dat u vocht vasthoudt na de ooglidcorrectie. Dit zal ongeveer 7 tot 10 dagen duren. De meeste mensen die een ingreep ondergaan zullen na ongeveer 7 tot 10 dagen ook alweer aan het werk gaan, al zijn er ook mensen die na 3-4 dagen hun werkzaamheden oppakken. Dit is afhankelijk van het werk wat u doet en hoe u denkt over andere mensen die op de hoogte kunnen of mogen zijn van de operatie.

Meer over het herstel

Ooglidcorrectie reviews en ervaringen

De meerderheid van onze cliënten komt naar onze kliniek via ervaringen van anderen die een ooglidcorrectie bij ons hebben ondergaan. U bent vast benieuwd hoe het herstel van een ooglidcorrectie eruit ziet, of u zwellingen krijgt en of er een litteken zichtbaar is na de ooglidcorrectie. Lees de verschillende ooglidcorrectie reviews op onafhankelijke websites zoals Kliniekervaringen en Zorgkaart Nederland.

Kliniekervaringen ABC Clinic

 

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

Meer ervaringen

Beste kliniek voor ooglidcorrecties

ABC Clinic is sinds 2010 gespecialiseerd in ooglidcorrecties. Wij werken met enkel met plastisch chirurgen voor deze medisch specialistische ingreep. Hierbij worden zij geassisteerd door een team van ervaren assistentes. ABC Clinic behoort hiermee tot de beste en meest ervaren klinieken in Nederland én België op het gebied van ooglidcorrecties.

Ooglidcorrecties door de beste plastisch chirurgen

Door het specialisme van onze kliniek is de opgebouwde ervaring op het gebied van ooglidcorrecties ontzettend groot. Alle plastisch chirurgen zijn aangesloten bij de Nederlandse Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC) of de Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie (RBSPS).

Waarom een plastisch chirurg voor ooglidcorrecties?

Een ooglidcorrectie lijkt een eenvoudige ingreep, maar is dit allerminst. Er zijn diverse plastisch chirurgische technieken om het resultaat zo natuurlijk mogelijk te krijgen. Denk daarbij aan het verwijderen van een reepje huid, maar ook aan het verwijderen of verplaatsen van vet. Ook kan het noodzakelijk zijn om de spier deels te fixeren.

De indicatiestelling voorafgaand aan de ingreep is erg belangrijk. Het komt voor dat een bovenooglidcorrectie namelijk niet tot het mooiste en duurzaamste resultaat zal leiden. Tijdens het consult met de plastisch chirurg blijkt bijvoorbeeld dat een bovenooglidcorrectie in combinatie met een wenkbrauwlift tot een beter resultaat zal leiden. Huisartsen, basisartsen en cosmetisch artsen kunnen dit niet, omdat ze de opleiding nu eenmaal niet gevolgd hebben en de ervaring missen om dit structureel goed uit te kunnen voeren.

Ieder mens is anders en ook de anatomie van ieder mens is nooit helemaal gelijk. Daarom is het zo belangrijk dat u behandeld wordt door een plastisch chirurg die de juiste opleiding heeft genoten. Ook is de plastisch chirurg de juiste arts om zelfstandig eventuele complicaties op te kunnen lossen, hoe klein de kans hierop ook is bij een ooglidcorrectie.

Gratis (video)-consult met de plastisch chirurg?

Een consult is altijd nodig om vast te stellen welke behandeling voor u geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als video-consult. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt al uw vragen. U kunt uw consult of videoconsult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Afspraak maken?
Hoe lang duurt een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie van de bovenste oogleden duurt 45 tot 60 minuten, een onderooglidcorrectie duurt ongeveer 60 tot 75 minuten en een ooglidcorrectie van zowel de bovenste als onderste oogleden duurt 90 tot 120 minuten.

Wat is de beste kliniek voor ooglidcorrecties?

Kies altijd voor een kliniek met ervaren en gecertificeerde plastisch chirurgen wanneer je een ooglidcorrectie overweegt. Zorg er ook voor dat je het consultgesprek hebt met de behandelend plastisch chirurg (géén consulente) en vraag naar zijn of haar ervaringen. Recensies zijn veelal ook te lezen op internet. Daarnaast is het belangrijk om te controleren hoe de nazorg eruit ziet. Tenslotte zijn kortingen verboden, kies dus niet voor klinieken die met kortingen werken in een bepaalde periode. Maak hier ook melding van bij de Reclame Code Commissie of de beroepsvereniging waar de arts of plastisch chirurg lid van is. Dit is namelijk sinds 2018 verboden in Nederland.

Wie voert de ooglidcorrectie uit bij ABC Clinic?

Ooglidcorrecties of ooglifts worden bij ABC Clinic Breda altijd uitgevoerd door gespecialiseerde plastisch chirurgen. Al onze plastisch chirurgen zijn lid van de Nederlandse of Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC of RBSPS) en hebben veel ervaring in de ooglidchirurgie. Door het specialisme van onze kliniek is de opgebouwde ervaring op het gebied van ooglidcorrecties en wenkbrauwliften enorm groot. Vandaar dat wij durven te stellen tot de beste klinieken te behoren voor ooglidcorrecties in Nederland en België.

Waarom een plastisch chirurg?

Een ooglidcorrectie lijkt een eenvoudige ingreep, maar is dit allerminst. Het is niet altijd een kwestie van een reepje huid wegsnijden. Er zijn diverse chirurgische technieken om het resultaat zo natuurlijk mogelijk te krijgen. Denk daarbij aan het verwijderen van een reepje huid, maar ook aan het verwijderen of verplaatsen van vet. Ook kan het noodzakelijk zijn om de spier deels te verwijderen of te fixeren. Tenslotte komt het regelmatig dat een wenkbrauwlift aanbevolen wordt in combinatie met een bovenooglidcorrectie. Veel basisartsen of cosmetisch artsen kunnen dit niet, omdat ze de opleiding nu eenmaal niet gehad hebben en de ervaring missen om dit structureel goed uit te kunnen voeren. Ieder mens is anders en ook de anatomie van ieder mens is nooit helemaal gelijk. Daarom is het zo belangrijk dat u behandeld wordt door een ervaren plastisch chirurg die de juiste opleiding heeft genoten. Bij ABC Clinic in Breda is dit het geval!

Waarom zou u voor ABC Clinic Breda kiezen voor een ooglidcorrectie?

Wij hebben een aantal redenen, vinden wij, om voor ons te kiezen wanneer u een ooglidcorrectie wenst:

  • Consult en behandeling door gespecialiseerde en ervaren plastisch chirurgen;
  • Persoonlijke aandacht;
  • Goede nazorg;
  • Zéér tevreden cliënten;
  • Samenwerking met het Amphia-ziekenhuis in Breda;
  • Wij zijn na een ingreep 24/7 bereikbaar;
  • Gratis & discreet parkeren voor de kliniek.
Ik gebruik bloedverdunners. Is dit een probleem voor mijn ooglidcorrectie?

Ja, bij een ooglidcorrectie is het belangrijk tijdig te stoppen met bloedverdunners. Je kan bij de voorschrijver navragen of het mogelijk is om (even) te stoppen met de bloedverdunners.

Kan een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk?

Het is mogelijk om een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk uit te voeren. U moet een behandeling van de boven- en onderoogleden echter niet onderschatten. Het herstel zal wat langer duren dan wanneer u een ingreep uit laat voeren. Houd rekening met een herstelperiode van twee weken.

Wanneer is een ooglidcorrectie nodig?

Een ooglidcorrectie is de ideale oplossing wanneer je last hebt van hangende oogleden of wallen onder de ogen. Bij hangende oogleden is een bovenooglidcorrectie een prima uitkomst, wallen worden weggewerkt middels een onderooglidcorrectie. Wanneer je last hebt van een hangende wenkbrauw dan is een wenkbrauwlift de beste oplossing, veelal in combinatie met een bovenooglidcorrectie.

Wanneer wordt een ooglidcorrectie vergoed?

Een ooglidcorrectie wordt eigenlijk bijna nooit vergoed. Alleen een bovenooglidcorrectie kan vergoed worden vanuit de basisverzekering (vanaf 1 januari 2017). Dan moet er sprake zijn van een medische indicatie. Deze indicatie krijg je alleen aan de volgende zeer strike voorwaarden wordt voldaan. Een onderooglidcorrectie wordt overigens nooit vergoed.

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een vergoeding vind je hier.

Wordt de ooglidcorrectie onder plaatselijk of algehele verdoving uitgevoerd?

Een ooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Video's FAQ's
Gratis consult