De kliniek
Mooi
jezelf
blijven

Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is een mooie oplossing wanneer u last heeft van hangende oogleden of wallen (vet pockets) onder de ogen. Ook donkere kringen kunnen verzacht worden. Behandelingen worden altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen (dus géén cosmetisch artsen of huisartsen)

Gespecialiseerd in ooglidcorrecties

ABC Clinic in Breda is sinds 2010 een gespecialiseerde kliniek voor ooglidcorrecties.  Wij werken met een team van zeer ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen die dagelijks bezig zijn met ooglidcorrecties. Deze chirurgische  behandelingen worden onder plaatselijke verdoving uitgevoerd in onze kliniek in Breda. Een behandeling kan bestaan uit een bovenooglidcorrectie, een onderooglidcorrectie, een wenkbrauwlift of een combinatie van deze ingrepen. Tegenwoordig zijn er cosmetisch artsen, huisartsen en andere medisch specialisten die ooglidcorrecties uitvoeren. Echter, alleen een plastisch chirurg wordt speciaal opgeleid tot het uitvoeren van ooglidcorrecties. Vandaar dat u bij ons alléén wordt behandeld door plastisch chirurgen. Als gevolg van ouderdom, verslapping of verminderde elasticiteit van de huid kunnen uw oogleden gaan hangen of kunnen er wallen of donkere kringen onder uw ogen ontstaan. Ook een verdrietige periode of erfelijke factoren spelen vaak een rol. Deze klachten kunnen heel mooi en natuurlijk verholpen worden met een correctie van de bovenste oogleden of onderste oogleden.

Consult ooglidcorrectie

Omdat een goede analyse van uw klachten heel belangrijk is, starten we de behandeling altijd met een vrijblijvend consult. De plastisch chirurg staat stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit hoe de ingreep in zijn werk gaat en beantwoordt graag al uw vragen tijdens dit consultgesprek.

Beste kliniek voor ooglidcorrectie

Wilt u weten wat de beste kliniek voor een ooglidcorrectie is? Wij adviseren u altijd voor een privékliniek te kiezen met ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen die in Nederland erkend zijn. Er zijn veel klinieken die met basisartsen, huisartsen of cosmetisch artsen werken voor dergelijke ingrepen. Wij doen dit bewust niet en raden dit ook af. Plastisch chirurgen zijn opgeleid om deze ingreep goed en kundig uit te voeren. Daarbij is het belangrijk dat u het consultgesprek ook heeft met de plastisch chirurg. Tenslotte raden wij u aan om altijd reviews te controleren en om na te vragen hoe de nazorg eruit ziet.

Ooglidcorrectie voor en na

Op onze behandelpagina's van de boven- en onderooglidcorrectie vindt u verschillende voor en na foto's. Let er wel op dat de resultaten per persoon kunnen verschillen. Iedere oogopslag is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Daarom is het consultgesprek met de plastisch chirurg ook zo belangrijk.

Ooglidcorrectie ervaringen

Voordat u een afspraak maakt bij de plastisch chirurg is het belangrijk om ervaringen van anderen te lezen die u voor zijn gegaan. ABC Clinic krijgt o.a. via KliniekervaringenKlantenvertellen en ZorgkaartNederland zeer hoge cijfers van cliënten die u voor zijn gegaan.

Ooglidcorrectie herstel

Na een ooglidcorrectie is het herstel erg belangrijk. De eerste dagen kan de huid nog wat gezwollen en blauw zien. Dit is een natuurlijke reactie. Deze zwelling en blauwe plekken verdwijnen na ongeveer een week, nadat de hechtingen verwijderd zijn. Ongeveer een week na de ingreep is het eerste resultaat van de behandeling al zichtbaar. Het eindresultaat is na drie maanden zichtbaar.

Litteken na een ooglidcorrectie

Het litteken van een ooglidcorrectie zal na de ingreep niet zichtbaar zijn. De incisies worden in de plooien van de bovenste oogleden gemaakt of op de wipperrand bij een correctie van de onderste oogleden.  Nadat de incisies zijn gehecht kunt u vrij snel de kliniek verlaten. Binnen een week komt u terug voor het verwijderen van de hechtingen en na drie maanden voor de eindcontrole. Voor deze eindcontrole worden er ook foto's gemaakt, zodat u het resultaat van de ingreep kunt vergelijken.

Wat kost een ooglidcorrectie?

De prijs van een behandeling is voor beide ogen en inclusief de nazorg en nacontroles.
BehandelingPrijs
Consult€ 35,-
Bovenooglidcorrectie€ 995,-
Onderooglidcorrectie€ 1.695,-
Boven- en onderooglidcorrectie€ 2.595,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift€ 2.650,-

Wordt een ooglidcorrectie vergoed?

Een ooglidcorrectie wordt vrijwel nooit meer vergoed. Enkel bij de bovenooglidcorrectie is er een kans op vergoeding vanuit de basisverzekering. Dan moet er wel sprake zijn van een medische indicatie.
Maak een afspraak