De kliniek
Mooi
jezelf
blijven

Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is dé oplossing bij hangende oogleden of wallen onder de ogen. Ooglidcorrecties worden bij ABC Clinic uitgevoerd door gespecialiseerde plastisch chirurgen.

De mogelijkheden van een ooglidcorrectie

Als gevolg van ouderdom, verslapping of verminderde elasticiteit van de huid kunt u last krijgen hangende oogleden of wallen onder de ogen. Ook kunt u last hebben of krijgen van hangende wenkbrauwen. Erfelijke factoren spelen vaak ook een rol bij het ontstaan ervan. Wij begrijpen dat u hier last van kunt hebben en dat u van die vermoeide blik af wilt komen.

Wij helpen u met een ooglidcorrectie graag van deze klachten af. Afhankelijk van uw klachten is een bovenooglidcorrectieonderooglidcorrectie of wenkbrauwlift voor u geschikt. Dankzij jarenlange ervaring weten onze plastisch chirurgen een zeer mooi en natuurlijk resultaat te realiseren.

Bovenooglidcorrectie

Heeft u last van hangende oogleden of huidoverschot boven de ogen? Dit kan zorgen voor een vermoeide blik, een vermoeid gevoel, hoofdpijn of problemen met opmaken (make-up). Wilt u graag van deze klachten af? Overweeg dan een bovenooglidcorrectie. De plastisch chirurg verwijdert dan de overtollige huid, het aanwezige vet boven uw oog en zal wellicht de spier inkorten.

Onderooglidcorrectie

Wanneer u last heeft van wallen onder de ogen, dan is een ooglidcorrectie van de onderste oogleden een mooie en zeer dankbare oplossing. Donkere kringen onder de ogen kunnen ook eventueel verzacht worden, afhankelijk van de oorzaak. Onze plastisch chirurgen verwijderen het te veel aan huid, vet of spier bij de onderste oogleden.

Wenkbrauwlift

Veel mensen die denken dat ze last hebben van huidoverschot boven de ogen, kunnen ook last hebben van laaghangende of drukkende wenkbrauwen. Wanneer u hier last van heeft is een wenkbrauwlift, eventueel in combinatie met een bovenooglidcorrectie, een betere oplossing. Onze plastisch chirurgen bespreken dit met u tijdens een vrijblijvend consultgesprek.

Ooglidcorrectie als specialisme

ABC Clinic is al 10 jaar gespecialiseerd in ooglidcorrecties en wenkbrauwliften. Wij werken met ervaren plastisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in deze chirurgische ingreep. Hierbij worden zij geassisteerd door een team van ervaren en gediplomeerde OK-assistentes. ABC Clinic behoort tot de beste klinieken in Nederland en België op het gebied van ooglidcorrecties.

Resultaten ooglidcorrectie voor en na

Hieronder vindt u enkele voor- en na foto’s van cliënten die bij ABC Clinic behandeld zijn. Wilt u meer resultaten zien van ooglidcorrectie behandelingen? Op onze behandelpagina’s van de boven– en onderooglidcorrectie en wenkbrauwlift vindt u verschillende voor en na foto’s.

Let op dat de resultaten per persoon kunnen verschillen. Iedere oogopslag is uniek en vraagt om een persoonlijke benadering. Daarom is het consultgesprek met de plastisch chirurg ook zo belangrijk.

Onderooglidcorrectie Breda voor
Onderooglidcorrectie voor
Ooglidcorrectie Breda na
Onderooglidcorrectie na
behandelingen - ooglidcorrectie - Onderooglidcorrectie man Breda voor
Onderooglidcorrectie voor
behandelingen- ooglidcorrectie - Onderooglidcorrectie man Breda na
Onderooglidcorerectie na
Bovenooglidcorrectie Corry voor
Bovenooglidcorrectie voor
Resultaat na drie maanden
Bovenooglidcorrectie na
Wenkbrauwlift met bovenooglidcorrectie man voor
Wenkbrauwlift & bovenooglidcorrectie voor
Wenkbrauwlift met bovenooglidcorrectie man na
Wenkbrauwlift & bovenooglidcorrectie na
Bekijk meer resultaten

Ooglidcorrectie kosten

Om zekerheid te krijgen over de prijs van een ooglidcorrectie is een consult met de behandelend plastisch chirurg noodzakelijk. Deze bespreekt uw wensen en verwachtingen. U heeft tijdens dit gratis consultgesprek de tijd om uw vragen te stellen over de behandeling. Een consult is bij ons altijd vrijblijvend en kosteloos. Bel 076-542 31 54 of plan direct online een consultafspraak in.

Vergoedt de zorgverzekeraar een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie wordt vrijwel nooit vergoed door de zorgverzekeraar. Enkel bij de bovenooglidcorrectie is er een zeer kleine kans op vergoeding vanuit de basisverzekering. Dan moet er wel sprake zijn van een medische indicatie.

Bekijk de prijzen

Behandeling ooglidcorrectie

Voorafgaand aan de behandeling worden er foto’s gemaakt en tekent de plastisch chirurg het teveel aan huid zorgvuldig af op uw gezicht. Daarna volgt met enkele prikjes de plaatselijk verdoving. Wanneer de verdoving werkt start de plastisch chirurg voorzichtig met het verwijderen van het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventueel spierweefsel.

De plastisch chirurg maakt de incisies bij een bovenooglidcorrectie in de plooi van de oogleden, zodat het litteken niet zichtbaar is. Bij de onderooglidcorrectie is dit bij de wimperrand waardoor het littekentje dus ook niet zichtbaar is. Nadat de sneetjes gehecht zijn neemt u nog even plaats in een relaxfauteuil om te koelen. Daarna kunt u al snel de kliniek verlaten. Na de ooglidcorrectie komt u na één week terug voor het verwijderen van de hechtingen en na drie maanden heeft u weer een afspraak bij de plastisch chirurg voor de eindcontrole.

Waarom werken wij met plastisch chirurgen?

Ooglidcorrecties worden in Nederland vooral door plastisch chirurgen uitgevoerd. Zij beheersen de technieken om mooie en natuurlijke resultaten te behalen. Echter, afgelopen jaren zijn er in Nederland ook huisartsen, cosmetisch artsen of basisartsen zich gaan bezighouden met de correctie van oogleden. Wij werken bewust alleen met plastisch chirurgen. Zij hebben een 12-jarige chirurgische opleiding genoten en zijn goed opgeleid om u succesvol te adviseren en te behandelen.

Wat is het verschil tussen een arts en een plastisch chirurg?

Na het succesvol afronden van de 6-jarige opleiding geneeskunde mag iemand zich (basis)arts noemen. Daarna kan iemand zich specialiseren tot bijvoorbeeld plastisch chirurg, orthopeed, huisarts, psychiater of KNO-arts. Plastische chirurgie is de enige specialisatie waarbij ooglidchirurgie een vast onderdeel is van de 12-jarige opleiding. Bij de opleiding tot huisarts, kaakchirurg of KNO-arts is dit niet het geval. Kies dus altijd voor een plastisch chirurg wanneer u een ooglidcorrectie overweegt. Zij beheersen de plastisch chirurgische technieken om u optimaal te kunnen behandelen.

Ooglidcorrectie ervaringen

De meerderheid van onze cliënten komt naar onze kliniek via mond-tot-mond reclame, ofwel via andere cliënten die bij ons behandeld zijn. Wij begrijpen ook dat u ervaringen van anderen wilt lezen of horen alvorens u besluit tot een ingreep. U bent vast benieuwd hoe het herstel van een ooglidcorrectie eruit ziet of u zwellingen krijgt en of er een litteken zichtbaar is na een ooglidcorrectie. Lees de verschillende ooglidcorrectie ervaringen op reviewsites zoals Kliniekervaringen en ZorgkaartNederland.

Kliniekervaringen ABC Clinic

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

 

 

Bekijk meer ervaringen

Ooglidcorrectie herstel

Omdat een ooglidcorrectie een chirurgische ingreep is heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Dit herstel is niet zwaar, maar het duurt ongeveer drie maanden voordat het definitieve resultaat zichtbaar is. Dit betekent niet dat u drie maanden niet toonbaar bent. Na ongeveer een week worden de hechtingen verwijderd en is het eerste resultaat al goed zichtbaar. Rond deze periode is ook de ergste blauwverkleuring al weggetrokken. Om het herstel zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen hebben wij het verloop van het herstel en een aantal tips voor u op een rijtje gezet.

Ooglidcorrectie complicaties

Complicaties komen bijna niet voor bij een ooglidcorrectie. Er bestaat echter altijd een mogelijkheid dat u last krijgt van een infectie, nabloeding of een droog gevoel in de ogen. Voorgenoemde complicaties zijn eenvoudig te behandelen en te verhelpen. Een droog gevoel in de ogen is goed te behandelen met oogdruppels. Zorg er te allen tijde voor dat u zich laat behandelen door een plastisch chirurg  in een erkende privékliniek om de kans op complicaties te minimaliseren.

Lees meer over het herstel
Hoe lang duurt een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie van de bovenste oogleden duurt 45 tot 60 minuten, een onderooglidcorrectie duurt ongeveer 60 tot 75 minuten en een ooglidcorrectie van zowel de bovenste als onderste oogleden duurt 90 tot 120 minuten.

Wat is de beste kliniek voor ooglidcorrecties?

Kies altijd voor een kliniek met ervaren en gecertificeerde plastisch chirurgen wanneer je een ooglidcorrectie overweegt. Zorg er ook voor dat je het consultgesprek hebt met de behandelend plastisch chirurg (géén consulente) en vraag naar zijn of haar ervaringen. Daarnaast is het belangrijk om te controleren of de plastisch chirurg reviews heeft en hoe de nazorg eruit ziet. Tenslotte zijn kortingen verboden, kies dus niet voor klinieken die met kortingen werken in een bepaalde periode. Maak hier melding van bij de Reclame Code Commissie.

Wie voert de ooglidcorrectie uit bij ABC Clinic?

Ooglidcorrecties of ooglifts worden bij ABC Clinic Breda altijd uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. Al onze plastisch chirurgen zijn lid van de Nederlandse of Belgische Vereniging voor Plastische Chirurgie (NVPC of RBSPS) en hebben veel ervaring in de ooglidchirurgie. Door het specialisme van de kliniek is de opgebouwde ervaring op het gebied van ooglidcorrecties en wenkbrauwliften enorm groot.

Waarom een plastisch chirurg?

Een ooglidcorrectie lijkt een eenvoudige ingreep, maar is dit allerminst. Het is niet altijd een kwestie van een reepje huid wegsnijden. Er zijn diverse technieken om het resultaat zo natuurlijk mogelijk te krijgen. Denk daarbij aan het verwijderen van een reepje huid, maar ook aan het verwijderen of verplaatsen van vet. Ook kan het noodzakelijk zijn om de spier deels te verwijderen of te fixeren. Tenslotte komt het regelmatig dat een wenkbrauwlift aanbevolen wordt in combinatie met een bovenooglidcorrectie. Veel basisartsen of cosmetisch artsen kunnen dit niet, omdat ze de opleiding nu eenmaal niet gehad hebben en de ervaring missen om dit structureel goed uit te kunnen voeren. Ieder mens is anders en ook de anatomie van ieder mens is nooit helemaal gelijk. Daarom is het zo belangrijk dat u behandeld wordt door een ervaren plastisch chirurg die de juiste opleiding heeft genoten. Bij ABC Clinic in Breda is dit het geval!

Waarom zou u voor ABC Clinic Breda kiezen voor een ooglidcorrectie?

Consult en behandeling door gespecialiseerde en ervaren plastisch chirurgen, persoonlijke benadering, goede nazorg, zéér tevreden cliënten, samenwerking met het ziekenhuis in Breda, wij zijn na een ingreep 24/7 bereikbaar, gratis & discreet parkeren voor de deur en niet ontzettend belangrijk, maar toch, wij hebben verse koffie.

Ik gebruik bloedverdunners. Is dit een probleem voor mijn ooglidcorrectie?

Ja, bij een ooglidcorrectie is het belangrijk tijdig te stoppen met bloedverdunners. Je kan bij de voorschrijver navragen of het mogelijk is om (even) te stoppen met de bloedverdunners.

Kan een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk?

Het is mogelijk om een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk uit te voeren. U moet een behandeling van de boven- en onderoogleden echter niet onderschatten. Het herstel zal wat langer duren dan wanneer u een ingreep uit laat voeren. Houd rekening met een herstelperiode van twee weken.

Wanneer is een ooglidcorrectie nodig?

Een ooglidcorrectie is de ideale oplossing wanneer je last hebt van hangende oogleden of wallen onder de ogen. Bij hangende oogleden is een bovenooglidcorrectie een prima uitkomst, wallen worden weggewerkt middels een onderooglidcorrectie. Wanneer je last hebt van een hangende wenkbrauw dan is een wenkbrauwlift de beste oplossing, veelal in combinatie met een bovenooglidcorrectie.

Wanneer wordt een ooglidcorrectie vergoed?

Een ooglidcorrectie wordt eigenlijk bijna nooit vergoed. Alleen een bovenooglidcorrectie kan vergoed worden vanuit de basisverzekering (vanaf 1 januari 2017). Dan moet er sprake zijn van een medische indicatie. Deze indicatie krijg je alleen aan de volgende zeer strike voorwaarden wordt voldaan. Een onderooglidcorrectie wordt overigens nooit vergoed.

De voorwaarden om in aanmerking te komen voor een vergoeding vind je hier.

Wordt de ooglidcorrectie onder plaatselijk of algehele verdoving uitgevoerd?

Een ooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd onder plaatselijke verdoving.

Bekijk meer vragen

Gratis consult of videoconsult met de plastisch chirurg?

Een consult is noodzakelijk om vast te stellen welke behandeling voor u geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als videoconsult. Een videoconsult is enkel in te plannen voor de bovenooglidcorrectie en wel bij plastisch chirurg Marjolijn van Abeelen.

De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult of videoconsult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076-542 31 54.

Gratis (video)consult
Maak een afspraak