Totaal
8.9
1176 reviews
Onze
behandelingen

Ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie is de ideale oplossing wanneer je last hebt van hangende oogleden of wallen onder de ogen. Behandelingen worden bij ABC Clinic uitgevoerd door ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurgen.

Ontdek de mogelijkheden van een ooglidcorrectie

Een ooglidcorrectie biedt diverse mogelijkheden om het uiterlijk van je gezicht te verbeteren of verfrissen. Deze chirurgische ingreep is een mooie en natuurlijke oplossing wanneer je last hebt van hangende oogleden, wallen onder de ogen of drukkende of laaghangende wenkbrauwen. Deze klachten hebben veelal een vermoeide, boze of verdrietige blik als gevolg.

Ook kan een ooglidcorrectie uitkomst bieden bij andere problemen. Als je last hebt van hoofdpijn of vermoeidheid als gevolg van overtollige huid of wallen, zal een ooglidcorrectie verlichting bieden. Bovendien zal het resultaat van de correctie niet alleen de natuurlijke schoonheid accentueren, maar ook het aanbrengen van make-up gemakkelijker maken. Je oogmake-up zal mooier tot zijn recht komen en je ogen zullen stralen.

Bij ABC Clinic werken we uitsluitend met ervaren plastisch chirurgen die gespecialiseerd zijn in ooglidcorrecties. Je kunt er dus altijd op vertrouwen dat je in veilige en bekwame handen bent. Al sinds 2010 behoren ooglidcorrecties tot onze specialismen.

Resultaten ooglidcorrectie voor en na

Het resultaat van een ooglidcorrectie kent vele voordelen:

 1. Een verjongd en vooral frisser uiterlijk: door het verwijderen van overtollige huid en vet van de oogleden zorgt een ooglidcorrectie voor een jeugdiger en vooral frisser uiterlijk. Wij horen vaak dat het zelfvertrouwen stijgt na de ingreep. Mooi meegenomen vinden we!
 2. Een verbeterd gezichtsveld: overtollige huid op de bovenste oogleden kan leiden tot een belemmerd gezichtsveld. Als je overtollig huid en vet verwijdert en daarbij de spier fixeert wordt het zicht verbeterd.
 3. Vermindering van hoofdpijn, vermoeidheid en droge ogen: hangende oogleden zorgen ook voor functionele klachten zoals hoofdpijn en vermoeide ogen. Na een correctie zijn deze klachten verdwenen.
 4.  Het aanbrengen van make-up is geen probleem meer: veel vrouwen hebben moeite met het aanbrengen van make-up als ze last hebben van hangende oogleden. Dat probleem is geen probleem meer na een behandeling.
 5. Een ooglidcorrectie heeft een langdurig resultaat: Het resultaat van een ooglidcorrectie is langdurig waardoor die frisse blik gewoon blijft. Vaak hebben mensen 10 tot 20 jaar plezier van de ingreep.

Bij ABC Clinic hechten we grote waarde aan de kwaliteit van onze behandelingen. Daarom is het belangrijk om te onthouden dat elk individu uniek en anders is en dat een ooglidcorrectie behandeling voor iedereen er anders zal uitzien. Bij een eerste consult kun je vragen stellen aan de plastisch chirurg en hij of zij zal je een realistisch beeld geven van wat de verwachtingen zijn. Hieronder zie je wat foto’s van mannen en vrouwen die bij ons behandeld zijn.

Meer voor-na foto's

De behandeling 

De behandeling wordt onder plaatselijke verdoving uitgevoerd en duurt 45 tot 90 minuten, afhankelijk van de soort ooglidcorrectie. De plastisch chirurg maakt een incisie langs de natuurlijke plooien van de oogleden om overtollig huid-, spier- en vetweefsel te verwijderen en de oogleden opnieuw te positioneren. De incisies worden vervolgens gesloten met fijne hechtingen om een zo natuurlijk mogelijk resultaat te behalen.

Een behandeling bestaat uit de volgende stappen:

Stap 1: het maken van foto’s en aftekenen

Voorafgaand aan de behandeling worden er foto’s gemaakt en tekent de plastisch chirurg het teveel aan huid af boven of onder de ogen.

Stap 2: de plaatselijke verdoving

Na de foto’s, het aftekenen en een time-out procedure met het operatieteam volgt de daadwerkelijke ingreep. Die begint met enkele prikjes voor de plaatselijk verdoving. Wanneer de verdoving werkt start de daadwerkelijke behandeling.

Stap 3: verwijderen van zowel huidoverschot, vet en spierweefsel

De plastisch chirurg verwijdert het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventuele spierweefsel. Bij een onderooglidcorrectie wordt het vet eventueel verdeeld om de traangoot onder de ogen mooi op te vullen.

Stap 4: hechten van het wondje

De laatste stap van de ingreep bestaat uit het hechten van de wondjes. Nadat de incisies gehecht begeleidt de assistent je naar een relaxstoel om de ogen te koelen. Daar kun je nog even genieten van een kop thee of koffie en worden de raadgevingen met je doorgenomen. Daarna kun je de kliniek verlaten. Let op: je mag niet zelf autorijden, zorg dus voor een chauffeur.

Stap 5: hechtingen verwijderen en nacontroles

Na de ooglidcorrectie kom je na één week terug voor het verwijderen van de hechtingen en na 3 maanden heb je een afspraak voor de eindcontrole. Tussentijds kun je natuurlijker vaker langskomen voor een controle.

Litteken nauwelijks zichtbaar

De incisie bij een bovenooglidcorrectie bevindt zich in de plooi van de oogleden. Bij de onderooglidcorrectie is dit bij de wimperrand. Het littekentje is daardoor niet zichtbaar.

Verschillende soorten ingrepen

Er zijn 3 soorten ooglidcorrecties: de bovenooglidcorrectie, de onderooglidcorrectie en de ooglidcorrectie in combinatie met een wenkbrauwlift. Natuurlijk kunnen de verschillende soorten ook gecombineerd worden.

Bovenooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie is een ingreep die zich richt op het corrigeren van overtollig huid-, vet- en/of spierweefsel op de bovenste oogleden. Een bovenooglidcorrectie zorgt ervoor dat de ogen er jeugdiger, frisser en meer uitgerust uitzien.

Hoe wordt een bovenooglidcorrectie uitgevoerd?

Een bovenooglidcorrectie is een veilige ingreep die onder lokale verdoving wordt uitgevoerd. De plastisch chirurg maakt incisies in de natuurlijke plooien van de oogleden. Hierdoor zijn de littekens niet zichtbaar. De behandeling duurt ongeveer 45 minuten en je kunt binnen anderhalf uur alweer naar huis.

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrectie richt zich op het gebied onder de ogen, de wallen of oogwallen. De overtollige huid en vetophopingen onder de ogen kunnen ontstaan als gevolg van veroudering, erfelijkheid, gewichtsverlies, een verdrietige periode, slaaptekort of bepaalde medische aandoeningen.

Hoe wordt een ooglidcorrectie aan het onderooglid uitgevoerd?

Tijdens een onderooglidcorrectie maakt de plastisch chirurg een kleine incisie onder de wimper of in de plooien van de ooghoeken om de overtollige huid en vetophopingen te verwijderen. Indien nodig kan de chirurg ook spierweefsel aanpassen om de oogleden te verstevigen. Er bestaan verschillende technieken om de correctie van de onderste oogleden uit te voeren.

Een onderooglidcorrectie heeft alleen maar voordelen, waaronder het verminderen of weghalen van wallen en donkere kringen onder de ogen, het verminderen van tekenen van veroudering en het verbeteren van het algehele uiterlijk van de ogen. Bovendien zie je er een stuk frisser uit na een behandeling.

Wenkbrauwlift

Naast een ooglidcorrectie is een wenkbrauwlift een ingreep die ook gericht is op een jeugdiger en frisser uiterlijk. Een wenkbrauwlift is niet letterlijk een lift van de wenkbrauwen, maar meer een fixatie: de wenkbrauwen worden als het ware vastgezet. Tijdens een consult wordt bekeken of een wenkbrauwlift een goede oplossing is.

Voordelen van een wenkbrauwlift:

 • Jongere en zelfverzekerde uitstraling;
 • Frisser uiterlijk;
 • Minder drukkende wenkbrauwen die o.a. hoofdpijn en een verminderd zicht kunnen veroorzaken.

Hoe wordt een wenkbrauwlift uitgevoerd?

Er zijn verschillende technieken om een wenkbrauwlift uit te voeren:

 1. Interne wenkbrauwlift
 2. Directe wenkbrauwlift
 3. Fogli wenkbrauwlift
 4. Endoscopische voorhoofds- of wenkbrauwlift

De wenkbrauwlift kan gecombineerd worden met een bovenooglidcorrectie om een frisse en jeugdige uitstraling te krijgen. De methode die specifiek voor jou wordt gebruikt, zal besproken worden tijdens het gratis consult met de plastisch chirurg.

Maak een afspraak

Ooglidcorrectie kosten

Wat kost een ooglidcorrectie bij ABC Clinic? Een bovenooglidcorrectie kost €995,-, een onderooglidcorrectie €1695,-. Je wordt dan behandeld door een ervaren en gespecialiseerde plastisch chirurg. De kosten van een ooglidcorrectie zijn natuurlijk voor beide ogen en zijn inclusief de controles door de plastisch chirurg. Wij maken geen onderscheid in kosten voor het verwijderen van vet, huid en spierweefsel, dit zit allemaal bij de prijs inbegrepen.

Vergoedt de zorgverzekeraar een ooglidcorrectie?

Vaak krijgen wij de vraag óf de ooglidcorrectie vergoed wordt én wanneer deze wordt vergoed. Simpel antwoord: de kosten van een ooglidcorrectie worden vrijwel nooit meer vergoed door de zorgverzekeraars. Enkel bij een bovenooglidcorrectie is er een zeer kleine kans op vergoeding vanuit de basisverzekering als er sprake is van een medische indicatie. Onze ervaring is dat er vrijwel nooit sprake is van een vergoeding.

Meer over de prijs

Ooglidcorrectie herstel

Het herstel van een ooglidcorrectie kan variëren van persoon tot persoon. Over het algemeen duurt het 1 tot 2 weken voordat de zwelling en blauwe plekken volledig verdwenen zijn. Direct na de ingreep kan er wat ongemak en pijn zijn. Dit kan je behandelen met pijnstillers en koude kompressen. Het is belangrijk om de instructies van onze plastisch chirurg op te volgen om het risico op complicaties te minimaliseren. Vermijd zware fysieke activiteiten en het dragen van make-up en contactlenzen gedurende ten minste één week na de ingreep.

Meer over het herstel

Ooglidcorrectie complicaties

Mogelijke complicaties zijn bloedingen, infectie of littekenvorming. Asymmetrie kan ook voorkomen. Droge ogen of verminderd zicht kan behoren tot complicaties. Bij ABC Clinic werken we uitsluitend met ervaren plastisch chirurgen waardoor het risico op complicaties aanzienlijk wordt verminderd. Samen met onze persoonlijke aandacht en service zijn we een sterk team van expertise en gastvrijheid. Ooglidcorrectie complicaties worden zoveel mogelijk voorkomen wanneer je kiest voor een ervaren specialist voor de behandeling.

Vocht vasthouden na een ooglidcorrectie

Het vasthouden van vocht na een ooglidcorrectie is normaal. Gezwollen ogen en blauwe plekken rondom de ogen ook. Dit kan enkele dagen tot weken aanhouden. Het is belangrijk om voldoende te rusten en koude kompressen te gebruiken om de zwelling te verminderen.

Meer over complicaties

Ooglidcorrectie reviews

De meerderheid van onze cliënten komt naar onze kliniek via ervaringen van anderen die een ooglidcorrectie bij ons hebben ondergaan (vriend, vriendin, buurvrouw of kennis). Je bent vast benieuwd hoe het herstel eruit ziet, of je zwellingen krijgt en of er een litteken zichtbaar is na de ingreep. Lees de verschillende ooglidcorrectie reviews en ervaringen op onafhankelijke websites zoals Kliniekervaringen, Google reviews en Zorgkaart Nederland.

Beste kliniek voor ooglidcorrecties

ABC Clinic is sinds 2010 o.a. gespecialiseerd in ooglidcorrecties. Wij werken enkel met plastisch chirurgen voor deze medisch specialistische ingreep. Hierbij worden zij geassisteerd door een team van ervaren ok-assistenten. Samen met onze persoonlijke aandacht en gastvrijheid behoort ABC Clinic hiermee tot de beste en meest ervaren klinieken in Nederland én België. Naast ooglidcorrecties zijn we gespecialiseerd in alle ingrepen rondom de ogen, zoals de kraaienpootjes, fronsrimpel en behandelingen van de wallen onder de ogen met fillers.

ooglidcorrectie

 

 

 

Ooglidcorrectie

Gratis (video-)consult?

Een consult is noodzakelijk om vast te stellen welke behandeling voor jou het beste geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als video-consult (enkel bij bovenooglidcorrecties). De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. Je kunt een consult of video-consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Gratis consult inplannen?

Heb ik een verwijzing nodig voor een ooglidcorrectie?

Nee, u heeft geen verwijzing nodig van uw huisarts of medisch specialist voor een ooglidcorrectie. Wanneer u in aanmerking zou komen voor een vergoeding (wat eigenlijk nooit meer aan de orde is), dan is een verwijzing wel nodig. Dit is gebruikelijk bij veel medische ingrepen die voor een vergoeding in aanmerking komen.  Echter, dit is bij een ooglidcorrectie bijna nooit meer het geval. Twijfelt u, neem dan contact op met uw huisarts om te bespreken of u in aanmerking komt voor een ooglidcorrectie en hoe u de verwijzing kunt regelen.

Hoe duur is een ooglift?

Voor een ooglidcorrectie verschillen de kosten sterk, afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de gekozen kliniek en de ervaring van de plastisch chirurg. In het algemeen varieert de prijs voor een bovenooglidcorrectie tussen €600 en €1750 (€995 bij ABC Clinic) en voor een onderooglidcorrectie tussen €1200 en €3750 (€1695 bij ABC Clinic). Plan nu een gratis consult om de exacte prijs voor uw specifieke situatie te bespreken! 

Hoe kan ik mijn oogleden liften?

Bij een ooglidcorrectie verwijdert de plastisch chirurg een reepje huid boven het oog en haalt tevens overtollig vet en spierweefsel weg. Vervolgens hecht de chirurg de resterende huid samen. De huid wordt strakgetrokken en kleine pleisters bedekken de hechtingen gedurende een aantal dagen. Een ooglidcorrectie zorgt ervoor dat de ogen er frisser en jonger uitzien.

Hoe kom ik in aanmerking voor een ooglidcorrectie?

Om in aanmerking te komen voor een ooglidcorrectie vergoeding vanuit de basisverzekering moet er sprake zijn van een ernstige gezichtsveldbeperking veroorzaakt door verslapping of verlamming van het bovenooglid. Daarnaast moet u behandeld worden door een zorgverlener met een contract. De kans op een vergoeding is heel klein, daar er sprake moet zijn van een ernstige gezichtsveldbeperking.

Wat te doen tegen vermoeid uitziende ogen?

Een aantal eenvoudige tips kunnen helpen om vermoeid uitziende ogen te verminderen. Zo kun je bijvoorbeeld voldoende water drinken, je gezicht masseren, de juiste oogcrème gebruiken, voldoende slaap krijgen en koude kompressen gebruiken. Het kan ook helpen om je dieet aan te passen en voedingsmiddelen te vermijden die bijdragen aan vochtophoping. Blijven je wallen toch zichtbaar? Dan kun je overwegen om een behandeling te ondergaan bij een plastisch chirurg in een goede privékliniek.

Hoe lang heb je plezier van een ooglidcorrectie?

Het resultaat van een ooglidcorrectie houdt gemiddeld 10-20 jaar aan, afhankelijk van factoren zoals veroudering en levensstijl. Door een gezonde levensstijl te behouden en uw huid goed te verzorgen, kunt u het langst genieten van de resultaten van uw ooglidcorrectie.

Kan een ooglidcorrectie mislukken?

Ondanks de mogelijke risico’s is een ooglidcorrectie een veilige ingreep wanneer uitgevoerd door een bekwame plastisch chirurg. De kans op mislukking is klein en kan vaak worden verholpen door een correctiebehandeling. Bespreek eventuele zorgen met uw plastisch chirurg tijdens het consult.

Kan je tv kijken na ooglidcorrectie?

Het wordt niet aanbevolen om tv te kijken in de eerste dagen na een ooglidcorrectie omdat dit kan leiden tot droge ogen, meer zwelling of een vermoeid gevoel. Het is beter om te rusten en je ogen zoveel mogelijk te ontlasten om een ​​positief herstel te stimuleren. Raadpleeg de plastisch chirurg voor specifieke richtlijnen. 

Wat is de beste kliniek voor ooglidcorrectie?

Gespecialiseerde kliniek ABC Clinic wordt al jaren als een van de beste klinieken voor ooglidcorrecties van Nederland beoordeeld.

Wat is een littekenreactie?

Een littekenreactie na een ooglidcorrectie resulteert vaak in een trekkerig gevoel in de oogleden en zwellingen rond de ogen. Dit kan een aantal weken tot maanden aanhouden, maar zal uiteindelijk vanzelf verdwijnen. Ook kan er sprake zijn van gevoelloosheid in de oogleden, wat na verloop van tijd weer overgaat.

Wat mag je niet doen na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie moet je vermijden om te tillen, te persen of te bukken totdat de hechtingen zijn verwijderd. Fysieke inspanning en sporten kunnen na ongeveer 2 tot 3 weken weer worden hervat, afhankelijk van de sport en inspanning. Het is normaal dat de littekens in de eerste 3 maanden nog rood kunnen zijn, maar geleidelijk aan zullen ze dezelfde kleur als je huid aannemen. Het is belangrijk om het advies van je arts op te volgen om te zorgen voor een goed herstel. Dit geldt vooral voor de eerste paar weken na de operatie.

Gratis consult