e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
photo-frame Drs. Dennis Goossens - Plastisch chirurg
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Dennis Goossens

Ooglift

Heb je last van hangende oogleden en zorgen deze voor een vermoeide blik of hoofdpijn? Een ooglift is dan een uitstekende oplossing! Behandeling door plastisch chirurgen.

Een ooglift bij hangende oogleden

Wanneer je last hebt van hangende oogleden kan een ooglift een mooie oplossing bieden. Vaak ontstaan hangende oogleden door veroudering. Hierdoor kun je een vermoeide blik krijgen of kan hoofdpijn ontstaan. Met behulp van een ooglift of ooglifting krijg je weer een frisse blik en zal hoofdpijn als sneeuw voor de zon verdwijnen.

Ooglift zonder operatie

Een ooglift zou volgens sommigen ook kunnen plaatsvinden zonder snijden. Wij begrijpen dat dit erg aantrekkelijk klinkt. Bij een ooglift zonder operatie kunt je denken aan een Plexr-behandeling of een fillerbehandeling. Wij bieden de Plexr-behandeling niet aan in onze kliniek omdat onze plastisch chirurgen er simpelweg niet achter staan. De kans op complicaties is namelijk best groot bij deze behandeling. Daarbij is de herstelperiode veel langer dan een ooglidcorrectie en zijn de resultaten niet te vergelijken met een ooglift of ooglidcorrectie. Een behandeling met fillers geeft ook minimaal resultaat wanneer je een ooglift nodig hebt. Daarnaast is het resultaat van fillers en de Plexr ook tijdelijk. Voor de wallen daarentegen kunnen fillers in sommige gevallen wel mooie resultaten geven.

Ooglift voor en na

De ooglift-behandeling zorgt voor mooie en natuurlijke resultaten. Hieronder zie je wat foto’s van cliënten die een ooglift hebben ondergaan. Iedere voor en na foto die je ziet is afkomstig van cliënten die behandeld zijn bij ABC Clinic.

Ooglift voor, hangende oogleden, vermoeide ogen
Voor
ooglift na
Na
Bovenooglidcorrectie Corry voor
Voor
Resultaat na drie maanden
Na
Jan - ooglidcorrectie voor 45 graden links
Voor
Jan - ooglidcorrectie na 45 graden links
Na
Boven en onderooglidcorrectie - ooglidcorrectie
Voor
Na boven en onderooglidcorrectie
Na
Veel meer voor-na foto's

Kosten ooglift

In onderstaand schema vind je de kosten van een ooglift. De prijs is geheel afhankelijk van jouw persoonlijke situatie en zal tijdens het gratis consultgesprek vast worden gesteld. Onze plastisch chirurgen kijken of deze behandeling voldoende is voor het gewenste resultaat. Mogelijk is een wenkbrauwlift noodzakelijk om een mooier resultaat te krijgen.

BehandelingLokale verdoving
ConsultGratis
Bovenooglidcorrectie€995,-
Bovenooglidcorrectie met interne wenkbrauwlift€1650,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift volgens Fogli-methode€2650,-
Wenkbrauwlift (chirurgisch volgens Fogli-methode)€1850,-
Onderooglidcorrectie (mid-facelift)€1695,-

De Ooglift behandeling

Een ooglift behandeling wordt bij ABC Clinic uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. Zo weet je zeker dat je in goede handen bent. De behandeling bestaat grofweg uit de volgende stappen:

Stap 1 Gratis consult:

Je bespreekt jouw wensen met de plastisch chirurg. De plastisch chirurg beoordeelt jouw ogen en bespreekt de risico’s en voordelen van de ooglift. Hier komt een persoonlijk behandelplan uit. Daarnaast heb je tijdens dit gesprek alle tijd om al jouw vragen te stellen.

Stap 2 Foto’s maken

Op de behandeldag starten we met het maken van voor- en na foto’s van de ogen, zodat we het resultaat achteraf goed kunnen vergelijken met de situatie voor de behandeling.

Stap 3 Plaatselijke verdoving:

Je krijgt een plaatselijke verdoving. Hier voel je nagenoeg niets van, al kunnen de prikjes voor sommige mensen gevoelig zijn. Daarna voel je niets meer van de ingreep.

Stap 4 Incisie:

De plastisch chirurg maakt een incisie in de bovenste ooglidplooi of in de wimperrand van het onderste ooglid.

Stap 5 Verwijderen van weefsel:

De plastisch chirurg verwijdert overtollige huid, vet en spierweefsel.

Stap 6 Hechten:

De incisie wordt gehecht met hechtingen die na 6-10 dagen worden verwijderd.

Stap 7 Na de ooglift

Na de ingreep rust je even uit en gaan we de ogen koelen met een ijsbril. Dit doe je de eerste 2 dagen thuis ook. De nazorginstructies worden ook met je besproken. Verder houd je vooral rust , vermijd je zware inspanningen en zorg je ervoor dat er geen druk op de ogen komt.

Stap 8 Hechtingen verwijderen:

Je komt na een week naar de kliniek om de hechtingen te laten verwijderen

Stap 9 Controle na 3 maanden:

Na 3 maanden word je uitgenodigd voor de controle bij de plastisch chirurg.

Het herstel na een ooglift

Je doet er verstandig aan om de eerste dagen na de behandeling voldoende rust te nemen om zwelling en pijn te beperken. Probeer ook de ogen voldoende te koelen, vooral de eerste 2 dagen. Na een week kunnen de hechtingen er al uit en is het eerste resultaat van de behandeling zichtbaar.

Ongeveer 3 maanden na de behandeling is alle zwelling afgenomen en is het definitieve resultaat van de behandeling zichtbaar. Je hebt jouw frisse blik terug en eventuele hoofdpijn is verdwenen.

Lees meer over het herstel

Gratis (video)consult met de plastisch chirurg?

Een consult is noodzakelijk om vast te stellen welke behandeling voor u geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als videoconsult. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. Je kunt jouw consult of videoconsult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Afspraak maken?

Veelgestelde vragen ooglift

Wat is de ideale leeftijd voor een ooglidcorrectie of ooglift?

De meeste mannen en vrouwen die een ooglidcorrectie of ooglift ondergaan zijn 35 jaar of ouder. Dit betreft veelal bovenooglidcorrectie met een eventuele wenkbrauwlift. Sommigen zijn zelfs wat jonger, maar dan gaat het vooral om de behandeling van wallen of kringen onder de ogen. Een onderooglidcorrectie of fillers biedt dan een mooie oplossing.

De mate van geschiktheid hangt vooral af van individuele factoren zoals de elasticiteit van de huid en de mate van overtollige huid die aanwezig is. Dit is veelal leeftijd gerelateerd of erfelijk bepaald. Daarom is een consult met een gespecialiseerde plastisch chirurg zo belangrijk. Die kan de juiste indicatie stellen en ook de oorzaak wegnemen (huid, vet of spier)

Heb ik zichtbare littekens na een bovenooglidcorrectie?

De littekens na een bovenooglidcorrectie zijn niet zichtbaar. De incisie wordt gemaakt in de plooi van de oogleden. Hierdoor zal het litteken van de ingreep helemaal wegvallen.

Is het resultaat van mijn bovenooglidcorrectie blijvend?

Hoe lang het resultaat aanhoudt is verschillend per persoon. Het resultaat blijft lang na een bovenooglidcorrectie, maar zal niet blijvend zijn. Het  verouderingsproces blijft gewoon doorgaan. Wij raden u aan om goed voor uzelf en uw huid te zorgen om het proces te vertragen. Met een gezonde levensstijl heeft u zeker tien tot vijftien jaar plezier van het resultaat.

Verdwijnt mijn hoofdpijn na een bovenooglidcorrectie?

Hoofdpijn is een klacht die vaak voorkomt bij hangende oogleden. Om uw zware oogleden open te houden, kan het voorkomen dat u uw voorhoofdsspier optrekt. De spieren die u hiermee gebruikt, kunnen zorgen voor hoofdpijn. Wanneer uw hoofdpijn veroorzaakt wordt door uw hangende oogleden, zal deze verdwijnen na een bovenooglidcorrectie.

Hoe lang niet werken na bovenooglidcorrectie?

U kunt na 1-2 weken na een bovenooglidcorrectie weer terugkeren naar uw werk, afhankelijk van hoe u zich voelt. Voor fysiek zwaar werk kan dit 3-4 weken zijn. Het is belangrijk om uw ogen te beschermen tegen de zon en om strenge inspanningen te vermijden gedurende minstens 2 weken. Plan uw planning in overleg met uw behandelend arts. Als u licht administratief werk doet kunt u natuurlijk al veel sneller aan het werk. Belangrijk is wel om de ogen rust te gunnen voor het herstel. 

Wanneer worden de hechtingen verwijderd na een bovenooglidcorrectie?

Zes tot acht dagen na de bovenooglidcorrectie worden de hechtingen verwijderd door de OK-assistente. Het eerste resultaat van de behandeling is dan al zichtbaar.

Hoe werkt een ooglift?

Bij een ooglift wordt overtollige huid en vet verwijderd, waardoor druk op de ogen vermindert en een frisse uitstraling ontstaat. Dit liftende effect zorgt voor een jongere blik die langdurig aanhoudt. Daarnaast wordt het vet definitief verwijderd en kan het dus niet terugkomen.

Relevante blogs ooglift

Lees al onze blogs
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online