De kliniek

Bovenooglidcorrectie herstel

Herstel na een bovenooglidcorrectie

Wij begrijpen goed dat u benieuwd bent naar het herstel van een bovenooglidcorrectie wanneer u een dergelijke ingreep overweegt. We vertellen u graag hoe dit herstel verloopt en wat u van het resultaat kunt verwachten.

Herstelperiode van een bovenooglidcorrectie

De bovenooglidcorrectie herstelperiode neemt ongeveer een weekje in beslag. Na 2 dagen is de zwelling het grootst, hierna neemt deze gelukkig snel af. De zwelling varieert overigens enorm per persoon. Na een week zal de blauwverkleuring grotendeels verdwenen zijn en ziet u al een groot verschil met hoe het was. Voor een bovenooglidcorrectie geldt dat u de eerste weken snel herstelt en veel resultaat ziet. Het eindresultaat is na 2 tot 3 maanden zichtbaar.

Resultaat na 1 week

Het resultaat van een bovenooglidcorrectie is na één week al goed zichtbaar. Het is verstandig en belangrijk om de eerste dagen na de bovenooglidcorrectie rust te nemen. Hiermee beperkt u pijn en zwelling. Probeer de eerste dag regelmatig te koelen met een koelbril of kompressen. Een zakje diepvrieserwtjes is een goed alternatief. Let op: nooit bevroren materialen direct op de zwelling leggen, altijd een gaasje of theedoek ertussen houden. Ieder herstel verloopt anders, maar na één week is de zwelling (bijna) weg en zijn uw ogen al minder blauw. Ook de hechtingen mogen nu verwijderd worden, een opluchting voor veel cliënten. Het resultaat is dan ook al goed zichtbaar. Maar let op: het uiteindelijke resultaat van een bovenooglidcorrectie laat 3 maanden op zich wachten.

Resultaat na 6 weken

Na 6 weken kan het litteken nog een beetje rood zijn en uw ogen kunnen, in sommige gevallen, nog een klein beetje opgezet zijn. Na 6 weken ziet u al een groot verschil met de situatie vóór de ingreep.

Resultaat na 3 maanden

Na 3 maanden is het eindresultaat zichtbaar en komt u op nacontrole bij de plastisch chirurg. In uitzonderlijke gevallen kan er nog een minimale zwelling of verdikking aanwezig zijn. Wanneer dit het geval is zal er na 5 tot 6 maanden nog een nacontrole volgen.

Resultaat na drie maanden

Resultaat na het herstel van een bovenooglidcorrectie

Het resultaat van een bovenooglidcorrectie is een frisse en open blik. Uw huidoverschot en hangende oogleden zijn verdwenen en eventuele klachten die hieruit voortkomen (hoofdpijn, verminderd zicht, vermoeidheid en make-up problemen) zijn verdwenen. Een bovenooglidcorrectie zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat. Het litteken is niet zichtbaar omdat deze in de natuurlijke plooi valt.

Bovenooglidcorrectie behandeling Corry voor
Voor
Bovenooglidcorrectie behandeling Corry na
Na
Ooglidcorrectie voor man
Voor
Bovenooglidcorrectie resultaat
Na

Eerste week van het herstel in beeld

Hieronder ziet u een voorbeeld van de eerste 8 dagen van het herstel na een bovenooglidcorrectie.

Herstel van een ooglidcorrectie in beeld - voor de ingreep

Bovenooglidcorrectie – voor de ingreep

Ooglidcorrectie herstel - na 1 dag

Bovenooglidcorrectie herstel – na 1 dag

Ooglidcorrectie herstel - na 2 dagen

Bovenooglidcorrectie herstel – na 2 dagen, zwelling is na 2 dagen maximaal.

Ooglidcorrectie herstel - na 3 dagen

Bovenooglidcorrectie herstel – na 3 dagen

Ooglidcorrectie herstel - na 4 dagen

Bovenooglidcorrectie herstel – na 4 dagen

Ooglidcorrectie herstel - na 5 dagen

Bovenooglidcorrectie herstel – na 5 dagen

Ooglidcorrectie herstel - na 6 dagen

Bovenooglidcorrectie herstel – na 6 dagen

Ooglidcorrectie herstel - na 7 dagen

Bovenooglidcorrectie herstel – na 7 dagen – hechtingen worden op dag 7-8 verwijderd

Ooglidcorrectie herstel - na 3 maanden

Bovenooglidcorrectie herstel – na 8 dagen

Een bovenooglidcorrectie voor en na

Een correctie aan de bovenste oogleden zorgt voor mooie en natuurlijke resultaten. Vóór de ingreep en tijdens de nacontrole maken we voor- en na foto’s zodat u met eigen ogen het verschil kunt beoordelen. Bent u benieuwd naar de bovenooglidcorrectie voor- en na foto’s van cliënten die u voor zijn gegaan?

Ooglidcorrectie bovenste oogleden voor
Voor
Bovenooglidcorrectie - resultaat ooglidcorrectie
Na
Bekijk meer foto's

De nazorg bij een bovenooglidcorrectie

Na een bovenooglidcorrectie is de nazorg belangrijk voor zowel het herstel als ook het eindresultaat. Het is daarom belangrijk om onze adviezen goed op te volgen. Mocht u na het lezen van de adviezen vragen hebben, kunt u ons altijd bellen.

  • Gebruik indien nodig Ibuprofen 400mg (max 3x per dag). Vul eventueel aan met paracetamol 500mg.
  • Doe het de eerste dagen rustig aan. Niet tillen, bukken of persen.
  • Koel de eerste dagen veelvuldig (met koude kompressen of een gelbril). U kunt ook een zak diepvrieserwten of gecrushed ijs gebruiken (plaats deze nooit direct op het oog, maar doe er een theedoek ertussen).
  • Laat de pleisters op uw ogen zitten tot de hechtingen verwijderd worden (= na 1 week). Laten de pleisters eerder los, knip dan de loshangende stukjes voorzichtig weg. Mochten de pleisters helemaal loslaten, dan is het niet noodzakelijk deze te vervangen.
  • Bescherm de ogen goed tegen zonlicht. De eerste 4 weken draagt u, bij mooi weer, een zonnebril en gebruikt u een crème met een hoge zonnefactor.
  • Draag de eerste 2 weken geen lenzen, tenzij dit anders met u besproken is tijdens het consult.
  • U mag de dag ná de ingreep al douchen en haren wassen. Zorg er wel voor dat er geen shampoo of water in het oog of in het wondje komt. Mochten de ogen tóch nat worden, dep de ogen dan voorzichtig droog.

Complicaties bovenooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie complicaties komen gelukkig zelden voor. Tóch willen wij u erop attenderen dat iedere operatie risico’s met zich meebrengt en dat er altijd een kans op een infectie of nabloeding is bij een behandeling. Gelukkig zien we dit dus zelden gebeuren.

Lees meer over complicaties
Heb ik zichtbare littekens na een bovenooglidcorrectie?

De littekens na een bovenooglidcorrectie zijn niet zichtbaar. De incisie wordt gemaakt in de plooi van de oogleden. Hierdoor zal het litteken van de ingreep helemaal wegvallen.

Mag ik alcohol voor of na mijn bovenooglidcorrectie?

Wij raden altijd aan om minimaal twee dagen voor én na de bovenooglidcorrectie te stopen met het nuttigen van alcohol. Dit doen wij omdat alcohol een slechte invloed heeft op de verdoving en het bloedverdunnend is. Hierdoor kan dit zorgen voor complicaties tijdens de ingreep.

Mag ik lenzen dragen bij een bovenooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie kunt u in principe gewoon lenzen dragen. Wij adviseren echter altijd om een bril te dragen wanneer u naar de kliniek komt voor uw bovenooglidcorrectie. Dit is comfortabeler en zorgt voor minder complicaties. U kunt uw lenzen weer dragen wanneer de wondjes van de behandeling volledig hersteld zijn. Dit wordt ook met u besproken tijdens het consultgesprek met de plastisch chirurg. Bij een onderooglidcorrectie mag u géén lenzen dragen.

Mag ik zonnen na mijn bovenooglidcorrectie?

ABC Clinic raadt de eerste vier weken na uw bovenooglidcorrectie af om te zonnen of onder de zonnebank te gaan. Wilt u toch graag het zonnetje in? Gebruik dan altijd een goede zonnebril en zonnebrandcrème. Onthoud wel goed dat door warmte zwelling kan ontstaan en het litteken kan verbranden. Wanneer dit gebeurt zal deze altijd goed zichtbaar blijven.

Wanneer kan ik werken na mijn bovenooglidcorrectie?

Wanneer u kunt werken na een bovenooglidcorrectie is geheel afhankelijk van het beroep dat u uitvoert. Bij zwaar lichamelijk werk, is het verstandig om langer rust te houden. U kunt dit het beste bespreken met de behandelend plastisch chirurg. Verstandig is om de eerste dag na de ingreep vrij te nemen, zodat u voldoende kunt koelen. Daarna zou u licht administratief werk kunnen doen. Zwaar tillen, bukken en persen dient u de eerste periode te vermijden voor een optimale wondgenezing.

Hoe zit het met roken voor mijn bovenooglidcorrectie?

ABC Clinic adviseert om twee weken voor de bovenooglidcorrectie te stoppen met roken. Nog beter is om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een slechte invloed op de huid en gezondheid. Het herstel van een ooglidcorrectie wordt negatief beïnvloed en de kans op een infectie is groter.

Kan een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk?

Het is mogelijk om een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk uit te voeren. U moet een behandeling van de boven- en onderoogleden echter niet onderschatten. Het herstel zal wat langer duren dan wanneer u een ingreep uit laat voeren. Houd rekening met een herstelperiode van twee weken.

Vrijblijvend consult