Totaal
9.0
1008 reviews

Bovenooglidcorrectie herstel

Wanneer je een bovenooglidcorrectie overweegt, dan ben je natuurlijk benieuwd naar het herstel. Op deze pagina vertellen wij je meer over het herstel na een bovenooglidcorrectie.

Videodagboek: Herstel na een ooglidcorrectie

In onderstaande video’s vertelt Gido over zijn herstel na een bovenooglidcorrectie (in zijn geval werd hem ook een wenkbrauwlift geadviseerd voor een beter resultaat).

Vóór de ingreep

Herstel na 1 week

Herstel na 1 maand

Herstel na 2 maanden

Herstel na 3 maanden

Herstelperiode van een bovenooglidcorrectie

Het herstel van een bovenooglidcorrectie neemt ongeveer 1 week in beslag. Twee dagen na de ingreep is de zwelling het grootst, hierna neemt deze weer snel af. Houd er hierbij rekening mee dat ieder persoon anders is, de zwelling kan dus per persoon verschillen. Ongeveer 1 week na de ingreep is de blauwverkleuring ook grotendeels verdwenen en zie je al een groot verschil. Ondanks dat je na 2 weken al een groot verschil ziet, zal het eindresultaat pas na 3 maanden zichtbaar zijn.

Resultaat na 1 week

Het resultaat van een bovenooglidcorrectie is dus na 1 week al goed zichtbaar. Op dag 7 na jouw ingreep worden ook de hechtingen al weer verwijderd. Dit voelt voor veel cliënten als een opluchting. Om het herstel te bevorderen doe je er verstandig aan om de eerste dagen na de ingreep rust te nemen. Hiermee beperk je de pijn en de zwelling. Probeer ook de eerste dag regelmatig te koelen met een koelbril of kompressen. Een zakje diepvrieserwtjes is ook een goed alternatief.

Let op: leg bevroren materialen nooit direct op de zwelling. Zorg er altijd voor dat er een gaasje, washandje of een theedoek tussen zit.

Resultaat na 6 weken

Zes weken na de bovenooglidcorrectie kan het litteken nog wat rood zijn en kunnen de ogen, in sommige gevallen, nog wat gezwollen zijn. Toch zie je al een groot verschil met de situatie vóór de ingreep.

Resultaat na 3 maanden

Na 3 maanden is het eindresultaat zichtbaar en kom je op nacontrole bij de plastisch chirurg die jou behandeld heeft. Er worden dan ook foto’s gemaakt om de voor en na foto’s met elkaar te vergelijken. In zeldzame gevallen kan er nog een minimale zwelling of verdikking aanwezig zijn. Wanneer dit het geval is zal er na 5 tot 6 maanden nog een nacontrole volgen.

Eindresultaat na het herstel van een bovenooglidcorrectie

Het eindresultaat van een bovenooglidcorrectie is een frisse en open blik. Het huidoverschot en de hangende oogleden zijn verdwenen en hetzelfde geldt voor de eventuele klachten die hieruit voortkwamen (hoofdpijn, verminderd zicht, vermoeidheid en make-up problemen). Een bovenooglidcorrectie zorgt altijd voor een mooi en natuurlijk resultaat. Het litteken is niet zichtbaar omdat deze in de natuurlijke plooi valt. Lees de vele verhalen en reviews van mannen en vrouwen die jou voor zijn gegaan op reviewsites zoals Kliniekervaringen.nl en Zorgkaart Nederland.

Kliniekervaringen ABC Clinic

 

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

 

Bovenooglidcorrectie voor en na

Een correctie aan de bovenste oogleden zorgt voor zeer mooie en natuurlijke resultaten. Vóór de ingreep en tijdens de nacontrole maken we voor- en na foto’s zodat je met eigen ogen het verschil kunt beoordelen. Ben je benieuwd naar de bovenooglidcorrectie voor- en na foto’s van cliënten die jou voor zijn gegaan bij ABC Clinic?

Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift - voor
Voor
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift - na
Na
Grauwmans - bovenooglidcorrectie - voor
Voor
Grauwmans - bovenooglidcorrectie - na
Na
Bovenooglidcorrectie voor
Voor
Bovenooglidcorrectie na
Na
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift voorfoto
Voor
Resultaat bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift
Na
Bekijk meer foto's

De nazorg bij een bovenooglidcorrectie

Na een bovenooglidcorrectie is de nazorg belangrijk voor zowel het herstel als het eindresultaat. Het is daarom belangrijk om onze adviezen goed op te volgen. Mocht je na het lezen van de adviezen nog vragen hebben, dan kun je ons altijd bellen.

  • Gebruik indien nodig Ibuprofen 400mg (max 3x per dag). Vul eventueel aan met paracetamol 500mg.
  • Doe het de eerste dagen rustig aan. Niet tillen, bukken of persen.
  • Koel de eerste dagen veelvuldig (met koude kompressen of een gelbril). Je kunt ook een zak diepvrieserwten of gecrushed ijs gebruiken (plaats deze nooit direct op het oog, maar doe er een theedoek ertussen).
  • Laat de pleisters op de ogen zitten tot de hechtingen verwijderd worden. Laten de pleisters eerder los, knip dan de loshangende stukjes voorzichtig weg. Mochten de pleisters helemaal loslaten, dan is het niet noodzakelijk deze te vervangen.
  • Bescherm de ogen goed tegen zonlicht. De eerste 4 weken draag je, bij mooi weer, een zonnebril en gebruik je een crème met een hoge zonnefactor.
  • Draag de eerste 2 weken geen lenzen, tenzij dit anders met jou besproken is tijdens het consult.
  • Je mag de dag ná de ingreep al douchen en haren wassen. Zorg er wel voor dat er geen shampoo of water in het oog of in het wondje komt. Mochten de ogen tóch nat worden, dep de ogen dan voorzichtig droog.

Complicaties bovenooglidcorrectie

Gelukkig komt een complicatie bij de bovenooglidcorrectie zelden voor wanneer je door een ervaren plastisch chirurg behandeld wordt. Toch willen wij je erop attenderen dat iedere operatie risico’s met zich mee kan brengen. Gelukkig zien wij dit zelden.

Lees meer over complicaties

Dagboek herstel van een bovenooglidcorrectie

Om je een goed beeld te geven van de eerste dagen na een bovenooglidcorrectie, hebben wij hieronder enkele foto’s geplaatst van het verloop van het herstel.

Bovenooglidcorrectie Corry voor
Voor
Bovenooglidcorrectie na een week
Week 1 na de ingreep
Resultaat bovenooglidcorrectie na twee weken
2 weken na de ingreep
Resultaat na zes weken
6 weken na de ingreep
Resultaat na drie maanden
Eindresultaat
Zijkant na ooglidcorrectie
Eindresultaat

Gratis (video)-consult met de plastisch chirurg?

Een consult is altijd nodig om vast te stellen welke behandeling voor jou geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als video-consult. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. Je kunt een consult of video-consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Afspraak inplannen?
Heb ik zichtbare littekens na een bovenooglidcorrectie?

De littekens na een bovenooglidcorrectie zijn niet zichtbaar. De incisie wordt gemaakt in de plooi van de oogleden. Hierdoor zal het litteken van de ingreep helemaal wegvallen.

Mag ik alcohol voor of na mijn bovenooglidcorrectie?

Wij raden altijd aan om minimaal twee dagen voor én na de bovenooglidcorrectie te stopen met het nuttigen van alcohol. Dit doen wij omdat alcohol een slechte invloed heeft op de verdoving en het bloedverdunnend is. Hierdoor kan dit zorgen voor complicaties tijdens de ingreep.

Mag ik lenzen dragen bij een bovenooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie kunt u in principe gewoon lenzen dragen. Wij adviseren echter altijd om een bril te dragen wanneer u naar de kliniek komt voor uw bovenooglidcorrectie. Dit is comfortabeler en zorgt voor minder complicaties. U kunt uw lenzen weer dragen wanneer de wondjes van de behandeling volledig hersteld zijn. Dit wordt ook met u besproken tijdens het consultgesprek met de plastisch chirurg. Bij een onderooglidcorrectie mag u géén lenzen dragen.

Mag ik zonnen na mijn bovenooglidcorrectie?

ABC Clinic raadt de eerste vier weken na uw bovenooglidcorrectie af om te zonnen of onder de zonnebank te gaan. Wilt u toch graag het zonnetje in? Gebruik dan altijd een goede zonnebril en zonnebrandcrème. Onthoud wel goed dat door warmte zwelling kan ontstaan en het litteken kan verbranden. Wanneer dit gebeurt zal deze altijd goed zichtbaar blijven.

Wanneer kan ik werken na mijn bovenooglidcorrectie?

Wanneer u kunt werken na een bovenooglidcorrectie is geheel afhankelijk van het beroep dat u uitvoert. Bij zwaar lichamelijk werk, is het verstandig om langer rust te houden. U kunt dit het beste bespreken met de behandelend plastisch chirurg. Verstandig is om de eerste dag na de ingreep vrij te nemen, zodat u voldoende kunt koelen. Daarna zou u licht administratief werk kunnen doen. Zwaar tillen, bukken en persen dient u de eerste periode te vermijden voor een optimale wondgenezing.

Hoe zit het met roken voor mijn bovenooglidcorrectie?

ABC Clinic adviseert om twee weken voor de bovenooglidcorrectie te stoppen met roken. Nog beter is om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een slechte invloed op de huid en gezondheid. Het herstel van een ooglidcorrectie wordt negatief beïnvloed en de kans op een infectie is groter.

Kan een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk?

Het is mogelijk om een onder- en bovenooglidcorrectie tegelijk uit te voeren. U moet een behandeling van de boven- en onderoogleden echter niet onderschatten. Het herstel zal wat langer duren dan wanneer u een ingreep uit laat voeren. Houd rekening met een herstelperiode van twee weken.

Gratis consult