e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Bovenooglidcorrectie herstel

Wanneer je een bovenooglidcorrectie overweegt, dan ben je natuurlijk benieuwd naar het herstel. Op deze pagina vertellen wij je meer over het herstel na een bovenooglidcorrectie.

Bovenooglidcorrectie herstel: videodagboek

In onderstaande video’s vertelt Gido over zijn herstel na een bovenooglidcorrectie (in zijn geval werd hem ook een wenkbrauwlift geadviseerd voor een beter resultaat).

Vóór de ingreep

Herstel na 1 week

Herstel na 1 maand

Herstel na 2 maanden

Herstel na 3 maanden

Hoe lang duurt het herstel van een bovenooglidcorrectie?

De duur van het herstel na een bovenooglidcorrectie varieert per persoon en kan 1 tot 2 weken duren. Na een onderooglidcorrectie duurt het herstel gemiddeld 2 tot 3 weken. Het uiteindelijke resultaat van de correctie is na ongeveer 3 maanden zichtbaar. Belangrijk is om goed te luisteren naar de adviezen van de chirurg om het herstel te optimaliseren.

Meer over het herstel

Resultaat na 1 week

Het resultaat van een bovenooglidcorrectie is dus na 1 week al goed zichtbaar. Op dag 7 na jouw ingreep worden ook de hechtingen al weer verwijderd. Dit voelt voor veel cliënten als een opluchting. Om het herstel te bevorderen doe je er verstandig aan om de eerste dagen na de ingreep rust te nemen. Hiermee beperk je de pijn en de zwelling. Probeer ook de eerste dag regelmatig te koelen met een koelbril of kompressen. Een zakje diepvrieserwtjes is ook een goed alternatief.

Let op: leg bevroren materialen nooit direct op de zwelling. Zorg er altijd voor dat er een gaasje, washandje of een theedoek tussen zit.

Resultaat na 6 weken

Zes weken na de bovenooglidcorrectie kan het litteken nog wat rood zijn en kunnen de ogen, in sommige gevallen, nog wat gezwollen zijn. Toch zie je al een groot verschil met de situatie vóór de ingreep.

Resultaat na 3 maanden

Na 3 maanden is het eindresultaat zichtbaar en kom je op nacontrole bij de plastisch chirurg die jou behandeld heeft. Er worden dan ook foto’s gemaakt om de voor en na foto’s met elkaar te vergelijken. In zeldzame gevallen kan er nog een minimale zwelling of verdikking aanwezig zijn. Wanneer dit het geval is zal er na 5 tot 6 maanden nog een nacontrole volgen.

Eindresultaat na het herstel van een bovenooglidcorrectie

Het eindresultaat van een bovenooglidcorrectie is een frisse en open blik. Het huidoverschot en de hangende oogleden zijn verdwenen en hetzelfde geldt voor de eventuele klachten die hieruit voortkwamen (hoofdpijn, verminderd zicht, vermoeidheid en make-up problemen). Een bovenooglidcorrectie zorgt altijd voor een mooi en natuurlijk resultaat. Het litteken is niet zichtbaar omdat deze in de natuurlijke plooi valt. Lees de vele verhalen en reviews van mannen en vrouwen die jou voor zijn gegaan op reviewsites zoals Kliniekervaringen.nl en Zorgkaart Nederland.

Kliniekervaringen ABC Clinic

 

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

 

Bovenooglidcorrectie voor en na

Een correctie aan de bovenste oogleden zorgt voor zeer mooie en natuurlijke resultaten. Vóór de ingreep en tijdens de nacontrole maken we voor- en na foto’s zodat je met eigen ogen het verschil kunt beoordelen. Ben je benieuwd naar de bovenooglidcorrectie voor- en na foto’s van cliënten die jou voor zijn gegaan bij ABC Clinic?

Bovenooglidcorrectie voor
Voor
Bovenooglidcorrectie na
Na
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift voorfoto
Voor
Resultaat bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift
Na
Meer foto's

De nazorg bij een bovenooglidcorrectie

Na een bovenooglidcorrectie is de nazorg belangrijk voor zowel het herstel als het eindresultaat. Het is daarom belangrijk om onze adviezen goed op te volgen. Mocht je na het lezen van de adviezen nog vragen hebben, dan kun je ons altijd bellen.

  • Gebruik indien nodig Ibuprofen 400mg (max 3x per dag). Vul eventueel aan met paracetamol 500mg.
  • Doe het de eerste dagen rustig aan. Niet tillen, bukken of persen.
  • Koel de eerste dagen veelvuldig (met koude kompressen of een gelbril). Je kunt ook een zak diepvrieserwten of gecrushed ijs gebruiken (plaats deze nooit direct op het oog, maar doe er een theedoek ertussen).
  • Laat de pleisters op de ogen zitten tot de hechtingen verwijderd worden. Laten de pleisters eerder los, knip dan de loshangende stukjes voorzichtig weg. Mochten de pleisters helemaal loslaten, dan is het niet noodzakelijk deze te vervangen.
  • Bescherm de ogen goed tegen zonlicht. De eerste 4 weken draag je, bij mooi weer, een zonnebril en gebruik je een crème met een hoge zonnefactor.
  • Draag de eerste 2 weken geen lenzen, tenzij dit anders met jou besproken is tijdens het consult.
  • Je mag de dag ná de ingreep al douchen en haren wassen. Zorg er wel voor dat er geen shampoo of water in het oog of in het wondje komt. Mochten de ogen tóch nat worden, dep de ogen dan voorzichtig droog.

Complicaties bovenooglidcorrectie

Gelukkig komt een complicatie bij de bovenooglidcorrectie zelden voor wanneer je door een ervaren plastisch chirurg behandeld wordt. Toch willen wij je erop attenderen dat iedere operatie risico’s met zich mee kan brengen. Gelukkig zien wij dit zelden.

Meer over complicaties

Dagboek herstel van een bovenooglidcorrectie

Om je een goed beeld te geven van de eerste dagen na een bovenooglidcorrectie, hebben wij hieronder enkele foto’s geplaatst van het verloop van het herstel.

Bovenooglidcorrectie Corry voor
Voor
Bovenooglidcorrectie na een week
Week 1 na de ingreep
Resultaat bovenooglidcorrectie na twee weken
2 weken na de ingreep
Resultaat na zes weken
6 weken na de ingreep
Resultaat na drie maanden
Eindresultaat
Zijkant na ooglidcorrectie
Eindresultaat

Gratis (video)-consult met de plastisch chirurg?

Een consult is altijd nodig om vast te stellen welke behandeling voor jou geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als video-consult. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. Je kunt een consult of video-consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Afspraak inplannen?

Veelgestelde vragen

Mag ik zonnen na mijn bovenooglidcorrectie?

ABC Clinic raadt de eerste vier weken na uw bovenooglidcorrectie af om te zonnen of onder de zonnebank te gaan. Wilt u toch graag het zonnetje in? Gebruik dan altijd een goede zonnebril en zonnebrandcrème. Onthoud wel goed dat door warmte zwelling kan ontstaan en het litteken kan verbranden. Wanneer dit gebeurt zal deze altijd goed zichtbaar blijven.

Hoe lang niet werken na bovenooglidcorrectie?

U kunt na 1-2 weken na een bovenooglidcorrectie weer terugkeren naar uw werk, afhankelijk van hoe u zich voelt. Voor fysiek zwaar werk kan dit 3-4 weken zijn. Het is belangrijk om uw ogen te beschermen tegen de zon en om strenge inspanningen te vermijden gedurende minstens 2 weken. Plan uw planning in overleg met uw behandelend arts. Als u licht administratief werk doet kunt u natuurlijk al veel sneller aan het werk. Belangrijk is wel om de ogen rust te gunnen voor het herstel. 

Hoe lang zwelling na bovenooglidcorrectie?

De zwelling na een bovenooglidcorrectie duurt meestal 1 á 2 weken voordat deze volledig verdwijnt. Dit varieert per persoon. Het uiteindelijke resultaat van de correctie is zichtbaar na ongeveer 6 maanden. Houd hier rekening mee bij het plannen van sociale activiteiten na de ingreep.

Wat mag je niet doen na een bovenooglidcorrectie?

Til niet, pers niet en buk niet na de bovenooglidcorrectie totdat de hechtingen zijn verwijderd. Gedurende de eerste 2 á 3 weken na de operatie, moet je fysieke inspanningen vermijden. Het is normaal dat de littekens de eerste 3 maanden nog wat rood zijn, maar ze zullen geleidelijk de kleur van je huid aannemen. Volg deze leefregels op om een snel herstel te bevorderen.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult