De kliniek

Bovenooglidcorrectie herstel

Herstel bovenooglidcorrectie

Wij begrijpen goed dat u voordat u een bovenooglidcorrectie ondergaat, benieuwd bent naar de herstel bij een ooglidcorrectie. We vertellen u graag hoe het herstel van deze ingreep verloopt en wat u van het resultaat kunt verwachten.

Resultaat na 1 week

Het is verstandig om de eerste dagen na uw bovenooglidcorrectie rust te nemen. Hiermee beperkt u pijn en zwelling. Probeer de eerste dag om de tien minuten uw ogen goed te koelen met een flink koude (maar niet bevroren) koelbril of kompressen.
Ieder herstel verloopt anders, maar na ongeveer een week zijn uw ogen al veel minder dik en blauw. De hechtingen gaan eruit. Dit ervaren cliënten vaak als opluchting. Het uiteindelijke resultaat van uw bovenooglidcorrectie laat nog drie tot zes maanden op zich wachten, maar toch vragen we cliënten nu al om een review zodat anderen weten hoe het herstel verloopt.

Resultaat na 6 weken

Het litteken kan nog een beetje rood zijn en uw ogen zijn misschien nog iets opgezet, maar zes weken na uw bovenooglidcorrectie begint u al het begin van het eindresultaat te zien.

Resultaat na 3 maanden

Meestal is na drie maanden het eindresultaat zichtbaar en gaat u op nacontrole bij de plastisch chirurg. Vaak is de zwelling volledig verdwenen, maar het is niet vreemd als er nog een kleine verdikking aanwezig is. Daarom plannen we vaak na zes maanden nog een nacontrole.

Resultaat na drie maanden

Resultaat na het herstel van een bovenooglidcorrectie

Het resultaat van een bovenooglidcorrectie is een frisse en open blik. Uw hangende oogleden zijn verdwenen en eventuele klachten die hieruit voortkomen (hoofdpijn, verminderd zicht en vermoeidheid) zijn verdwenen. Een bovenooglidcorrectie zorgt voor een mooi en natuurlijk resultaat. Het litteken is niet zichtbaar omdat deze in de natuurlijke plooi valt.

Bovenooglidcorrectie voor en na

De ingreep zorgt voor mooie en natuurlijke resultaten. Voor de ingreep en tijdens de nacontrole maken we voor- en na foto’s zodat u met eigen ogen het verschil ziet. Bent u benieuwd naar de voor- en na foto’s van cliënten die u voor zijn gegaan?

Resultaat bovenooglidcorrectie - Corry

Bekijk meer foto's

De nazorg bij een bovenooglidcorrectie

De nazorg van de bovenooglidcorrectie is ontzettend belangrijk voor het herstel en het uiteindelijke resultaat. Volg daarom onderstaande adviezen goed op. Mocht u na het lezen van de adviezen vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op.

  • Gebruik indien nodig Ibuprofen 400mg (max 3x per dag). Vul eventueel aan met Paracetamol 500mg.
  • Doe het de eerste dagen rustig aan. Niet tillen, bukken of persen.
  • Koel de eerste dagen veelvuldig (met koude kompressen of een gelbril). U kunt ook een zak diepvrieserwten of gecrushed ijs gebruiken (plaats deze nooit direct op het oog, maar doe er een theedoek ertussen).
  • Laat de pleisters op uw ogen zitten totdat de hechtingen eruit gaan (na ca. 1 week). Laten de pleisters eerder los, knip dan de loshangende stukjes voorzichtig weg. Mochten de pleisters helemaal loslaten, dan is het niet noodzakelijk deze te vervangen.
  • Bescherm de ogen goed tegen zonlicht. De eerste vier weken met een zonnebril of een zonnefactor 50.
  • Draag de eerste twee weken geen lenzen. Zalf kan enkel op de wond worden gesmeerd als dit met de chirurg is besproken.
  • Douchen of uw haren wassen is de dag na de ingreep toegestaan. Zorg dat er geen shampoo of water in het oog of in het wondje komt. Mochten de ogen tóch worden, dep de ogen dan voorzichtig droog.

Complicaties bovenooglidcorrectie

Bij een bovenooglidcorrectie komen erg weinig complicaties voor. Toch willen we u meegeven dat iedere operatie risico’s met zich meebrengt. Denk aan een infectie of een nabloeding na een ooglidcorrectie. Complicaties bij een bovenooglidcorrectie kúnnen voorkomen, maar we zien deze zelden.

Lees meer over complicaties
Heb ik zichtbare littekens na een bovenooglidcorrectie?

De littekens na een bovenooglidcorrectie zijn niet zichtbaar. De incisie wordt gemaakt in de plooi van de oogleden. Hierdoor zal het litteken van de ingreep helemaal wegvallen.

Mag ik alcohol voor of na mijn bovenooglidcorrectie?

Wij raden altijd aan om minimaal twee dagen voor én na de bovenooglidcorrectie te stopen met het nuttigen van alcohol. Dit doen wij omdat alcohol een slechte invloed heeft op de verdoving en het bloedverdunnend is. Hierdoor kan dit zorgen voor complicaties tijdens de ingreep.

Mag ik lenzen dragen bij een bovenooglidcorrectie?

ABC Clinic adviseert altijd om een bril te dragen wanneer u naar de kliniek komt voor uw bovenooglidcorrectie. Dit is comfortabeler en zorgt voor minder complicaties. U kunt uw lenzen weer dragen wanneer de wondjes van de behandeling volledig hersteld zijn. Dit wordt ook met u besproken tijdens het consultgesprek met de plastisch chirurg.

Mag ik zonnen na mijn bovenooglidcorrectie?

ABC Clinic raadt de eerste vier weken na uw bovenooglidcorrectie af om te zonnen of onder de zonnebank te gaan. Wilt u toch graag het zonnetje in? Gebruik dan altijd een goede zonnebril en zonnebrandcrème. Onthoud wel goed dat door warmte zwelling kan ontstaan en het litteken kan verbranden. Wanneer dit gebeurt zal deze altijd goed zichtbaar blijven.

Wanneer kan ik werken na mijn bovenooglidcorrectie?

Wanneer u kunt werken na een bovenooglidcorrectie is geheel afhankelijk van het beroep dat u uitvoert. Bij zwaar lichamelijk werk, is het verstandig om langer rust te houden. U kunt dit het beste bespreken met de behandelend plastisch chirurg. Verstandig is om de eerste dag na de ingreep vrij te nemen, zodat u voldoende kunt koelen. Daarna zou u licht administratief werk kunnen doen. Zwaar tillen, bukken en persen dient u de eerste periode te vermijden voor een optimale wondgenezing.

Hoe lang duurt het herstel na een ooglidcorrectie?

Ieder gezicht is anders en ieder herstel verloopt hierdoor anders. Vaak is de eerste week na de ooglidcorrectie de huid wat verkleurd en verdikt. Door voldoende te koelen kan dit worden tegengegaan. Na een week, wanneer de hechtingen verwijderd worden, is het eerste resultaat zichtbaar. Op de pagina’s van de boven– en onderooglidcorrectie vindt u meer informatie over het herstel per behandeling.

Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Tijdens de boven– of onderooglidcorrectie word je verdoofd. Van de behandeling zelf voel je dus niks. Na de ingreep kan je last hebben van napijn. Hiervoor kan je medicatie innemen (Ibuprofen of Paracetamol). De behandeling zelf is dus pijnloos, maar achteraf kan er pijn optreden.

Vrijblijvend consult