De kliniek

Hangende oogleden

Wilt u weer een frisse blik?

Bijna iedereen krijgt ermee te maken naarmate we ouder worden: hangende oogleden of een teveel aan huid rondom de ogen. Hoe ontstaan ze en wat kun je er allemaal tegen doen?

Oorzaken hangende oogleden

De belangrijkste oorzaak voor het krijgen van hangende oogleden is het natuurlijk verouderingsproces. De huid verliest aan elasticiteit en onder invloed van de zwaartekracht gaat de huid hangen. Ook erfelijke factoren zijn van invloed. Vaak zijn hangende oogleden niet te voorkomen, maar gelukkig wel eenvoudig te behandelen of te verwijderen met een bovenooglidcorrectie. Zalfjes, crèmes of andere wondermiddelen werken simpelweg niet omdat huidoverschot boven de ogen het probleem is. Dat krijg je niet weg met een dag- of nachtcrème.

Veelvoorkomende klachten bij hangende oogleden

Hangende oogleden ontsieren uw gezicht. Maar erger nog, ze geven ook klachten. Veelgehoorde klachten zijn:

Hoofdpijn
Om de zware ogen open te houden, trekt u steeds uw voorhoofdsspier aan. De spieren die u aanspant om uw hangende oogleden omhoog te trekken, kunnen zorgen voor hoofdpijn.

Een verminderd zicht
De huid van het oog hangt zover naar beneden dat loshangend vel een dode hoek veroorzaakt.

Vermoeidheid
Hangende oogleden veroorzaken moeheid. Uw ogen voelen zwaar en dat geeft u een vermoeid uiterlijk.

Make-up problemen
Als het te veel aan huid boven uw oog op uw wimperrand blijft hangen, is uw ooglid niet goed zichtbaar. Hierdoor verdwijnt ook oogschaduw uit het zicht. Dit geeft problemen bij het opbrengen van make-up.

Oplossingen bij hangende oogleden

Bovenooglidcorrectie
De plastisch chirurg haalt de overtollige huid en evt. vet- en spierweefsel boven uw ogen weg. Dit is de beste oplossing voor uw probleem.

Plexr behandeling
Bij deze techniek behandelt een arts of chirurg de huid boven de ogen met een straal geladen gasdeeltjes die ook wel plasma worden genoemd. Deze deeltjes zorgen ervoor dat de bovenste laag van de huid zal samentrekken, waardoor de huid ietsje strakker wordt en oogt. Het nadeel van deze Plexr behandeling is dat het resultaat minimaal is. In de meeste gevallen zien we slechts enkele millimeters verbetering. Hebben uw oogleden meer dan een paar millimeter lift nodig? Dan heeft een chirurgische bovenooglidcorrectie zéker de voorkeur.

Dunne plakstrip aanbrengen op het ooglid
Dit is een tijdelijke oplossing die u dagelijks opnieuw moet aanbrengen. Dit kost veel tijd en moeite en is géén oplossing.

Wenkbrauwlift
Onze plastisch chirurg verwijdert bij een wenkbrauwlift boven de wenkbrauw en/of tegen de haargrens een reepje huid. Aansluitend wordt de huid opgetrokken en worden de incisies gehecht. Andere technieken zijn ook mogelijk, dit wordt tijdens een consult met u besproken.

Hangende oogleden verwijderen met een ooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie
Om hangende oogleden te corrigeren is een bovenooglidcorrectie ideaal. Voorafgaand aan de behandeling tekent de plastisch chirurg het teveel aan huid zorgvuldig af op uw gezicht. Daarna volgt met enkele prikjes een plaatselijk verdoving en start de plastisch chirurg voorzichtig met het verwijderen van het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventueel spierweefsel.

De plastisch chirurg maakt de incisies bij een bovenooglidcorrectie in de plooi van de oogleden. Het litteken is daardoor niet zichtbaar. Nadat de sneetjes gehecht zijn, kunt u al snel de kliniek verlaten. Deze behandeling duurt 30 tot 60 minuten en na zeven dagen komt u terug om de hechtingen te verwijderen. Na drie maanden komt u bij de plastisch chirurg terug voor de eindcontrole.

Wenkbrauwlift
Een wenkbrauwlift is een mooie oplossing als u last heeft van laaghangende wenkbrauwen. Dit gaat vaak gepaard met hangende oogleden. Er zijn verschillende chirurgische technieken om een wenkbrauwlift succesvol uit te voeren. De behandeling wordt dan ook alléén uitgevoerd door plastisch chirurgen. De meest geschikte techniek wordt met u besproken tijdens het consult met de plastisch chirurg. Na de ingreep kunt u de kliniek alweer snel verlaten.

Hangende oogleden verwijderen voor en na

Benieuwd naar de resultaten van een bovenooglidcorrectie of wenkbrauwlift wanneer u last heeft van hangende oogleden? Hieronder ziet u verschillende resultaten van mannen en vrouwen die een bovenooglidcorrectie of wenkbrauwlift ondergingen bij ons in de kliniek.

Bovenooglidcorrectie Corry voor
Voor de ingreep
Resultaat na drie maanden
Na de ingreep
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift voorfoto
Voor de ingreep
behandelingen - ooglidcorrectie - Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwlift na
Na de wenkbrauwlift met bovenooglidcorrectie
Bovenooglidcorrectie voor - Gerd Fabre
Voor de ingreep
Anoniem - na bovenooglidcorrectie - Gerd Fabre
Na de ingreep
Hangende oogleden kliniek Breda Kitty voor
Voor de ingreep
Hangende oogleden kliniek Breda Kitty na
Na de ingreep
Wenkbrauwlift met ooglidcorrectie voor bij man
Voor de ingreep
Wenkbrauwlift met ooglidcorrectie na bij man
Resultaat wenkbrauwlift met bovenooglidcorrectie
Behandelingen - ooglidcorrectie - Hangende oogleden Breda voor
Voor de ingreep
Behandelingen - ooglidcorrectie - Hangende oogleden Breda na
Resultaat ooglidcorrectie
Ooglidcorrectie voor man
Voor de ingreep
Ooglidcorrectie man resultaat
Resultaat ooglidcorrectie
Bovenooglidcorrectie Jan - voor links
Voor de ingreep
Resultaat ooglidcorrectie Jan - links
Na de ingreep

Kosten ooglidcorrectie

Wij krijgen vaak de vraag: “Wat kost een ooglidcorrectie?” Om zekerheid te kunnen geven over de prijzen van een ooglidcorrectie is een consult met één van onze plastisch chirurgen noodzakelijk. De plastisch chirurg analyseert tijdens dit consult uw gezicht en beoordeelt of een bovenooglidcorrectie de beste behandeling is. U krijgt tijdens dit gesprek ruim de tijd om vragen te stellen en uw wensen kenbaar te maken. Een consult is altijd vrijblijvend. Bel 076 – 542 31 54 of plan direct online een consultafspraak in.

Behandeling Lokale verdoving
Consult€ 35,-
Tweede consult€ 0,-
Bovenooglidcorrectiebeide ogen€ 995,-
Wenkbrauwlift (chirurgisch)beide wenkbrauwen€ 1.850,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwliftbeide ogen€ 2.650,-
Onderooglidcorrectie (mid-facelift)beide ogen€ 1.695,-
Boven- en onderooglidcorrectiebeide ogen€ 2.595,-

De prijs van een behandeling is voor beide ogen en inclusief de nazorg en nacontroles door de plastisch chirurg.

Vrijblijvend consult