De kliniek

Hangende oogleden

Wilt u weer een frisse blik?

Naarmate we ouder worden, krijgen we te maken met hangende oogleden of een teveel aan huid rondom de ogen. Een bovenooglidcorrectie door een plastisch chirurg is dan een mogelijke oplossing!

Oorzaken hangende oogleden

Er zijn verschillende oorzaken van hangende oogleden. Het natuurlijk verouderingsproces is de voornaamste. Door het verouderingsproces verliest de huid aan elasticiteit en onder invloed van de zwaartekracht gaat de huid hangen. Ook erfelijke factoren zijn van invloed. Vaak zijn hangende oogleden niet te voorkomen, maar gelukkig wel eenvoudig te behandelen of te verwijderen met een bovenooglidcorrectie.

Veelvoorkomende klachten bij hangende oogleden

Hangende oogleden ontsieren uw gezicht. Maar erger nog, hangende oogleden geven klachten. Veel gehoorde klachten zijn:

Hoofdpijn
Om de zware ogen open te houden, trekt u steeds uw voorhoofdsspier aan. De spieren die u aanspant om uw hangende oogleden omhoog te trekken, kunnen zorgen voor hoofdpijn.

Een verminderd zicht
De huid van het oog hangt zover naar beneden dat loshangend vel een dode hoek veroorzaakt.

Vermoeidheid
Hangende oogleden veroorzaken moeheid. Uw ogen voelen zwaar en dat geeft u een vermoeid uiterlijk.

Problemen met opmaken
Als het te veel aan huid boven uw oog op uw wimperrand blijft hangen, is uw ooglid niet zichtbaar. Hierdoor verdwijnt ook oogschaduw uit het zicht.

Oplossingen bij hangende oogleden

Bovenooglidcorrectie
De plastisch chirurg haalt het overtollige vel, vet- en spierweefsel boven uw oog weg.

Plexr behandeling
Bij deze techniek behandelt een arts of chirurg de huid met een straal geladen gasdeeltjes die ook wel plasma worden genoemd. Deze deeltjes zorgen ervoor dat de bovenste laag van de huid zal samentrekken, waardoor de huid strakker oogt. Het nadeel van een Plexr behandeling is dat het resultaat minimaal is. In de meeste gevallen zien we slechts enkele millimeters verbetering. Hebben uw oogleden meer dan een paar millimeter lift nodig? Dan heeft een chirurgische ooglidcorrectie zéker de voorkeur.

Dunne plakstrip aanbrengen op het ooglid
Dit is een tijdelijke oplossing die u dagelijks opnieuw moet aanbrengen. Dit kost veel tijd en moeite.

Wenkbrauwlift
Onze plastisch chirurg verwijdert bij een wenkbrauwlift boven de wenkbrauw en/of tegen de haargrens een reepje huid. Aansluitend wordt de huid opgetrokken en worden de incisies gehecht.

Hangende oogleden verwijderen met een ooglidcorrectie

Bovenooglidcorrectie
Om hangende oogleden te corrigeren is een bovenooglidcorrectie ideaal. Hiermee zult u de hangende oogleden verminderen. Voorafgaand aan de behandeling tekent de plastisch chirurg het teveel aan huid zorgvuldig af op uw gezicht. Daarna volgt met enkele prikjes een plaatselijk verdoving en start de plastisch chirurg voorzichtig met het verwijderen van het huidoverschot inclusief het overtollig vet- en eventueel spierweefsel.

De plastisch chirurg maakt de incisies bij een bovenooglidcorrectie in de plooi van de oogleden. Het litteken is daardoor niet zichtbaar. Nadat de sneetjes gehecht zijn, kunt u al snel de kliniek verlaten. Deze behandeling duurt een half uur tot een uur. Na uw bovenooglidcorrectie komt u na drie maanden terug bij ABC Clinic voor de eindcontrole.

Wenkbrauwlift
Een wenkbrauwlift wordt over het algemeen onder plaatselijke verdoving uitgevoerd. Afhankelijk van de situatie neemt de plastisch chirurg boven de wenkbrauw en/of tegen de haargrens een reepje huid weg. Aansluitend wordt de huid opgetrokken en worden de incisies gehecht. Na afloop van de ingreep kunt u de kliniek weer verlaten.

Hangende oogleden verwijderen voor en na

Benieuwd naar de resultaten van een bovenooglidcorrectie of wenkbrauwenlift wanneer u last heeft van hangende oogleden? Deze spreken voor zich. Kijkt u zelf maar naar de voor- en na foto’s bij hangende oogleden.

Bovenooglidcorrectie Corry voor
Voor
Resultaat na drie maanden
Na
Bovenooglidcorrectie voor - Gerd Fabre
Voor
Anoniem - na bovenooglidcorrectie - Gerd Fabre
Na
Hangende oogleden kliniek Breda Kitty voor
Voor
Hangende oogleden kliniek Breda Kitty na
Na

Kosten ooglidcorrectie

Wij krijgen vaak de vraag: “Wat kost een ooglidcorrectie?” Om zekerheid te kunnen geven over de prijzen van een ooglidcorrectie is een consult met een van onze plastisch chirurgen noodzakelijk. De arts analyseert tijdens dit consult uw gezicht en beoordeelt of een bovenooglidcorrectie de beste behandeling is. U krijgt tijdens dit gesprek ruim de tijd om vragen te stellen en uw wensen kenbaar te maken. De correctie voor hangende oogleden kunt u eventueel combineren met een onderooglidcorrectie of wenkbrauwlift. Een consult is altijd vrijblijvend. Bel 076-542 31 54 of plan direct een consultafspraak in.

Behandeling Lokale verdoving
Consult€ 35,-
Tweede consult€ 0,-
Bovenooglidcorrectiebeide ogen€ 995,-
Wenkbrauwlift (chirurgisch)beide wenkbrauwen€ 1.850,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwliftbeide ogen€ 2.650,-
Onderooglidcorrectie (mid-facelift)beide ogen€ 1.695,-
Boven- en onderooglidcorrectiebeide ogen€ 2.595,-

De prijs van een behandeling is voor beide ogen en inclusief de nazorg en nacontroles.

Vrijblijvend consult