De kliniek

Ooglidcorrectie zonder operatie

Veel van onze cliënten vragen zich af of een ooglidcorrectie ook mogelijk is zonder operatie. Het antwoord op deze vraag vindt u op deze pagina.

Is een ooglidcorrectie zonder operatie mogelijk?

Is een ooglidcorrectie zonder operatie mogelijk? Het antwoord hierop is ‘ja’, maar alleen als u een geschikte kandidaat bent. In veel gevallen is een chirurgische ooglidcorrectie een betere en veiligere oplossing met een langer resultaat. Wij zetten hieronder alle mogelijkheden voor u op een rij, zodat u een weloverwogen beslissing kunt nemen voor u de behandeling ondergaat.

Wanneer is een ooglidcorrectie verstandig?

Veel cliënten vragen zich af wanneer een ooglidcorrectie nodig is. Deze beslissing ligt natuurlijk geheel bij u. Ziet u een vermoeide blik in de spiegel doordat u wallen onder uw ogen heeft, hangende oogleden, of donkere kringen? Of heeft u last van zware oogleden (met hoofdpijn als gevolg), verminderd zicht of problemen met het aanbrengen van make-up op de ogen en wilt u dit graag verhelpen? In al deze gevallen is een ooglidcorrectie een goede oplossing.

De mogelijkheden van een ooglidcorrectie zonder operatie

Er zijn verschillende mogelijkheden om een ooglidcorrectie zonder operatie te ondergaan. De bekendste zijn filler- of Plexr-behandelingen. Wij geven graag meer uitleg over een filler-behandeling wanneer u last heeft van wallen, of een Plexr-behandeling wanneer u last heeft van hangende oogleden of wallen.

Een filler behandeling

Bij een filler-behandeling om wallen te verzachten of verwijderen is het erg belangrijk om te kijken naar de oorzaak van het probleem. Wallen kunnen namelijk door verschillende oorzaken ontstaan, te weten vetpockets of overtollige huid onder de ogen, volumeverlies, een tekort aan volume onder de ogen of door donkere kringen onder de ogen. Ieder probleem heeft een andere oplossing.

Enkel volumeverlies of een tekort aan volume onder de ogen is te behandelen met fillers. Deze problemen herkent u aan een gootje of dal onder de ogen, ook wel bekend als de traangoot of traandal. In overleg kan een cosmetisch arts dit volumetekort veilig opvullen met een filler-behandeling.

Een Plexr behandeling

Tegenwoordig is een Plexr-behandeling een alternatief voor de boven– of onderooglidcorrectie, ook wel Plexr ooglid genoemd. Bij deze behandeling, behandelt een arts of plastisch chirurg de huid met een straal geladen gasdeeltjes, ook wel plasma genoemd. Deze zorgen ervoor dat de bovenste huidlaag samentrekt, waardoor de huid strakker oogt. Het resultaat hangt af van uw eigen collageenvorming en is ongeveer één jaar zichtbaar. Daarna moet de behandeling weer herhaald worden, wat overigens geen probleem is.

In veel gevallen zijn er meerdere behandelingen noodzakelijk voor een mooi resultaat. Een belangrijk nadeel van de ingreep is de kans op pigmentvlekken en brandplekken. Daarnaast is  de hersteltijd ook lang. Plexr is alléén geschikt voor mensen die last hebben van licht overhangende oogleden. In alle andere gevallen kunt u beter kiezen voor een ooglidcorrectie. Wij hebben er bewust voor gekozen om niet voor Plexr te kiezen vanwege de beperkte resultaten en de kans op complicaties. Ook zijn de Plexr behandeling ervaringen die bij ons bekend zijn niet allemaal even positief.

Het verschil tussen een ooglidcorrectie mét en zonder operatie

Na het lezen van bovenstaande mogelijkheden, vraag u zich waarschijnlijk af wat het verschil is tussen een ooglidcorrectie mét en zonder operatie.

Bij een filler-behandeling wordt enkel de wal of traangoot aangepakt. Eventuele overtollige huid, spier- of vetweefsel zal aanwezig blijven. Een filler-behandeling biedt dus géén oplossing voor een overschot aan huid-, spier- of vetweefsel.

Bij een Plexr-behandeling wordt enkel de bovenste huidlaag aangepakt, dus niet de oorzaak van de hangende oogleden. Tijdens een ooglidcorrectie wordt overtollige huid en eventueel vet- en spierweefsel verwijderd. De bron van het probleem wordt aangepakt. Dit zorgt voor een blijvend resultaat van de behandeling.

Het advies van onze specialisten

Afhankelijk van het probleem waar u last van heeft, adviseren onze artsen en plastisch chirurgen een ooglidcorrectie wanneer u last heeft van hangende oogleden of van wallen onder de ogen en een filler-behandeling wanneer u last heeft van volumeverlies onder de ogen, ofwel een traangoot. Wilt u een blijvend resultaat, dan is te allen tijde een operatie nodig. Het resultaat van fillers blijft tot een jaar zitten.

Wilt u meer weten over een boven– of onderooglidcorrectie of een filler-behandeling? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 076-542 31 54, ons contactformulier of plan een consult online.

Tips tegen hangende oogleden, donkere kringen en wallen

Wij geven u graag een aantal tips om wallen, donkere kringen en hangende oogleden tegen te gaan. Ondanks dat wallen veelal erfelijk bepaald zijn of ontstaan door veroudering, kunt u zelf een aantal dingen doen om wallen of donkere kringen zoveel mogelijk te voorkomen:

  • goed slapen;
  • niet roken;
  • weinig tot geen consumptie van alcohol;
  • gezond en gevarieerd eten;
  • veel water drinken (2 tot 3 liter per dag);
  • voldoende bewegen;
  • voorkomen van (negatieve) stress.

We krijgen soms de vraag: “Wat te doen tegen hangende oogleden?”. Om hangende oogleden te voorkomen zijn er online veel oefeningen te vinden. Echter is nooit bewezen dat deze oefeningen helpen bij het voorkomen van dit probleem. Vaak ontstaan hangende oogleden door het natuurlijk verouderingsproces en erfelijke factoren en is het een onomkeerbaar proces.

Door wie wordt de onderooglidcorrectie uitgevoerd?

De onderooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. U wordt dus niet behandeld door een cosmetisch arts, bedrijfsarts of huisarts. Wij vinden het belangrijk om enkel te werken met de beste specialisten. Voor de ooglidcorrectie is dat de plastisch chirurg. U heeft ook de noodzakelijke intake met de plastisch chirurg die u gaat behandelen.

Hoe kan ik me voorbereiden op een ooglidcorrectie?

Voor de ingreep sturen wij altijd een lijst mee met de raadgevingen die u vooraf dient op te volgen. Op deze pagina vindt u de lijst met voorbereidingen voor de ingreep:

– De dag van de ingreep is koffie (cafeïne) niet toegestaan.
– Roken: het beste is om 2 weken vóór de ingreep te stoppen met roken. Nog beter is het om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een zeer slechte invloed op uw huid. Roken heeft ook een negatieve invloed op het herstel van de behandeling.
– Alcohol: Geen alcohol minimaal twee dagen vóór de ingreep.
– Aspirine: Stop met aspirine minimaal 1 week vóór de ingreep.
– Als u antistolling (bloedverdunners) gebruikt (acenocoumarol of fenprocoumon tabletten) neem dan vóóraf contact op met uw arts en/of de trombosedienst. Bespreek de uitslagen met het secretariaat van ABC Clinic, die het weer bespreekt met uw behandelend plastisch chirurg.
– U kunt na de ingreep niet zelf naar huis rijden. Zorg dat iemand u op komt halen.
– Start eventueel 8 dagen voor de ingreep met Arnica Montana D6 van VSM. Dit homeopathisch kruid bevordert de doorbloeding en kan blauwe plekken eventueel kan beperken. Dit is te koop bij de drogist.
– Wanneer u ziek bent of koorts heeft kan de ingreep niet doorgaan. Breng ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte!
– Indien u tussen het consult en de ingreep (nieuwe) medicijnen krijgt voorgeschreven van uw arts, breng ons dan hiervan op de hoogte.
– Bij voorkeur bent u de avond/nacht na de ingreep niet alleen thuis. Op de behandeldag kunt u normaal ontbijten.
– Zorg ervoor dat voor de ingreep de boodschappen van de komende dagen zijn gedaan. Daarnaast is het belangrijk dat u de (zwaardere) huishoudelijke werkzaamheden al heeft afgerond, of dat iemand anders daar zorg voor draagt voor enkele dagen.

Hoe lang duurt het herstel na een ooglidcorrectie?

Ieder gezicht is anders en ieder herstel verloopt hierdoor anders. Vaak is de eerste week na de ooglidcorrectie de huid wat verkleurd en verdikt. Door voldoende te koelen kan dit worden tegengegaan. Na een week, wanneer de hechtingen verwijderd worden, is het eerste resultaat zichtbaar. Op de pagina’s van de boven– en onderooglidcorrectie vindt u meer informatie over het herstel per behandeling.

Is een ooglidcorrectie blijvend?

Een ooglidcorrectie zorgt voor een langdurig resultaat. Ondanks een ooglidcorrectie is de huid alsnog onderhevig aan verslapping en veroudering van de huid. Hierdoor kunnen de oogleden, ook na een ooglidcorrectie, op latere leeftijd alsnog gaan hangen.

Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Tijdens de boven– of onderooglidcorrectie word je verdoofd. Van de behandeling zelf voel je dus niks. Na de ingreep kan je last hebben van napijn. Hiervoor kan je medicatie innemen (Ibuprofen of Paracetamol). De behandeling zelf is dus pijnloos, maar achteraf kan er pijn optreden.

Wat zijn de klachten die ik heb bij hangende oogleden?

Er zijn verschillende klachten die u kunt ervaren door hangende oogleden. Hoofdpijn is een klacht die veel voorkomt. Om uw zware oogleden open te houden, kan het voorkomen dat u uw voorhoofdsspier optrekt. De spieren die u hiermee gebruikt, kunnen zorgen voor hoofdpijn. Daarnaast kan verminderd zicht ontstaan doordat de huid van de oogleden zo ver naar beneden hangt dat het een dode hoek veroorzaakt. Een andere klacht die kan ontstaan is vermoeidheid. Uw ogen voelen zwaar aan door het vel dat op de oogleden hangt. Een laatste probleem voor vrouwen kan zijn dat make-up tussen de overtollige huid ophoopt. Bij deze klachten biedt een bovenooglidcorrectie verlichting.

Vrijblijvend consult