e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
Gerd Fabre Plastisch chirurg ABC Clinic
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Gerd Fabre

Ooglidcorrectie zonder operatie

U ziet het wel eens voorbij komen op internet: een ooglidcorrectie zonder operatie. Is dat überhaupt mogelijk. Wij geven u het antwoord!

Ooglidcorrectie zonder operatie – de mogelijkheden

Er zijn verschillende mogelijkheden om een ooglidcorrectie zonder operatie of zonder snijden te ondergaan. De bekendste oplossingen zijn fillers of een Plexr-behandeling. Wij geven graag meer uitleg over fillers bij wallen of donkere kringen en de Plexr-behandeling bij hangende oogleden of wallen. De Plexr-behandeling wordt bij ons niet uitgevoerd. Onze artsen en chirurgen geven de voorkeur aan een behandeling met fillers en de ooglidcorrectie.

Een filler behandeling

Zijn fillers geschikt om wallen te behandelen? Ja, in sommige gevallen zijn fillers zéker geschikt om wallen te verzachten of donkere kringen te verminderen. Het is bij een filler-behandeling belangrijk om te kijken naar de oorzaak van het probleem. Wallen kunnen namelijk door verschillende oorzaken ontstaan. Wallen kunnen ontstaan door:

 • vetpockets (oplossing = ooglidcorrectie)
 • overtollige huid onder de ogen (oplossing = ooglidcorrectie)
 • volumeverlies onder de ogen (oplossing = fillers of ooglidcorrectie)
 • donkere kringen onder de ogen (verschillende mogelijkheden of camouflage)

Ieder probleem heeft een andere oplossing. Enkel volumeverlies onder de ogen is evt. te behandelen met fillers. Dit kunt u herkennen aan een gootje of dal onder de ogen (traangoot of traandal). Een ervaren cosmetisch arts kan dit volumetekort veilig en mooi opvullen met een tijdelijke filler zoals Restylane. De ervaringen van mensen die hun wallen hebben laten behandelen met fillers zijn erg goed, maar let op: de ervaring van de arts speelt hierbij een zeer belangrijke rol.

Een Plexr behandeling

De Plexr-behandeling is een alternatief voor de boven– of onderooglidcorrectie, ook wel Plexr ooglid genoemd. Bij deze behandeling behandelt een arts de huid met een straal geladen gasdeeltjes, ook wel plasma genoemd. Deze zorgen ervoor dat de bovenste huidlaag wat samentrekt, waardoor de huid iets strakker oogt. Het resultaat van de Plexr-behandeling hangt af van uw eigen collageenvorming en is ongeveer één jaar zichtbaar. Om het resultaat van de behandeling te behouden kunt u deze ieder jaar herhalen. In veel gevallen zijn er meerdere behandelingen noodzakelijk voor een mooi resultaat. Tot op heden zijn wij niet overtuigd van de lange termijn resultaten van deze ingreep.

Een ander groot nadeel van de Plexr is de kans op pigmentvlekken en brandplekken. Daarnaast heeft de behandeling een lange hersteltijd. Een Plexr-behandeling is in onze ogen alléén geschikt voor mensen die last hebben van zeer licht overhangende oogleden waar een bovenooglidcorrectie nog niet mogelijk is. In alle andere gevallen kunt u beter kiezen voor een ooglidcorrectie. Wij hebben er ook bewust voor gekozen de Plexr-behandeling niet uit te voeren in de kliniek. De ervaringen van de Plexr-behandeling verschillen ook nogal per persoon. Dit kunt u nalezen op internet.

Wat adviseren onze plastisch chirurgen?

Wij hebben er bewust voor gekozen om de Plexr-behandeling niet aan te bieden, omdat onze plastisch chirurgen er niet achter staan. De resultaten vallen tegen, de herstelperiode is lang, de kans op complicaties is vrij groot en de wetenschappelijke bewijsvoering dat deze ingrepen werken zijn nihil. Daarnaast is in vrijwel alle gevallen een chirurgische ooglidcorrectie een betere én veiligere oplossing met een veel beter en langduriger resultaat.

Het verschil tussen een ooglidcorrectie mét en zonder operatie

Na het lezen van bovenstaande mogelijkheden, vraag u zich waarschijnlijk af wat het verschil is tussen een ooglidcorrectie mét en zonder operatie.

Bovenste oogleden
Bij een Plexr-behandeling wordt enkel de bovenste huidlaag aangepakt, dus niet de oorzaak van de hangende oogleden. Wanneer uw probleem ontstaat vanuit enkel deze bovenste huidlaag, dan biedt een Plexr-behandeling een mogelijke oplossing. Is de oorzaak overtollige huid, vet- en/of spierweefsel? Dan moet u altijd kiezen voor een bovenooglidcorrectie.

Onderste oogleden
Bij een filler-behandeling wordt enkel de traangoot aangepakt. Deze behandeling kan enkel bij volumeverlies onder de ogen uitgevoerd worden. Heeft u last van overtollige huid, spier- en/of vetweefsel? Dan biedt enkel een onderooglidcorrectie de oplossing voor uw probleem.

 

FAQ’s ooglidcorrectie

 

Meer FAQ video's

Ooglidcorrectie zonder operatie reviews

De meerderheid van onze cliënten komt naar onze kliniek via ervaringen van anderen die een ingreep bij ons hebben ondergaan. Lees de verschillende reviews op onafhankelijke websites zoals Kliniekervaringen en Zorgkaart Nederland.

Kliniekervaringen ABC Clinic, ooglidcorrectie zonder operatie

 

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

Tips tegen wallen

Vaak ontstaan wallen of hangende oogleden als gevolg van erfelijkheid of het natuurlijk verouderingsproces. Buiten dit om kunnen de problemen ook versneld ontstaan door verschillende externe factoren. Hieronder geven wij u een aantal tips om uw huid rondom de ogen in goede conditie te houden, zodat u een operatie zo lang mogelijk kunt uitstellen:

 • goed slapen;
 • niet roken;
 • weinig tot geen alcohol;
 • gezond en gevarieerd eten;
 • veel water drinken (2 tot 3 liter per dag);
 • voldoende bewegen;
 • voorkomen van (negatieve) stress.

Wat te doen tegen hangende oogleden

Buiten bovenstaande tips zijn er op internet verschillende oefeningen te vinden om hangende oogleden te voorkomen. Helaas is nooit bewezen dat deze oefeningen helpen bij het voorkomen van dit probleem. Vaak ontstaan hangende oogleden door het natuurlijk verouderingsproces en erfelijke factoren. Bovengenoemde tips over slapen, stress en goede voeding en hydratatie zijn wel belangrijk om op te volgen.

Gratis (video)-consult met plastisch chirurg?

Wanneer u last heeft van overtollige huid, vet- en/of spierweefsel, dan biedt een ooglidcorrectie een mooie en langdurige oplossing. Indien u last heeft van volumeverlies onder de ogen, ofwel een traangoot, dan kan een filler geschikt zijn om van uw probleem af te komen. Het resultaat van een filler-behandeling houdt 9 tot 12 maanden aan.

Wilt u meer weten over een boven– of onderooglidcorrectie of een filler-behandeling? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via 076 – 542 31 54, ons contactformulier of plan een gratis consult online.

Afspraak maken?

Veelgestelde vragen

Door wie wordt de onderooglidcorrectie uitgevoerd?

De onderooglidcorrectie wordt bij ABC Clinic uitgevoerd door ervaren plastisch chirurgen. U wordt dus niet behandeld door een cosmetisch arts, bedrijfsarts of huisarts. Wij vinden het belangrijk om enkel te werken met de beste specialisten. Voor de ooglidcorrectie is dat de plastisch chirurg. U heeft ook de noodzakelijke intake met de plastisch chirurg die u gaat behandelen.

Hoe kan ik me voorbereiden op een ooglidcorrectie?

Voor de ooglidcorrectie behandeling sturen wij altijd een lijst mee met de raadgevingen die u vooraf dient op te volgen. Op deze pagina vindt u de lijst met voorbereidingen voor de ingreep:

– De dag van de ingreep is koffie (cafeïne) niet toegestaan.
– Roken: het beste is om 2 weken vóór de ingreep te stoppen met roken. Nog beter is het om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een zeer slechte invloed op uw huid. Roken heeft ook een negatieve invloed op het herstel van de behandeling.
– Alcohol: Geen alcohol minimaal twee dagen vóór de ingreep.
– Aspirine: Stop met aspirine minimaal 1 week vóór de ingreep.
– Als u antistolling (bloedverdunners) gebruikt (acenocoumarol of fenprocoumon tabletten) neem dan vóóraf contact op met uw arts en/of de trombosedienst. Bespreek de uitslagen met het secretariaat van ABC Clinic, die het weer bespreekt met uw behandelend plastisch chirurg.
– U kunt na de ingreep niet zelf naar huis rijden. Zorg dat iemand u op komt halen.
– Start eventueel 8 dagen voor de ingreep met Arnica Montana D6 van VSM. Dit homeopathisch kruid bevordert de doorbloeding en kan blauwe plekken eventueel kan beperken. Dit is te koop bij de drogist.
– Wanneer u ziek bent of koorts heeft kan de ingreep niet doorgaan. Breng ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte!
– Indien u tussen het consult en de ingreep (nieuwe) medicijnen krijgt voorgeschreven van uw arts, breng ons dan hiervan op de hoogte.
– Bij voorkeur bent u de avond/nacht na de ingreep niet alleen thuis. Op de behandeldag kunt u normaal ontbijten.
– Zorg ervoor dat voor de ingreep de boodschappen van de komende dagen zijn gedaan. Daarnaast is het belangrijk dat u de (zwaardere) huishoudelijke werkzaamheden al heeft afgerond, of dat iemand anders daar zorg voor draagt voor enkele dagen.

Hoe lang duurt genezing na ooglidcorrectie?

De genezingsduur varieert dus per persoon en hangt af van de soort ooglidcorrectie. Gemiddeld is de zwelling en verkleuring na een bovenooglidcorrectie na 1 à 2 weken verdwenen en bij een onderooglidcorrectie duurt dit 2 à 3 weken. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer 3 maanden te zien.

Is een ooglidcorrectie blijvend?

Een ooglidcorrectie zorgt voor een langdurig resultaat. Ondanks een ooglidcorrectie is de huid alsnog onderhevig aan verslapping en veroudering van de huid. Hierdoor kunnen de oogleden, ook na een ooglidcorrectie, op latere leeftijd alsnog gaan hangen.

Is een ooglidcorrectie pijnlijk?

Tijdens de boven- of onderooglidcorrectie word je verdoofd. Van de behandeling zelf voel je dus niks. Na de ingreep kan je last hebben van napijn. Hiervoor kan je medicatie innemen (Ibuprofen of Paracetamol). De behandeling zelf is dus pijnloos, maar achteraf kan er wat pijn optreden.

Wat zijn de klachten bij hangende oogleden?

Er zijn verschillende klachten die u kunt ervaren door hangende oogleden. Hoofdpijn is een klacht die veel voorkomt. Om uw zware oogleden open te houden, kan het voorkomen dat u uw voorhoofdsspier optrekt. De spieren die u hiermee gebruikt, kunnen zorgen voor hoofdpijn. Daarnaast kan verminderd zicht ontstaan doordat de huid van de oogleden zo ver naar beneden hangt dat het een dode hoek veroorzaakt. Een andere klacht die kan ontstaan is vermoeidheid. Uw ogen voelen zwaar aan door het vel dat op de oogleden hangt. Een laatste probleem voor vrouwen kan zijn dat make-up tussen de overtollige huid ophoopt. Bij deze klachten biedt een bovenooglidcorrectie verlichting.

076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult