Totaal
8.9
1053 reviews

Ooglidcorrectie herstel

Een ooglidcorrectie is een plastisch chirurgische ingreep. Uw lichaam heeft tijd nodig om weer te herstellen. Op deze pagina vertellen wij u meer over het herstel met video’s en foto’s.

Fotodagboek: herstel na een ooglidcorrectie

De hersteltijd van een ooglidcorrectie is 1-2 weken. Hoe lang het herstel exact duurt verschilt per persoon. Hieronder ziet u een voorbeeld van het herstel na een behandeling.

Bovenooglidcorrectie Corry voor
Voor
Bovenooglidcorrectie na een week
Na 1 week
Resultaat bovenooglidcorrectie na twee weken
Na 2 weken
Resultaat na zes weken
Na 6 weken
Resultaat na drie maanden
Na 3 maanden voorzijde
Zijkant na ooglidcorrectie
Na 3 maanden zijkant
Ooglidcorrectie Breda - Corry voor
Voor
Ooglidcorrectie Breda - Corry na
Na

Videodagboek: herstel na een ooglidcorrectie

In deze video’s vertelt Gido over het herstel na zijn ooglidcorrectie mét wenkbrauwlift.

 

FAQ’s ooglidcorrectie (video)

Bekijk meer FAQ video's

Resultaat na 1 week

Het is de eerste 2 dagen na een ooglidcorrectie belangrijk om rust te nemen en uw ogen elk uur even goed te koelen om het herstel te bevorderen. Dit koelen kan met een koelbril of met diepvrieserwtjes (deze zijn ideaal om mee te koelen). Zorg er wel voor dat u bevroren producten nooit rechtstreeks op het oog legt. Houd er altijd een hand- of theedoek tussen.

Na de eerste week is de meeste zwelling en blauwverkleuring weggetrokken. Een week na de behandeling worden de hechtingen verwijderd en is het eerste resultaat van de behandeling al goed zichtbaar. Voor de meeste mensen is het verwijderen van de hechtingen een opluchting. Na deze periode vragen wij onze cliënten ook altijd om hun ervaring omtrent de geleverde zorg te delen in een review.

Ooglidcorrectie na 2 weken

De eerste 2 weken raden wij aan om druk op uw hoofd zoveel mogelijk te vermijden. Dus niet bukken, zwaar tillen of sporten. Na 2 weken is het resultaat van de ingreep al zeer goed zichtbaar. Toch kan het zijn dat de korstjes nog enigszins moeten herstellen en dat u nog wat last heeft van een klein beetje zwelling. Geduld is in deze een schone zaak. Afhankelijk van de korstvorming is het al wel mogelijk om make-up te dragen. Pas wel op met de zon: de eerste 6 weken mogen de littekens niet blootgesteld worden aan zonlicht of uv-stralen. U kunt hiervoor een zonnebril opzetten of uw litteken insmeren met een factor 50 zonnebrandcrème.

Ooglidcorrectie na 6 weken

Zes weken na de ooglidcorrectie begint het eindresultaat van de ooglidcorrectie zich écht te tonen. Er kan nog sprake zijn van een minimale zwelling en het is normaal als het litteken nog een beetje rood is. Smeer het gebied rond de ogen goed in met een zonnebrandcrème wanneer u naar buiten gaat.

Ooglidcorrectie na 3 maanden

Na 3 maanden is het eindresultaat zichtbaar van de ooglidcorrectie. Na 3 maanden komt u ook op nacontrole bij de plastisch chirurg in de kliniek. Tijdens de controle worden er weer foto’s gemaakt zodat u de voor- en na foto’s van de behandeling kunt vergelijken. Zo kunt u goed het verschil zien.

Definitief resultaat ooglidcorrectie

Het definitief resultaat van een ooglidcorrectie is na 3 maanden zichtbaar: u heeft uw open en frisse blik terug, zonder wallen, hangende oogleden of laaghangende wenkbrauwen, u ziet er weer uitgerust uit. Een ooglidcorrectie zorgt voor een zeer mooi en natuurlijk resultaat. Het litteken zal hierbij niet zichtbaar zijn omdat deze in de natuurlijke plooi valt. Lees de vele ervaringen van cliënten die u voor zijn gegaan op reviewsites zoals Kliniekervaringen en Zorgkaart Nederland.

Kliniekervaringen ABC Clinic

 

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic

Ooglidcorrectie voor en na

Om u een beeld te geven van de resultaten, hebben we verschillende cliënten gevraagd of we de foto’s van de ooglidcorrectie mogen delen op onze website. Sinds 2010 zijn veel mannen en vrouwen uit Nederland en België u voorgegaan.

Boven en onderooglidcorrectie - ooglidcorrectie
Voor
Na boven en onderooglidcorrectie
Na
Hangende oogleden voor
Voor
Hangende oogleden verdwijnen met een ooglidcorrectie
Na
Bekijk meer foto's

Nazorg ooglidcorrectie

De nazorg is belangrijk voor het uiteindelijke resultaat en het verloop van het herstel van uw ooglidcorrectie. Om te zorgen voor een optimaal resultaat, is het belangrijk om onze adviezen goed op te volgen. Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via 076 – 542 31 54.

Koelen na een ooglidcorrectie

Het is belangrijk uw ogen te koelen na een ooglidcorrectie. Dit kan met koude (maar niet bevroren) kompressen of een gelbril. U krijgt ook een koelbril mee naar huis na de ooglidcorrectie. Wilt u gebruik maken van een zakje diepvrieserwten of gecrushed ijs? Zorg er dan voor dat deze nooit rechtstreeks op het oog komen. Houd er altijd een hand- of theedoek tussen.

Hoe vaak moet ik koelen na een ooglidcorrectie?

Wij adviseren u de eerste 2 dagen veel en goed te koelen. Vooral de eerste dag moet u elk uur een paar minuten koelen.

Medicatie bij pijn

Indien noodzakelijk kunt u na de ooglidcorrectie gebruik maken van Ibuprofen 400 mg. (maximaal 3 per dag). Zo nodig kunt u deze aanvullen met Paracetamol 500 mg. Bij een eerste inname, van zowel Ibuprofen als Paracetamol kunt u starten met twee tabletten.

Rustig aan doen

Doe het de eerste dag(en) rustig aan. Niet tillen, bukken of persen. Daarnaast is het belangrijk om de eerste nacht(en) met uw hoofd hoger te liggen dan de rest van uw lichaam.

Niet aan pleisters trekken

Laat de pleistertjes die op de ogen zitten tot de hechtingen worden verwijderd. Als de pleister gedeeltelijk loslaat, is het belangrijk dat u er niet aan trekt. U kunt de uiteinden voorzichtig wegknippen. Mochten ze helemaal loslaten, dan is het niet noodzakelijk ze te vervangen.

Bescherm uw ogen tegen zonlicht

Voornamelijk de eerste zes weken is het belangrijk om de ogen goed te beschermen met een zonnebril of een zonnefactor 50.

Draag géén lenzen

De eerste twee weken mag u in principe geen lenzen dragen, tenzij dit anders met u is besproken. Als u de lenzen in en uit kunt doen zonder de bovenste oogleden aan te raken zijn lenzen geen probleem bij een bovenooglidcorrectie. Bij een onderooglidcorrectie mag u géén lenzen dragen.

Houd uw ogen droog

Douchen of haren wassen is de dag na de ingreep toegestaan. Doe dit wel voorzichtig en zorg dat er geen shampoo of water in het oog of in het wondje komt. Mochten de ogen tóch nat worden, dep de ogen dan voorzichtig droog.

Niet in de ogen wrijven

Na de ingreep kan er nog wat vocht met bloed (verdovingsstof) uit de ogen komen. Om dit te verwijderen kunt u het beste deppen met een gaasje of een schone zakdoek. Vermijd wrijven in de ogen!

Complicaties na de behandeling

Gelukkig komen erge complicaties bijna niet voor na een ooglidcorrectie. De complicaties die het meest voorkomen zijn:

Blauwe en gezwollen ogen na ooglidcorrectie

De eerste dagen na de ingreep kunnen uw ogen gezwollen en blauw gekleurd zijn; dit kan er alarmerend uitzien en uitzakken naar de onderste oogleden. Dit is vooral het geval bij een boven- én onderooglidcorrectie of wenkbrauwlift. De blauwverkleuring en eventuele zwelling zijn een normale reactie van het lichaam. U hoeft zich hier geen zorgen om te maken.

Ooglidcorrectie litteken

Een ooglidcorrectie laat een litteken achter, maar deze is minimaal en niet zichtbaar. Het litteken valt mooi in de plooi van de wimper of in de natuurlijke plooi van de bovenoogleden. Om het littekenweefsel na een ooglidcorrectie toch tot een minimum te beperken, kunt u evt. gebruik maken van een littekencrème (Biodermal, Alhydran) wanneer de wond gesloten is. Dit is echter meestal niet noodzakelijk. Het litteken zal in vrijwel alle gevallen mooi herstellen zodat het nagenoeg onzichtbaar is.

TV kijken na een ooglidcorrectie?

In principe kunt u na een ooglidcorrectie gewoon tv kijken. We raden u wel aan om goed naar het lichaam te luisteren en niet te lang achter elkaar naar een scherm te kijken. Uw ogen kunnen hierdoor ook droger worden.

Sporten na een ooglidcorrectie?

U mag de eerste 2 weken na een ooglidcorrectie niet sporten. Dus niet gaan hardlopen, tennissen, padellen of paardrijden. Na 2 weken is dit allemaal weer toegestaan. Wandelen mag overigens wél. Contactsporten zoals boksen, kickboksen of voetbal worden de eerste 4 weken streng afgeraden. De kans dat door een fysiek contact het litteken open zal gaan is te groot. Door de eerste weken voldoende rust te nemen verkleint u de kans op complicaties.

Mag je op je zij slapen na een ooglidcorrectie?

Nee, u mag sowieso de eerste 2 weken niet op uw zij of op uw buik slapen. De kans op beschadiging van de wondjes is te groot. Hetzelfde geldt voor de hechtingen. Zorg er altijd voor dat u met uw hoofd hoger ligt dan uw hart. Met een extra kussen onder uw nek of schouders is dit mogelijk. Na een week kunt u alweer plat op de rug liggen en na 2 tot 3 weken kunt u weer op uw zij of op uw buik gaan slapen.

Heeft u geïrriteerde ogen na een ooglidcorrectie?

Na een chirurgische ingreep zoals een ooglidcorrectie kunt u last krijgen van geïrriteerde ogen. U kunt het gevoel hebben alsof er zand in uw ogen zit. Ook kunnen de ogen droger worden. Hiervoor kunnen we een oogzalf meegeven of kunt u oogdruppels gebruiken. Tijdens het consult met de plastisch chirurg wordt dit met u besproken.

Gratis (video)-consult met de plastisch chirurg?

Een consult is altijd nodig om vast te stellen welke behandeling voor u geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als video-consult. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. U kunt uw consult of video-consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Gratis consult inplannen?
Hoelang mag ik niet zonnen na een ooglidcorrectie?

Wij raden de eerste 4 weken na de ooglidcorrectie af om de zon in te gaan of onder de zonnebank te gaan. Gaat u toch in de zon, gebruik dan een goede zonnebril en een goede zonnecrème. Door de warmte kan een zwelling ontstaan en kan het litteken verbranden. Daarnaast raden wij u aan het eerste jaar het litteken goed te beschermen tegen de zon (SPF 50). Wanneer een litteken verbrandt zal deze altijd goed zichtbaar blijven. Dit willen we natuurlijk voorkomen.

 

Wanneer mag ik weer make-up dragen na een ooglidcorrectie?

Omdat make-up in de wondjes kan komen en dit het geneesproces vertraagd, raadt ABC Clinic u af om de eerste twee weken na uw ooglidcorrectie make-up te dragen op of om uw ogen. Hierbij kunt u denken aan oog make-up, maar ook foundation en dag- en nachtcrème.

Wanneer worden de hechtingen na mijn ooglidcorrectie verwijderd?

Hechtingen worden na zes tot acht dagen na de ooglidcorrectie verwijderd in de kliniek in Breda.

Zijn er littekens zichtbaar na een ooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie worden de incisies in de plooi van de oogleden gemaakt. Bij een onderooglidcorrectie valt het litteken aan de binnenzijde van de ogen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de littekens zichtbaar blijven.

Wanneer kan ik een littekencrème gebruiken na mijn ooglidcorrectie?

Wanneer het wondje van de ooglidcorrectie volledig gesloten is (vaak na twee weken), kunt u starten met het smeren van littekencrème. Let erop dat u de crème niet te dik op de ogen smeert om te voorkomen dat deze in de ogen komt. Smeer de crème voorzichtig op de oogleden.

Gratis consult