e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Ooglidcorrectie herstel

Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep. Na een ingreep moet je herstellen. Dit gaat gelukkig vrij snel. Op deze pagina vertellen wij je meer over het herstel.

Ooglidcorrectie herstel

Het herstel van een ooglidcorrectie duurt ongeveer 7 tot 10 dagen. Hoe lang het herstel exact duurt verschilt per persoon. Hieronder zie je een fotodagboek die een cliënt stuurde van de eerste twee weken.

Herstel ooglidcorrectie - direct na de behandeling

Ooglidcorrectie herstel - dag 1

Herstel ooglidcorrectie - dag 2

Herstel ooglidcorrectie - dag 3

Herstel na ooglidcorrectie - dag 4

Ooglidcorrectie herstel - dag 5

Herstellen na een ooglidcorrectie - dag 6

Ooglidcorrectie na 1 week - herstel

Herstel ooglidcorrectie - dag 7 - verwijderen hechtingen

Ooglidcorrectie herstel - dag 8

Herstel ooglidcorrectie - dag 9

Herstel na een ooglidcorrectie - dag 10

Herstel ooglidcorrectie - dag 12

Ooglidcorrectie na 2 weken - herstel

Herstel ooglidcorrectie - dag 16

Videodagboek van het herstel

 

Bovenooglidcorrectie na een week

Bovenooglidcorrectie na een week

Koelbril na een ooglidcorrectie

Het is de eerste 2 dagen na een ooglidcorrectie belangrijk om rust te nemen en je ogen elk uur even goed te koelen om het herstel te bevorderen. Dit koelen kan met een koelbril of met diepvrieserwtjes (deze zijn ideaal om mee te koelen). Zorg er wel voor dat je bevroren producten nooit rechtstreeks op het oog legt. Houd er altijd een hand- of theedoek tussen.

Ooglidcorrectie na 1 week

Na de eerste week is de meeste zwelling en blauwverkleuring weggetrokken. Een week na de behandeling worden de hechtingen verwijderd en is het eerste resultaat van de behandeling al goed zichtbaar. Voor de meeste mensen is het verwijderen van de hechtingen een opluchting. Na deze periode vragen wij onze cliënten ook altijd om hun ervaring omtrent de geleverde zorg te delen in een review.

Resultaat bovenooglidcorrectie na twee weken

Resultaat bovenooglidcorrectie na twee weken

Na 2 weken

De eerste 2 weken raden wij aan om druk op het hoofd zoveel mogelijk te vermijden. Dus niet bukken, zwaar tillen of sporten. Na 2 weken is het resultaat van de ingreep al zeer goed zichtbaar. Toch kan het zijn dat de korstjes nog enigszins moeten herstellen en dat je nog wat last hebt van een klein beetje zwelling. Geduld is in deze een schone zaak. Afhankelijk van de korstvorming is het al wel mogelijk om make-up te dragen. Pas wel op met de zon: de eerste 6 weken mogen de littekens niet blootgesteld worden aan zonlicht of uv-stralen. Je kunt hiervoor een zonnebril opzetten of jouw litteken insmeren met een factor 50 zonnebrandcrème.

Resultaat na zes weken

Resultaat na zes weken

Na 6 weken

Zes weken na de ooglidcorrectie begint het eindresultaat van de ooglidcorrectie zich écht te tonen. Er kan nog sprake zijn van een minimale zwelling en het is normaal als het litteken nog een beetje rood is. Smeer het gebied rond de ogen goed in met een zonnebrandcrème wanneer je naar buiten gaat.

Resultaat na drie maanden

Resultaat na drie maanden

Na 3 maanden

Na 3 maanden is het eindresultaat zichtbaar van de ooglidcorrectie. Na 3 maanden kom je ook op nacontrole bij de plastisch chirurg in de kliniek. Tijdens de controle worden er weer foto’s gemaakt zodat je de voor- en na foto’s van de behandeling kunt vergelijken. Zo kun je goed het verschil zien.

Ooglidcorrectie herstel voor en na

Om je een beeld te geven van de resultaten, hebben we verschillende cliënten gevraagd of we de foto’s van de ooglidcorrectie mogen delen op onze website. Sinds 2010 zijn veel mannen en vrouwen uit Nederland en België je voorgegaan.

Hangende oogleden voor
Voor
Hangende oogleden verdwijnen met een ooglidcorrectie
Na
Boven en onderooglidcorrectie - ooglidcorrectie
Voor
Na boven en onderooglidcorrectie
Na
Bovenooglidcorrectie voor, ooglidcorrectie voor
Voor
Bovenooglidcorrectie na, ooglidcorrectie na
Na
Ooglidcorrectie voor - onderooglidcorrectie
Voor
Ooglidcorrectie na - onderooglidcorrectie
Na
Bekijk veel meer foto's

Nazorg en tips na een ooglidcorrectie

De nazorg is belangrijk voor het uiteindelijke resultaat en het verloop van het herstel van jouw ooglidcorrectie. Om te zorgen voor een optimaal resultaat, is het belangrijk om onze adviezen goed op te volgen. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via 076 – 542 31 54.

Wat kun je het beste doen na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie is het essentieel om voldoende rust te nemen en druk op jouw oogleden te voorkomen. Roken en (overmatig) alcoholgebruik kunnen de genezing vertragen en het risico op complicaties vergroten. Vermijd verder make-up en contactlenzen (tenzij anders besproken) om irritatie te voorkomen. Bescherm de ogen tegen zonlicht en zonnebanken door een bril te dragen. Deze tips minimaliseren de bijwerkingen en bevorderen het genezingsproces.

Hoe lang korstjes na een ooglidcorrectie?

Hoe lang mag je niet werken na een ooglidcorrectie?

De hersteltijd na een ooglidcorrectie varieert, maar meestal kun je na vijf dagen weer aan het werk. Dit verschilt natuurlijk per beroep. Vermijd lichamelijke inspanning gedurende de eerste weken om het herstelproces niet te belemmeren. Plan jouw werkzaamheden dan ook dienovereenkomstig.

Hoe lang duurt genezing na een ooglidcorrectie?

De genezingsduur varieert dus per persoon en hangt af van de soort ooglidcorrectie. Gemiddeld is de zwelling en verkleuring na een bovenooglidcorrectie na 1 à 2 weken verdwenen en bij een onderooglidcorrectie duurt dit 2 à 3 weken. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer 3 maanden te zien.

Hoeveel dagen rust na een ooglidcorrectie?

Het is aanbevolen om ten minste 3 tot 5 dagen volledige rust te nemen na een ooglidcorrectie om te herstellen. Vermijd zware inspanningen en til geen zware voorwerpen tijdens deze periode. Bespreek indien nodig uw herstelperiode met uw plastisch chirurg. Houd er rekening mee dat de hersteltijd per persoon kan variëren.

Koelen na een ooglidcorrectie

Het is belangrijk de ogen te koelen na een ooglidcorrectie. Dit kan met koude (maar niet bevroren) kompressen of een gelbril. Je krijgt ook een koelbril mee naar huis na de ooglidcorrectie. Wil je gebruik maken van een zakje diepvrieserwten of gecrushed ijs? Zorg er dan voor dat deze nooit rechtstreeks op het oog komen. Houd er altijd een hand- of theedoek tussen.

Medicatie bij pijn

Indien nodig, gebruik Ibuprofen 400 mg (maximaal 3 per dag) en eventueel aanvullen met Paracetamol 500 mg. Start bij de eerste inname met twee tabletten.

Niet aan pleisters trekken

Laat pleisters op de ogen zitten tot de hechtingen worden verwijderd. Knip voorzichtig losse uiteinden weg als pleisters gedeeltelijk loslaten.

Bescherm jouw ogen tegen zonlicht

Vooral de eerste zes weken, draag een zonnebril of zonnefactor 50.

Draag géén lenzen

De eerste twee weken geen lenzen, tenzij anders besproken. Als je de lenzen in en uit kunt doen zonder de bovenste oogleden aan te raken zijn lenzen geen probleem bij een bovenooglidcorrectie. Bij een onderooglidcorrectie mag je géén lenzen dragen.

Haren wassen na ooglidcorrectie 

Douchen of haren wassen is de dag na de ingreep toegestaan. Doe dit wel voorzichtig en zorg dat er geen shampoo of water in het oog of in het wondje komt.

Autorijden na ooglidcorrectie

Niet toegestaan vanwege verminderd zicht en zwellingen.

Niet in de ogen wrijven

Na de ingreep kan er nog wat vocht met bloed (verdovingsstof) uit de ogen komen. Dep dit voorzichtig weg met een gaasje of een schone zakdoek. Vermijd wrijven in de ogen.

TV kijken na een ooglidcorrectie

In principe kun je tv kijken, maar vermijd te lang schermkijken.

Mascara na ooglidcorrectie

Eerste 2 weken geen make-up rondom de ogen voor optimale genezing. Make-up kan schade veroorzaken aan de wondgenezing.

Sporten na een ooglidcorrectie

Eerste 2 weken niet sporten, daarna is dit weer toegestaan. Wandelen mag overigens wél. Contactsporten zoals boksen, kickboksen of voetbal worden de eerste 4 weken streng afgeraden. De kans dat door een fysiek contact het litteken open zal gaan is te groot.

Op je zij slapen

Eerste 2 weken niet op zij of buik slapen. Daarna is dit weer toegestaan. De kans op beschadiging van de wondjes is dan te groot. Hetzelfde geldt voor de hechtingen. Zorg er altijd voor dat je met je hoofd hoger ligt dan je hart. Met een extra kussen onder je nek of schouders is dit mogelijk. Na een week kun je alweer plat op de rug liggen en na 2 tot 3 weken kun je weer op je zij of op je buik gaan slapen.

Meer veelgestelde vragen

Hoe lang geen mascara na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie mag u ongeveer een week lang geen mascara gebruiken. Dit is omdat de hechtingen nog niet verwijderd zijn. Het kan enkele weken duren voordat de zwelling van uw oogleden is verdwenen en u weer goed make-up kunt aanbrengen. Het is belangrijk om te wachten totdat het gebied volledig is genezen, vooral omdat infecties kunnen optreden. Dit wordt met u besproken tijdens het consult en als de hechtingen worden verwijderd.

Hoe lang zwelling na een ooglidcorrectie?

Na een bovenooglidcorrectie is zwelling en verkleuring meestal na 1 tot 2 weken weg, terwijl het na een onderooglidcorrectie soms 2 tot 3 weken duurt. Je ziet het uiteindelijke resultaat na ongeveer 3 maanden. Vermijd alcohol en zout voedsel om het herstel te versnellen.

Kan je tv kijken na ooglidcorrectie?

Het wordt niet aanbevolen om tv te kijken in de eerste dagen na een ooglidcorrectie omdat dit kan leiden tot droge ogen, meer zwelling of een vermoeid gevoel. Het is beter om te rusten en je ogen zoveel mogelijk te ontlasten om een ​​positief herstel te stimuleren. Raadpleeg de plastisch chirurg voor specifieke richtlijnen. 

Hoe lang vocht vasthouden na ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie is vocht vasthouden normaal en duurt dit meestal een aantal weken tot maanden. Deze klachten verdwijnen na verloop van tijd vanzelf. Houd er rekening mee dat een goede nazorg belangrijk is om het herstelproces te bevorderen.

Hoe ogen schoonmaken na ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie is het belangrijk om het gebied rond uw ogen schoon te houden, maar vermijd het nat maken van de pleistertjes. Gebruik in plaats daarvan een wattenstaafje dat u voorzichtig kunt gebruiken om de wimper rand schoon te maken. Houd eerst het staafje even onder de kraan om het vochtig te maken.

Hoe vaak kan je een ooglidcorrectie doen?

Het aantal keren dat je een ooglidcorrectie kan doen, hangt af van diverse factoren. Over het algemeen kan een ooglidcorrectie een blijvend resultaat bieden. Echter, ouderdomsverschijnselen en gewichtsschommelingen kunnen soms een reden zijn om opnieuw een ooglidcorrectie uit te voeren. Raadpleeg een ervaren plastisch chirurg voor meer informatie over herhaalde correcties.

Hoelang moet je herstellen van een ooglidcorrectie?

De duur van het herstel na een ooglidcorrectie varieert per persoon. Over het algemeen verdwijnen zwelling en verkleuringen na 1 à 3 weken. Na 6 maanden is het uiteindelijke resultaat bereikt. Het is raadzaam om de eerste paar dagen na de operatie rust te nemen en het hoofd hoger te houden dan het hart om zwelling te verminderen. Verder is het belangrijk om de instructies van de plastisch chirurg op te volgen voor een snel en veilig herstel.

Hoe snel geneest een ooglid?

Bij een bovenooglidcorrectie duurt het gemiddeld 1-2 weken voordat alle zwellingen en blauwe plekken zijn verdwenen. Na 1 week worden de hechtingen verwijderd en zul je zien dat het wondje bijna volledig genezen is. Het kan tot 4-6 maanden duren voordat het volledige genezingsproces is afgerond.

Waar op letten na ooglidcorrectie?

Het is belangrijk om 24 uur lang volledige rust te nemen na een ooglidcorrectie en geen bezoek te ontvangen. Zorg dat u zich ontspant door op bed te liggen of in een luie stoel te zitten. Vermijd praten en zet uw telefoon uit. Geef uw ogen de tijd om te herstellen en volg de instructies van uw plastisch chirurg op voor een snel herstel van uw gezondheid.

Wat te doen bij zwelling na ooglidcorrectie?

Om zwelling na een ooglidcorrectie te verminderen, is het belangrijk om uw ogen regelmatig te koelen met een koelbril gedurende de eerste 2 dagen van uw herstel. Dit kan ongemak verminderen en de zwelling helpen verminderen. Na uw operatie ontvangt u een koelbril van ons.

Welke crème na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie raden mag u géén crème of zalf gebruiken. Vooraf kunnen Arnica-druppels gebruikt worden om eventueel de genezing te bevorderen en de zwelling te verminderen. Na een dag of 10, als de hechtingen verwijderd zijn, mag u eventueel een crème gaan smeren, mits er geen wondjes meer op uw oogleden aanwezig zijn en na overleg met de plastisch chirurg.

Hoe lang blijven de ogen dik na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie kunnen de ogen tot 2 à 3 weken na de ingreep nog dik zijn. De meeste zwelling en verkleuringen zullen na 1 à 2 weken afnemen. Het eindresultaat van de correctie is zichtbaar na 3 maanden. Zorg voor voldoende rust en volg de aanwijzingen van jouw plastisch chirurg op voor een snel herstel.

Hoe lang last van ooglidcorrectie?

De duur van de last na een ooglidcorrectie varieert per persoon en hangt af van de omvang van de operatie. Over het algemeen verdwijnen de zwelling en pijn na ongeveer drie dagen, maar het herstel kan tot twee weken duren. Gebruik van pijnstillers kan de pijn aanzienlijk verminderen, maar ook dat verschilt heel erg per persoon.

Relevante blogs

Lees al onze blogs
076 - 542 31 54 WhatsApp Gratis consult