De kliniek

Ooglidcorrectie herstel

Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep. U moet na de ingreep dus herstellen. Dit herstel duurt ongeveer een week en is niet zwaar. Het resultaat van een behandeling is snel zichtbaar al kan het drie tot zes maanden duren voordat het definitieve eindresultaat van uw ooglidcorrectie zichtbaar is.

De hersteltijd van een ooglidcorrectie

We merken dat cliënten benieuwd zijn naar de hersteltijd van een ooglidcorrectie. Deze is per persoon verschillend, maar om de hersteltijd van uw ooglidcorrectie zo voorspoedig mogelijk te laten verlopen (en om u aan te geven wat u kunt verwachten na de behandeling) schetsen wij u het herstelverloop. Hieronder alvast een voorbeeld:

Herstel ooglidcorrectie - direct na de behandeling

Herstel ooglidcorrectie - dag 2

Herstel ooglidcorrectie - dag 3

Herstel na ooglidcorrectie - dag 4

Ooglidcorrectie herstel - dag 5

Herstellen na een ooglidcorrectie - dag 6

Ooglidcorrectie na 1 week - herstel

 

 

Herstel ooglidcorrectie - dag 7 - verwijderen hechtingen

Herstel ooglidcorrectie - dag 9

Herstel na een ooglidcorrectie - dag 10

Herstel ooglidcorrectie - dag 12

Ooglidcorrectie na 2 weken - herstel

Herstel ooglidcorrectie - dag 16

Ooglidcorrectie resultaat - nafoto

Na 3 maanden

 

Resultaat na één week

Het is de eerste dagen na een ooglidcorrectie raadzaam om rust te nemen en uw ogen goed te koelen. Dit kunt u doen door bijvoorbeeld met een koude (niet bevroren) koelbril of koelkompres de ogen te koelen. Na de eerste week is de ergste zwelling en blauwverkleuring weggetrokken. Een dezer dagen worden de hechtingen verwijderd en is het eerste resultaat van de behandeling zichtbaar. Voor de meeste mensen is het verwijderen van de hechtingen een opluchting. Na deze periode vragen wij onze cliënten om hun ervaringen omtrent de geleverde zorg te delen in een review. Ook al zijn de resultaten pas volledig zichtbaar na drie tot zes maanden, deze reviews zijn erg belangrijk voor ons en anderen.

Bovenooglidcorrectie na een week

Bovenooglidcorrectie na een week

Resultaat na 2 weken

De eerste twee weken raden wij aan om druk op uw hoofd zo veel mogelijk te vermijden. Dus niet bukken, zwaar tillen of sporten. Bij een ooglidcorrectie na 2 weken is het resultaat van de behandeling al goed zichtbaar. Toch kan het zijn dat de korstjes nog moeten herstellen en dat u nog wat last heeft van zwelling. Geduld is in deze een schone zaak. Afhankelijk van de korstvorming is het wel al mogelijk om make-up te dragen. Overleg dit altijd met de plastisch chirurg. Pas wel op met de zon: de eerste zes weken mogen de littekens niet blootgesteld worden aan zonlicht of uv-stralen. U kunt hiervoor een zonnebril opzetten of uw littekens insmeren met factor 50.

Resultaat bovenooglidcorrectie na twee weken

Resultaat bovenooglidcorrectie na twee weken

Resultaat na zes weken

Zes weken na de ooglidcorrectie begint het eindresultaat van de behandeling zich te tonen. Er kan nog sprake zijn van wat zwelling en het is normaal als het litteken nog een beetje rood is, maar over het algemeen is het rond deze tijd duidelijk wat het resultaat is van de ooglidcorrectie. Probeer nu nog de ogen goed in te smeren met een zonnebrandcrème wanneer u naar buiten gaat.

Resultaat bovenooglidcorrectie na zes weken

Resultaat na drie maanden

Op dit moment is bij de meeste cliënten het eindresultaat zichtbaar. Bij bijna iedereen is de zwelling drie maanden na de ooglidcorrectie weggetrokken. Toch kán er nog sprake zijn van een lichte zwelling. Na deze periode komt u op nacontrole in de kliniek. Tijdens de controle krijgt u de voor- en na foto’s van de behandeling te zien. Zo ziet u goed wat het verschil is.

Resultaat na drie maanden

Resultaat bovenooglidcorrectie na drie maanden

Definitief resultaat ooglidcorrectie

Het herstel in het begin gaat over het algemeen heel snel, dus blauwverkleuring trekt al snel weg en dan is het resultaat al goed zichtbaar. De zwelling boven de wimpers kan iets langer aanhouden. Deze zwelling kan tot drie maanden zichtbaar blijven, maar is minimaal aanwezig. Na zes maanden bereikt u het definitieve resultaat van uw ooglidcorrectie. U heeft weer een open blik en ziet er weer uitgerust uit.

Voor en na foto’s

Wij begrijpen dat u het spannend kunt vinden om een ingreep te ondergaan. Daarom willen wij u graag een goed beeld geven van het resultaat van een ooglidcorrectie. Verschillende cliënten hebben aangegeven dat wij de voor en na foto’s van ooglidcorrecties mogen delen op onze website om anderen een mooi beeld te geven van de resultaten die behaald kunnen worden met een ooglidcorrectie.

Voor boven- en onderooglidcorrectie - Anoniem
Boven- en onderooglidcorrectie voor de ingreep
Resultaat boven- en onderooglidcorrectie - Anoniem
Boven- en onderooglidcorrectie na de ingreep
Bekijk meer resultaten

Nazorg ooglidcorrecties

Nazorg bij een ooglidcorrectie is ontzettend belangrijk voor het uiteindelijke resultaat en het verloop van het herstel. Om te zorgen voor een optimaal resultaat, is het belangrijk om onze adviezen goed op te volgen. We zetten de belangrijkste tips na een ooglidcorrectie voor u op een rij. Mocht u nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via 076 – 542 31 54.

Het koelen van de ogen
Het is belangrijk uw ogen te koelen na een ooglidcorrectie. Dit kan met koude (maar niet bevroren) kompressen of een gelbril. Wilt u gebruik maken van een zakje diepvrieserwten of gecrushed ijs? Zorg er dan voor dat deze nooit rechtstreeks op het oog komen. Houd er altijd een  hand- of theedoek tussen. We krijgen vaak de vraag: “Hoe vaak moet ik koelen na een ooglidcorrectie?” Wij adviseren zeker de eerste dag om de tien minuten.

Medicatie bij pijn
Indien noodzakelijk kunt u na de ooglidcorrectie gebruik maken van Ibuprofen 400 mg. (max 3 per dag). Zo nodig kunt u deze aanvullen met Paracetamol 500 mg. Bij een eerste inname, van zowel Ibuprofen als Paracetamol kunt u starten met twee tabletten.

Rustig aan doen
Doe het de eerste dag(en) rustig aan. Niet tillen, bukken of persen. Daarnaast is het belangrijk om de eerste nacht(en) met uw hoofd hoger te liggen dan de rest van uw lichaam.

Niet aan pleisters trekken
Laat de pleistertjes die op de ogen zitten tot de hechtingen worden verwijderd. Als de pleister gedeeltelijk loslaat, is het belangrijk dat u er niet aan trekt. U kunt de uiteinden voorzichtig wegknippen. Mochten ze helemaal loslaten, dan is het niet noodzakelijk ze te vervangen.

Bescherm uw ogen tegen zonlicht
Voornamelijk de eerste vier weken is het belangrijk om de ogen goed te beschermen met een zonnebril of een zonnefactor 50.

Draag géén lenzen
De eerste twee weken mag u geen lenzen dragen, tenzij anders met u is besproken. Zalf kan enkel op de wond worden gesmeerd als dit met uw plastisch chirurg is besproken.

Houd uw ogen droog
Douchen of haren wassen is de dag na de ingreep toegestaan. Doe dit wel voorzichtig en zorg dat er geen shampoo of water in het oog of in het wondje komt. Mochten de ogen tóch nat worden, dep de ogen dan voorzichtig droog.

Niet in de ogen wrijven
Na de ingreep kan er nog wat vocht met bloed (verdovingsstof) uit de ogen komen. Om dit te verwijderen kunt u het beste deppen met een gaasje of een schone zakdoek. Vermijd wrijven in de ogen!

Complicaties na de behandeling

Complicaties komen bijna niet voor na een ooglidcorrectie. Wilt u meer weten over eventuele risico’s en complicaties bij een ooglidcorrectie?

Blauwe en gezwollen ogen na ooglidcorrectie

De eerste dagen na de ingreep kunnen uw ogen gezwollen en blauw gekleurd zijn; dit kan er alarmerend uitzien en uitzakken naar de onderste oogleden. Dit is vooral het geval bij een boven- én onderooglidcorrectie. Dit is een normale reactie van het lichaam en u hoeft zich hier geen zorgen om te maken. Dit trekt vanzelf weer weg.

De kans op littekens

Een ooglidcorrectie laat een litteken achter, maar deze is niet zichtbaar. Het ooglidcorrectie litteken valt namelijk in de plooi van de wimper of in de natuurlijke plooi van de bovenoogleden. Om het littekenweefsel na een ooglidcorrectie toch tot een minimum te beperken, kunt u gebruikmaken van een littekencrème wanneer de wond gesloten is. Dit is meestal niet noodzakelijk. In de meeste gevallen herstelt het litteken op zo’n manier dat het nagenoeg onzichtbaar is.

Lees meer over complicaties
Hoelang mag ik niet zonnen na een ooglidcorrectie?

Wij raden de eerste 4 weken na de ooglidcorrectie af om de zon in te gaan of onder de zonnebank te gaan. Gaat u toch in de zon, gebruik dan een goede zonnebril en een goede zonnecrème. Door de warmte kan een zwelling ontstaan en kan het litteken verbranden. Daarnaast raden wij u aan het eerste jaar het litteken goed te beschermen tegen de zon (SPF 50). Wanneer een litteken verbrandt zal deze altijd goed zichtbaar blijven. Dit willen we natuurlijk voorkomen.

 

Wanneer mag ik weer make-up dragen na een ooglidcorrectie?

Omdat make-up in de wondjes kan komen en dit het geneesproces vertraagd, raadt ABC Clinic u af om de eerste twee weken na uw ooglidcorrectie make-up te dragen op of om uw ogen. Hierbij kunt u denken aan oog make-up, maar ook foundation en dag- en nachtcrème.

Wanneer worden de hechtingen na mijn ooglidcorrectie verwijderd?

Hechtingen worden na zes tot acht dagen na de ooglidcorrectie verwijderd in de kliniek in Breda.

Zijn er littekens zichtbaar na een ooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie worden de incisies in de plooi van de oogleden gemaakt. Bij een onderooglidcorrectie valt het litteken aan de binnenzijde van de ogen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de littekens zichtbaar blijven.

Wanneer kan ik een littekencrème gebruiken na mijn ooglidcorrectie?

Wanneer het wondje van de ooglidcorrectie volledig gesloten is (vaak na twee weken), kunt u starten met het smeren van littekencrème. Let erop dat u de crème niet te dik op de ogen smeert om te voorkomen dat deze in de ogen komt. Smeer de crème voorzichtig op de oogleden.

Vrijblijvend consult