Totaal
8.9
1176 reviews

Ooglidcorrectie herstel

Een ooglidcorrectie is een chirurgische ingreep. Na een ingreep moet je herstellen. Dit gaat gelukkig vrij snel. Op deze pagina vertellen wij je meer over het herstel.

Ooglidcorrectie herstel

De hersteltijd van een ooglidcorrectie duurt ongeveer 7 tot 10 dagen. Hoe lang het herstel exact duurt verschilt per persoon. Hieronder zie je wat voorbeelden van het herstel na een ooglidcorrectie.

Bovenooglidcorrectie Corry voor
Voor de ingreep
Bovenooglidcorrectie na een week
Na 1 week
Resultaat bovenooglidcorrectie na twee weken
Na 2 weken
Resultaat na zes weken
Na 6 weken
Resultaat na drie maanden
Na 3 maanden voorzijde
Zijkant na ooglidcorrectie
Na 3 maanden zijkant

Hieronder een fotodagboek die een client stuurde van de eerste twee weken.

Herstel ooglidcorrectie - direct na de behandeling

Ooglidcorrectie herstel - dag 1

Herstel ooglidcorrectie - dag 2

Herstel ooglidcorrectie - dag 3

Herstel na ooglidcorrectie - dag 4

Ooglidcorrectie herstel - dag 5

Herstellen na een ooglidcorrectie - dag 6

Ooglidcorrectie na 1 week - herstel

Herstel ooglidcorrectie - dag 7 - verwijderen hechtingen

Ooglidcorrectie herstel - dag 8

Herstel ooglidcorrectie - dag 9

Herstel na een ooglidcorrectie - dag 10

Herstel ooglidcorrectie - dag 12

Ooglidcorrectie na 2 weken - herstel

Herstel ooglidcorrectie - dag 16

Ooglidcorrectie herstel: videodagboek

 

FAQ’s herstel ooglidcorrectie (video)

Meer FAQ video's

Ooglidcorrectie na 1 week

Het is de eerste 2 dagen na een ooglidcorrectie belangrijk om rust te nemen en je ogen elk uur even goed te koelen om het herstel te bevorderen. Dit koelen kan met een koelbril of met diepvrieserwtjes (deze zijn ideaal om mee te koelen). Zorg er wel voor dat je bevroren producten nooit rechtstreeks op het oog legt. Houd er altijd een hand- of theedoek tussen.

Na de eerste week is de meeste zwelling en blauwverkleuring weggetrokken. Een week na de behandeling worden de hechtingen verwijderd en is het eerste resultaat van de behandeling al goed zichtbaar. Voor de meeste mensen is het verwijderen van de hechtingen een opluchting. Na deze periode vragen wij onze cliënten ook altijd om hun ervaring omtrent de geleverde zorg te delen in een review.

Ooglidcorrectie na 2 weken

De eerste 2 weken raden wij aan om druk op het hoofd zoveel mogelijk te vermijden. Dus niet bukken, zwaar tillen of sporten. Na 2 weken is het resultaat van de ingreep al zeer goed zichtbaar. Toch kan het zijn dat de korstjes nog enigszins moeten herstellen en dat je nog wat last hebt van een klein beetje zwelling. Geduld is in deze een schone zaak. Afhankelijk van de korstvorming is het al wel mogelijk om make-up te dragen. Pas wel op met de zon: de eerste 6 weken mogen de littekens niet blootgesteld worden aan zonlicht of uv-stralen. Je kunt hiervoor een zonnebril opzetten of jouw litteken insmeren met een factor 50 zonnebrandcrème.

Ooglidcorrectie na 6 weken

Zes weken na de ooglidcorrectie begint het eindresultaat van de ooglidcorrectie zich écht te tonen. Er kan nog sprake zijn van een minimale zwelling en het is normaal als het litteken nog een beetje rood is. Smeer het gebied rond de ogen goed in met een zonnebrandcrème wanneer je naar buiten gaat.

Ooglidcorrectie na 3 maanden

Na 3 maanden is het eindresultaat zichtbaar van de ooglidcorrectie. Na 3 maanden kom je ook op nacontrole bij de plastisch chirurg in de kliniek. Tijdens de controle worden er weer foto’s gemaakt zodat je de voor- en na foto’s van de behandeling kunt vergelijken. Zo kun je goed het verschil zien.

Definitief resultaat ooglidcorrectie

Het definitief resultaat van een ooglidcorrectie is na 3 maanden zichtbaar: je hebt jouw open en frisse blik terug, zonder wallen, hangende oogleden of laaghangende wenkbrauwen, je ziet er weer uitgerust uit. Een ooglidcorrectie zorgt voor een zeer mooi en natuurlijk resultaat. Het litteken zal hierbij niet zichtbaar zijn omdat deze in de natuurlijke plooi valt. Lees de vele ervaringen van cliënten die jou voor zijn gegaan op reviewsites zoals Kliniekervaringen en Zorgkaart Nederland.

Kliniekervaringen ABC Clinic, ooglidcorrectie herstel

 

 

 

Zorgkaart Nederland ABC Clinic, ooglidcorrectie herstel

Ooglidcorrectie voor en na

Om je een beeld te geven van de resultaten, hebben we verschillende cliënten gevraagd of we de foto’s van de ooglidcorrectie mogen delen op onze website. Sinds 2010 zijn veel mannen en vrouwen uit Nederland en België je voorgegaan.

Boven en onderooglidcorrectie - ooglidcorrectie
Voor
Na boven en onderooglidcorrectie
Na
Hangende oogleden voor
Voor
Hangende oogleden verdwijnen met een ooglidcorrectie
Na
Veel meer foto's

Complicaties na de behandeling

Gelukkig komen erge complicaties bijna niet voor na een ooglidcorrectie. Helemaal niet als je wordt behandeld door een ervaren plastisch chirurg en je de nazorgregels goed opvolgt. Toch kan het altijd gebeuren dat er een complicatie optreedt. De complicaties die het meest voorkomen zijn:

Blauwe en gezwollen ogen na ooglidcorrectie

De eerste dagen na de ingreep kunnen jouw ogen gezwollen en blauw gekleurd zijn; dit kan er alarmerend uitzien en uitzakken naar de onderste oogleden. Dit is vooral het geval bij een boven- én onderooglidcorrectie of wenkbrauwlift. De blauwverkleuring en eventuele zwelling zijn een normale reactie van het lichaam. Je hoeft je hier geen zorgen over te maken.

Ooglidcorrectie litteken

Een ooglidcorrectie laat een litteken achter, maar deze is minimaal en niet zichtbaar. Het litteken valt mooi in de plooi van de wimper of in de natuurlijke plooi van de bovenoogleden. Om het littekenweefsel na een ooglidcorrectie toch tot een minimum te beperken, kun je evt. gebruik maken van een littekencrème (Biodermal, Alhydran) wanneer de wond gesloten is. Dit is echter meestal niet noodzakelijk. Het litteken zal in vrijwel alle gevallen mooi herstellen zodat het nagenoeg onzichtbaar is.

Nazorg en tips na een ooglidcorrectie

De nazorg is belangrijk voor het uiteindelijke resultaat en het verloop van het herstel van jouw ooglidcorrectie. Om te zorgen voor een optimaal resultaat, is het belangrijk om onze adviezen goed op te volgen. Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op via 076 – 542 31 54.

Koelen na een ooglidcorrectie

Het is belangrijk de ogen te koelen na een ooglidcorrectie. Dit kan met koude (maar niet bevroren) kompressen of een gelbril. Je krijgt ook een koelbril mee naar huis na de ooglidcorrectie. Wil je gebruik maken van een zakje diepvrieserwten of gecrushed ijs? Zorg er dan voor dat deze nooit rechtstreeks op het oog komen. Houd er altijd een hand- of theedoek tussen.

Hoe vaak en hoe lang moet ik koelen na een ooglidcorrectie?

Wij adviseren je de eerste 2 dagen veel en goed te koelen. Vooral de eerste dag moet je elk uur een paar minuten koelen.

Medicatie bij pijn

Indien noodzakelijk kun je na de ooglidcorrectie gebruik maken van Ibuprofen 400 mg. (maximaal 3 per dag). Zo nodig kun je deze aanvullen met Paracetamol 500 mg. Bij een eerste inname, van zowel Ibuprofen als Paracetamol kun je starten met twee tabletten.

Rustig aan doen

Doe het de eerste dag(en) rustig aan. Niet tillen, bukken of persen. Daarnaast is het belangrijk om de eerste nacht(en) met je hoofd hoger te liggen dan de rest van jouw lichaam.

Niet aan pleisters trekken

Laat de pleistertjes die op de ogen zitten tot de hechtingen worden verwijderd. Als de pleister gedeeltelijk loslaat, is het belangrijk dat je er niet aan trekt. Je kunt de uiteinden voorzichtig wegknippen. Mochten ze helemaal loslaten, dan is het niet noodzakelijk ze te vervangen.

Bescherm jouw ogen tegen zonlicht

Voornamelijk de eerste zes weken is het belangrijk om de ogen goed te beschermen met een zonnebril of een zonnefactor 50.

Draag géén lenzen

De eerste twee weken mag je in principe geen lenzen dragen, tenzij dit anders met je is besproken. Als je de lenzen in en uit kunt doen zonder de bovenste oogleden aan te raken zijn lenzen geen probleem bij een bovenooglidcorrectie. Bij een onderooglidcorrectie mag je géén lenzen dragen.

Haren wassen na ooglidcorrectie 

Douchen of haren wassen is de dag na de ingreep toegestaan. Doe dit wel voorzichtig en zorg dat er geen shampoo of water in het oog of in het wondje komt. Mochten de ogen tóch nat worden, dep de ogen dan voorzichtig droog.

Autorijden na ooglidcorrectie

Het is niet toegestaan om auto te rijden na een ooglidcorrectie. Het zicht is door de behandeling verminderd en je zult wat zwellingen na de ingreep ervaren. Je bent ook niet verzekerd mocht er wat gebeuren.

Werken na een ooglidcorrectie

Afhankelijk van het soort werk wat je doet kun je dit al vrij snel oppakken als dit licht administratief werk is. Zwaar fysiek werk of werk in een stofrijke omgeving wordt natuurlijk sterk afgeraden.

Niet in de ogen wrijven

Na de ingreep kan er nog wat vocht met bloed (verdovingsstof) uit de ogen komen. Om dit te verwijderen kun je het beste deppen met een gaasje of een schone zakdoek. Vermijd wrijven in de ogen!

TV kijken na een ooglidcorrectie

In principe kun je na een ooglidcorrectie gewoon tv kijken. We raden je wel aan om goed naar het lichaam te luisteren en niet te lang achter elkaar naar een scherm te kijken. Jouw ogen kunnen hierdoor ook droger worden.

Mascara na ooglidcorrectie

Na het ondergaan van een ooglidcorrectie is het belangrijk om gedurende de eerste 2 weken geen make-up rondom de ogen te dragen. Make-up kan namelijk schade veroorzaken aan de genezing van de wondjes op je oogleden. Make-up kan in contact komen met de gevoelige huid en het genezingsproces van de wondjes vertragen. Het is van cruciaal belang om geduldig te zijn in deze periode en de ogen voldoende tijd te geven om te herstellen. Door het vermijden van make-up tijdens deze kritieke fase help je het genezingsproces optimaal te bevorderen en verklein je het risico op mogelijke complicaties.

Sporten na een ooglidcorrectie

Je mag de eerste 2 weken na een ooglidcorrectie niet sporten. Dus niet gaan hardlopen, tennissen, padellen of paardrijden. Na 2 weken is dit allemaal weer toegestaan. Wandelen mag overigens wél. Contactsporten zoals boksen, kickboksen of voetbal worden de eerste 4 weken streng afgeraden. De kans dat door een fysiek contact het litteken open zal gaan is te groot. Door de eerste weken voldoende rust te nemen verklein je de kans op complicaties.

Mag je op je zij slapen na een ooglidcorrectie?

Nee, je mag sowieso de eerste 2 weken niet op je zij of buik slapen. De kans op beschadiging van de wondjes is te groot. Hetzelfde geldt voor de hechtingen. Zorg er altijd voor dat je met je hoofd hoger ligt dan je hart. Met een extra kussen onder je nek of schouders is dit mogelijk. Na een week kun je alweer plat op de rug liggen en na 2 tot 3 weken kun je weer op je zij of op je buik gaan slapen.

Heb je geïrriteerde ogen na een ooglidcorrectie?

Na een chirurgische ingreep zoals een ooglidcorrectie kun je last krijgen van geïrriteerde ogen. Je kunt het gevoel hebben alsof er zand in je ogen zit. Ook kunnen de ogen droger worden. Hiervoor kunnen we een oogzalf meegeven of kun je oogdruppels gebruiken. Tijdens het consult met de plastisch chirurg wordt dit met je besproken.

Gratis (video)-consult met de plastisch chirurg?

Een consult is altijd nodig om vast te stellen welke behandeling voor jou geschikt is. Een consult is in te plannen bij ons in de kliniek of als video-consult. De plastisch chirurg staat tijdens het consult stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt eventuele vragen. Je kunt uw consult of video-consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, online in te plannen of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Gratis consult?

Veelgestelde vragen

Waarom moet ik oppassen met bukken of persen na een behandeling aan de ogen?

Na een ooglidcorrectie, zowel bovenooglidcorrectie als onderooglidcorrectie, is het belangrijk om niet te veel druk te zetten rondom het behandelde gebied. Dit geldt ook voor bukken of persen. Dokter Dennis Goossens legt u dit uit in een uitgebreide video.

Hoe ogen koelen na ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie is het belangrijk om je ogen te koelen. Je kunt dit doen met een cool pack, ijsklontjes, of een bevroren zak doperwten. Zorg ervoor dat de huid niet te koud wordt door er een gaasje of zachte handdoek tussen te leggen. Het koelen van de ogen helpt om zwelling te verminderen en het genezingsproces te versnellen.

Hoelang mag ik niet zonnen na een ooglidcorrectie?

Wij raden de eerste 4 weken na de ooglidcorrectie af om de zon in te gaan of onder de zonnebank te gaan. Gaat u toch in de zon, gebruik dan een goede zonnebril en een goede zonnecrème. Door de warmte kan een zwelling ontstaan en kan het litteken verbranden. Daarnaast raden wij u aan het eerste jaar het litteken goed te beschermen tegen de zon (SPF 50). Wanneer een litteken verbrandt zal deze altijd goed zichtbaar blijven. Dit willen we natuurlijk voorkomen.

 

Wanneer mag ik weer make-up dragen na een ooglidcorrectie?

Omdat make-up in de wondjes kan komen en dit het geneesproces vertraagd, raadt ABC Clinic u af om de eerste twee weken na uw ooglidcorrectie make-up te dragen op of om uw ogen. Hierbij kunt u denken aan oog make-up, maar ook foundation en dag- en nachtcrème.

Hoe lang op je rug slapen na een ooglidcorrectie?

We raden aan om na een ooglidcorrectie zoveel mogelijk op je rug te slapen. Dit vermindert zwelling en voorkomt dat je onbewust op je gezicht slaapt. Houd er rekening mee dat dit ten minste een week moet worden volgehouden totdat de hechtingen zijn verwijderd. 

Wat voel je na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie kunt u de eerste dagen last hebben van blauwe plekken en zwellingen rond de ogen. Dit kan ongemakkelijk voelen op het werk. Het is daarom aan te raden om de eerste week na de behandeling rust te nemen. Na zeven dagen worden de hechtingen verwijderd.

Wanneer worden de hechtingen na mijn ooglidcorrectie verwijderd?

Hechtingen worden zes tot acht dagen na de ooglidcorrectie verwijderd.

Zijn er littekens zichtbaar na een ooglidcorrectie?

Bij een bovenooglidcorrectie worden de incisies in de plooi van de oogleden gemaakt. Bij een onderooglidcorrectie valt het litteken aan de binnenzijde van de ogen. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de littekens zichtbaar blijven.

Wanneer kan ik een littekencrème gebruiken na mijn ooglidcorrectie?

Wanneer het wondje van de ooglidcorrectie volledig gesloten is (vaak na twee weken), kunt u starten met het smeren van littekencrème. Let erop dat u de crème niet te dik op de ogen smeert om te voorkomen dat deze in de ogen komt. Smeer de crème voorzichtig op de oogleden.

Hoe lang niet douchen na ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie is het aan te raden om minimaal 24 uur niet te douchen. Na deze periode kunt u weer voorzichtig douchen, maar zorg ervoor dat de wond droog blijft totdat de hechtingen verwijderd zijn. Het is raadzaam om iemand in de buurt te hebben tijdens het douchen in de eerste dagen na de operatie. Douche vooral ook niet te lang.

Hoeveel dagen koelen na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie wordt geadviseerd om uw ogen de eerste twee dagen te koelen met een koud kompres. Dit kan helpen om zwelling en blauwe plekken te verminderen. Na deze koelperiode kunt u uw ogen nog steeds af en toe koelen als dit prettig voelt, maar dit is niet langer noodzakelijk. Houd altijd iets tussen koelelement en oog, nooit direct contact tussen oog en koelelement.

Hoe lang zwelling na een ooglidcorrectie?

Na een bovenooglidcorrectie is zwelling en verkleuring meestal na 1 tot 2 weken weg, terwijl het na een onderooglidcorrectie soms 2 tot 3 weken duurt. Je ziet het uiteindelijke resultaat na ongeveer 3 maanden. Vermijd alcohol en zout voedsel om het herstel te versnellen.

Hoe lang duurt genezing na ooglidcorrectie?

De genezingsduur varieert per persoon en hangt af van de soort ooglidcorrectie. Gemiddeld is zwelling en verkleuring na een bovenooglidcorrectie na 1 à 2 weken verdwenen, en na een onderooglidcorrectie duurt dit 2 à 3 weken. Het uiteindelijke resultaat is na ongeveer 3 maanden te zien.

Hoe lang mag je niet bukken na een ooglidcorrectie?

Je mag niet bukken tot de hechtingen na 7 dagen worden verwijderd na een ooglidcorrectie. Dit zorgt voor een sneller herstel en voorkomt dat de wond opent. Na de verwijdering van de hechtingen kan je je dagelijkse activiteiten voortzetten zonder enige beperkingen. Zorg ervoor dat je de instructies van je plastisch chirurg volgt om een snel herstel te garanderen.

Hoe lang mag je niet werken na een ooglidcorrectie?

De hersteltijd na een ooglidcorrectie varieert, maar meestal kunt u na vijf dagen weer aan het werk. Dit verschilt natuurlijk per beroep. Vermijd lichamelijke inspanning gedurende de eerste weken om het herstelproces niet te belemmeren. Plan uw werkzaamheden dan ook dienovereenkomstig. 

Hoe lang trekkerig gevoel na ooglidcorrectie?

Het trekkerige gevoel na een ooglidcorrectie varieert per persoon, maar duurt meestal enkele weken tot maanden. Het kan voelen alsof de ogen niet volledig kunnen worden geopend of gesloten, maar dit zou vanzelf moeten verdwijnen. De traanproductie kan aanvankelijk verstoord zijn, waardoor de ogen droog aan kunnen voelen, maar ook dit gaat na verloop van tijd over.

Hoe lang vocht vasthouden na ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie is vocht vasthouden normaal en duurt dit meestal een aantal weken tot maanden. Deze klachten verdwijnen na verloop van tijd vanzelf. Houd er rekening mee dat een goede nazorg belangrijk is om het herstelproces te bevorderen.

Hoe ogen schoonmaken na ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie is het belangrijk om het gebied rond uw ogen schoon te houden, maar vermijd het nat maken van de pleistertjes. Gebruik in plaats daarvan een wattenstaafje dat u voorzichtig kunt gebruiken om de wimper rand schoon te maken. Houd eerst het staafje even onder de kraan om het vochtig te maken.

Hoe snel geneest een ooglid?

Bij een bovenooglidcorrectie duurt het gemiddeld 1-2 weken voordat alle zwellingen en blauwe plekken zijn verdwenen. Na 1 week worden de hechtingen verwijderd en zul je zien dat het wondje bijna volledig genezen is. Het kan tot 4-6 maanden duren voordat het volledige genezingsproces is afgerond.

Hoe lang geen mascara na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie mag u ongeveer een week lang geen mascara gebruiken. Dit is omdat de hechtingen nog niet verwijderd zijn. Het kan enkele weken duren voordat de zwelling van uw oogleden is verdwenen en u weer goed make-up kunt aanbrengen. Het is belangrijk om te wachten totdat het gebied volledig is genezen, vooral omdat infecties kunnen optreden. Dit wordt met u besproken tijdens het consult en als de hechtingen worden verwijderd.

Hoe vaak kan je een ooglidcorrectie doen?

Het aantal keren dat je een ooglidcorrectie kan doen, hangt af van diverse factoren. Over het algemeen kan een ooglidcorrectie een blijvend resultaat bieden. Echter, ouderdomsverschijnselen en gewichtsschommelingen kunnen soms een reden zijn om opnieuw een ooglidcorrectie uit te voeren. Raadpleeg een ervaren plastisch chirurg voor meer informatie over herhaalde correcties.

Hoelang moet je herstellen van een ooglidcorrectie?

De duur van het herstel na een ooglidcorrectie varieert per persoon. Over het algemeen verdwijnen zwelling en verkleuringen na 1 à 3 weken. Na 6 maanden is het uiteindelijke resultaat bereikt. Het is raadzaam om de eerste paar dagen na de operatie rust te nemen en het hoofd hoger te houden dan het hart om zwelling te verminderen. Verder is het belangrijk om de instructies van de plastisch chirurg op te volgen voor een snel en veilig herstel.

Hoeveel dagen rust na ooglidcorrectie?

Het is aanbevolen om ten minste drie tot vijf dagen volledige rust te nemen na een ooglidcorrectie om te herstellen. Vermijd zware inspanningen en til geen zware voorwerpen tijdens deze periode. Bespreek indien nodig uw herstelperiode met uw plastisch chirurg. Houd er rekening mee dat de hersteltijd per persoon kan variëren.

Waar op letten na ooglidcorrectie?

Het is belangrijk om 24 uur lang volledige rust te nemen na een ooglidcorrectie en geen bezoek te ontvangen. Zorg dat u zich ontspant door op bed te liggen of in een luie stoel te zitten. Vermijd praten en zet uw telefoon uit. Geef uw ogen de tijd om te herstellen en volg de instructies van uw plastisch chirurg op voor een snel herstel van uw gezondheid.

Wat kun je het beste doen na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie is het essentieel om voldoende rust te nemen en druk op uw oogleden te voorkomen. Roken en (overmatig) alcoholgebruik kunnen de genezing vertragen en het risico op complicaties vergroten. Vermijd verder make-up en contactlenzen (tenzij anders besproken) om irritatie te voorkomen. Bescherm uw ogen tegen zonlicht en zonnebanken door een bril te dragen. Deze tips minimaliseren de bijwerkingen en bevorderen het genezingsproces.

Wat te doen bij zwelling na ooglidcorrectie?

Om zwelling na een ooglidcorrectie te verminderen, is het belangrijk om uw ogen regelmatig te koelen met een koelbril gedurende de eerste 2 dagen van uw herstel. Dit kan ongemak verminderen en de zwelling helpen verminderen. Na uw operatie ontvangt u een koelbril van ons.

Welke crème na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie raden mag u géén crème of zalf gebruiken. Vooraf kunnen Arnica-druppels gebruikt worden om eventueel de genezing te bevorderen en de zwelling te verminderen. Na een dag of 10, als de hechtingen verwijderd zijn, mag u eventueel een crème gaan smeren, mits er geen wondjes meer op uw oogleden aanwezig zijn en na overleg met de plastisch chirurg.

Hoe lang korstjes na een ooglidcorrectie?

Korstjes verdwijnen meestal na 1 tot 2 weken na een ooglidcorrectie. U kunt daarna eventueel de littekentjes verzorgen met een speciaal ontwikkelde littekencrème. Dit wordt met u besproken tijdens het consult en de nazorg.

Hoe lang blijven de ogen dik na een ooglidcorrectie?

Na een ooglidcorrectie kunnen de ogen tot 2 à 3 weken na de ingreep nog dik zijn. De meeste zwelling en verkleuringen zullen na 1 à 2 weken afnemen. Het eindresultaat van de correctie is zichtbaar na 3 maanden. Zorg voor voldoende rust en volg de aanwijzingen van jouw plastisch chirurg op voor een snel herstel.

Hoe lang last van ooglidcorrectie?

De duur van de last na een ooglidcorrectie varieert per persoon en hangt af van de omvang van de operatie. Over het algemeen verdwijnen de zwelling en pijn na ongeveer drie dagen, maar het herstel kan tot twee weken duren. Gebruik van pijnstillers kan de pijn aanzienlijk verminderen, maar ook dat verschilt heel erg per persoon.

Kan je tv kijken na ooglidcorrectie?

Het wordt niet aanbevolen om tv te kijken in de eerste dagen na een ooglidcorrectie omdat dit kan leiden tot droge ogen, meer zwelling of een vermoeid gevoel. Het is beter om te rusten en je ogen zoveel mogelijk te ontlasten om een ​​positief herstel te stimuleren. Raadpleeg de plastisch chirurg voor specifieke richtlijnen. 

Gratis consult