Borstcorrectie

Borstcorrectie

Best veel vrouwen zijn onzeker over hun borsten of tepels. Ze vinden hun borsten te klein, te groot of ze vinden dat de borsten te veel aan stevigheid hebben verloren. Ook ongelijke borsten of ingetrokken tepels komen vaker voor dan u denkt. Daarbij kunnen mannen óók last hebben van borstvorming, niet fijn. Een borstcorrectie is dan een zeer mooie en dankbare oplossing.

Ervaren plastisch chirurgen

Uw mooie borsten terug

Borsten kunnen, naarmate we ouder worden, hun mooie contouren verliezen. Ze worden slapper of gaan wat hangen. Vooral door ouderdom en zwangerschap(pen) wordt de huid slapper en gaan de borsten meer hangen. Het is een heel natuurlijk verschijnsel waar veel vrouwen last van hebben. Ook zijn er vrouwen die last hebben van te grote of juist te kleine borsten, ingetrokken tepels of een te grote tepelhof. U kunt hier iets aan laten doen.

Met behulp van een borstcorrectie zorgen onze plastisch chirurgen ervoor dat het volume in de borsten toeneemt of herstelt. Daarnaast kan een borstcorrectie ook zorgen voor kleinere borsten, waardoor eventuele rugproblemen worden opgelost. Een borstcorrectie kan bestaan uit een borstlift, borstverkleining, borstvergroting, tepelcorrectie van o.a. ingetrokken tepels of een te grote tepelhof. Deze plastisch chirurgische ingrepen kunnen worden uitgevoerd met implantaten of met eigen vet. Onze plastisch chirurgen maken enkel gebruik van veilige producten bij het uitvoeren van een borstcorrectie. Een correctie van de borsten wordt ook vaak uitgevoerd bij een mommy makeover.

De behandeling

Borstlift

Voorafgaand aan de borstlift brengt de anesthesist u onder algehele narcose. Aansluitend begint de plastisch chirurg de ingreep met het maken van een incisie. Meestal loopt deze vanaf de tepel naar beneden en eindigt in de borstplooi. Het teveel aan huid wordt weggesneden en de tepel wordt op de goede hoogte gebracht. Vervolgens wordt er wel of geen implantaat geplaatst. Dit verschilt per persoon. De ingreep eindigt met het plaatsen van twee drains, het hechten van de wond en het aanbrengen van een drukverband. De drains worden na 24 tot 48 uur alweer verwijderd en ook het drukverband hoeft slechts enkele dagen te blijven zitten.

Borstvergroting implantaten

Voor aanvang van de borstvergroting brengt de anesthesist u onder volledige narcose. Aansluitend start de behandeling met het maken van een incisie. Afhankelijk van de situatie zal dit onder de oksel, op de rand van het tepelhof of in de borstplooi zijn. Via deze incisie creëert de plastisch chirurg ruimte om het implantaat in te brengen. Na het plaatsen van het implantaat hecht de plastisch chirurg de wond en is de ingreep klaar. U blijft een nachtje in het ziekenhuis en de volgende dag wordt u door de plastisch chirurg uit het ziekenhuis ontslagen.

Borstvergroting met eigen vet

Een borstvergroting met eigen vet start altijd met een liposuctie of liposculptuur om het vet te verwijderen wat nodig is voor de lipofilling. Op de afgesproken plekken (vaak bij de buik of bovenbenen) maakt de arts of plastisch chirurg een zeer kleine incisie en spuit hij een fysiologische zoutwateroplossing met verdovingsvloeistof in. Na een korte wachttijd van enkele minuten zal via de incisies een vibrerende kleine canule ingebracht worden en wordt het vet verwijderd. Dit vet wordt vervolgens gereinigd en terug gespoten op de plaatsen waar dat nodig is.

Borstverkleining man

Borstvorming bij mannen komt veel voor. Gelukkig is hier iets tegen te doen. Deze ingreep kan eventueel onder plaatselijke verdoving worden uitgevoerd als er alleen vet verwijderd moet worden. Zit er echter ook een teveel aan klierweefsel zal de behandeling onder algehele narcose worden uitgevoerd.

Tepelcorrectie

Over het algemeen vindt een tepelcorrectie of tepelverkleining plaats onder plaatselijke verdoving. In geval van een tepelhofverkleining maakt de plastisch chirurg een incisie rond de tepel of tepelhof en verwijdert het teveel aan huid. Is er sprake van een te grote tepel, dan wordt deze verkleind door het teveel aan huid en klierweefsel weg te nemen. Voor een ingetrokken tepel worden de melkgangetjes onder de tepel losgemaakt. Dit zorgt ervoor de dat de tepel niet meer naar binnen gaat staan. De behandeling eindigt met het hechten van de gemaakte incisies. Na ongeveer een week worden deze weer verwijderd.

Resultaat van de borstcorrectie

Een borstcorrectie is een zeer dankbare ingreep die voor een heel natuurlijk resultaat zorgt. Wel zal uw lichaam enige tijd nodig hebben om te herstellen na de borstcorrectie. De eerste dagen zult u wat last hebben van zwellingen en blauwe plekken. Daarnaast kunnen littekens gedurende enkele weken nog wat vurig van kleur zijn. Na enkele maanden wordt dit minder. Helemaal verdwijnen zullen littekens niet. Echter, na enkele maanden zullen littekens nauwelijks nog zichtbaar zijn.

Kosten borstcorrectie

BehandelingPrijs
Consult€50,-
Borstvergroting
Ronde prothesevanaf€4250,-
Anatomische prothesevanaf€4800,-
Borstvergroting met eigen veteerste behandeling€4900,-
tweede behandeling €4500,-
Prothesewisselvanaf€5700,-
Borstlift
Zonder prothese€5250,-
Ronde prothese€6100,-
Anatomische prothese€6600,-
Prothesewisselvanaf€5700,-
Tepelcorrectie
Ingetrokken tepelsvanaf€1500,-
Tepelreductievanaf€1500,-
Tepelhofverkleiningvanaf€1500,-
Borstverkleining man
Klierweefsel€2400,-
Vet- en klierweefsel€3300,-

De prijs van een borstcorrectie is inclusief een overnachting in het Amphia ziekenhuis.

Een consult is te allen tijde noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van een borstcorrectie. Daarvoor moet de plastisch chirurg u dus gezien hebben. Het consult is geheel vrijblijvend en kost € 5o,-.

Uw borstcorrectie betalen in termijnen?

Wij werken voor termijnbetalingen of financieringen samen met Cosmetic Finance

Waar word ik geopereerd?

De borstcorrectie wordt door de Nederlandse plastisch chirurgen uitgevoerd in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Onze Belgische plastisch chirurg Gerd Fabre opereert in het AZ Delta Ziekenhuis in Roeselare. U profiteert zo van de luxe, discrete en ongedwongen sfeer van een privékliniek (met gratis parkeren en verse koffie) en de veilige omgeving van een ziekenhuis.

Vrijblijvend consult borstcorrectie met de plastisch chirurg?

Bij ABC Clinic starten we een borstcorrectie altijd met een vrijblijvend consult met de behandelend plastisch chirurg. De plastisch chirurg staat stil bij uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn van een borstcorrectie en beantwoordt graag uw vragen over de behandeling.

De plastisch chirurgen van het Amphia maken eventueel gebruik van een 3D-scan om het te verwachte resultaat van de borstcorrectie te bekijken. Dit gebeurt tijdens het tweede verplicht gesprek wat plaatsvindt op het voorbereidingsplein van het Amphia ziekenhuis.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van een borstcorrectie? Bel dan naar 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. Ook kunt u online eenvoudig een consult inplannen.

Afspraak maken?

Blijven er zichtbare littekens achter na een borstcorrectie?

Bij een borstlift blijven altijd littekens achter. De plastisch chirurg zal nauwkeurig de plaatsen bepalen waar gesneden zal worden, om de littekens zo klein en onopvallend mogelijk te maken. Waar de littekens zichtbaar zijn is afhankelijk van de omvang van de operatie.

Kan ik nog borstvoeding geven na een borstcorrectie?

Het is afhankelijk van de toegepaste behandelmethode of er nog borstvoeding gegeven kan worden na de borstcorrectie. Het is aan te raden om een borstcorrectie te overwegen op een punt waarop je niet meer van plan bent borstvoeding te geven, omdat er in het weefsel van de borst(en) gesneden wordt. Tijdens een vrijblijvend consult kan de plastisch chirurg je meer informatie geven over de behandelmethoden bij een borstcorrectie.

Waar word ik geopereerd bij een borstcorrectie?

De borstcorrectie wordt door de Nederlandse plastisch chirurgen uitgevoerd in het Amphia Ziekenhuis in Breda. U profiteert zo van de luxe, discrete en ongedwongen sfeer van een privékliniek (met gratis parkeren en verse koffie) en de veilige omgeving van een ziekenhuis.

Wat houdt een borstcorrectie precies in?

Een borstcorrectie kan bestaan uit een verkleining, een vergroting met implantaten of eigen vet of een versteviging (lift) van de borst. Bij een borstvergroting wordt gewerkt met een implantaat of eigen vetweefsel (lipofilling). Bij een verkleining of een versteviging wordt de grootte, vorm en stevigheid aangepast door inwendige verplaatsing van vet en borstklierweefsel.

Worden er implantaten gebruikt bij een borstcorrectie?

Dit verschilt per persoon. De plastisch chirurg bepaalt tijdens het consult of het noodzakelijk is om een implantaat te gebruiken tijdens de borstcorrectie. Hier is vooraf niks over te zeggen.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online