e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Borstcorrectie
photo-frame Carla Theunissen - Plastisch chirurg
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Carla Theunissen

Borstcorrectie

Veel vrouwen zijn onzeker over hun borsten of de grootte van hun tepels. Ze vinden hun borsten te klein, te groot of ze vinden dat de borsten te veel aan stevigheid hebben verloren. Ook ongelijke borsten of ingetrokken tepels komen vaker voor dan je denkt. Daarbij kunnen mannen óók last hebben van borstvorming. Een borstcorrectie is dan een oplossing.

Jouw mooie borsten terug met een borstcorrectie

Borsten kunnen, naarmate we ouder worden, hun mooie contouren verliezen. Ze worden slapper of gaan wat meer naar beneden hangen. Vooral door ouderdom en zwangerschap(pen) wordt de huid slapper en gaan de borsten meer hangen. Het is een heel natuurlijk verschijnsel waar veel vrouwen last van hebben. Ook zijn er vrouwen die last hebben van te grote of juist te kleine borsten, ingetrokken tepels of een te grote tepelhof. U kunt hier iets aan laten doen.

Met behulp van een borstcorrectie zorgen onze ervaren plastisch chirurgen ervoor dat het volume in de borsten toeneemt of hersteld wordt. Daarnaast kan een borstcorrectie ook zorgen voor kleinere borsten, waardoor eventuele rugproblemen worden opgelost. Een borstcorrectie kan bestaan uit een borstlift, borstverkleining, gynaecomastie, borstvergroting of tepelcorrectie. Deze plastisch chirurgische ingrepen kunnen worden uitgevoerd met implantaten of met eigen vet. Onze plastisch chirurgen maken enkel gebruik van veilige producten bij het uitvoeren van deze gespecialiseerde ingreep. Tenslotte wordt een correctie van de borsten wordt ook vaak uitgevoerd bij een mommy makeover.

3D consult borstvergroting

3D consult borstcorrectie

Behandeling bij verschillende soorten borstcorrecties

Bij borstcorrecties zijn er verschillende behandelingen mogelijk, afhankelijk van jouw wensen en behoeften. Van borstliften en borstvergrotingen tot tepelcorrecties en borstverkleiningen bij mannen, elke ingreep is erop gericht om het gewenste esthetische resultaat te bereiken. Hieronder vind je een overzicht van de beschikbare behandelingen:

Borstlift

Een borstlift is een mooie oplossing voor vrouwen die last hebben van verslapte of doorhangende borsten. Overtollige huid wordt verwijderd en de tepel wordt verplaatst naar een hogere positie, wat zorgt voor een jeugdiger en steviger uiterlijk.

Borstvergroting met implantaten

Wanneer vrouwen last hebben van kleine of asymmetrische borsten is een borstvergroting een zeer mooie en dankbare oplossing. Door de plastisch chirurg worden implantaten geplaatst via een kleine incisie, wat leidt tot een vollere en beter gevormde boezem.

Borstvergroting met eigen vet

Een alternatief voor een borstvergroting met implantaten is een borstvergroting met eigen vet, ook wel lipofilling van de borsten genoemd. Eerst vindt er een liposuctie plaats en daarna wordt het geoogste vet gezuiverd en  via lipofilling in de borsten geïnjecteerd, wat resulteert in een natuurlijke en subtiele vergroting zonder implantaten.

Borstverkleining man

Borstvorming bij mannen komt veel voor. Gelukkig is hier ook iets tegen te doen met een borstverkleining bij mannen. Overtollig vet en/of klierweefsel wordt veilig en deskundig verwijderd, wat een platter en mannelijker borstprofiel oplevert.

Tepelcorrectie

Bij een tepelcorrectie worden te grote, asymmetrische of ingetrokken tepels behandeld door de plastisch chirurg. Overtollig weefsel wordt verwijderd of de tepels worden gecorrigeerd, wat zorgt voor een meer esthetische en zelfverzekerde uitstraling.

Voor en na foto’s van de borstcorrectie

Om je een beeld te geven van de resultaten die je kunt verwachten, hebben we een aantal voor- en nafoto’s van diverse borstcorrecties samengesteld. Deze foto’s tonen de veranderingen die mogelijk zijn dankzij ingrepen zoals borstliften, borstvergrotingen en tepelcorrecties. Door deze voorbeelden krijg je een beter inzicht in de mogelijkheden van de behandelingen en hoe deze jouw eigen esthetische doelen kunnen helpen verwezenlijken.

Borstvergroting 3D consult

Borstcorrectie kosten

BehandelingPrijs
Consult€50,-
Borstvergroting
Ronde prothesevanaf€4500,-
Anatomische prothesevanaf€5100,-
Borstvergroting met eigen veteerste behandeling€5100,-
tweede behandeling €4700,-
Prothesewisselvanaf€5700,-
Borstlift
Zonder prothese€5500,-
Ronde prothese€6500,-
Anatomische prothese€7100,-
Prothesewisselvanaf€5700,-
Tepelcorrectie
Ingetrokken tepelsvanaf€1500,-
Tepelreductievanaf€1500,-
Tepelhofverkleiningvanaf€1500,-
Borstverkleining man
Klierweefsel€3500,-
Vet- en klierweefsel€3900,-

De prijs van een borstcorrectie is inclusief een overnachting in het Amphia ziekenhuis.

Een consult is altijd noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van een borstcorrectie. Daarvoor moet de plastisch chirurg je dus gezien hebben. Het consult is geheel vrijblijvend en kost € 5o,-.

Jouw borstcorrectie betalen in termijnen?

Wij werken voor termijnbetalingen of financieringen samen met Cosmetic Finance

Wordt een borstcorrectie vergoed?

Over het algemeen wordt een borstcorrectie niet vergoed door de zorgverzekeraar. Enkel een borstverkleining zal in aanmerking komen voor een vergoeding. Er wordt alleen vergoed vanuit de basisverzekering van de zorgverzekeraar als er sprake is van een medische indicatie. Helaas is dat in veel gevallen niet het geval en wordt het als esthetische ingreep gezien.

Waar word ik geopereerd?

De borstcorrectie wordt door de Nederlandse plastisch chirurgen uitgevoerd in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Onze Belgische plastisch chirurg Gerd Fabre opereert in het AZ Delta Ziekenhuis in Roeselare. Je profiteert zo van de luxe, discrete en ongedwongen sfeer van een privékliniek (met gratis parkeren en verse koffie) en de veilige omgeving van een ziekenhuis.

Hieronder kun je een video bekijken van de afdeling plastische chirurgie van het Amphia met wie wij intensief samenwerken:

Vrijblijvend consult met een (vrouwelijke) plastisch chirurg?

Bij ABC Clinic starten we een borstcorrectie altijd met een vrijblijvend consult met de behandelend plastisch chirurg. De plastisch chirurg staat stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn van een borstcorrectie en beantwoordt graag jouw vragen over de behandeling. De plastisch chirurgen van het Amphia maken eventueel gebruik van een 3D-scan om het te verwachte resultaat van de borstcorrectie te bekijken.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een borstcorrectie? Bel dan naar 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak of vul het contactformulier in. Ook kun je online eenvoudig een consult inplannen.

Afspraak maken?

Veelgestelde vragen

Blijven er zichtbare littekens achter na een borstcorrectie?

Bij een borstlift blijven altijd littekens achter. De plastisch chirurg zal nauwkeurig de plaatsen bepalen waar gesneden zal worden, om de littekens zo klein en onopvallend mogelijk te maken.

Kan ik nog borstvoeding geven na een borstcorrectie?

Het is afhankelijk van de toegepaste behandelmethode of er nog borstvoeding gegeven kan worden na de borstcorrectie. Het is aan te raden om een borstcorrectie te overwegen op een punt waarop je niet meer van plan bent borstvoeding te geven, omdat er in het weefsel van de borst(en) gesneden wordt. Tijdens een vrijblijvend consult kan de plastisch chirurg je meer informatie geven over de behandelmethoden bij een borstcorrectie.

Waar word ik geopereerd bij een borstcorrectie?

De borstcorrectie wordt door de Nederlandse plastisch chirurgen uitgevoerd in het Amphia Ziekenhuis in Breda.

Wat houdt een borstcorrectie precies in?

Een borstcorrectie kan bestaan uit een verkleining, een vergroting met implantaten of eigen vet of een versteviging (lift) van de borst. Bij een borstvergroting wordt gewerkt met een implantaat of eigen vetweefsel (lipofilling). Bij een verkleining of een versteviging wordt de grootte, vorm en stevigheid aangepast door inwendige verplaatsing van vet en borstklierweefsel.

Worden er implantaten gebruikt bij een borstcorrectie?

Dit verschilt per persoon. De plastisch chirurg bepaalt tijdens het consult of het noodzakelijk is om een implantaat te gebruiken tijdens de borstcorrectie. Hier is vooraf niks over te zeggen.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online