e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b
Carla Theunissen - Plastisch chirurg
De informatie op deze pagina is medisch getoetst door:
Carla Theunissen

Borstverkleining man

Een borstverkleining bij mannen komt vaker voor dan u denkt. Bijna de helft van alle mannen heeft er in meer of mindere mate last van. Zogenoemde man boobs zijn dus een veelvoorkomend probleem. Een borstverkleining is dan een zeer mooie oplossing!

Borstverkleining man, mannenborsten (man boobs)

Borstvorming bij mannen, ook wel gynaecomastie genoemd, komt veel voor. Bijna de helft van de mannen heeft er last van. Hoe een borstverkleining voor de man plaatsvindt is afhankelijk van het probleem dat u heeft. Borstvorming bij mannen kan vanaf de puberteit ontstaan. Er is vaak geen duidelijke oorzaak voor het ontstaan van mannenborsten. Wanneer u er zelf veel last van heeft, u zich hieraan stoort of wanneer u zich schaamt, biedt een borstverkleining voor mannen een mooie oplossing.

Wanneer u last heeft van een teveel aan vetweefsel, zal een liposuctie-behandeling voldoende zijn. Bij een teveel aan vet- en klierweefsel is een chirurgische borstverkleining noodzakelijk. Onze plastisch chirurgen bekijken dit tijdens een consult.

Het resultaat van een borstverkleining voor mannen

Bij vet- en klierweefsel:
Enkele dagen na de ingreep kunt u uw bezigheden weer oppakken, na ongeveer zes weken is zwaardere inspanning mogelijk. Wel kunt u na de ingreep nog last hebben van zwellingen en stijfheid. In de eerste periode kunnen de littekens nog wat vurig van kleur zijn, maar na enkele maanden verdwijnt dit en zijn ze nauwelijks zichtbaar.

Bij enkel vetweefsel:
Nadat de zwellingen en blauwe plekken in de eerste week afnemen, zal het eerste resultaat van de behandeling zichtbaar zijn. Na drie maanden komt u op nacontrole en dan is het definitieve resultaat van de behandeling zichtbaar. Een liposuctie voor een borstverkleining voor de man laat bijna geen zichtbare littekens achter.

Kosten borstverkleining

BehandelingPrijs
Consult€50,-
Borstverkleining klierweefsel€3500,-
Borstverkleining vet- en klierweefsel€3900,-

Een consult is altijd noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van de borstverkleining. Daarvoor moet de plastisch chirurg of cosmetisch arts u dus gezien hebben. Het consult is geheel vrijblijvend en kost €50,-.

Uw ingreep financieren?
Heeft u niet het geld om uw behandeling in één keer te betalen? U kunt een lening afsluiten bij Cosmetic Finance. U kunt in termijnen uw lening afbetalen.

 

Ik wil graag een consult inplannen

De behandeling

Afhankelijk van de ingreep die voor u geschikt is vindt de borstverkleining voor mannen onder plaatselijke of algehele verdoving plaats. Bij enkel vetweefsel is een lokale verdoving voor de liposuctie voldoende. Wanneer u last heeft van vet- en klierweefsel zal de behandeling onder algehele verdoving plaatsvinden.

Waar vindt een borstverkleining bij mannenborsten plaats?

De verkleining van mannenborsten (borstcorrectie) wordt door de Nederlandse plastisch chirurgen uitgevoerd in het Amphia Ziekenhuis in Breda. U profiteert zo van de luxe, discrete en ongedwongen sfeer van een privékliniek (met gratis parkeren en verse koffie) en de veilige omgeving van een ziekenhuis.

Hieronder kun je een video bekijken van de afdeling plastische chirurgie van het Amphia met wie wij intensief samenwerken:

Consult borstverkleining man?

Om te bepalen welke behandeling voor u noodzakelijk is, starten we een borstverkleining voor de man altijd met een vrijblijvend consult. De behandelend plastisch chirurg bespreekt tijdens dit consult uw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt al uw vragen over de ingreep.

Wilt u meer informatie over een borstverkleining voor de man? Bel dan naar 076 – 542 31 54 voor een vrijblijvende afspraak. U kunt ook het contactformulier invullen of eenvoudig uw consult online inplannen. 

Een consult inplannen?

Veelgestelde vragen

Blijven er littekens achter na de borstverkleining bij gynaecomastie?

Bij een borstverkleining d.m.v. liposuctie zal er geen litteken achterblijven. Echter bij een borstverkleining d.m.v. een operatie, krijgt men wel littekens. Bij de operatie zal de plastisch chirurg een kleine snee aan de onderzijde van de tepelhof maken, het litteken zal dus aan de onderzijde van de tepelhof bevinden.  Dus het litteken zal niet zichtbaar zijn.

Is het resultaat van mijn borstverkleining (gynaecomastie) blijvend?

Of het resultaat van de borstverkleining blijvend is is afhankelijk van verschillende factoren. Het resultaat kan worden beïnvloed door veranderingen in gewicht. Wanneer het gewicht toeneemt bestaat de kans dat de borsten ook weer mee zullen groeien met de rest van het vetpercentage. Daarnaast is het lichaam onderhevig aan veroudering. Met de leeftijd wordt de huid wat slapper. Dit kan tot gevolg hebben dat de borst op termijn wat minder stevig wordt.

Wanneer is het resultaat van de borstverkleining bij gynaecomastie zichtbaar?

Wanneer je enkel het vetweefsel hebt laten verwijderen, zal je het eerste resultaat pas na een paar dagen zien. Dit in verband met het optreden van blauwe plekken en zwellingen na de behandeling. Het uiteindelijke resultaat zal pas na twee tot drie maanden zichtbaar zijn. Het resultaat na een operatie van het weghalen van het vet- en klierweefsel in de borst(en) zal net als bij het weghalen van het vetweefsel na een paar dagen al te zien zijn. Het definitieve resultaat zal na ongeveer zes maanden zichtbaar zijn.

Wanneer kom ik in aanmerking voor een borstverkleining bij gynaecomastie?

Je komt in aanmerking voor de borstverkleining voor mannen wanneer je minimaal achttien jaar oud bent en je last hebt van te veel vet (en klierweefsels) in je borst(en). Onze plastisch chirurgen bespreken graag de mogelijkheden tijdens een vrijblijvend consultgesprek.

Wat voor soort ingrepen zijn er bij een borstverkleining voor mannen?

Er zijn twee soorten ingrepen bij een borstverkleining voor mannen. Allereerst is er een cosmetische ingreep. Hierbij wordt het teveel aan vet in de borst(en)verwijderd. Je kan hiervoor in aanmerking komen als je alleen het vet in je borst(en) wilt laten verwijderen. Soms is er ook sprake van klierweefsel bij de mannenborst. Dan wordt niet alleen het teveel aan vet uit de borst(en) weggehaald, maar ook het klierweefsel. Deze operatie wordt in het Amphia ziekenhuis uitgevoerd en de operatie zal onder algehele verdoving zijn.

076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online