De kliniek

Ooglidcorrectie kosten

De kosten van een ooglidcorrectie hangen af van de behandeling die voor u noodzakelijk is. Dit wordt tijdens het consult met de plastisch chirurg met u besproken.

Prijzen

Heeft u last van hangende oogleden en is een bovenooglidcorrectie de juiste oplossing of is wellicht in uw situatie juist een chirurgische wenkbrauwlift noodzakelijk voor een goed en langdurig resultaat? Bij wallen onder de ogen is een onderooglidcorrectie de juiste oplossing. Afhankelijk van de klachten die u heeft bij wallen onder de ogen kunnen fillers soms ook een mooie oplossing bieden. Aan iedere behandeling zit een andere prijs verbonden. De geschikte behandeling voor u komt naar voren tijdens het consultgesprek met een van onze gespecialiseerde en ervaren plastisch chirurgen. Zodra de geschikte behandeling bekend is, zullen ook de ooglidcorrectie kosten worden vastgesteld.

Tarieven ooglidcorrectie behandelingen

Om u een overzicht te geven van de tarieven van de ooglidcorrectie hebben wij onderstaand schema gemaakt. De kosten van een ooglidcorrectie worden besproken tijdens het consultgesprek met de plastisch chirurg.

Behandeling Prijs
ConsultConsult wordt verrekend bij een ingreep€35,-
Bovenooglidcorrectiebeide ogen€995,-
Onderooglidcorrectie (mid-facelift)beide ogen€1695,-
Chirurgische wenkbrauwliftbeide wenkbrauwen€1850,-
Boven- en onderooglidcorrectiebeide ogen€2595,-
Bovenooglidcorrectie met wenkbrauwliftbeide ogen€2650,-

Vergoeding ooglidcorrectie

Een bovenooglidcorrectie wordt bijna niet meer vergoed door de zorgverzekeraar. Een onderooglidcorrectie wordt nooit vergoed door de zorgverzekering.

Uw ooglidcorrectie in termijnen betalen?
Wilt u graag een ooglidcorrectie ondergaan maar kunt u of wilt u de kosten niet in één keer betalen? Via Cosmetic Finance is het mogelijk uw ooglidcorrectie in termijnen te betalen. Zij gaan uiterst discreet met uw aanvraag om.

Waarom werken wij met plastisch chirurgen?

Ooglidcorrecties worden in Nederland gelukkig voornamelijk door plastisch chirurgen uitgevoerd. Zij beheersen verschillende plastische chirurgische technieken om mooie en natuurlijke resultaten te behalen. Echter, afgelopen jaren zijn er ook meer huisartsen of basisartsen zich gaan bezighouden met ooglidcorrecties en andere cosmetische behandelingen. De goedkopere klinieken werken zelfs met artsen die nog in opleiding zijn. Wij werken bewust alléén met gespecialiseerde plastisch chirurgen vanwege de 12-jarige opleiding die zij hebben genoten. Wat is nu het verschil tussen een arts en een plastisch chirurg?

Na het succesvol afronden van de opleiding geneeskunde (6 jaar) ben je basisarts. Daarna kun je als basisarts een specialisatie volgen tot plastisch chirurg, huisarts, oogarts, bedrijfsarts, of KNO-arts. Plastische chirurgie is de enige specialisatie waarbij ooglidchirurgie een vast onderdeel is van de 12-jarige opleiding. Bij de opleiding tot huisarts, kaakchirurg of KNO-arts is dit bijvoorbeeld niet het geval. Kies dus altijd voor een plastisch chirurg wanneer u een ooglidcorrectie overweegt.

Mogelijkheden bespreken met de plastisch chirurg

Om duidelijkheid te krijgen over de prijs is een consult met de plastisch chirurg een noodzakelijke stap. De behandelend plastisch chirurg bekijkt uw gezicht en bespreekt uw wensen en verwachtingen. U heeft tijdens dit gesprek ruim de tijd om vragen te stellen over de behandeling. Een consult is natuurlijk vrijblijvend. U kunt uw consult inplannen door ons contactformulier in te vullen, direct online of door te bellen naar 076 – 542 31 54.

Afspraak maken
Wat kost een ooglidcorrectie?

Een ooglidcorrectie is mogelijk vanaf € 995,-. Een bovenooglidcorrectie kost € 995,- en een onderooglidcorrectie kost € 1.695,-. Dit is natuurlijk voor beide ogen. Een boven- en onderooglidcorrectie kost € 2.595,-. De behandeling wordt uitgevoerd door zeer ervaren plastisch chirurgen, dus geen huisarts, basisarts of cosmetisch arts.

Zijn de weergegeven kosten voor één oog of beide ogen?

De kosten die op onze website worden weergegeven zijn voor beide ogen. U betaalt de behandeling dus niet per oog.

Is een ooglidcorrectie blijvend?

Een ooglidcorrectie zorgt voor een langdurig resultaat. Ondanks een ooglidcorrectie is de huid alsnog onderhevig aan verslapping en veroudering van de huid. Hierdoor kunnen de oogleden, ook na een ooglidcorrectie, op latere leeftijd alsnog gaan hangen.

Kan ik mijn ooglidcorrectie in termijnen betalen?

Wij werken niet met behandelingen of ingrepen betalen in termijnen. Wel kunt u uw ooglidcorrectie financieren via Cosmetic Finance. U sluit hier een lening af en betaalt deze in termijnen terug. Meer informatie vindt u op: http://cosmeticfinance.nl/

Ga ik onder narcose bij een onderooglidcorrectie?

Nee, onze plastisch chirurgen voeren de onderooglidcorrectie onder plaatselijke verdoving uit. De behandeling kan eventueel onder algehele narcose worden uitgevoerd, maar de narcose maakt het onnodig duurder. Voor de eventuele angst voor pijn tijdens de ooglidcorrectie hoeft u de behandeling niet onder narcose te laten uitvoeren. Vrijwel al onze cliënten vertellen dat ze de verdovingsprikjes amper hebben gevoeld en dat zij de gehele ingreep erg vonden meevallen.

Hoe kan ik me voorbereiden op een ooglidcorrectie?

Voor de ingreep sturen wij altijd een lijst mee met de raadgevingen die u vooraf dient op te volgen. Op deze pagina vindt u de lijst met voorbereidingen voor de ingreep:

– De dag van de ingreep is koffie (cafeïne) niet toegestaan.
– Roken: het beste is om 2 weken vóór de ingreep te stoppen met roken. Nog beter is het om helemaal te stoppen met roken. Roken heeft namelijk een zeer slechte invloed op uw huid. Roken heeft ook een negatieve invloed op het herstel van de behandeling.
– Alcohol: Geen alcohol minimaal twee dagen vóór de ingreep.
– Aspirine: Stop met aspirine minimaal 1 week vóór de ingreep.
– Als u antistolling (bloedverdunners) gebruikt (acenocoumarol of fenprocoumon tabletten) neem dan vóóraf contact op met uw arts en/of de trombosedienst. Bespreek de uitslagen met het secretariaat van ABC Clinic, die het weer bespreekt met uw behandelend plastisch chirurg.
– U kunt na de ingreep niet zelf naar huis rijden. Zorg dat iemand u op komt halen.
– Start eventueel 8 dagen voor de ingreep met Arnica Montana D6 van VSM. Dit homeopathisch kruid bevordert de doorbloeding en kan blauwe plekken eventueel kan beperken. Dit is te koop bij de drogist.
– Wanneer u ziek bent of koorts heeft kan de ingreep niet doorgaan. Breng ons hier zo spoedig mogelijk van op de hoogte!
– Indien u tussen het consult en de ingreep (nieuwe) medicijnen krijgt voorgeschreven van uw arts, breng ons dan hiervan op de hoogte.
– Bij voorkeur bent u de avond/nacht na de ingreep niet alleen thuis. Op de behandeldag kunt u normaal ontbijten.
– Zorg ervoor dat voor de ingreep de boodschappen van de komende dagen zijn gedaan. Daarnaast is het belangrijk dat u de (zwaardere) huishoudelijke werkzaamheden al heeft afgerond, of dat iemand anders daar zorg voor draagt voor enkele dagen.

Vrijblijvend consult