e0uo0c66vbcspuy85sctp9t6au306b

Borstvergroting

Zijn jouw borsten te klein of wellicht in volume afgenomen na dieet of zwangerschap? Een borstvergroting is dan voor veel vrouwen een mooie, veilige en zeer dankbare oplossing!

Borsten vergroten voor meer volume

Een borstvergroting of borstcorrectie behoort al jaren tot de meest populaire ingrepen binnen de esthetische plastische chirurgie. Vrij logisch, daar er veel vrouwen zijn die zich onzeker voelen over de grootte of vorm van hun borsten. Sommigen hebben vanaf de pubertijd al last van kleine borsten. Bij anderen is het volume van de borsten afgenomen na één of meerdere zwangerschappen of het volgen van een dieet. Borsten vergroten door ervaren plastisch chirurgen is in al deze gevallen een zeer mooie en dankbare uitkomst. Bij ABC Clinic kijken we vooraf goed of het vergroten van de borsten het juiste resultaat oplevert. Zijn jouw borsten sterk doorgezakt (hangborsten of slappe borsten), dan is een borstlift namelijk een beter alternatief. De behandeling kan ook uitgevoerd worden als er sprake is van ongelijke borsten of in combinatie met een mommy makeover.

3d scan borstvergroting

3D animatie van jouw borstvergroting

Borstvergroting voor en na

Veel vrouwen zijn op zoek naar borstvergroting voor en na foto’s. Daarnaast zijn ze benieuwd naar het te behalen resultaat. Dit wordt allemaal besproken tijdens het consultgesprek.
Vrij snel na de ingreep is het eerste resultaat van de borstvergroting al zichtbaar en zie je de nieuwe vormen van jouw borsten. Toch moet je geduld hebben en duurt het nog 3 maanden duren voordat het definitieve resultaat behaald is van de ingreep. Hieronder vind je een aantal borstvergroting voor na foto’s van cliënten die behandeld zijn. Meer borstvergroting foto’s zijn op de website te vinden en worden tijdens het consult getoond.

Borstvergroting voor en na

behandelingen - borstcorrectie - Borstvergroting Breda voor
Voor
Borstvergroting Breda na
Na
Borstvergroting zijkant voor
Voor
Borstvergroting zijkant na
Na
Meer voor-na foto's

Borstvergroting operatie, hoe gaat dat?

Een borstvergroting operatie kan worden uitgevoerd met implantaten, siliconen of met eigen vet. Dit is geheel afhankelijk van de wensen die je hebt en het volumetoename dat gewenst is voor de operatie.

Vergroting met implantaten

Voor een vergroting met implantaten of siliconen word je onder narcose gebracht. Bij de operatie maakt de plastisch chirurg een incisie. Deze incisie kan gemaakt worden onder de oksel, op de rand van het tepelhof of in de borstplooi. Dit wordt met je besproken tijdens het consultgesprek. Via de incisie creëert de plastisch chirurg ruimte om het implantaat te plaatsen. Na het plaatsen van het implantaat hecht de plastisch chirurg de wond en is de operatie klaar. Veel mensen blijven na de operatie nog een nachtje in het ziekenhuis. Dit is niet altijd noodzakelijk (afhankelijk van het tijdstip van opereren), maar wel zo fijn en veilig. Ook dit wordt met je besproken tijdens het consult.

Ronde en anatomische implantaten

Er kan gekozen worden tussen ronde of anatomische implantaten. Anatomische implantaten hebben een druppelvorm en benadrukken meer de onderkant van de borsten. Dit geeft een natuurlijk effect. Ronde implantaten zorgen ook voor volume aan de bovenkant, waardoor de borsten boller worden. Welk soort implantaat beter is, is afhankelijk van verschillende factoren, zoals de lichaamsvorm en jouw persoonlijke voorkeuren.

Vergroting met jouw eigen vet

Bij een vergroting met eigen vet, ook wel lipofilling genoemd, wordt vetweefsel uit een ander deel van het lichaam van de cliënt (zoals de buik, benen of heupen) verwijderd via liposuctie. Dit vet wordt vervolgens gezuiverd en opnieuw ingebracht in de borsten om ze te vergroten. Dit proces wordt gebruikt als een alternatief voor traditionele borstimplantaten voor diegenen die op zoek zijn naar een meer natuurlijke uitstraling of voor wie implantaten niet geschikt zijn. Sommigen willen ook geen implantaten en hebben een voorkeur voor het gebruik van eigen vet. Deze methode is volkomen veilig doordat er lichaamseigen vet wordt gebruikt. Borstvergroting met lipofilling geeft je maximaal een cupmaat erbij.

3D consult borstvergroting

Hoe verloopt een borstvergroting?

De duur van een ingreep kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de techniek die wordt gebruikt, de ervaring van de plastisch chirurg en eventuele bijkomende procedures. Over het algemeen duurt een borstvergroting operatie ongeveer 1 tot 2 uur.

De behandeling bestaat uit grofweg uit de volgende stappen:

Stap 1: het consult

Natuurlijk vindt er een uitgebreid consultgesprek plaats voor een ingreep. Ook een gesprek met de anesthesist is onderdeel van dit consult.

Stap 2: voorbereiding

Dit omvat het administratieve werk, het bespreken van de procedure met de plastisch chirurg, foto’s maken en het markeren van de borsten voor de operatie. Dit kan ongeveer 15-30 minuten duren.

Stap 3: anesthesie

Je wordt onder algehele narcose gebracht. Dit kan variëren in duur, afhankelijk van het type anesthesie dat wordt gebruikt en de reactie op de anesthesie.

Stap 4: Incisie maken

De chirurg maakt een incisie, meestal in de plooi onder de borst, rond de tepelhof, of in de oksel.

Stap 5: plaatsing van het implantaat

Nadat de incisie is gemaakt, plaatst de plastisch chirurg het implantaat op de gewenste locatie. Dit kan ongeveer 30-60 minuten duren, afhankelijk van de complexiteit van de procedure en eventuele bijkomende technieken zoals het plaatsen van het implantaat achter of voor de borstspier (of gedeeltelijk voor en na, dual plane genoemd).

Stap 6: sluiten van de incisie

Nadat het implantaat op zijn plaats is, sluit de chirurg de incisie met hechtingen.

Stap 7: nazorg en wakker worden

Na de operatie word je naar de herstelruimte gebracht waar je kunt ontwaken uit de anesthesie. De duur van deze fase kan variëren, maar gewoonlijk duurt het nog eens 1-2 uur voordat je voldoende ontwaakt en stabiel genoeg bent om naar huis te gaan. In sommige gevallen blijf je ook een nachtje slapen. Dat wordt met je besproken tijdens het consult.

Een behandeling met implantaten duurt in totaal gemiddeld 1 tot 2 uur. De behandeling met eigen vet duurt langer en is afhankelijk van de grootte van de ingreep (liposuctie en terugplaatsing).

Maak een afspraak

Waar vindt de behandeling plaats?

De behandellocatie is geheel afhankelijk van de plastisch chirurg waarmee je een consult hebt. In onderstaand schema vind je de verschillende behandellocaties.

SpecialistConsultBehandeling
Thijs de WitABC ClinicAmphia Ziekenhuis
Guido DolmansABC ClinicAmphia Ziekenhuis
Carla TheunissenABC ClinicAmphia Ziekenhuis
Gerd FabreABC ClinicAZ Delta Ziekenhuis Roeselare

Hieronder kun je een video bekijken van de afdeling plastische chirurgie van het Amphia met wie wij intensief samenwerken:

Het herstel na een borstvergroting

Na de ingreep heeft het lichaam tijd nodig om te herstellen. Tijdens de operatie zul je geen pijn ervaren. Na de ingreep kun je last krijgen van pijn aan de borsten en een trekkend en gezwollen gevoel. Dit zal voornamelijk in de eerste week zijn. Door pijnstillers te nemen zal de ergste pijn afnemen. We raden je aan de nazorg goed op te volgen om het herstel van de borstvergroting te bevorderen. Het herstel na een borstvergroting duurt enkele weken, al verschilt dit per persoon.

Risico’s van de ingreep

De risico’s van een borstvergroting operatie zijn minimaal en worden met je besproken tijdens het consultgesprek. De risico’s zijn minimaal, vooral wanneer je door een ervaren plastisch chirurg behandeld wordt die met de juiste implantaten en in de juiste setting werkt. Zoals vermeld is de nazorg ook belangrijk om de risico’s te minimaliseren. Het is en blijft een medische ingreep waar altijd risico’s aan verbonden zijn.

Littekens na een borstvergroting

Tijdens het consult zal de plastisch chirurg bespreken waar de littekens na de borstvergroting zullen komen. In het begin zullen deze borstvergroting littekens nog wat vurig van kleur zijn, maar dit zal langzaam verdwijnen. Het kan ongeveer een jaar duren voordat dit mooi weggetrokken is.

Borstvoeding

Over het algemeen is het geven van borstvoeding na een borstvergroting geen probleem. Tijdens de ingreep worden meestal de melkklieren niet aangetast omdat het implantaat onder de borstspier geplaatst wordt. Borstvergroting en borstvoeding gaat echter niet altijd samen. In sommige gevallen is borstvoeding niet meer mogelijk na een ingreep. Tijdens het consult wordt dit met je besproken.

Zwanger worden

Zwanger worden na een borstvergroting is natuurlijk mogelijk. Echter, tijdens de zwangerschap veranderen jouw borsten. Mocht je op korte termijn zwanger willen worden dan is een borstvergroting niet verstandig. Het is dan beter om te wachten met de ingreep tot na de zwangerschap. Een borstvergroting als je zwanger bent is niet mogelijk. Dit geldt overigens voor alle cosmetisch chirurgische ingrepen!

Meer over het herstel

Wat kost een borstvergroting?

Overweeg je een ingreep en ben je benieuwd naar de kosten van een borstvergroting? Kom dan op consult bij de plastisch chirurg, zodat hij of zij alles kan vertellen over de borstvergroting kosten en tevens alle vragen kan beantwoorden. Een consult voor de ingreep kost € 50,-

De prijs van een borstvergroting met eigen vet is afhankelijk van de hoeveelheid vet wat verwijderd moet worden voor het gewenste resultaat. Een consult met de plastisch chirurg is te allen tijde noodzakelijk om zekerheid te kunnen geven over de prijs en het resultaat van de lipofilling.

Borstvergroting vergoed?

Een borstvergroting wordt gezien als een cosmetische ingreep en komt eigenlijk nooit in aanmerking voor een vergoeding. De mogelijkheden voor een borstvergroting vergoeding zijn dus zeer beperkt.

 

Meer over de prijzen

Borstvergroting ervaring en reviews

Borstvergroting ervaringen kun je vinden op reviewsites zoals Kliniekervaringen of ZorgkaartNederland. Hier lees je ervaringen van cliënten die een borstvergroting of andere operatie hebben ondergaan. Voor de resultaten van een vergroting met eigen vet kun je naar de specifieke pagina gaan over deze ingreep.

Borstvegroting ervaringen

Ervaringen borstvergroting

Lees meer ervaringen

Vrijblijvend consult met de plastisch chirurg?

Wij starten een behandeling of ingreep altijd met een vrijblijvend consult in onze kliniek. De plastisch chirurg staat stil bij jouw wensen en verwachtingen, legt uit wat de mogelijkheden zijn en beantwoordt al jouw vragen over de ingreep. De plastisch chirurgen van het Amphia maken eventueel gebruik van een 3D-scan om het te verwachte resultaat te bekijken. Dit gebeurt tijdens het tweede gesprek wat plaatsvindt op het voorbereidingsplein van het ziekenhuis.

Wil je meer weten over de mogelijkheden? Bel 076 – 542 31 54 of vul ons contactformulier in. Ook kun je voor een borstvergroting consult eenvoudig online een afspraak maken.

Afspraak inplannen

Veelgestelde vragen

Blijven er littekens achter na een borstvergroting?

Ja, al zijn ze niet zichtbaar. Doordat er slechts kleine incisies gemaakt worden, zullen deze voor kleine littekens zorgen die daardoor onopvallend zijn. Daarnaast veranderen de littekens naar verloop van tijd steeds meer in de eigen huidskleur.

Is het resultaat van een borstvergroting blijvend?

De borsten kunnen blijven veranderen door zwaartekracht, veranderingen in het gewicht, het verouderingsproces en de hormoonhuishouding, zo ook na een borstvergroting. Een borstlift kan een oplossing bieden in het verouderingsproces. Sommige prothesen gaan een leven lang mee. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van de prothesen. Het kan voorkomen dat er na tien jaar kapselvorming is, maar veelal is dit niet het geval. Daarnaast wordt er bij veel prothesen een garantie gegeven.

Wanneer kan ik weer werken na een borstvergroting?

De herstelperiode is afhankelijk van de intensiteit van het werk dat je doet. De eerste twee weken na de operatie zijn tillen, met de armen boven het hoofd strekken en bukken niet mogelijk. De plastisch chirurg kan hier meer over vertellen tijdens het consultgesprek.

Wat houdt een borstvergroting precies in?

Bij een borstvergroting wordt door een chirurg een implantaat aangebracht in de borsten. De behandeling vindt plaats onder algehele narcose. Via een sneetje in de oksel, een sneetje in de plooi onder de borst en langs de onderste helft van de tepel wordt het implantaat geplaatst. Indien nodig kunnen drains geplaatst worden om het wondvocht af te voeren.

Wat is de beste kliniek voor een borstvergroting?

Wij raden altijd aan om een kliniek te kiezen met ervaren en gecertificeerde plastisch chirurgen wanneer je een borstvergroting of borstlift overweegt. Daarnaast is het belangrijk dat het consultgesprek plaatsvindt met de behandelend plastisch chirurg. Controleer altijd of er reviews zijn van de plastisch chirurg en vraag hoe de nazorg eruit ziet. Tenslotte zijn kortingen verboden, kies dus niet voor klinieken die met kortingen werken in een bepaalde periode. Maak hier melding van bij de Reclame Code Commissie.

Checklist ABC Clinic

 1. Controleer of de behandelend specialist als arts staat ingeschreven in het BIG register. En wil een plastisch chirurg de titel plastisch chirurg mogen voeren in Nederland, dan zal hij ingeschreven staan in het Register van Geneeskundig Specialisten (RGS).
 2. Check de website van de kliniek. Alle informatie over haar artsen moet duidelijk en in het Nederlands na te lezen zijn.
 3. Raadpleeg ervaringssites. Je vindt er vaak nuttige informatie.
 4. Vertrouw niet te veel op foto’s, elk lichaam is uniek.
 5. Maak voor je op consult gaat een vragenlijstje. Stel alle vragen die je op je hart hebt.
 6. Zorg voor een consult met de behandelend specialist. Accepteer geen plaatsvervanger en helemaal geen consulent(e) die geen arts is.
 7. Informeer naar de toegepaste producten en methodes. Vraag ook hoe vaak de specialist die methode al uitgevoerd heeft.
 8. Zorg ervoor dat je plastisch chirurg voldoende tijd voor je neemt. Een goede chirurg heeft geen haast.
 9. Check hoe de nazorg eruitziet. Maak gebruik van alle nacontroles.
 10. Betaal niet te veel én niet te weinig. Kwaliteit heeft zijn prijs.
 11. Neem geen overhaaste beslissingen. Ook niet als de chirurg je lokt met hoge kortingen. 

Relevante blogs

Lees al onze blogs
076 - 542 31 54 WhatsApp Boek online